Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Nissan primera 2,2 CDI letnik 02?????

Napisal/-a leoCar So jun 09, 2007 3:29 pm

Kaj menite za ta avtomobil, se ga splača kupit???
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1449091
Sam sem si že ogledal avto in moram reči, da je kar ohranjen, ma pa 102KW, pa kar bogato opremo....

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Nissan primera 2,2 CDI letnik 02?????

Napisal/-a Mojster Miha So jun 09, 2007 3:37 pm

leoCar je napisal/-a:Kaj menite za ta avtomobil, se ga splača kupit???
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1449091
Sam sem si že ogledal avto in moram reči, da je kar ohranjen, ma pa 102KW, pa kar bogato opremo....

Tale PRIMER-a "diši" po RENAULT-u - kar je dobro s strani sodobne tehnike (napram dizlom iz generacije starejših PRIMER) na drugi strani pa slabo na račun zanesljivosti, ki ni bila tako vzorna kot pri predhodnici.

Sicer pa : avto pregledat, preizkusit, če je vse na kratko OK - ti je za voščit zgolj še : srečno !

Osebno bi raje dodal še kakšen tisočak al dva in nabavil leto mlajšo MAZDO 6 - v splošnem je po mojem prepričanju boljši avto

LP
Zadnjič spremenil Mojster Miha, dne So jun 09, 2007 3:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar So jun 09, 2007 3:43 pm

Sem jo že preizkusil, peljal, pa nisem najdu kakšnih večjih pomanjkljivosti, tako da se mi kar zdi OK, motor je pa nissanov, renaultov, je bil samo 1,9DCI...
Na kaj naj pazim, ker še nisem kupoval dizelskega avta,se mogoče kako opazi, če je tubina pri koncu???

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak So jun 09, 2007 3:52 pm

Motor je nisanov in je starejše zasnove (piše TD in ne dci). Slabosti so, da ni tako varčen kot dci, glasen pa je kot traktor. Prednosti tega motorja: veriga namesto jermena in manj možnosti za okvaro kot če bi bil renojev dizel. Škoda, da ni 2.2 DCI, ki je nisanov in ne renojev, da ne bo pomote. V tem primeru bi bil avto dosti dražji.
Preveri kilometre!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So jun 09, 2007 3:55 pm

leoCar je napisal/-a:Sem jo že preizkusil, peljal, pa nisem najdu kakšnih večjih pomanjkljivosti, tako da se mi kar zdi OK, motor je pa nissanov, renaultov, je bil samo 1,9DCI...
Na kaj naj pazim, ker še nisem kupoval dizelskega avta,se mogoče kako opazi, če je tubina pri koncu???

Saj pravim, da "diši" - pri podatkih nisi nikoli 100% dokler avto ne vidiš

Zdej če gremo v primerjavo NISSAN : RENAULT agregat
- RENAULT-ov je tehnično občutno boljši (boljša dinamika vožnje, ter razmerje poraba-zmogljivosti)
- NISSAN-ov je na ta račun (starejša tehnika) zanesljivejši

V primeru, da ti zmogljivosti in lastnosti ustrezajo potem nimaš veliko za razmišljat

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov