Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Snooky
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Preverba vozila - avtosvet

Napisal/-a Snooky Ne jun 10, 2007 10:27 am

Pozdrav.

V kratkem nameravam kupiti avto Peugeot 307 break l.2005 in v oči mi je padel oglas pri avtosvetu - http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1337491#

V primerjavi z ostalimi ponudbami, ki so trenutno na internetu, je ta ena najboljših glede na kilometrino. Ostala oprema je dokaj podobna pri vseh oglasih. Stvar mi je zato zaradi kakšnih 2000evrov nižje cene rahlo sumljiva.
Avto imam namen it pogledat ta teden in me zanima kako je s preverbo avtomobila pred nakupom - ali lahko avto odpeljem na željen servis ter se prepričan o sami kilometrini ter splošnem stanju avtomobila ali ponavadi to prodajalcem rabljenih vozil predstavlja problem? So pripravljeni avto za 2 uri 'oddat na testno vožnjo' ali ne?

Torej kakšne so kaj vaše izkušnje s tem?
Pa še druga stvar - poznate kaj tisti konec Ljubljane pri avtosvetu, kje bi bil kak dober mehanik za kaj takega?

Lp

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Ne jun 10, 2007 10:36 am

najboljše, da pelješ na AMZS, gor ti ga pregledajo. Ne vem koliko je že cena. Vprašanje edino, če ti ga prodajalec pusti odpeljati...

Snooky
Nov uporabnik

Napisal/-a Snooky Ne jun 10, 2007 10:41 am

Na amzs-jevi strani sem že gledal pa traja cca. uro do ure in pol pregleda, cena nekje 90evrov. Največji problem bi bil verjetno to, da dobim avto za 2 uri. Bomo probal

jony
Novinec

Napisal/-a jony Ne jun 10, 2007 10:50 am

sam tolk da veš, avtosvet ima vse avtomobile iz italije.

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Ne jun 10, 2007 11:11 am

saj newem zakaj ti avta nebi oddal.pa lpo se zmeni z njim da greta skupi mehaniku,naj preweri,če je z avtom wse ok plačas ti,čene pa on,in avta ne wzames!preprosto.upam da bos dobro izbral
lp :D
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jun 10, 2007 12:15 pm

Hja sem pogledal link ali je bil taxi ali pa najem poglej za kakimi luknami na armaturi ali na strehi in še kake skrite nalepke na steklih in še številke na steklih Identicar.
Drugače nekam malo km za ta letnik mogoče pa je res to to hmm. ;) :D 8)

Snooky
Nov uporabnik

Napisal/-a Snooky Ne jun 10, 2007 12:44 pm

jony je napisal/-a:sam tolk da veš, avtosvet ima vse avtomobile iz italije.

Kar naj bi pomenilo?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jun 10, 2007 12:53 pm

Da so vsi uvoženi. Določene ljudi to moti...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Ne jun 10, 2007 12:55 pm

Snooky je napisal/-a:
jony je napisal/-a:sam tolk da veš, avtosvet ima vse avtomobile iz italije.

Kar naj bi pomenilo?

lahko tudi nič slabega....če je avto bil vožen na relacije je to še bolje....

sicer pa avto je star 2 leti in ima 60 t km...sepravi 30 t km letno...za slovenijo je to že kar velika št km.... v drugih državah pa je to povprečje....je pa res kar ugodno glede na letnik in km....če so km realni (+ostale zadeva) je nakup 1A...

...na tvojem mestu bi avto sigurno nekam peljal da ga dobro pregledajo (+zgodovino..), če se pa prodajalec ne strinja pa hitro veš koliko je ura.. ;)

Snooky
Nov uporabnik

Napisal/-a Snooky Ne jun 10, 2007 1:05 pm

porihtano je napisal/-a:saj newem zakaj ti avta nebi oddal.pa lpo se zmeni z njim da greta skupi mehaniku,naj preweri,če je z avtom wse ok plačas ti,čene pa on,in avta ne wzames!preprosto.upam da bos dobro izbral
lp :D

Pri tolkih potencialnih in za povrh še naivnih kupcih dandanes bi se težko kaj tazga zmenu, sem prepričan :) čeprov bi blo super se razume.

Snooky
Nov uporabnik

Napisal/-a Snooky Ne jun 10, 2007 1:10 pm

Koliko se pa pri novejših vozilih lahko manipulira z kilometrino? Mislim upam, da ni dovolj priklop na računalnik pa npr. enice na začetku zbrisat :?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jun 10, 2007 1:39 pm

ah avtosvet ja njegova vozila imajo ali od 80-110 tkm ali pa so bila karambolirana rahlo ali zelo pa popravljena tko da za letnik so kilometri kr recimo realni samo ga dobro preglej pa na bord kompjuterju poglej kok kilometrov je do servisa pa mal zračuni če je to to pa take stvari sicer pa kjerkoli boš kupil avto ne veš kaj boš dobil ,saj je že pri novem vprašljivo

Snooky
Nov uporabnik

Napisal/-a Snooky Ne jun 10, 2007 1:44 pm

aha še to - upam da govorimo o istem avtosvetu - ta ja na Masarykova c. 30, ne na Verovškovi.

Snooky
Nov uporabnik

Napisal/-a Snooky Ne jun 10, 2007 1:47 pm

Snooky je napisal/-a:aha še to - upam da govorimo o istem avtosvetu - ta ja na Masarykova c. 30, ne na Verovškovi.

se popravlam - ena in ista firma

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Ne jun 10, 2007 2:16 pm

Trgovec na avto zasluži najmanj 10% vrednosti avtomobila. In kilometri? Znanec pravi: koliko je želiš imeti, ti vse pripravim - od drugega volana, do manj obrabljenih stopalk... glej kako je avto ohranjene nasplošno, kako deluje tehnika in upoštevaj: "nisme tako bogat da bi kupoval poceni" ;)

Lahko da je avto dober nakup - beli so taksisti z 80.000 km na leto ali več ;)

Ko kupuješ verjemi sebi, mehankarju. Prodajalcu nikli, razen če se podpiše pod svoje "kako je avto super" izjave.

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Ne jun 10, 2007 2:31 pm

Pri tem avtosvetu sem samo enkrat gledal en avto, kao odlično ohranjen, pa ni blo lih tako, najbolj od vsega pa me je zmotil odnos prodajalca do mene. Hvala za tak odnos, ne grem več tja, pa če ponujajo še ne vem kaj.
Slika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Če jul 26, 2007 10:06 pm

zaradi pomladka iscem večje vozilo in mi je ta oglas padel v oko

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1489554

je slučajno kdo blizu tega avtosveta doma in lahko gre ta avto poslikat/pogledat ?

hvala za odgovor

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe jul 27, 2007 12:24 am

Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov