Mare_K je napisal/-a:uf, hvala vsem
Zanima pa me, ker ste nekateri rekli da naj počakam na model 2008, ki bo prenovljen, tudi zunanjost al kaj ? Ker taka kot je zdaj je prav super

Ne ne bo tako zelo prenovljen.
Zunanjost ostane ista, pravtako notranjost.
Glavni mož pri Alfi, Bravalle, je povedal da bo Alfa 159 MY2008 (model year 2008) lažja.
Tako, da so informacije bile, da bo zaradi lažjega jekla lažja 90 kg. Tiste s Q4 pa bodo lažje še za 40 kg (zaradi lažjega Q4), tako da bodo skupno lažje za 130 kg.
Ne mi pa zamerit če se to ne bo zgodilo.
Face Lift, torej obsežna prenova pride leta 2009. Novi motorji, nova notranjost, zunanjost ostaja skoraj identična.
Dosti sem napisal v Temi o Alfi 159 (11-ta stran), ki jo najdeš tukaj:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=200
V vsakem primeru kupuješ fenomenalen avto, ki se ceste drži kot vlak tirnic in ima tudi zelo dobre motorje, predvsem JTDm, pa tudi velja za najlepšo limuzino če vprašaš mene in tudi javne ankete

.
Če se ti res nikamor ne mudi malce počakaj. Saj prihaja baje še 1.9 JTDm Twin Turbo z 180 oz. 190 konji, saj bo motor predvsem lažji od 2.4 JTDm in cenejši za zavarovat in registrirat.
S tem avtom boš izstopal iz večine ki vozi, za moje pojme manj zanimive Passate, BMW 3jke in Audije A4 in boš nekaj posebnega, unikatnega ter si želel iz avta kričati lastnikom nemških avtov: "Haa, kupili ste napačen avto!"
Skratka vožnja v Alfi ti daje en poseben občutek, ki ga ne nudi skoraj nobena druga znamka. Enostavno se zaljubiš v njene linije, njeno privlačnost, v vožnjo skozi ovinke. Pravijo, da ima Alfa dušo
Zdaj so testne vožnje po Sloveniji, poskusiš lahko Alfo 159 1.9 JTDm Q-Tronic, Alfo Spider 2,2 JTS in Brero 3.2 JTS. Tale avtomatski menjalnik Q-tronic na testih samo hvalijo! Če boš kupoval 2.4 JTDm, predlagam da vzameš s Q-Tronicom, saj je baje motor malo "prebrutalen" za ročni menjalnik
Sem človek, ki je redko kdaj oz. nikoli nevoščljiv, in če boš kdaj vozil Alfo 159, vedi da boš eden izmed njih, katerim bom tudi malo zavidal
LP