Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

kupljen avtomobil crknil po 60 km

Napisal/-a rutenka Po jun 18, 2007 11:31 am

Znanec je pred dnevi kupil avto od fizične osebe, plačal celotno vrednost avtomobila, pogodbo pa sta napisala kar na list papirja, saj sta se zmenila da bosta uredila prepis naslednji teden.
Ko se je odpeljal od kupca mu je po cca.60 kilometrih vožnje šla gred v motorju. :?
Tale fant je sedaj ostal brez avta in denarja, zato me zanima če obstaja kakšna možnost da se sklicuje na skrite napake, ali je pač "krivda" na strani kupca.

hvala za odgovore
lakom lačen hoče papico

Uporabniški avatar
YugoGTI
Novinec

Kraj: dolenska

Napisal/-a YugoGTI Po jun 18, 2007 11:33 am

Mislim da gre tle po sistemu videno kupljeno.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jun 18, 2007 11:36 am

o taksnih primerih smo ze razpravljali...
ce bi bil kupljen pri avto hisi je ona odgovorna za skrite napake se cca. 3mesece do enega leta po nakupu. Za kaj vec si pa preberi ...na ZPS http://www.zps-zveza.si/
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po jun 18, 2007 11:39 am

Hm, to je težko zdaj rečt... Ker nikoli dejansko ne veš kdo kupuje kdo prodaja...
Pač zadeva je takšna, da bi mu lahko prodal čist ok avto, pa ga je sam uničil oz. premenjal notri kakšne dele, pa zdaj hoče avto vrnit... Pomoje je tudi po sistemu videno kupljeno in ni možno uveljavljat kakšne reklamacije...... Pač se je zajebu... Zdaj ne moreš vedet, kdo je zdaj tisti ki hoče koga nategnit....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jun 18, 2007 11:46 am

Ko sva midva kupovala vitaro sva zahtevala v pogodbi en mesec garancije, ker je to meni za rabljen avto znak, da je avto kolikortoliko vredu poštiman. Po 460km sta šli pogonska in odmična gred. Ker je bil avto v garanciji so ga morali na svoje stroške poštimat in midva imava sedaj narejeno generalko na motorju. Avto deluje odlično.

Večkrat na tem forumu sem že opozoril na garancijo tudi za rabljeno vozilo(in to hočem na pogodbi) in če tega ne upoštevate, potem se tukaj ne da dovolj dogajat.

Obstaja pa še en zakonski rok, ki določa da v osmih dneh od nakupa stvari lahko to stvar vrneš če je crknila in ti morajo dati nazaj denar.
Old subarus never die, they just get faster!

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Po jun 18, 2007 1:48 pm

Mislm da po pravnem zakonu ti vela da lahko zahtevaš denar nazaj saj je šlo za skrito napako za katero ti pa prodajalec ni povedal!tako da imaš pravico do denarja!ta caka po sistemu videno kupoljeno se da ljudi kr lepo nategnt sm pač se ne zavedajo da imajo 8dni časa!
višje,močneje,hitreje

Gost

Napisal/-a Gost Po jun 18, 2007 2:27 pm

nazaj do prodajalca in ti naj vrne denar, ampak zasledil sem, da sploh nista naredila v resnici prepisa tiso na papirju je neveljavno oz. je samo sta dva pogoja potrebno je plačat davek in overit ali pri notarju ali pa na občini. Naj vzame par kolegov in ga naj grejo prisilit, da naj vrne kupnino, odvetnik ne moremo pomagat, ker ni bilo prepisa.
Prodajalec pa te lahko še pošteno nategne saj lahko gre na policijo in prijavi, da je bil avto ukraden in, da mogoče ve kje se nahaja na koncu lahko ostaneš brez avta.

Pomisli naj vendar, kaj za boga folk dela. Ampak vsak naredi napako samo enkrat potem pa že ve kaj mora.

lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jun 18, 2007 2:31 pm

A če avto kripne je avtomatsko kar skrita napaka, pa krivda bivšega lastnika? Kaj pa če je kupec namenoma avto peljal 60km v blokadi...vem da je malo verjetno ampak če crkne kaj običajnega, to ni ravno skrita napaka, saj ni to tako kot da bi airbagi manjkali...je pa vzrok za takšno okvaro navadno kje dlje nazaj kot v zadnjih 60km...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Gost

Napisal/-a Gost Po jun 18, 2007 2:36 pm

krivdo je treba dokazat ampak SLIDE avto ni narejen za samo 60 km amapak za xxxxxxx km več in mora v roku 8 dneh delat BP, če se pokavri za to odg. prodajalec. Ampak, ker ni bilo prepisa se lahko samo še obriše pod nosom, ne me držat za besedo sam sem na veliko prebiral teme

Peugeotek
Nov uporabnik

Napisal/-a Peugeotek Po jun 18, 2007 3:32 pm

tukaj gre 100% za videno kupljeno!!!
sploh če ni kupoprodajna pogodba ovirjena pri notarju!
če pa je ovirjena pri notarju pa mora pod opombami pisati "VIDENO KUPLJENO" in potem prodajalec ne nosi nobenih posledic. je vse na ramenih kupca!!

LP

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 18, 2007 4:23 pm

če je bila gred slaba je mogla ropotat ko p*****a tko da če jo je pa model preforseru pa naj počasi začne zbirat za popravilo.Kdo pa je ugotovil da je šla gred??Da ga slučajno noče zdaj kakšen mehanik scat pelat

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Po jun 18, 2007 5:23 pm

mrcina1 je napisal/-a:. Naj vzame par kolegov in ga naj grejo prisilit, da naj vrne kupnino...

...

Kje pa piše da je prodajalec kaj kriv za to kar se je zgodilo? Kako bi se ti počutil če bi prodal avto za katerega veš da je bil OK, porabil denar za kar si pač mislil, potem bi pa prišle ''gorile'' da zahtevajo denar nazaj ko so uničili avto.

Nočem se postavljati na nobeno stran, ampak kupec tudi nima absolutno vedno prav!

Sicer pa v civiliziranem svetu naj se kupec obrne na odvetnika pa da mu pove kaj se sploh da urediti. Po moje, da je kupovanje rabljenega avta od fizičnih oseb vedno riziko...

Gost

Napisal/-a Gost Po jun 18, 2007 5:49 pm

Pero je napisal/-a:
mrcina1 je napisal/-a:. Naj vzame par kolegov in ga naj grejo prisilit, da naj vrne kupnino...

...

Kje pa piše da je prodajalec kaj kriv za to kar se je zgodilo? Kako bi se ti počutil če bi prodal avto za katerega veš da je bil OK, porabil denar za kar si pač mislil, potem bi pa prišle ''gorile'' da zahtevajo denar nazaj ko so uničili avto.

Nočem se postavljati na nobeno stran, ampak kupec tudi nima absolutno vedno prav!

Sicer pa v civiliziranem svetu naj se kupec obrne na odvetnika pa da mu pove kaj se sploh da urediti. Po moje, da je kupovanje rabljenega avta od fizičnih oseb vedno riziko...

ljudje zresnte se človek je naredil samo 60 km in avto je crknil, absolutno je odg. prodajalec saj je 99% vedel za napako, ker gred pa ne more samo 60 km zdržet :roll:

naj pokliče prodajalca in se naj dog., če se dog. ne da je človek oz.kupec sam kriv, da je tak avto kupil

Gost

Napisal/-a Gost Po jun 18, 2007 7:58 pm

lenivec je napisal/-a:in kak bi naj vedo za napako?

prodajam avto in nevem da nekej po vodih za olje potuje neka smet, kupec avto odpelje, se vod zamaši in ribne. kak naj jaz to vem?

v takem primeru nemoreš nič, drugo je od avtohiše ali trgovca z avtomobili.

to je pa druga stvar, samo ti moraš to napako dokazat, če te kupec toži pač, da nisi vedel za to napako razumeš

Uporabniški avatar
rutenka
Novinec

Napisal/-a rutenka Po jun 18, 2007 11:25 pm

no prejle sem posredoval vaše odgovore tej osebi, ki se vam zahvaljuje za odgovore

je pa še ena fora ki se mi ne zdi najbolj poštena, namreč prodajalec in kupec sta napisala na dva lista papirja pogodbo in vsak ima en izvod. danes dopoldne pa naj bi prodajalec šel k eni kolegici ki dela komisijske prodaje in tam kar on podpisal kupca čeprav ta ni nič vedel za to in mislim da je šel potem še to overit na UE. :?
skratka mislim da je to cela mutnja in da bo na koncu fantina nekaj le rešil

lp 8)
lakom lačen hoče papico

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To jun 19, 2007 6:27 am

mrcina1 je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:in kak bi naj vedo za napako?

prodajam avto in nevem da nekej po vodih za olje potuje neka smet, kupec avto odpelje, se vod zamaši in ribne. kak naj jaz to vem?

v takem primeru nemoreš nič, drugo je od avtohiše ali trgovca z avtomobili.

to je pa druga stvar, samo ti moraš to napako dokazat, če te kupec toži pač, da nisi vedel za to napako razumeš

A ni blo včasih tko, da bi on moral dokazat, da sem vedel za napako? Kolikor vem, se dokazuje krivda in ne nedolžnost...

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To jun 19, 2007 7:46 am

Kupovat rabljen avto je res riziko..tudi meni je šla odmična gred,pa glava je počena odznotraj, dročniki so začeli ropotat, avto topel ne vžiga..Lastnik je letal z nekšimi papirji da je vse menjano,ko pa smo odprli motor pa kriza,umazano olje da te kap.Pa kaj naj bi zdaj..sem pač sprejel da sem zajebal in mam zdaj zjeban avto in veliko zgubo.
sem se pa odločil da nikoli več ne kupim avta brez potrjene servisne knjižice,raje dam nekaj več da sem potem siguren,čeprav tudi tu nikoli ne veš.
Če se pritožiš to samo traja in težko kaj dobiš..odvisno od pogodbe.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jun 19, 2007 7:50 am

OK, kako naj bi stari lastnik vedel da bo odmična šla? Skrita napaka je napaka katere ne poveš, ne pa za katero ne veš.

Jaz ko avto prodam ne dam garancije niti za 1km. Kaj pa jaz vem kako bo novi lastnik delal z avtom. Mu bi pa dal prej možnost da gre avto sprobat in ga pelje h tistemu mehaniku kateremu sam želi. Če se prej ni dovolj pozanimal je krivda na njegovi strani.
Slika

Gost

Napisal/-a Gost To jun 19, 2007 9:20 am

Nixxon je napisal/-a:OK, kako naj bi stari lastnik vedel da bo odmična šla? Skrita napaka je napaka katere ne poveš, ne pa za katero ne veš.

Jaz ko avto prodam ne dam garancije niti za 1km. Kaj pa jaz vem kako bo novi lastnik delal z avtom. Mu bi pa dal prej možnost da gre avto sprobat in ga pelje h tistemu mehaniku kateremu sam želi. Če se prej ni dovolj pozanimal je krivda na njegovi strani.

:roll: skrito napako, če jo veš jo moraš povedat drugače te kupec lahko toži in ne molčat kao da ne veš, sej avto ni narejen za 500km ampak za več km. Če napake ti nisi vedel moraš to dokazat, da ni pri tebi nastala ampak pri novemu lastnike, vse je treba pač dokazat ampak odvisno je kakšen je dog.med prodajalcem in kupcem.

Znane napake vsi si zapomnite ne odg.prodajalec, ker jih ti vidiš
Skrite napake prodajalec odg. smola, če je on že prej tak avto kupi in tazga prodaja naprej pa je le 2 meseca lastnik odg.prodajelc......tako, da tožba pa je ampak lahko so pravniški posli dragi
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov