Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Nakup Suzuki Swifta

Napisal/-a Štrubelj Ne jun 24, 2007 1:37 pm

Zanimajo me Swifti, starejši modeli, do 99, mašine 1.3 in 1.6, po možnosti tudi GTi, samo raje ne, pa me zanima na kaj use je treba pazit pri nakupu, kaj so pri tem avtu deli ki hitro grejo k vragu, kako naj preverim če ima zgonjeno mašino, vse in še več me zanima, bo pa to moj prvi avto ki ga kupujem, zato se opravičujem če bom rekel kakšno neumno vprašanje. Aja, model HB, ni pa čisto določena mašina in letnik.

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Ne jun 24, 2007 2:31 pm

pleh hitro rjavi motorji pa so močni.več ti bodo povedali drugi
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
erixon
Stalni uporabnik

Kraj: Dom je kjer je avto...

Napisal/-a erixon Ne jun 24, 2007 3:39 pm

Ja pleh rjavi, še posebej pragovi in dno proti sprednji steni. To je potrebno ujno pogledati. Pa še homokinetični zglobi so bolj potrošni material. Motor, če ga dobiš v redu ti bo dolgo dobro služil. Standard napaka pri HB je da so teleskopski nosilci zadnjih vrat preslabotni in kmalu crknejo, tako da tudi nakup novih originalnih ne pomaga, ker so zadnja vrata kar težka. Mogoče bi nakup močnejših pomagal.
Rad imam ženske, ki znajo bočno parkirat.

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Ne jun 24, 2007 10:09 pm

kaj pa deli za Swifta, so dragi? Servisi so? Kakšna je kaj poraba teh avtomobilo ( 1.3, 1.6, 1.3GTi)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne jun 24, 2007 10:28 pm

Živjo
Jaz sem imel v lasti swifta 1.3 gls, l.94, p
Če te kaj podrobno zanima pa vprašaj.
Aja deli so tako tako, dragi al pa obratno, včasih dobiš določene dele precej pocen, ker so neorginalni, druge dele, ki jih v trgovini z avtodeli nimajo jih pa dobiš na pooblaščenem servisu in so org. s tem da so dražji, poraba tazga avta je 6-7l, končna odvisno tud 190km/h, avto je precej težak čez 900kg, pospeški odlični, praktičen ni.....
Osu gre samo enkrat na led.lp

Punto_sLo
Nov uporabnik

Napisal/-a Punto_sLo Po jun 25, 2007 3:01 am

Od brata punca prodaja swifta 1.3 mislim da je gls, nevem točno, bele barve, letnik 98.. prodaja pa ga zato ker je kupla novga polota... cena pa mislim da je okol 1300 eurov... če te zanima mi pošl private msg pa ti lahka dam njeno številko...

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Napisal/-a Štrubelj Po jun 25, 2007 6:52 am

no, neki sm jih pogledou mal, pa mi kr niso več tko ušeč... keri avtomobili so pa primerljivi z njim, da so mejhni pa sorazmerno močni in zanesljivi?

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jun 25, 2007 12:56 pm

Jaz bi raje namesto tebe kej druzga kupil kot swifta, glede swifta so varčni, motorji so vzdržljivi in se ne kvarijo pogosto ampak praktičen ni, zadaj ima ful mal prstora ravno tok, da lahko daš dve gumi not, starejši letniki cca 94 so brez opreme, novejši imajo že opremo, kaj te ta vročina poleti nič ne moti !!! bi bilo fajn kupit avto z klimo kakšnga hyundaja so dost o.k avti.

Najprej pa napiš v kakšne namene boš rabil avto, kok boš delov letno št.kilometrov,kok sploh misliš nament denarja v avto vedi pa da se danes palča gledat vse avte in tisti, ki ja max.ohranjen tizga vzameš pa da ti je vsaj vizualno lep, recimo jaz nebi bil nikoli zadovoljen z renojem bi pa bil z vw, ker je Nemca, Honde so mi odveč pa čeprav so ta najboljše.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Po jun 25, 2007 1:40 pm

sonček je napisal/-a:Jaz bi raje namesto tebe kej druzga kupil kot swifta, glede swifta so varčni, motorji so vzdržljivi in se ne kvarijo pogosto ampak praktičen ni, zadaj ima ful mal prstora ravno tok, da lahko daš dve gumi not, starejši letniki cca 94 so brez opreme, novejši imajo že opremo, kaj te ta vročina poleti nič ne moti !!! bi bilo fajn kupit avto z klimo kakšnga hyundaja so dost o.k avti.

Najprej pa napiš v kakšne namene boš rabil avto, kok boš delov letno št.kilometrov,kok sploh misliš nament denarja v avto vedi pa da se danes palča gledat vse avte in tisti, ki ja max.ohranjen tizga vzameš pa da ti je vsaj vizualno lep, recimo jaz nebi bil nikoli zadovoljen z renojem bi pa bil z vw, ker je Nemca, Honde so mi odveč pa čeprav so ta najboljše.

lp

renault clio po mojem najboljša izbira al pa vw polo
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov