Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

RENAULTx
Novinec

Kraj: V avtu

Kupovanje rabljenega RENAULTA 5

Napisal/-a RENAULTx Pe jun 29, 2007 1:53 pm

Jaz trenutno delam izpit za avto in bi rad kupil en rabljen Renault 5 Five,recimo letnik 95,ki je dobro ohranjen.Zanj iščejo recimo od 250-300 EUR (neregistriran in baje z avtoradijem,pa ne vem kakšnim-na Cd al kaseto)
Bral sem sicer napotke na vaši spletni strani o varkah in na kaj vse moraš paziti.Da bi se enostavno in čim bolje razumeli bi vam dal naslednje podatke:

Renault 5 Five ,rabljeno vozilo
Prostornina motorja: 1390 ccm
Moč motorja: 43 kW / 59 KM
Prevoženih km: 175.000 (UPAM DA NISO NAVITI,če pa so NE VEM KAKO SE DA TO ZVEDET?)Letnik: 1995
Število vrat: 3
Vrsta motorja: bencinski motor
Menjalnik: ročni - 5 stopenjski (PRI NEKATERIH PA TO NE PIŠE,očitno ga nimajo?)

1.)Ali naj vzamem avto z alarmnim sistemom oz.kaj če ga nima,koliko kaj stane alarmni sistem?
2.)Ali kdo ve koliko me bo stala kot začetnika registracija recimo za Renault 5?
3.) Ali je "boljši" Renault 5 od Golfa 2? Ker Golf 2 preveč "prdi" oz.brni,to mi ni všeč...

4.Renault 5 Campus je starejša verzija kot Five?

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Pe jun 29, 2007 2:01 pm

Ad 1: za 12 let star avto se ti ne splača kupovati alarma. Raje vestno odnašaj ploščico radia.
Ad 2: okviren izračun najdeš na AMZS. Največji strošek je zavarovanje; natančno si preračunaš pri zavarovalnici MB.

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx Pe jun 29, 2007 2:32 pm

Marsovček,potem pa najboljše,da mi kar takoj na začetku vdrejo v avto,ki bo brez alarma... :con To kar praviš glede Izračuna pri AMZS sem dal pod BONUS/MALUS premije PR 14.0%,pri ZAV.VSOTI pa ENOJNA.A bo to v redu? Pa znese cca.340 EUR za začetnika?! :atensn Pa to NISO NORMALNI. Ja p.... saj ne vozim Lambourghinija...
Oh,saj tko bi znal tud jst služit...
Glede zavarovanja pri MB zavarovalnici,pa če izbereš R5 piše da je samo do letnika 1984??? Kako če pa obstajajo tud 95 in 96 letniki? Kaj nj pol izberem?

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Pe jun 29, 2007 2:46 pm

Izberi Super 5. In navadi se na zavarovalne premije :lol: .

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe jun 29, 2007 2:55 pm

hah 340€, lol. da te postavim na realna tla. aja, najprej glede alarma. ploščico nosi s sabo, kasetarja ti pa tak noben nebo šu krast. cena zavarovanja te pride najceneje pri tilii in sicer 606€ in nekaj centov. ker maš 44kw (govorim za five) in 1400ccm. pol moreš upoštevat še 2 novi tablici, če jih avto še nima, ok če jih ma, pol 35€ manj. pol rabiš ao+ in pa še zavarovanje za mladega voznika, kar je še 20% več + še cestnina. to te pride 606€ s tablicami, pol pa moraš računat še tehnični pregled. mene je 2 leti nazaj prišlo za petko five okol 155.000 SIT (tablice, tehnični, zavarovanje).

EDIT: aja, še to. golf 2d pije cca. 6 litrou. petka pa pod 8 nikoli!

Wotan
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Wotan Pe jun 29, 2007 2:57 pm

autoalarma se ti res ne splaca met, gdo ti bo ulomu u tak auto, pa ne da je slab, sam je dost bolsih autou brez alarma ;) za registracijo je pa treba povsod preuc placa :x sam tale autek je se v nizjen rangu :D

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 29, 2007 6:23 pm

sej je alarm skor več vreden kot pa avto. Raj skoz ploščico iz radia dol snameš. Kaj pa če bi še kšn drug avto pogledu (ne sam petko in golfa)
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Pe jun 29, 2007 8:19 pm

ma seveda je brezveze meti alarem v renault 5 12 let starem. raje investiraj v kaj bolj koristnega, naprimer, da pelješ avto na servis, da ti ga pogledajo in porihtajo, če je kaj narobe - nikoli ne veš pri avtu iz druge roke.

ja, za registracijo se boš moral navadit. jaz sem lani tudi klel ko mona, ko sem plačal 150 jurjev za registracijo. in še nekaj pazi: prva tri leta oz. dve leti - dokler si mladi voznik oz. do dopolnjenega 21. leta starosti ne bo nič bonusov. pa še potem se zelo počasi nabirajo. zavarovanje za mladega voznika vzemi OBVEZNO. nesreča nikoli ne počiva, za to zavarovanje (sej so pičke, lupijo že tko olupljene dijake) plačaš teh 20 jurjev al kok je blo še v SIT, če boš pa naredil totalko iz kake makine pa boš kril iz svojega žepa 20% škode. kar pa že pri kakem lahko čist bednem avtu vrednem miljon znese 200 jurjev.

no o avtih ti bodo pa drugi povedali ... ne poznam ne renaul 5 niti golfa 2. brnijo pa tisti golfi 2, ki so dizl, 5tk pa takih vidiš veliko manj.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Re: Kupovanje rabljenega RENAULTA 5

Napisal/-a zuzek Pe jun 29, 2007 9:33 pm

kdo ti bo ukradel petko, a sploh veš o čem govoriš? pa tudi če ti jo nekdo, ki nuuuujno potrebuje prevoz pa kaj..

sem se pa nasmejal :lol:

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx So jun 30, 2007 9:24 am

IcEm4n je napisal/-a:sej je alarm skor več vreden kot pa avto. Raj skoz ploščico iz radia dol snameš. Kaj pa če bi še kšn drug avto pogledu (ne sam petko in golfa)

Pa NE MOREM VSAKIC DAJAT DOL PLOSCICE iz avta vn,no,to je prov gadno...
To je isto kot da bi poj mel avtoradio na kolesu,ne pa v avtu... :jao:

Za DRUG avto NIMAM DENARJA,so PREDRAGI
:(

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx So jun 30, 2007 9:36 am

blazp je napisal/-a:ja, za registracijo se boš moral navadit. jaz sem lani tudi klel ko mona, ko sem plačal 150 jurjev za registracijo.
No o avtih ti bodo pa drugi povedali ... ne poznam ne renaul 5 niti golfa 2. brnijo pa tisti golfi 2, ki so dizl, 5tk pa takih vidiš veliko manj.

A zdaj že cca. 340 EUROV ni dosti za registracijo Renaulta 5,ki bi ga prvič vozil :bonk ? Prekleti GOLJUFIVCI požrešni... :nae A po tvojem je potem KAR ŠE 1X TOLIKO registracija? :shock:
Pa to 100% niso zdravi v glavi! Pa nismo mi v kakšni razviti Franciji,Nemčiji,Nizozemski,da tako odirajo ljudi s tem! Kot da bi registriral Ferrarija,ne pa Renault 5!! :bow :nae Kr en mesec delaš,brez da ješ pa daš vse samo za registracijo,kje je pol še kaj drugega...??? :ue Halo?!

To pa sam v Sloveniji lah vidš...Me prov zanima,koliko majo cene registracij v RAZVITIH državah Evrope za Renault 5,bom šel malo preverit. Ma to so res bolani,ne mi govort.Ok,če bi mel Audi ne bi rekel,da je toliko drago,ampak za "škrpetino" Renaulta 5,alpa golfa 2...OOOoo bruka...kva se dela v tej državi...Ma še 1000 let smo mi odzadaj,za svetom,ne 100! :nae

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx So jun 30, 2007 9:42 am

S|icKeR je napisal/-a:golf 2d pije cca. 6 litrou. petka pa pod 8 nikoli!

Hmm..torej je tvoje priporočilo Golf 2,raje kot Renault 5?
Upam da ne bo "brnel",kar je navada Golfa 2 :EE

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 So jun 30, 2007 9:44 am

Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

RENAULTx
Novinec

Re: Kupovanje rabljenega RENAULTA 5

Napisal/-a RENAULTx So jun 30, 2007 9:47 am

[quote="zuzek"]pa tudi če ti jo nekdo, ki nuuuujno potrebuje prevoz pa kaj..
quote]

Kako "PA KAJ"? A mi boš TI slučajno kupil drug avto,če mi ga kdo ukrade? :rofl
Jaz bi rekel da TI ne veš kaj govoriš...

Pa vprašanje je naslovljeno z KUPOVANJE rabljenega Renaulta 5,kar pomeni pomoč pri svetovanju,ne pa neke blesave opazke dajat,no...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jun 30, 2007 9:56 am

sj men je tud gadno skoz dol vzemat ploščico z avta, če hočm, da bom mel še zmer 100% radio v avtu.
No sj men je usee, nared tko, kot bo zate najboljš
Slika

RENAULTx
Novinec

Napisal/-a RENAULTx So jun 30, 2007 9:56 am

Torej še 1x moja vprašanja,in prosim da se osredotočite NA VPRAŠANJA,ne pa mi komentirat,v kolikor želite pomagat.V kolikor ne-ni treba.

Jaz trenutno delam izpit za avto in bi rad kupil en rabljen Renault 5 Five,recimo letnik 95,ki je dobro ohranjen.Zanj iščejo recimo od 250-300 EUR (neregistriran in baje z avtoradijem,pa ne vem kakšnim-na Cd al kaseto)
Bral sem sicer napotke na vaši spletni strani o varkah in na kaj vse moraš paziti.Da bi se enostavno in čim bolje razumeli bi vam dal naslednje podatke:

Renault 5 Five ,rabljeno vozilo
Prostornina motorja: 1390 ccm
Moč motorja: 43 kW / 59 KM
Prevoženih km: 175.000 (UPAM DA NISO NAVITI,če pa so NE VEM KAKO SE DA TO ZVEDET?)Letnik: 1995
Število vrat: 3
Vrsta motorja: bencinski motor
Menjalnik: ročni - 5 stopenjski (PRI NEKATERIH PA TO NE PIŠE,očitno ga nimajo?)

1.)Ali naj vzamem avto z alarmnim sistemom oz.kaj če ga nima,koliko kaj stane alarmni sistem?
2.)Ali kdo ve NATANČNEJE (po izračunu) koliko me bo stala KOT ZAČETNIKA registracija recimo za Renault 5?
3.) Ali je "boljši" Renault 5 od Golfa 2? Ker Golf 2 preveč "prdi" oz.brni,to mi ni všeč...

Vaša priporočila oz.ODGOVORI na moja vprašanja so: da vas slišim... :tipk

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jun 30, 2007 10:19 am

zavarovanje + cestnina bi te pršla 500€ + drobiž (odvisn tud od zavarovalnice).
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jun 30, 2007 10:34 am

RENAULTx je napisal/-a:1.)Ali naj vzamem avto z alarmnim sistemom oz.kaj če ga nima,koliko kaj stane alarmni sistem?
2.)Ali kdo ve NATANČNEJE (po izračunu) koliko me bo stala KOT ZAČETNIKA registracija recimo za Renault 5?

no ker si ze zacel zmerjat vse povprek.. od tistih na registraciji, do nestrinjanja s ceno
clovek... najprej naredi IZPIT... to je prvo

potem pa gremo na vprasanja oz. odgovore
1. Za avto kot je R5 se ne splaca dajati alarmnih sistemov ker so v povprecju z ceno avtomobila dost dragi...
2. prvo kot prvo ti bos imel 0% in si v 14 PR in povrhu tega bos se mladi voznik - torej cena ne bo samo 300€
pac pa precej blizu 600€ scasoma pa bos tudi pridobival procente na leto po 5%...
3. to vprasanje je neumesno in ne opredeljuje tvojega nacina izbira avtomobila...
4. Campus je starejsa in je tudi razlika v motorju 1.1, Five pa je 1.4 (in pri tem se ti bo tudi poznalo pri ceni registracije)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man So jun 30, 2007 10:47 am

2.komplet registracija okoli 610 € toliko je mene prislo marca,nimam sicer petke je pa motor v istem rangu.tudi zacentik se brez odbitkov ali pribitkov tako kot ti
1.alarm???ne vzet avta z alarmom niti ga ne montiraj
3.po tvojih kriterijih je renault boljsi
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov