Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

molat
Nov uporabnik

Opel Astra karavan 1.7cdti ali Peugeut 307 break (hdi) ?

Napisal/-a molat To jul 03, 2007 8:49 am

Zdravo

Zanima me vaše mnenje o omenjenih avtomobilih:
Opel 1,7cdti Astra karavan - '05
Peugeot 307 break hdi (66kw) -' 04

Oba imata isto km (cca. 50k) - s tem da je prvi iz avto hiše (res realni km?), s tem da predpostavljam da iz uvoza (pri nekaterih eksplicitno piše: SLO poreklo... hmmm...), drugi pa prevejeno realni km (kolega), ki menja avto ker se mu je povečala družina. Pravi da ni imel težav.

Koliko pa je (€) servisiranje obeh? Približno enako, ali se mi samo zdi? Deli (€)?

Kakšno mnenje, nasvet?

Mene osebno pri astri moti čuden način žmigavcev (resno je čuden - kdor ve o čem govorim bo vedel). P307 pa... ne vem, nekateri hvalijo, nekateri... 206-ko break ima žlahtnik (starejši gospod) in je prezadovoljen, ampak on dela v povp. po cca. 10km /dan... po lokalnih cestah in 2x letno na morje. Tako da ni neko merilo :)

Sedaj je astra cca. 3k eur dražja - ampak vrednost obeh bo po 3-4 letih verjetno itak poden... :( ampak tukaj itak ni kaj nardit.

Odločitev je tako ali tako na meni, ampak vseeno...?

Hvala in lp!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To jul 03, 2007 9:16 am

Ce pogledas na www.poraba.com , imajo Astre kar v redu porabo (okoli 5-6), medtem ko P307 nekak noce pod 6.

Seveda je to samo informativen podatek, ker se poraba lahko zelo razlikuje med enim voznikom in drugim. Potem tudi glede na to kje in koliko vozis.

Ampak eno zacetno oceno pa ti ta podatek vseeno pove. Npr. dve kolegici imata 206 HDI, ena Break in obe imata povprecno skoraj 7 :shock: Kar se sklada s podatki iz poraba.com

Razlike je res samo 1L, vendar, ce delas dosti kilometrov se tudi tu nekaj nabere.

Drugace pa bi kupil tistega, ki mi je bolj vsec ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jul 03, 2007 10:07 am

ja, za HDI-je je dokaj znano, d majo kr dost visoko porabo (glede na to,d je dizel). Kera mašina pa je v astri? 80KM al 100KM?

kko mislš čuden način žmigavcev? te moti to, d ma 2 načina (običnga in verjetn bl primernga za na avtocesto) al to, d je nenatančna (da pomotoma zraven še poblendaš, kar se tud men na vsake svete cajte zgodi)
Slika

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat To jul 03, 2007 10:21 am

IcEm4n je napisal/-a:ja, za HDI-je je dokaj znano, d majo kr dost visoko porabo (glede na to,d je dizel). Kera mašina pa je v astri? 80KM al 100KM?

kko mislš čuden način žmigavcev? te moti to, d ma 2 načina (običnga in verjetn bl primernga za na avtocesto) al to, d je nenatančna (da pomotoma zraven še poblendaš, kar se tud men na vsake svete cajte zgodi)

100KM, mislim da isuzu; drgač so pa fiat (1.3 in 1.9), če se prav spomnim

žimgavc: ne, ko sem pprobal je tako, da npr. če vključič levi žmigavc, potem ga izključiš v isti smeri nekje na polovici !? in ne v obratni smeri, kot je to "normalno" :)
Mogoče se da ta način kje izključit (kot praviš dvojni način): mi je pa takoj padlo v oči. Pa glede na prejšnjo 1.9jtd mašino je tale precej glasna. Ampak če je avto zanesljiv me ne moti.
Zadnjič spremenil molat, dne To jul 03, 2007 10:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec To jul 03, 2007 10:37 am

Glede HDI lahko samo to rečem,da sem imel P406 2.0 in poraba ni nikoli presegla 5/100.Meni se je gibala med 4,7 in 4,9.Avta nimam več,je pa ostal v hiši pa poraba je enaka-ima pa malo čez 100.000 km.

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat To jul 03, 2007 10:39 am

@kixs:
Ja, P307 ima 7.5 (tale "moj") -podatek iz pot. računalnika. Sicer je res ogromno mestne vožnje, ampak vseeno precej, precej za dizel...

Drugace pa bi kupil tistega, ki mi je bolj vsec ;)

nekak se nagibam k astri... še dodaten argument je da ima 6x airbag, p307 pa ima 2x - saj ok, nekdo bo rekel "tjah..." ampak ob (majhnih) otrocih mi to kar precej pomeni.
Pa 5 ncap zvezdic.

Edino tale "realna" kilometrina me mal matra, pa cena jasno :)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Opel Astra karavan 1.7cdti ali Peugeut 307 break (hdi) ?

Napisal/-a Mojster Miha To jul 03, 2007 10:41 am

molat je napisal/-a:Zdravo

Oba imata isto km (cca. 50k) - s tem da je prvi iz avto hiše (res realni km?), s tem da predpostavljam da iz uvoza (pri nekaterih eksplicitno piše: SLO poreklo... hmmm...), drugi pa prevejeno realni km (kolega), ki menja avto ker se mu je povečala družina. Pravi da ni imel težav.

Koliko pa je (€) servisiranje obeh? Približno enako, ali se mi samo zdi? Deli (€)?

Kakšno mnenje, nasvet?

Mene osebno pri astri moti čuden način žmigavcev (resno je čuden - kdor ve o čem govorim bo vedel). P307 pa... ne vem, nekateri hvalijo, nekateri... 206-ko break ima žlahtnik (starejši gospod) in je prezadovoljen, ampak on dela v povp. po cca. 10km /dan... po lokalnih cestah in 2x letno na morje. Tako da ni neko merilo :)

Sedaj je astra cca. 3k eur dražja - ampak vrednost obeh bo po 3-4 letih verjetno itak poden... :( ampak tukaj itak ni kaj nardit.

Hvala in lp!

Med "tvojima" dvema bi izbral ASTRO

Mnenje, nasvet .. alternativa je FORD FOCUS - 1,6 - 80 kW - po mojem prepričanju v vseh pogledih boljši agregat, kot ga imata "tvoja" kandidata

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To jul 03, 2007 10:41 am

molat je napisal/-a:Zdravo

Kakšno mnenje, nasvet?

Hvala in lp!

Med "tvojima" dvema bi izbral ASTRO

Mnenje, nasvet .. alternativa je FORD FOCUS - 1,6 - 80 kW - po mojem prepričanju v vseh pogledih boljši agregat, kot ga imata "tvoja" kandidata

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jul 03, 2007 10:46 am

o tej astri je blo že govora v eni drugi temi tud in naj bi bla ful vzdržljiva mašina, maš pa prov, da je mašina isuzujeva.

kakšna je pa cena obeh avtov?
Slika

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat To jul 03, 2007 10:54 am

Mojster Miha je napisal/-a:Med "tvojima" dvema bi izbral ASTRO

LP

Hvala za mnenje, vsekor bi v "normalnih" okoliščinah razmišljal malo širše: c5,.... Na žalost pa je situacija zelo komplicirana tako da... zaenkrat je to to.

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat To jul 03, 2007 11:28 am

IcEm4n je napisal/-a:o tej astri je blo že govora v eni drugi temi tud in naj bi bla ful vzdržljiva mašina, maš pa prov, da je mašina isuzujeva.

kakšna je pa cena obeh avtov?

12k vs. 9-9,5k
Sem nekaj bral ja... Smešen mi je bil pa en mehanik, ki sicer prisega na ople.
Pa pravi: "kaj fiat, japonci,... opel! to je to: nemška kvaliteta! Sedaj pa sploh!"
To je mislil, po letu 2005 - nov model... Ampak tuki me je zgubu, ker sem mu omenil jap in ita-motorje. Potem je samo zamahnil z roko, češ, to nima veze (!?) :)
Ok. Nimam nič proti nobeni znamki, da ne bo pomote, samo by the way: se mi je zdelo mal groteskno.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov