Moj najdražji servis je bil 220€ do sedaj. Vključena je bila menjava vseh treh jermenov, šponarjev, vodne pumpe, visko sklopke ter seveda hladilna tekočina. Mislim da je bilo to to.
Ne vem o kakšni porabi govorite, glede na teme, kjer golf 1.6 popije več kot 9 litrov benza lahko rečem samo da potemtakem jaz vozim šparovčka. Moja poraba je od 7,6 (relacija, umirjeno) do 9 litrov (pot na morje, poln avto, 4 osebe, 2 surfa na strehi). Normalne vožnje.
Deli so dokaj poceni, serviserji tudi kar, delov se najde povsod kar nekaj, malo se pač znajdeš. Poraba 318i je ista kot tista od 316i, tako da tu ne boš profitiral, edino kjer boš profitiral je pri registraciji.
Jaz osebno bi iskal avte po letu 1993, ker so takrat menjali tele 4cilindrske mašine in so novejše ful bolj vzdržljive kot stare. Slednje pestijo problemi z mehkimi odmičnimi, katere se s časom obrabijo in avto izgubi na moči, oziroma se zvrti samo tam nekje do 5000 obratov. Druga prednost novejše mašine pa je to da ima ketno in ne jermena, tako da odpade menjava le-tega na vsakih 40-60kkm.
Toliko na hitro, za vse ostalo pa
http://forum.bmwslo.com