Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

varcen dizelcek

Napisal/-a Dariooo Če jul 05, 2007 9:43 pm

zdravo
mene zanima kateri avto naj kupim, s tem da je dize, manjsi, 5-vratni, da ima cim manj napak in cim manjsi strosek?
V upostev pride da ima enih 70 konjev in vec, po moznosti 6. prestav (ceprav tezko).V mislih imam nekaj kot clio Dci, punto multijet in podobno, letnih 01-03 za max 7000eurov.
Aja..predvsem se mi gre da cim manj pije, ker bom delal na dan po 50km in vec.Recimo clio Dci vem da pije kakih 5l na 100km in lahko tudi manj, tako da sprejemam se ostale ponudbe drugih avtov :)
Najlepse hvala
LP
Slika

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če jul 05, 2007 9:52 pm

Iščeš samo turbodiesle ali tudi navadne diesle (brez turboja)? Če nisi zahtevan in se ti gre samo za to,da ti avto čim manj porabi, je pomoje dobra izbira kakšna Ibiza sdi ali pa polo sdi... Samo ne smeš se nadejat ne vem kakšnih pospeškov :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če jul 05, 2007 10:00 pm

baucek je napisal/-a:Iščeš samo turbodiesle ali tudi navadne diesle (brez turboja)? Če nisi zahtevan in se ti gre samo za to,da ti avto čim manj porabi, je pomoje dobra izbira kakšna Ibiza sdi ali pa polo sdi... Samo ne smeš se nadejat ne vem kakšnih pospeškov :)

mah ne ne...socialnih dizlov pa nebi ;)..sej sm reku vsaj kolko konjev naj imajo.....vsaj nekaj konjov da ima, da se bo kam premikal.....ok zopet jih ne rabim 150..ampak vdaj 70-80.....v oko mi je padel tisti od cliota 82 konski....kaj misliste? :)
LP
Slika

mini moto
Novinec

Kraj: Domžale

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če jul 05, 2007 10:09 pm

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če jul 05, 2007 10:11 pm

baucek je napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1485566

Kaj pa kaj takšnega?

kaksno pa ima kaj ta porabo??

aja pozabu sm rect da iscem da ima cim manj km....po moznosti okoli 60-70k.....max 100...vse kar je vec odpade, ker avto bi imel za enih 3-4 leta ;)
LP
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Re: varcen dizelcek

Napisal/-a blazp Če jul 05, 2007 10:13 pm

Dariooo je napisal/-a:zdravo
mene zanima kateri avto naj kupim, s tem da je dize, manjsi, 5-vratni, da ima cim manj napak in cim manjsi strosek?

LPP. Je dizl, obstajajo tako majhni, kot veliki, 5 vrat (4+voznikova), za napake ti ni treba skrbet, strošek je pa tam 20€ mesečno. :lol:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Če jul 05, 2007 10:18 pm

blazp je napisal/-a:

LPP. Je dizl, obstajajo tako majhni, kot veliki, 5 vrat (4+voznikova), za napake ti ni treba skrbet, strošek je pa tam 20€ mesečno. :lol:

tega tvojega posta pa nism cisto zastopu ampak ok :)
sej sm napisal da iscem neki v stilu clio, punto in podobno?!?!

in kaj je to 20 eurov mesecno? strosek za kaj??

lP
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jul 05, 2007 10:28 pm

Strošek za dolivanje olja :P :P :P
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jul 05, 2007 10:28 pm

Če bi ga Ljubljanski Potniški Promet vozil po Kopru, bi bil strošek bogato več kot 20 € na mesec :P

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jul 05, 2007 11:24 pm

ce bos delal okol 50 km na dan pa to res ni velik pa da gledas vsak deci diesla.
drgac ma pa kolega tega cliota z 82 km pa je kr poskocn porabo pa prau da ma manj kot 5 l.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če jul 05, 2007 11:48 pm

oprostite če sem si "sposodil" temo samo mene zanima razlika u vožnji med ax 1.1 60 konjev in 1.4 dizlom.pač pospeški,kak kiri potegne itd.hvala
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 06, 2007 1:36 am

dizel ma vsekakor vec navora in vrjetn ne cut tok klanca kokr bencinar

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jul 06, 2007 6:02 am

V upostev pride da ima enih 70 konjev in vec, po moznosti 6. prestav (ceprav tezko).V mislih imam nekaj kot clio Dci, punto multijet in podobno, letnih 01-03 za max 7000eurov.
Aja..predvsem se mi gre da cim manj pije, ker bom delal na dan po 50km in vec.Recimo clio Dci vem da pije kakih 5l na 100km in lahko tudi manj, tako da sprejemam se ostale ponudbe drugih avtov :)
Najlepse hvala
LP

6 prestav pa bol švoh motorček... tole pa ne vem, če bo šlo skupaj. Kolikor je meni znano, da motor nima ravno 1.9, oziroma nekje 100 konjev, razen punteka, kot so ti napisali, dizčka s 6 prestavam preprosto ni. SDI motorja, kateri imajo okoli 65 konjev, resnično nikakor ne kupuj, ker je to nepremičnina - saj se pelje, tudi s prižgano klimo, vendar zelo počasi ;)... res samo za nedeljske voznike; vendar pa tudi najmanj pije. A ne čudi se če te bo oma, s trem vrečkam na belanci na križišču prehitela... Sicer pa si lahko statistiko porabo posameznega avtomobila pogledaš tudi tukaj http://www.poraba.com. Punto - ako zaupaš italijanom... prav... sam teh atov ne poznam.
O Cliotih ne bom nakladal, ker jih drugi bolje poznajo, je pa res, da so DCI motorji pravi šparovčki, vožnja s okoli 4l do 4.5l / 100km, v kolikor imaš lahko nogo ni noben problem. Predlagam, da še v tej temi postaviš vprašanje, katera serija cliotov (letnik) je imela probleme z DCI motorji - da se vsaj tem znanih napakam Renaulta izogneš, že tako jih šimfajo po dolgem in počez nekateri. Je pa dejstvo, da je ohranjen clio boljši, od zgnonjenega druga, sicer "kao boljšega" avtomobila.
Glede na tvoje potrebe in varčnost, pa bi sam pogledal za Ibizo (malo cenejše vdrževanje) ali Polom ter 1.4 TDI motorjem s 75 km. Niso sicer tako zelo varčni kot clioti, a vožnji pod 5l z lahko nogo, ni nek grozen problem (glede nato, da meni Leon 1.9 TDI s 105 konji pije samo 5.7 l / 100km).
Sicer pa praviš, da bi za avto, dal do 7.000 € in vzel rabljeno vozilo. No mogoče samo opomnem, vendar je to le vsaj 3200 (za 3V oziroma 3600)€ razlike in bi naprimer vzel Clio Storia 1.5 DCI s 65 KM kot novo vozilo (pa če daš starega noter, malo zbarantaš za popust) bi znal priti za 5V verzijo na ene 10.200 €. Sedaj sem ti res prekršil pravil 70 konjev (5 konjev manj) in znesek za okoli 750.000 sit, vendar pa imaš novo vozilo. Renaultovo financiranje je prekleto ugodno (5.6% ali nekaj podobnega obrestna mera). Mogoče ni slabo tudi o tej opciji razmisliti. Sam sem še gledat uradni cenik na http://www.renault.si, tako da so v praksi cene morda tudi nižje. To je seveda razmišljanje s strani "ziher nakupa" - da se potem ne sprašuješ, kaj če mi gre turbina (ki ima nova kar lepo ceno), na skoraj vsakem 3,4 leta starem avto boš imel veliki servis, gume in podobne fore. Zdej pa malo računaj... ... jasno, pa da če poznaš in imaš kakega mehanika kolega, lahko prideš z rabljenim avtom za slab miljon ceneje skozi.

Mogoče še to: a mora biti motor obvezno majhen, oz bol švoh - se ti gre torej za mali avto, ki ga porineš v vsako luknjo in so z njim z zavarovanjem in cestnim skladom čim manjši stroški. Če je odgovor, da ni obvezno, potem si na avtonetu poglej Seat Toleda, prejšen model (ne ta sedanji, ki je eno prostorec) z motorjem 1.9 TDI s 110 konji. Stvarca leti kot p*****a + zelo malo pije: mesto okoli 6.5, relacijska vožnja pa med 4.5 in 5.5, podatki s klimo. Pomojem je za tak velik avto + dizel denar boljše vložen, kot pa v tisto malo jajčko ranga ibiza, clio, ipd. Je pa res, da je tudi cena višja za okoli 1500 € od tvojega minimuma in teh avtov na prodaj ni veliko: torej okoli 8500 €.

P.S: da me zdaj nau kdo napadal - samo predstavljeno razmišljanje med novim in starim vozilom :).

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jul 06, 2007 11:53 am

Najlepse hvala
LP

Osebno bi po tvojih kriterijih izbral VW POLO 1,9 TDI ( veliko skupnega imajo tudi FABIA ali IBIZA - kot opcija)

Prednost tega TDI-ja je obilica navora - posledično odlična vozna dinamika. Uporabljaš pa po želji - pri normalni uporabi gre pričakovat porabo med 4 in 5 l/100 km, če pa se ti bo zahotelo večjih zmogljivosti (bolj dinamična vožnja, hitra AC povprečja, ... ) razlika v porabi ne bo tako očitna kot pri šibkejših ( DCI 70 ipd.) - ker klance in ostale obremenitve praktično "ne čuti".

Poleg tega imaš napram konkurenci za ta denar (PUNTO, CLIO) boljšo tehniko (npr. 4x disk zavore), boljše materiale & občutek kakovosti v notranjosti, tudi izdelava je kvalitetnejša

Sicer pa : poglej, testiraj pa izberi kar je zate "naj"

LP

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe jul 06, 2007 12:40 pm

im nobody je napisal/-a:oprostite če sem si "sposodil" temo samo mene zanima razlika u vožnji med ax 1.1 60 konjev in 1.4 dizlom.pač pospeški,kak kiri potegne itd.hvala

Lahko ti povem iz prve roke, ker sem imel 1.1i, zdaj pa imam 1.5D.

Razlika v voznji, po obcutku, je kar velika. Bencinar je precej bolj zivahen.

Ce mislis bolj sponat avto, potem diesel sploh ni za tebe :o

Se pa precej pozna na porabi. Vec ali manj ista voznja. Povprecna bencinar - 5.9, diesel - 4.6 L/100km.

Se pa tako z enim, kot drugim pripeljes na cilj. S tem, da z enim, precej ceneje ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe jul 06, 2007 5:36 pm

Kael je napisal/-a:
Najlepse hvala
LP

6 prestav pa bol švoh motorček... tole pa ne vem, če bo šlo skupaj. Kolikor je meni znano, da motor nima ravno 1.9, oziroma nekje 100 konjev, razen punteka, kot so ti napisali, dizčka s 6 prestavam preprosto ni. SDI motorja, kateri imajo okoli 65 konjev, resnično nikakor ne kupuj, ker je to nepremičnina - saj se pelje, tudi s prižgano klimo, vendar zelo počasi ;)... res samo za nedeljske voznike; vendar pa tudi najmanj pije. A ne čudi se če te bo oma, s trem vrečkam na belanci na križišču prehitela... Sicer pa si lahko statistiko porabo posameznega avtomobila pogledaš tudi tukaj http://www.poraba.com. Punto - ako zaupaš italijanom... prav... sam teh atov ne poznam.
O Cliotih ne bom nakladal, ker jih drugi bolje poznajo, je pa res, da so DCI motorji pravi šparovčki, vožnja s okoli 4l do 4.5l / 100km, v kolikor imaš lahko nogo ni noben problem. Predlagam, da še v tej temi postaviš vprašanje, katera serija cliotov (letnik) je imela probleme z DCI motorji - da se vsaj tem znanih napakam Renaulta izogneš, že tako jih šimfajo po dolgem in počez nekateri. Je pa dejstvo, da je ohranjen clio boljši, od zgnonjenega druga, sicer "kao boljšega" avtomobila.
Glede na tvoje potrebe in varčnost, pa bi sam pogledal za Ibizo (malo cenejše vdrževanje) ali Polom ter 1.4 TDI motorjem s 75 km. Niso sicer tako zelo varčni kot clioti, a vožnji pod 5l z lahko nogo, ni nek grozen problem (glede nato, da meni Leon 1.9 TDI s 105 konji pije samo 5.7 l / 100km).
Sicer pa praviš, da bi za avto, dal do 7.000 € in vzel rabljeno vozilo. No mogoče samo opomnem, vendar je to le vsaj 3200 (za 3V oziroma 3600)€ razlike in bi naprimer vzel Clio Storia 1.5 DCI s 65 KM kot novo vozilo (pa če daš starega noter, malo zbarantaš za popust) bi znal priti za 5V verzijo na ene 10.200 €. Sedaj sem ti res prekršil pravil 70 konjev (5 konjev manj) in znesek za okoli 750.000 sit, vendar pa imaš novo vozilo. Renaultovo financiranje je prekleto ugodno (5.6% ali nekaj podobnega obrestna mera). Mogoče ni slabo tudi o tej opciji razmisliti. Sam sem še gledat uradni cenik na http://www.renault.si, tako da so v praksi cene morda tudi nižje. To je seveda razmišljanje s strani "ziher nakupa" - da se potem ne sprašuješ, kaj če mi gre turbina (ki ima nova kar lepo ceno), na skoraj vsakem 3,4 leta starem avto boš imel veliki servis, gume in podobne fore. Zdej pa malo računaj... ... jasno, pa da če poznaš in imaš kakega mehanika kolega, lahko prideš z rabljenim avtom za slab miljon ceneje skozi.

Mogoče še to: a mora biti motor obvezno majhen, oz bol švoh - se ti gre torej za mali avto, ki ga porineš v vsako luknjo in so z njim z zavarovanjem in cestnim skladom čim manjši stroški. Če je odgovor, da ni obvezno, potem si na avtonetu poglej Seat Toleda, prejšen model (ne ta sedanji, ki je eno prostorec) z motorjem 1.9 TDI s 110 konji. Stvarca leti kot p*****a + zelo malo pije: mesto okoli 6.5, relacijska vožnja pa med 4.5 in 5.5, podatki s klimo. Pomojem je za tak velik avto + dizel denar boljše vložen, kot pa v tisto malo jajčko ranga ibiza, clio, ipd. Je pa res, da je tudi cena višja za okoli 1500 € od tvojega minimuma in teh avtov na prodaj ni veliko: torej okoli 8500 €.

P.S: da me zdaj nau kdo napadal - samo predstavljeno razmišljanje med novim in starim vozilom :).

he he...ti si se pa poglobil ;)

no sdi res nebi imel ker zopet 30km/h ne mislim vozit, to kar si reku da 6. prestav za 80km je prevec ja ;) mas res...hehe
ma glej tudi to sem razmisljal o novem ja, se bi moral it pozanimat, ker ce tko pogledas kot ti pravis recimo kupim 03-04 letnik in enih 70-80k km...a clio na kolko km ima velik servis? no recimo da me cez eno leto pride velik servis, ki pride 700 eurov, pol se 4 nove gume, ki so se enih 400 eurov je to ze 1000 eurov, pol se kak problemcek tu pa tam......tako da imas skorja prav....
ej a clio storia novi so samo 65 konski?? :(

glede ostalih avtov, so pa precej drazji oz dobim precej manj za ta denar in starejsi model :(

aja...kiri clioti so imeli neke probleme ki pravis??

hmm...50km na dan ni dosti? no ti povem da letos jih teh 50km na dan nisem pocel pa sm v enem letu naredil 20k km....niti js ne vem od kje :shock: , tko da raje kupim enega dizelcka, glede na to da mi zdaj benzinc pije 10 :(

aja...glede vecjega avta...kaj pa vem....ker ni da ki mi je problem ga kam stlacit in da nebi vedel velikega avta parkirat ampak preprosto nimam potrebe po tem, tko da si bom kupil mickenega pa bo tudi ok ;)

LP pa hvala za pomoc :)
Slika

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Pe jul 06, 2007 5:59 pm

Dario: Corsa GSi ob normalni vožnji pije 10 al kaj?
Slika

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe jul 06, 2007 6:00 pm

Eazy-O je napisal/-a:Dario: Corsa GSi ob normalni vožnji pije 10 al kaj?

ja :(
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jul 06, 2007 6:10 pm

kaj pa corsa cdti (ki ima identično mašino kot puntič, čeprov vidm, d maše že zdj corso)?

Ja, clio storia je dizel samo 65 konjski
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov