ban je napisal/-a:In zakaj bi bil 90KM (predvidevam da ni 105 KM) TDi boljši kot pa 102 KM 1.6 bencinar? Mam golfa V 1.6 in sem čist zadovoljen z porabo (povprečno slabih 8 l/100km) in z performansami. Mogoče se bo pa on vozu pretežno po mestu, delu krtake ture kar za dizla ni najbolš. Pa še neki kar ni čist zanemarljivo mogoče, če boš kupu motor k ma več kot 80kW (109KM) avtomatsko padeš v višji razred pr registraciji.
Ne bi bil boljši, ampak je. Pozabi na deklarirano število konjev, sem vozil golfa V s tremi motorji - 1.6 102 KM ter 1.9 TDI (90 in 105 KM). Že pri 90-konjskem TDI se je čutilo več moči kot pri 1.6 bencinarju. 105-konjski TDI (sploh s 6 prestavami) je pa sploh drugačna liga, 1.6 se težko primerja).In zakaj bi bil 90KM (predvidevam da ni 105 KM) TDi boljši kot pa 102 KM 1.6 bencinar? Mam golfa V 1.6 in sem čist zadovoljen z porabo (povprečno slabih 8 l/100km) in z performansami.
GoGo je napisal/-a:Jest bi vsekakor predlagal da kupiš TDI, bo neprimerjiva razlika v vožnji in porabi.
Mislim da ga bo kolega kmalu prodajal, ker bo dobil službeno vozilo, ki ga bo lahko
uporabljal tudi privat. Kakšna bo cena ne vem, vem pa da je prvi lastnik, avto je
praktično nov, ma okrog 80000km, redno servisiran pri pooblaščenem serviserju,
ima vso opremo.
Če te zanima, se javi, da ba povprašam.
hladni je napisal/-a:CupraR je napisal/-a:+TDI 130ps, 1.8 125ps, 2.8 204, 1.8T 210 in 225ps..
jaz sem mel v toledu 110 tdi in je motor za moje pojme odličen. Lepše sm se peljal kot zdaj z 105 Pd, žal, ampak tak je. Ker kupovat 1.4 al pa 1.6 je pa res stran vržen denar. Zakaj bi to sploh delal? Pa četudi ma porabo 8 litrov je ma tdi 5 litrov ali vsaj jaz sm mel na relaciji 4,5 litra pa v toledu ki je težji. Tehtno je treba razmislit tukaj...
Pa prosim ne primerjat 1.6 in 1.9.tdi ker so kljub majhni razliki v konjih ASTRONOMSKE razlike. saj nismo več otroci in vemo da bistvo niso konji.
lp
500 EUR na leto pa tudi ni kar na odmet. In če se ti pri samo 15.000 km na leto stroški izenačijo že po 3 letih, je to za moje pojme precej majhna razlika...Torej je razlika na leto 495 EUR. Torej bi se mi šele po dobrih 3 letih cena izničla, je pa treba upoštevat, da je pr dizlu, ker ima pač večjo nabavno ceno, potem tud zavarovanje in kasko dražje, pa tud cena goriva se zelo spreminja.
sonic je napisal/-a:500 EUR na leto pa tudi ni kar na odmet. In če se ti pri samo 15.000 km na leto stroški izenačijo že po 3 letih, je to za moje pojme precej majhna razlika...Torej je razlika na leto 495 EUR. Torej bi se mi šele po dobrih 3 letih cena izničla, je pa treba upoštevat, da je pr dizlu, ker ima pač večjo nabavno ceno, potem tud zavarovanje in kasko dražje, pa tud cena goriva se zelo spreminja.
Pa tukaj še nismo upoštevali, da se bo kasneje kot rabljen dizel verjetno pordal za malo več denarja...
In pomojem ni preveč za računat, da bi zelo kmalu dizel postal enako drag ali celo dražji od bencina (vsaj v naslednjih nekaj letih zelo malo verjetno).
Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov