Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

anx
Nov uporabnik

Kraj: gorenjska

ALFA 156 ali VW PASSAT?? DISEL

Napisal/-a anx Po jul 16, 2007 9:56 pm

lep pozdrav! Na tem forumu sem zasledil že kar nekaj zelo zanimivih stvari sedaj pa rabim še vaše mnenje ker menjam avto!

Prosil bi vas če mi malo svetujete kaj se mi bolj splača kupit za cca.5000-6500EUR in sicer kujem alfo156 1.9JTD ali pa passata 1.9TDI! Kakšne so vaše izkušnje, mnenja, kaj je boljše oz. slabše??? Res bi mi vsaka informacija prišla prav ker sam vidim le design in o drugih stvareh nisem kaj dosti zvedel! Hvala lepa že v naprej vsem tistim ki mi boste priskočili na pomoč! LP :D

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po jul 16, 2007 10:57 pm

Alfisti bodo rekli alfa , VW- jevci passat. Sam kot alfist sem prepričan ,da sta oba avta zelo vredu. JTD motorji so znani kot zelo dobri prav tako je pri TDI motorjih.
Če ne bi bil "nor" na alfe ,odkrito povedano bi fejst premišljeval ,kaj vzet.
Če gledaš na udobje definitivno passata ,če pa ti je do "športnosti" pa zagotovo alfa.
Zdaj za ta denar boš dobil približno enaka letnika ,alfa kakšno leto mlajša ,je pa res ,da tudi cene hitreje padajo. Jaz ti močno priporočam ,da greš z obema na tesno vožnjo in se potem odloćiš bo ti najlažje ,kr zgrešit nimaš kaj ne pri enem ne pri drugem. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jul 16, 2007 11:23 pm

Oprosti, vw sedeži so svinjsko trdi in celo najnovejši pasat meni osebno ni udoben.
Priporočam pasata, ker lepe alfe za ta denar ne boš dobil (pod 8500), ko bo kaj šlo, bodo pa kriva "italjanska j***a".
Pa več prostora ma pasat... hmmmmmm drugih plusov ne vidim.

Poglej še za kakim fordom mondeom 2.0tdci, so kar ugodni in večji v notranjosti od pasata, udobni pa so 3x bolj.
Je pa težko dobiti limuzino, so sami karavani.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po jul 16, 2007 11:34 pm

js se strinjam z bass-om glede udobja saj vw je vedno bil trd
drugace je pa najbolje da testiras oba avtomobila pa se odlocis
ce pa bi bil na tvojem spisku se mondeo bi pa moj glas zagotovo sel k fordu
LP pa veliko srece pri nakupu :lol: :lol: :lol:

a33
Novinec

Napisal/-a a33 To jul 17, 2007 8:07 am

Alfo logično, sam vzemi M jet motor, 100 x boljši od TDI jev.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: ALFA 156 ali VW PASSAT?? DISEL

Napisal/-a Mojster Miha To jul 17, 2007 9:57 am

anx je napisal/-a:lep pozdrav! Na tem forumu sem zasledil že kar nekaj zelo zanimivih stvari sedaj pa rabim še vaše mnenje ker menjam avto!

Prosil bi vas če mi malo svetujete kaj se mi bolj splača kupit za cca.5000-6500EUR in sicer kujem alfo156 1.9JTD ali pa passata 1.9TDI! Kakšne so vaše izkušnje, mnenja, kaj je boljše oz. slabše??? Res bi mi vsaka informacija prišla prav ker sam vidim le design in o drugih stvareh nisem kaj dosti zvedel! Hvala lepa že v naprej vsem tistim ki mi boste priskočili na pomoč! LP :D

Kaj se splača kupit - je predvsem stvar tvojih pričakovanj, okusa, želja ... Torej - avtomobila preizkušaj pa izberi kar je zate naj

Agregati : 1,9 JTD-105 : 1,9 TDI 110. TDI je manj hrupen in ima boljše karakteristike v smislu zmogljvosti:poraba.

Mnenje glede udobja (če igra vlogo pri nakupu) : treba je vedet, da ima A.R. športne "gene" - temu primerna je med drugim tudi "trdota" podvozja, med tem, ko PASSAT s podvozjem in splošnimi lastnostmi nima tako športnih ambicij oz "karakterja" - torej je udobnejši.
Kar se tiče "trdote" sedežev v PASSAT-u. Slednje boš cenil po nekaj urah vožnje in boš razumel pomen "trdote".

LP

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To jul 17, 2007 10:20 am

Se bi strinjal z Mojstrom Mihatom glede nakupa. V tvojem limitu imaš več možnsti dobiti dobrega Passata in po mojem tudi glede motorja prva generacija jtd še ni imela toliko prednosti pred tdi glede hrupa, uglajenosti in še manj glede porabe. Prav tako je Passat najbrž res udobnejši, ker nima športnega podvozja, prav tako pa se trši ergonomsko oblikovani sedeži na daljše poti bolje obnesejo kot mehki.
Don`t worry, be happy:)

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp To jul 17, 2007 10:28 am

Par let nazaj smo imeli VW in tistih sedežev ni nihče pretirano cenil.

a33
Novinec

Napisal/-a a33 To jul 17, 2007 10:32 am

ne vem kaj sanjate ampak JTD , sploh M jet je dosti bolj uglajena zadeva kot TDI, to so najboljši disli, če hočeš res pravo zadevo probaj M jet 2,4 JTD in dobil boš še športni zvok kar je za disla neverjetno.

Sicer pa Pasati zgleda solidno majo pa tud kr nekaj problemov, Motor olje , LMM crkuje turbine itd... Podvozje sprednje preme itd... malo poglej po forumu.

matia
Novinec

Napisal/-a matia To jul 17, 2007 10:45 am

športni zvok pa ja :jao:

pomoje s passatom ne boš nič zgrešil, sam poglej kolk jih je na cesti in močno dvomim da so ljudje z avtom NEzadovoljni.

Lp matia

a33
Novinec

Napisal/-a a33 To jul 17, 2007 10:58 am

matia je napisal/-a:športni zvok pa ja :jao:

pomoje s passatom ne boš nič zgrešil, sam poglej kolk jih je na cesti in močno dvomim da so ljudje z avtom NEzadovoljni.

Lp matia

Matja to rečejo sam tisti ki še niso eljal 2,4 M jet JTD ja, pr Pasatu sploh 110 pa maš garantiran lorry sound.

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 To jul 17, 2007 12:25 pm

Misli da folk ki kupuje dizla boli k... za sound! Važno da se v kabino čimmanj sliši.
Sicer pa z nobenim ne boš zgrešil, alfa je lepa, manj jih je na cesti, pasata ma skor vsak tadrug, osebno bi se verjetno odločil za pasata...

rimkilla
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a rimkilla To jul 17, 2007 1:16 pm

moj glas tut gre za passata ker mamo u familiji večinoma skos VW in do zdej še z nobenim ni blo porblemov, stric je meu passata in je biu zlo prostorn avto in zlo lepo se je pelal z njem.ni blo pa nikol nobenih težav z avtom.

res pa je da za alfo pa ne vem kok dobra/slaba je ker nism nikol meu nobenih izkušn z alfami! :)
SEAT IBIZA DRIVER

anx
Nov uporabnik

Napisal/-a anx To jul 17, 2007 1:24 pm

Kot prvo hvala za dosedanje odgovore :D :D :D

Tudi jaz se sicer skoraj bolj nagibam h passatu saj po moji kmečki logiki avtomobil vozi mnogo več ljudi po cestah. Je pa res da mi alfin design ne da miru :twisted: Avomobil bom tako eden kot drugi(kateri bo pač moj) najverjetneje spustil, zatemnil šipe in nabavil 16" alu platišča, več pa itak ne mislim rihtat avta. Prosil bi vas če ima kdo še kake cenovne izkušnje z servisi(malimi, velikimi) pri omenjenih avtomobilih da lahko malo vem kje in koliko se mi bo praznila denarnica :D Pa če kdo ve približno koliko stane temnenje šip in spuščanje avtomobila(ne neka profi varianta)!

Spet še enkrat hvala za vse dosedanje in naslednje odgovore :D :D :D

Uporabniški avatar
GT500
Novinec

Napisal/-a GT500 To jul 17, 2007 1:30 pm

jst bi v tvojem primeru izbral alfo. če si že omenjal da bi temnil šipe pa spuščal avto, predvidevam da ne rabiš veliko prostora za otroke ipd. tko da alfa. je pa res, da je vprašanje kaj dobiš za take denarje kot si napisav... bolš pogledat za mal novejšimi.

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson To jul 17, 2007 1:30 pm

Passat je veliko udobnejsi, ima vec prostora, motor je boljsi in bolj varcen. Kratica TDI označuje izjemno varčne dizelske motorje, ki s tehnologijo vbrizgavanja preko šob s tlačilkami zagotavljajo velik navor in majhno porabo goriva.

Glede sedezev pa naj povem da niso povsod v passatih isti. Nekateri so bolj udobni drugi manj!

Lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

anx
Nov uporabnik

Napisal/-a anx To jul 17, 2007 1:39 pm

pozabil sem povedat da mi prostor v avtu kar nekaj pomeni, saj bo prtljažnik zapolnjen z ozvočenjem :twisted: Tako da zmeraj bolj gledam po karavanih!

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To jul 17, 2007 1:45 pm

Verjamem, da je 2.4 mjet boljši od 1.9 tdi, vendar dvomim, da bo za 6 in pol tisočakov dobil dobro ohranjeno alfo s takšnim motorjem. Kar se pa tiče navadnih jtd motorjev pa lahko iz lastnih izkušenj povem, da motor ni ne vem kako uglajen in tudi vibracije v prostem teku se kar čutijo tako da glede tega gotovo nima bistvenih prednosti pred nemškim tdi. Kar se sedežev tiče ne bom govoril, ker vem, da so v alfi odlični, podvozje pa je gotovo bolj udobno v passatu, ker ni tako trdo kot v športni alfi.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To jul 17, 2007 1:45 pm

Verjamem, da je 2.4 mjet boljši od 1.9 tdi, vendar dvomim, da bo za 6 in pol tisočakov dobil dobro ohranjeno alfo s takšnim motorjem. Kar se pa tiče navadnih jtd motorjev pa lahko iz lastnih izkušenj povem, da motor ni ne vem kako uglajen in tudi vibracije v prostem teku se kar čutijo tako da glede tega gotovo nima bistvenih prednosti pred nemškim tdi. Kar se sedežev tiče ne bom govoril, ker vem, da so v alfi odlični, podvozje pa je gotovo bolj udobno v passatu, ker ni tako trdo kot v športni alfi.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Re: ALFA 156 ali VW PASSAT?? DISEL

Napisal/-a Gricko To jul 17, 2007 2:51 pm

Mojster Miha je napisal/-a:

Agregati : 1,9 JTD-105 : 1,9 TDI 110. TDI je manj hrupen in ima boljše karakteristike v smislu zmogljvosti:poraba.

LP

manj hrupen????

sori samo tdi-ji so dosti bolj hrupni od jtd-jev....če pa misliš v kabini...je pa izolacija tista ki naredi avto "tih"

pa ne govorim o novih tdi jih 2.0, ki so že dosti bol uglajeni

Glede porabe....ja ima alfa malce večjo(cca 0.5 l)....glede zmoglivosti pa nisem siguren v tvoje trditve!

Če ti prostor veliko pomeni, NE kupuj alfe!!!
Sicer pa še boš imel akustiko notri sploh ne kupuj limuzine!!!! katerekoli!!!!

drugače pa lahko iz lastnih iskušenj povem da če ti prostor ne pomeni največ, je alfica super avto, ki pa ima svoje - točke....tako kot vsak drug avto!!

PS: za 6000 eurov ne boš dobil dobre alfe z dizel agregatom!!"!
tudi glede pasata dvomim da boš dobil za ta denar....ali pa bo popolnoma brez opreme!!

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov