Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Citroen C3

Napisal/-a (Ales) Če jul 19, 2007 3:33 pm

Pozdravljeni,
ker obstaja možnost da bomo doma kupili nov (rabljen) avto me zanima kakšni so kaj citroeni.
Ker avto je letnik 2004 ali 2005 letnik, prodajajo ga prijatelji, ker je lastnik tega avtomobila umrl od takrat pa je avto stal. Narejenih nevem če ima 5k km. Na kaj vse moram biti pozoren pri Citroenih, ker avto bi dobil za zelo vredu ceno in me kar malo mika, čeprav mi ni preveč všeč, samo sej tako grd pa spet ni.
LP Aleš

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Če jul 19, 2007 3:38 pm

Avto je skoraj nov, boš bolj malo napak videl ;)
Fotr ma C3 1.6 16v pa ga lahko samo pohvalim. Poraba tm okol 7.5, vendar ma avt. menjalnik. Notranjost prostorna, motor dovolj odziven,...
Tko da, če je pocen je kr stvarca za kupit :lol:

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Napisal/-a (Ales) Če jul 19, 2007 3:42 pm

Ma ne mislim napake na točno tem modelu. Ampak recimo če je kaj javno znano da rado prehitro crkne ali pa da je pleh slab itd.
Ker na Citroene se pa res ne spoznam :oops:
LP Aleš

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če jul 19, 2007 3:44 pm

(Ales) je napisal/-a:Ma ne mislim napake na točno tem modelu. Ampak recimo če je kaj javno znano da rado prehitro crkne ali pa da je pleh slab itd.
Ker na Citroene se pa res ne spoznam :oops:
LP Aleš

Tebe zanima posploševanje, kupuješ pa točno določen avto, ki je za povrh še rabljen. Ne vidim poante. ;)

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Napisal/-a (Ales) Če jul 19, 2007 3:47 pm

Jaz pa.
Bom kupil avto, 10k km bo delal kot urica, nato pa bo začelo crkovat vse po spisku.
Če se to dogaja veliko takim avtom boš malo pomislil preden boš kupil, no vsaj jaz bi.
LP Aleš
P.S. tam sem mislil točno tisti avtomobil, napisal pa model. Se opravičujem (tiskarski škrat) :o

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Če jul 19, 2007 3:51 pm

(Ales) je napisal/-a:Jaz pa.
Bom kupil avto, 10k km bo delal kot urica, nato pa bo začelo crkovat vse po spisku.
Če se to dogaja veliko takim avtom boš malo pomislil preden boš kupil, no vsaj jaz bi.
LP Aleš
P.S. tam sem mislil točno tisti avtomobil, napisal pa model. Se opravičujem (tiskarski škrat) :o

No, potem pa veselo na branje, spodaj maš link in vse o Citrenu C3 ;)
http://www.citroenbilten.com/forum/foru ... y.php?f=44
in še arhiv okvar C3
http://www.citroenbilten.com/forum/show ... php?t=1831

Pa veselo branje :P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če jul 19, 2007 3:57 pm

C3 ni ravno nek biser zanesljivosti.
Problemi bodo, že zato ker je avto tako dolgo stal, vprašanje je le kdaj bodo problemi in kako obsežni bodo.

Če ga dobiš za male pare ga vzemi in prodaj naprej, sam pa si kupi nekaj kar ti je všeč.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Napisal/-a (Ales) Če jul 19, 2007 9:41 pm

Samek hvala za linke sem že malo bral.
Bass mah avto naj bi bil v bistvu nov, z full malo kilometri, jaz pa rabim avto s katerim nebo zajebancij, pa velikih stroškov, tako da če bo stvarca delala bo tole odlično.
Hvala vsem za nasvete.
LP Aleš

Janii
Nov uporabnik

Napisal/-a Janii Če jul 19, 2007 11:03 pm

C3 hm... 1.4 mašina so govoril kolk je varčna ko so jih začel prodajat nm kuri okol 8 povpračno pod 8 zelooooo malokrat. Zej že kr neki časa cvili zadno vpetje in je zelo moteče. Zame je še slabost servo ker je premehak. Avto ma pa zej okol 15k km.

Če nisi zahtevn pa če voziš večinoma po mestu je odličn avto.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe jul 20, 2007 4:06 am

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jul 20, 2007 8:28 am

Pri bivši ga imajo... Avto se fajn pelje, ampak so mem motili ravni zici spredaj - brez vsakega stranskega oprijema..

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Pe jul 20, 2007 9:56 am

Kupuješ praktično nov avto, če te bo začel zajebavat čez par let, ga boš pa prodal (po možnosti za isti denar za katerga ga zdej kupuješ) . Do takrat boš imel pa NOV avto.

Ne komplicirat, vsak avto ma svoje probleme, pa naj bo zarad mene sam velecenjeni Nemc.

LP

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 20, 2007 11:39 am

LudiLimun je napisal/-a:Kupuješ praktično nov avto, če te bo začel zajebavat čez par let, ga boš pa prodal (po možnosti za isti denar za katerga ga zdej kupuješ) . Do takrat boš imel pa NOV avto.

Ne komplicirat, vsak avto ma svoje probleme, pa naj bo zarad mene sam velecenjeni Nemc.

LP
To ni nov avto, saj pravi da je letnik 2004 ali 2005. Verjetno tudi ni več v garanciji.

Pač še en primer, ko človek kupuje avto od širše familije/prijateljev. To naj bi bilo fajn, ker "poznaš prejšnjega lastnika, ni zjebal avta", familija/kolegi "te ne bodo nategnili", pa še "za ugodno ceno ga bodo prodali". - Saj najbrž je to ponavadi res, ampak slaba stran je pa, da je pač avto tak kot je in ne po tvojih željah - tako model, barvo, motor/ opremo... je prej kupil nekdo, ki ima drugačen okus (ali sploh nima okusa), ima morda povsem drugačne želje, potrebe in zahteve glede avtov in tudi morda sploh ne zna kupovati avtov.

Se pravi, ponujajo ti avto, ki ga drugače niti ne bi povohal. In v tem primeru je tako, vidim stil kako je pisal avtor teme oziroma da je sploh odprl to temo.

Jaz bi rekel da če ti ga dajo pod ceno, ga vzi kak mesec ali dva, potem pa (če ti avto ne prirse k srcu) prodaj za boljšo ceno, ot je že nekdo predlagal. Seveda je tu potem možnost zamere, če te to skrbi.
Morda je pa bolje, da se raje zahvališ za ponudbo, pa si kupiš kaj drugega.

Ker roko na srce, C3 ni nek hud avto, že oblika je precej brezvezna, enkrat sem tudi sedel notri (ko sem se pred leti odločal za nakup avta tega razreda), pa sem šel kar ven iz salona, niti cenika se mi ni dalo jemati.
Gledam na avto.net, koliko stanejo C3 letnika 2004-2005, pa so cene tam nekje 8000 EUR in več - za tak denar dobiš veliko bolj frajerske rabljene avtomobile (pa ni nujno, da bo z njimi kaj več težav in stroškov). Recimo za ta denar dobiš Alfo 147 (sicer kako leto starejša), megana II ali pa golfa IV (če si ziheraš) ali pa še veliko drugih možnosti...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Baby
Nov uporabnik

Napisal/-a Baby Ne jul 22, 2007 10:37 pm

Najprej lepo pozdravljeni! :D

Bom kar v tej temi vprašala.Sem namreč pred veliko dilemo.V planu imam nakup avta.Odločam se med C3, Cliotom storia ali kot manj verjetno peugeot 206. Sicer mi je vizuelno najbolj pri srcu C3, vendar je problem slednji.Namreč popolnoma novega si nebi mogla kupit, kljub akciji, ki je zdaj (potrebno še prištet kasko...kar se mi finančno ne izide).Kupila bi si lahko le rabljenega (to je 5 let starega).Problem pa nastane kot prvo, da je avto cenovno predrag za svoja leta (okrog 6500 evrov :? )in kot drugo imajo avti v povprečju za to starost od 120.000 ali več prevoženih kilometrov za približno to ceno. :shock: Po drugi strani pa dobim za malo več denarja popolnoma novega cliota storio s 4 letno garancijo in vštetim kaskom.Vendar za to serijo clio storia nimam nobenih informacij, če je vreden nakupa ali ne.Pomembno mi je, da se avto ne bo kvaril, da bo čim manjša poraba goriva zaradi vožnje po AC ipd.Tako, da ne vem katerega kupit.Zato se obračam na vas, da mi svetujete s svojimi mnenji.Hvala za pomoč! ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jul 22, 2007 11:28 pm

Baby je napisal/-a:Najprej lepo pozdravljeni! :D

Bom kar v tej temi vprašala.Sem namreč pred veliko dilemo.V planu imam nakup avta.Odločam se med C3, Cliotom storia ali kot manj verjetno peugeot 206. Sicer mi je vizuelno najbolj pri srcu C3, vendar je problem slednji.Namreč popolnoma novega si nebi mogla kupit, kljub akciji, ki je zdaj (potrebno še prištet kasko...kar se mi finančno ne izide).Kupila bi si lahko le rabljenega (to je 5 let starega).Problem pa nastane kot prvo, da je avto cenovno predrag za svoja leta (okrog 6500 evrov :? )in kot drugo imajo avti v povprečju za to starost od 120.000 ali več prevoženih kilometrov za približno to ceno. :shock: Po drugi strani pa dobim za malo več denarja popolnoma novega cliota storio s 4 letno garancijo in vštetim kaskom.Vendar za to serijo clio storia nimam nobenih informacij, če je vreden nakupa ali ne.Pomembno mi je, da se avto ne bo kvaril, da bo čim manjša poraba goriva zaradi vožnje po AC ipd.Tako, da ne vem katerega kupit.Zato se obračam na vas, da mi svetujete s svojimi mnenji.Hvala za pomoč! ;)

Evo alternativa do 6000€
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1545810 fabia
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1526086 accent 02
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1536169 clio bilab 03
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1481006 almera 02
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1478685 punto 04 jtd m jet
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1343947 stilo 03
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1532634 kalos 05
Za AC rabš močne motorje je že drugih polžel preveč jasno.
Kvarijo se pa vsi eni takoj drugi kasneje.
Evo tega bi pa jaz kupil.
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1522525 Volvo V70 TDi 99

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jul 23, 2007 8:24 am

Eh citroen je ja najbolsi pa najjaci avto.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po jul 23, 2007 8:40 am

Hej Baby.

(hm to se dobro sliši, fajn nick si si izbrala ;) )

Okusi so različni, a vseeno vprašam, ali si ogledala te avtomobile (C3, clio, 206) tudi od znotraj? Meni se je zdel prejšnji clio najbolje narejen, tako oblikovno, ergonomsko, kot meteriali in kvaliteta (posebej posebne serije extreme ali billabong).
Najboljša izbira bi bil tak clio, kot sem ga imel jaz (1.4 16v, serija extreme), če ga dobiš. Nekateri (kot moj) kupljeni leta 2004 so imeli celo 4 letno tovarniško garancijo.
1.4 motor bo tudi zelo suveren na avtocesti (kar ne bi mogli reči za 1.2 motor, ki pa je žal edina izbira, če se odločiš za novega clia storio). V vsakem primeru pa bo na avtocesti pil precej goriva, če ga goniš okoli omejitve ali več. Tako pa je pomoje pri vseh tovrstnih avtomobilčkih z bencinskim motorjem, če veliko voziš, je bolje vzeti dizelčka - v cliotu bi priporočil 1.5 dCi z 80 KM, spet pa je ta motor na voljo samo pri rabljenih avtomobilih, v storio vgrajujejo le šibkejše verzije dci-jev.
Je pa res, da za takega cliota bo treba kar dati okoli 7000 EUR (toliko sem za svojega dobil jaz)....

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Baby
Nov uporabnik

Napisal/-a Baby Po jul 23, 2007 6:06 pm

Sonic super da si me opozoril, da obstaja samo 1.2.Jaz sem še vseeno upala, da je kaj močnejšega.Res mi ni jasno zakaj imajo tako šibki motor, ko pa večina kupuje vsaj 1.4. :? Verjetno bi tale zelo pil na AC,dizla pa nimajo menda.Glede notranjosti mi storia ni preveč všeč, ker me spominja na prvi model cliota (kot da bi iz starih modelov ven potrgali in dali v storie).Najraje bi imela novega C3, vendar če imam novega bi ga naj kasko zavarovala, kar pa me pride potem preveč.Sicer pa C3 kolikor vidim zelo drži ceno.Zakaj si pa ti prodal cliota?.Če dam recimo primer za C3.Novi stane v akciji nekje 10000evrov, medtem ko dobro ohranjen 5 let star pride nekaj čez 7000evrov, kar pomeni samo 3000evrov zgube v 5letih.Če to tak trend še naprej se ga pa splača kupit. :D

A imaš še kak predlog katerega bi se splačalo nabavit?Nakup avta vidim, da ne bo kar tako enostaven.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po jul 23, 2007 7:06 pm

Večina ljudi kupuje pri bencinskih cliotih 1.2 motor, 1.4 je redek. Storia ima tudi dize, ampak spet samo najšibkejšo varianto. Pa precej beden je storia notri, ja. Serija extreme je bil res notri narejen na nivoju - lepi in kvalitetni materiali, skoraj tako fajn kot tanovi clio... storia je precejšen korak nazaj od extrema, v vseh pogledih.
Zakaj sem prodal cliota? Ker sem kupil golfa, preprosto.

Če dam recimo primer za C3.Novi stane v akciji nekje 10000evrov, medtem ko dobro ohranjen 5 let star pride nekaj čez 7000evrov, kar pomeni samo 3000evrov zgube v 5letih.Če to tak trend še naprej se ga pa splača kupit.
Hja kdove koliko je tisti za 7000 EUR stal pred 5 leti, ko je bil nov? Je bil tudi samo 10000 EUR?
Vsekakor se ni za zanašat, da bo C3, kupljen danes v tisti akciji, leta 2012 še vreden 7 jurjev...
Vidim da si čisto navalila na C3... sicer ne vem zakaj, ampak če ti je všeč, naj bo.

Možnosti je pa za ta denar ogromno, novih kot rabljenih... nakup res ni enostaven, Baby, lahko pa ti dam kako idejo, pošlji mi zasebno sporočilo.

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov