Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

roomeo
Stalni uporabnik

Golf IV TDI, Peugeot 206 HDI ali Renault Clio Storia dCi?

Napisal/-a roomeo Ne jul 22, 2007 11:03 am

In pišem moj prvi forum...........
Moja sestra dela vozniški izpit in je stara 17 let...... Drugo leto maja pa bo dopolnila 18 leto................Drugo leto na začetku razmišlja o nakupu avta.........Ker ga zdaj nimamo trenutno..............Mislimo kupiti na začetku drugega leta..........to bo kmalu...........!

Kupiti mislimo avto za največ 6.000 € in izbiramo med temi.......ki so gor omenjeni to so Golf IV TDI, Peugeot 206 HDI in Renaultom Cliom Storio dCi........ Kaj mislite kateri bi bil najboljši da bi ga vsi skupaj v moji družini uporabljali? Moji mami je najbolj všeč Golf IV, sestri pa najbolj Peugeot 206 HDI.Sestro niti ne briga ali je benz ali disel, ma mama je rekla da bo kupla samo dizla, benza ne ker preveč pijejo........to je res! sestri pa je itak ravno......lahko predlagate tudi kakšen drugi avto, samo da ni preveč velik, naj bo do 6.000 € in letnik od 1998 naprej.........

Pomoje bomo vzeli golfa IV 1.9 TDI, ne pa cliota storio 1.5 dCi, niti peugeota 206 1.4 HDi.

Meni je tudi golf 1.9 tdi najlepši in najboljši.............
aja...............avto mora obvezno imeti klimatsko napravo.................
Boljši avto kupujemo ker pa veliko hodim h sorodnikom ki jih imamo v BiH in hočemo, da pije čimmanj! Alora, povejte še za kakšen drug avto če se vam zdi da je ok. Moja mama pravi.......Do zdaj sem imela skoraj samo disle...........tudi ta bo......hahahaaaaa.......ale povejte kar mislite da je dobra izbira................ :twisted: :roll: :shock:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 22, 2007 11:20 am

bo kr v redu, samo se za ta denar lahko dobi tudi večji avto naprimer kak karavan ( 98 +)kar pa predvidevam vam to ne bo potrebno, ker ste/boste 3 vozniki/potniki in boste manj prostora potrebovali......

recimo za ta denar se da dobiti alfo 156 1.9jtd, 156 2.4 jtd, passata karavan 1.9tdi, seat ibiza, opel vectra karavan, omega karavan, in kak francoz ali dva se najde..... hehe

roomeo
Stalni uporabnik

adis

Napisal/-a roomeo Ne jul 22, 2007 11:25 am

Ne dva voznika bosta, ker jaz imam 16 let.........

Alfo 156 ne rabimo to je zelo velik avto

prejšnji avto ki smo ga imeli je bil alfa romeo 166

jtd 2.5 mašina, pa nam je delala ko šussss!

Ma eden od teh avtkov bi nam zadostoval!

Samo kako je z kvarjenjem teh naštetih avtkov in to,

če ima kdo izkušnje naj prosim pove,

ali če je še kakšen doberin od 98+ letnik!

Seveda disel!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jul 22, 2007 11:28 am

am opla ne vzet majo napako pri rji, sicer je to pri modelih 98, kako je z modelom 99 pa nevem.....pa veliko elektronike imajo v ku***

golf je še kr kr za vzdrževanje, ni drag ni pocen je nekje vmes, kar je pa vse odvisno kakega mehanika imaš in če te ne nateguje.....

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne jul 22, 2007 11:43 am

Ma nevem mi smo imeli opel vectro l. 2000, smo jo kupli novo pa je blo vse v redu.....buuuuuuuuuuu........ma sej veš kako je............golf je golf.......golfi so bli in so še vedno dobri avti........Ma cene golfov 4, za kakršnega se mi zanimamo so okoli 5.000 € naprej z klimo, servo in še nekaj dodatne opreme!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jul 22, 2007 11:45 am

če bi radi imeli manjše stroške pa vzamte sdi ta je tud v rangu 5-6k€
manjša poraba, manjši stroški, slabost je pa da avto nima tolikšne moči kot tdi

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne jul 22, 2007 11:48 am

adis

Ja to je res, ma koliko pijejo tej tdi in koliko sdi,

če vš mogoče približno?

Ma ja sej mi nismo nekakšni divjaki,

samo važno da gre ene 170 na uro..

1.9 SDI misliš da bi šel tolko?

1.9 tdi bi šel tudi dvesto.......

Smo se pozanimali!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jul 22, 2007 11:51 am

odvisno od "teže noge" sicer je sdi pod 6 l ko pa je tdi nad 6l
mi smo šli s polotom 1.9sdi cca. 170kmh pa 4 notr pa natrpani tko da ni blo panike

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne jul 22, 2007 11:53 am

Aha,

bom mami predlagal

sdi

ma sej mi ne vozimo več kot 180 km/h

in toklko še vozimo samo ko gremo na dolge ture, recimo, bosno in tako!

Do ljubljane pa tam, nekje 150 km/h!

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne jul 22, 2007 12:00 pm

Aha, potem bom pa rekel mami naj vzame sdi, ki manj pije in je kul......Če gre 150 in 180 km/h je kulči!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jul 22, 2007 12:08 pm

WTF?!?! :roll: lahko bi manj pikic uporablal. Pa če boš 180km/h žgal avto pol ne rabiš gledat na to kolko porabi. Sploh pa končna hitrost nima neke veze tu. Razmišlaš za še manj kot 16 letnika. :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jul 22, 2007 12:11 pm

a na tem forumu nihče ne razmišlja z glavo? vsi samo govorijo dajmo čipat dajmo turbino itd.....potem ko se neki zjebe pa vsi jokajo šlo je to šlo je ono......sicer vem kako je če ti gre turbina in ko moraš dati 800€ za novo+montažo.....

sploh ni važn ali gre avto 150kmh ali gre 350kmh važno je to da imaš ekonomično vožnjo ter da prideš na cilj kar se da poceni, ker če se bo cena nafte (kar upam da se nebo) dvignila potem mislim da bomo vsi prešaltal na sdi pa ga bomo hvalili kot boga

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne jul 22, 2007 12:35 pm

lenivec

Ma kaj je s tabož

sdi je prav dober

in bomo se še dolgo vozli 180 km/h z sdi jem jasno?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne jul 22, 2007 12:54 pm

Tale debata bo šla zelo kmalu rakom žvižgat.

SDI gre mogoče po strmem klancu dol 180, da je pa še za peljat, je pa nekje 150 največ, kolikor bi jaz z njim vozil, čeprav.. ne bi, ker ga ne bi kupil. 68 konjev je precej bogih, ne glede na to, kako obrneš. Uporabno za v trgovino in lenobno vožnjo, za hitro vožnjo po AC in prehitevanje pa ne.

Sam imam TDIja s 150 konji, pa se zelo redko peljem več kot 180, ker prvič ni primerno za naše avtoceste in je nevarno, ta hitrost se na moči že pozna, prav tako pa na porabi. Večinoma se po avtocesti vozim med 130 in 160, ker je precej bolj udobno pa še porabo se obdrži pod 6imi litri.

Če vam je že pomembno, koliko avto pije, ga ne vozite proti koncu njegovih zmogljivosti, ker tam pije precej več, gre pa ne toliko bolje. Pa tudi razlika v porabi med TDIjem in SDIjem je ob enaki vožnji po mojem mnenju manj kot pol litra, tako da tu ni za razmišljati.

roomeo: pa nikar se ne začni grdo obnašati, ker boš v tem primeru svojo kariero na forumu zelo hitro končal.
Slika

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne jul 22, 2007 12:59 pm

roomeo je napisal/-a:lenivec

Ma kaj je s tabož

sdi je prav dober

in bomo se še dolgo vozli 180 km/h z sdi jem jasno?

Alo, @lenivec ti je prav lepo povedal. SDI v golf IV z 4 osebami ne bo nikoli videl REALNIH 180kmh. Sploh pa ti je Adis napisal da so bili v Polotu.

Verjemi mi raje kupite TDI-ja da se neboste 2tedna kasneje tepli po glavi ker bo premalo moči in vrjemi, da SDI bo prešibak za takšne ture (Slo-BiH) še posebaj ko se dol pelješ pa še kaj naložiš itd.

Adis zate pa nevem kje si našel zdaj čipanje turbine? Tega nihče ni niti omenil niti mu ni tega nihče predlagal. Če kupijo TDI-ja bo več kot zadosti moči za ekonomično in sproščeno vožnjo, ne pa za kvazi šparanje na nafti pri SDIju nato pa se bo gnalo v rdečo polje da bo sploh speljal polno naložen. :roll:

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Ne jul 22, 2007 1:48 pm

Ja no ma vseeno ti sdi manj veliko manj porabi....in se ga verjetno zelo splača vzeti...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne jul 22, 2007 2:54 pm

roomeo je napisal/-a:Ja no ma vseeno ti sdi manj veliko manj porabi....in se ga verjetno zelo splača vzeti...

Zakaj tako trdiš?

Ob enaki vožnji ne bo pol litra razlike v porabi. Poglej si malo statistike na poraba.com. Imaš na prvem mestu SDIje s 4,6 do 5,1 l/100km, takoj naslednji pa je TDI z 90KM s 5,1 l/100km. Če že hočete, da malo pokuri, mi je tudi TDIja uspelo peljat pod 4 litre, samo vožnja ni ničemur podobna. Celoten tank pa je bila poraba 4.4 l/100km z 1.9 TDI z originalno 115KM čipan na 150KM.

Pa še nekaj, poraba goriva je pri avtomobilu 30 do 50% strošek, ostalo nanesejo servisi, registracija in cestnina, če izgube vrednosti avtomobila ne upoštevam.

Odločitev je vaša, če pa mene vprašaš, bo SDI pri 160km/h pokuril več kot TDI. SDIja se bo takrat tiščalo do konca in se bo vrtel z 4000 obrati, močnejši TDI jih bo imel precej manj, pa še imel bo 25% moči v rezervi in bo zato deloval v bolj optimalnem področju.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov