Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Pomoč pri odločanju - zimske slike str.4

Napisal/-a simimedi So jul 28, 2007 9:42 pm

Zdravo!

Sem pred hudo dilemo. Ugotovil sem, da potrebujem še en avto, tako da ga imam namen kupit, verjetno proti koncu septembra. Sem pa že začel aktivno zbirati ponudbe. Danes sem dobil predračuna za Megana Grandtour z opremo Dinamic + (posebna oprema in akcija menda do konca avgusta) za nekaj manj kot 15.000 EUR, ali pa Laguna Evolution za 16.500 EUR. Oba vozila z 1.6 B motorjem. Drugače se pa zelo ogrevam za Volva V50 (rabljenega - nekako letnik 2005 ali novejši). Tako da sem čisto zbegan. Kako bi se odločili vi - novega Megana (skorajda raje kot laguno ker pride oktobra nova) ali rabljenega V50. PA tisti ki imate 1.6 motor - je dovolj živahen za tako težka avta kot sta Laguna in Megane Grandtour ali bi potreboval 2.0 (vleka počitniške prikolice). Nasveti, mnenja mogoče tudi kake alternative vendar ne dražje kot 17.000 EUR. Grem drug teden tako in tako še na dopust da se malo odmaknem od vsega skupaj in premislim kaj storiti.

Hvala za Vaša mnenja.

Lep večer.
Zadnjič spremenil simimedi, dne Ne feb 03, 2008 7:37 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So jul 28, 2007 10:02 pm

ma nevem. mislm da bo mal švoh to veš. sploh če boš vleku prikolco, pod 1.8 ne bi razmišlju. še najraj bi pa uzel dizla. več kot polovica novih vozil se proda dizelski agregatov in številka še raste. čez par let bo sam še dizel na cesti. mislm da bi mogu mal razmisl v to smer.

in drugo, ne uzemat novih renojev :)

jst bi raj razmislu za kako octavio tdi.
za ta denar dobiš že novo, vsa oprema in dizel. super avto

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So jul 28, 2007 10:12 pm

Renault nima 1.8 - ma samo 1.6 pa pol 2.0 kar se tud meni zdi full čudno. Glih tam vmes nejki resno manjka. Dizla nekako nebi vzel, ker ne bom imel ravno veliko kilometrov, veliko imam pa tudi kratkih tur - med 1 in 5km in bi ga preveč uničeval. Octavie sem pa že gledal ampak mi nekako ne potegnejo - ne vem stvar okusa nič drugega.

LP

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So jul 28, 2007 10:14 pm

Glede na vleko prikolice, bencinar obvezno 2.0, precej več navora..
Astra karavan??

Uporabniški avatar
Rorro
Nov uporabnik

Kraj: Žirovnica

Napisal/-a Rorro So jul 28, 2007 10:15 pm

Jaz bi ti priporočov bolj volvota.Je vsaj bolj masiven pa tud bol kvaliteten avto. 8)

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So jul 28, 2007 10:30 pm

Ma če boš vleku prikolco enkrat na leto tudi ne bo konec sveta...itak je omejitev 80, pa če pomislim s čim vsem smo mi vlekli prikole včasih je moderen 1.6 bencinar kot bi primerjal šleparja z malim tam-ičem.
Itak 2.0 lepše vleče kot 1.6, ampak če se ne stegneš do tja in ti 1.6 sicer zadostuje, brezveze plačevat višje zavarovanje, več plačat ob nakupu, pa več bencina tankat da boš 1x na leto bolj samozavestno vleku prikolo.

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So jul 28, 2007 10:33 pm

Še nekaj moram vprašati - sem skoraj pozabil. V čem je fora - en izmed trgovcev mi je ponudil tole: lahko pa avto registriramo na enega izmed naših zaposlenih, takoj drug dan pa na vas in vam damo še ene 1.000 EUR popusta. A je tukaj kak haklc ali kaj drugega?

Astra tudi ni slaba ne. So mi kar simpatične, samo v njej pa še nisem bil. Si bom po dopustu vzel čas in malo šel naokrog da sprobam kakšne so kaj za voziti, zato sem pa tudi že tako prej se začel razgledovati - sploh če bom vzel rabljenega je kar težko dobiti dobrega - sploh V50 jih je zelo malo.

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jul 28, 2007 10:50 pm

kolk ma 1.6 konjenice? 110km? zdj, če boš prikolco vleku sam enkrt na let na morje, bi 1.6 še zadostoval. ker oba avta sta dost težka, sploh laguna.

Tole, da ti dajo pa še 1000€ popusta, sm pa tud sam vidu ene 3 tedne nazaj, ko sem šu gledat za cliota, so mi ga tud ful cnej ponujal ravno zrd te poteze. Ubistvu ga firma registrira, pa tkoj odjavi --> pol si ti tkoj 2. lastnik? pomoje je to haklc

Glede astre pa tko, če razmišljaš o 1.6 in če si umirjen voznik, bo vredu.
Slika

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So jul 28, 2007 10:58 pm

Ja renaulti majo 1.6 110KM, 2.0 pa 136KM (navor pa mislim da je pri 1.6 okrog 150Nm pri 2.0 pa 190Nm) tko da mislim da glede konjenice padeš celo v isti razred pri zavarovanju (0d 80KW do 100KW ) edino cestnino si v razredu višje, kar pa ni nekaj hudo več.

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jul 28, 2007 11:02 pm

ja, pa kasko :D
Slika

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So jul 28, 2007 11:04 pm

Aja pa še to gleda tega da si ti pol drugi lastnik. To sem tud jst tko razmišlju sam je reku da se nikjer to ne vidi??? Kako ne? Mi full ni jasno zato pa sem reku da morem vprašat. Pa sej na konc tud če sem drugi lastnik, sej ko prodajaš se vid kdaj je bil registriran prvič, pa od kdaj na tebe tko da je razvidno da si u bistvu ti prvi lastnik - ali se motim. (se mi ne ljubi stopit v garažo da bi pogledu na prometno, kateri podatki so gor) :P . Ker če tko gledaš dodatnih 1.000 EUR popusta se pa res nebi branu - si lahko še kak ESP ali pa Ksenon umislim potem pa sem na istem.

LP

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So jul 28, 2007 11:08 pm

A pa še nekaj je pri renault. Če bi vzel vsaj za 3500 EUR kredita mi podarijo dodatno 2 leti garancije. Kakor mi je naračunal pri kreditu te vsote preplačaš 300EUR doplačilo za dve dodatni leti naj bi bilo pa 600EUR. Kaj mislite se splača kredit vzet samo zaradi tistih dveh dodatnih let garancije?

Ma sem res že čisto zbegan kaj bi. Bom moral vse skupaj prespati! :roll:

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jul 28, 2007 11:10 pm

ja mogl bi se vidt. http://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava <-- tleke se da prevert.

EDIT: to glede 2 leti dodatne garancije je blo tud men tkrt všeč, sam ni mi bil pa kredit všeč (ne vem, ne maram ga :lol: :lol: )

Mal preračuni, kolk boš na slabšem pol, če bi vzel na kredit.
Slika

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So jul 28, 2007 11:16 pm

Ma nebi mogu spat če nebi pogledu - sem šol po prometno in pogledu na tist tvoj link IcEm4n. Tam piše sam datum prve registracije pa število lastnikov. Sam zdej pa vprašanje, če sem jaz drugi lastnik, a se vidi od kdaj sem (datum). Kr tale avto k ga imam zdej sem tudi novega kupil tko da ne vem k mi piše število lastnikov 1.

Pa v prometni mi piše da je bil narejen v Novem mestu na netu pa da v Franciji???

LP

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jul 28, 2007 11:27 pm

to ti bo pa kkšn drug, k je 2. ali 3. lastnik povedu,

Maš Cliota (tega v avatarju)? Možn, d zto ker je Renault frnacoz, d pol vsi modeli kao v franciji narejeni. heh, bom tud jst za svojga čez par dni, ko ga dobim, pogledu, kaj bo pisal, kje je narejen. Po št. šasije sm razbral, da iz Nemčije (Eisenach).

P.S.: Juhu, postal sem Mojster foruma s 1000 posti :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne jul 29, 2007 7:38 am

Glede nakupa Megana: tudi Megane pride prihodnje leto kolikor je meni znano nov, tako da si spet a sitem kot pri Laguni ;).

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Ne jul 29, 2007 9:15 am

Kael je napisal/-a:Glede nakupa Megana: tudi Megane pride prihodnje leto kolikor je meni znano nov, tako da si spet a sitem kot pri Laguni ;).

Ja sem slišal - bral na forumu - da prihaja, sam sej to mi je jasno da se bo model enkrat spremenil, ampak Laguna pride ravno takrat, ko imam jaz namen kupiti, tako da mislim ravno zaradi tega, ker bi pri kupil star model ob tem ko bi bil novi že zunaj. Ta misel mi ni najljubša. Po drugi strani je pa ravno zaradi tega tako poceni trenutno (že v osnovi 5.400EUR popusta pol se pa še mal izpogajaš pa maš dober avto za malo denarja).

IcEm4n je napisal/-a:Maš Cliota (tega v avatarju)?

Ja, to je "moj" Clio, ki ga bom prepisal na ženo - že tako je imela glavno besedo pri nakupu in večino kilometrov dela ona z njim (zaradi registracije in bonusa).

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Re: Pomoč pri odločanju

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 29, 2007 9:54 am

simimedi je napisal/-a:Zdravo!

Sem pred hudo dilemo. Ugotovil sem, da potrebujem še en avto, tako da ga imam namen kupit, verjetno proti koncu septembra. Sem pa že začel aktivno zbirati ponudbe. Danes sem dobil predračuna za Megana Grandtour z opremo Dinamic + (posebna oprema in akcija menda do konca avgusta) za nekaj manj kot 15.000 EUR, ali pa Laguna Evolution za 16.500 EUR. Oba vozila z 1.6 B motorjem. Drugače se pa zelo ogrevam za Volva V50 (rabljenega - nekako letnik 2005 ali novejši). Tako da sem čisto zbegan. Kako bi se odločili vi - novega Megana (skorajda raje kot laguno ker pride oktobra nova) ali rabljenega V50. PA tisti ki imate 1.6 motor - je dovolj živahen za tako težka avta kot sta Laguna in Megane Grandtour ali bi potreboval 2.0 (vleka počitniške prikolice). Nasveti, mnenja mogoče tudi kake alternative vendar ne dražje kot 17.000 EUR. Grem drug teden tako in tako še na dopust da se malo odmaknem od vsega skupaj in premislim kaj storiti.

Hvala za Vaša mnenja.

Lep večer.

Nov - TOYOTA AURIS - z malce boljšo opremo gre sicer nekoliko čez limit, se pa vedno da "glihat" ceno.

Rabljen - HONDA ACCORD ali MAZDA 6 - v vsakem primeru glej da ima avto še tovarniško garancijo - min letnik 05 + "ustrezni" km. MAZDO dobiš sicer lažje in mlajši letnik, HONDA pa je po mojem prepričaju v celoti boljša - vozne lastnosti, vodljivost, zmogljivost : poraba ... LAGUNA je glede naštetega bleda senca.

LP

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Ne jul 29, 2007 2:31 pm

Mojster Miha ne buč prodajat. Edino zmogljiva je Honda bol od Lagune. Odobje,poraba je pa vsaj enaka. Ja in vozil sem že kak bolši avto od Accorda npr. BMW 5, Audi A6, RS4...Kar se udobja tiče mi je vse isto sranje in če bi primerju z Laguno so razlike vsaj zame minimalne. Motorji in cene so pa druga stvar. Uglavnem za dokaj mal dnara se v Laguni voziš kot kralj.

P.S: Največ razlik pa je v glavah 18-20 letnih mulčkov, ko ne vejo da je avto le kup pleha.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Po jul 30, 2007 7:09 am

tili je napisal/-a:Mojster Miha ne buč prodajat. Edino zmogljiva je Honda bol od Lagune. Odobje,poraba je pa vsaj enaka. Ja in vozil sem že kak bolši avto od Accorda npr. BMW 5, Audi A6, RS4...Kar se udobja tiče mi je vse isto sranje in če bi primerju z Laguno so razlike vsaj zame minimalne. Motorji in cene so pa druga stvar. Uglavnem za dokaj mal dnara se v Laguni voziš kot kralj.

P.S: Največ razlik pa je v glavah 18-20 letnih mulčkov, ko ne vejo da je avto le kup pleha.

Igrače pospravi pa se pejdi km drugam igrat, pa otročarije razlagat ;)

Ker zgolj otroci niso sposobni prebrat in razumet kaj pomeni pojem "osebno mnenje" (oz kot je zapisano "po mojem prepričanju"). In zgolj otroci sanjajo o AUDI-ju A6 oz BMW serije 5 letnika 2005 za omenjen denarni limit - s tega vidika je govorit o njih pravtako otroško hvaljenje & nakladanje - ker nima nobene skupne točke s temo.

Mimogrede : kdaj si nazadnje vozil (če sploh si) HONDO ACCORD da imaš toliko o njej povedat ?

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov