Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jernejoo
Nov uporabnik

Ford Mondeo karavan 2.0 TDDI

Napisal/-a jernejoo Po jul 30, 2007 6:06 pm

A mi lahko kdo kaj več pove o tem avtu? predvsem me zanima:

1) Kako je z velikim servisom? Baje imajo motorji ketno?

2) Razlika (+ in -) TDDI in TDCI?

3) Focus vs. Mondeo

Koliko je po vašem mnenju ocenjen 2001, 130.000 km, Trend oprema, slovenski lastnik?

LP

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Re: Ford Mondeo karavan 2.0 TDDI

Napisal/-a f.taunus Po jul 30, 2007 6:40 pm

jernejoo je napisal/-a:A mi lahko kdo kaj več pove o tem avtu? predvsem me zanima:

3) Focus vs. Mondeo

Koliko je po vašem mnenju ocenjen 2001, 130.000 km, Trend oprema, slovenski lastnik?

LP

1. Ja, 2.0 mondeo ima ketno, tako da nimaš stroškov z velikimi servisi.
2. Edino razliko vidim v glasnosti mtorja. TDCi je dosti tišji - CR.
3. Nimam pojma, odvisno od osebne potrebe.
Vrednost pa lahko malo na avto.net pogledaš ...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Ford Mondeo karavan 2.0 TDDI

Napisal/-a fare Po jul 30, 2007 6:58 pm

jernejoo je napisal/-a:A mi lahko kdo kaj več pove o tem avtu? predvsem me zanima:

3) Focus vs. Mondeo

LP

1) Veliki servis je enak kot pri vseh dizlih: filtri, olja, tekočine itd. cca 250€ z delom pri mehaniku ki ga poznaš!
2) TDDI - navaden turbodizel: bolj ropoče, manj moči 66kw, več porabi itd. ampak še vedno dobra in vzdržljiva mašina.
TDCI - Nova mašina ki ima skupen vod. Še vedno govorimo o turbodizlu z načeloma 85kw. Miren, tih, nižja poraba itd.
3) Focus je manjši od Mondea! To je tak kot da primerjaš Polota in Golfa. Načeloma je vse enako samo drugače zapakirano. Jaz bi se prej za Mondeota(prostoren avto ti pride vedno prav - stanejo pa skoraj isto kot Focusi) odločil ker je o njih bilo dosti govora na forumu in načeloma so vsi zadovoljni z njimi, še posebej TDCI!
Tak avto te ne sme stati načeloma dosti več od 7000€.
lp

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo Po jul 30, 2007 7:07 pm

Kako pa je kaj z vzdržljivostjo (pokvarljivostjo)? Sem slišal, da je na nekih tujih testih Mondeo dokaj pokvarljiv avto. A so to samo pričice ali je kaj res? A ima kdo kakšne povezave do teh tujih strani ali pa morda do domačih, na katerih so primerjave avtov?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jul 30, 2007 7:37 pm

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo Po jul 30, 2007 8:58 pm

Kaj pa povezave na razne sezname najbolj zanesljivih avtomobilov. Koliko poznam povsod vodijo japonci Toyota, Honda, Mazda... Kje je pa po teh lestvicah Ford oziroma sam Mondeo?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus Po jul 30, 2007 9:08 pm

jernejoo je napisal/-a:Kaj pa povezave na razne sezname najbolj zanesljivih avtomobilov. Koliko poznam povsod vodijo japonci Toyota, Honda, Mazda... Kje je pa po teh lestvicah Ford oziroma sam Mondeo?

Če poznaš te sezname, potem najbrž lahko vidiš tudi kje stoji mondeo (ali so samo japonci na seznamu?). Pa poročaj, kaj pravijo ti seznami, ker tudi nas zanima.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po jul 30, 2007 9:19 pm

po 100.000 postane traktor ( glasen motor) ;) Sem pa vozil ze mondeota z 340.000 pa gre brez problema
Lp by Mare

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo Po jul 30, 2007 9:20 pm

V prilogi dela Na kolesih (zadnji številki) je bil objavljen seznam avtov, s katerimi so najbolj zadovoljni v Nemčiji. V vseh razredih sta na prvih mestih Honda in Toyota, najbolj so pa zadovoljni s Pyrusom (hibrih). Merila so bila (kolikor se spomnim) zanesljivost-nepokvarljivost, nizki stroški vzdrževanja, servisi ipd. Mondeota ni bilo na seznamu, zato me zanima, če kdo ve za sezname, kjer je več avtov, ne samo prvih pet ipd.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jul 30, 2007 9:41 pm

http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/ najnovejša raziskava
http://www.topgear.com/content/features ... /01/1.html
(tale 2005 ima 20 strani, se splača vse prebrat)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po jul 30, 2007 10:43 pm

f.taunus je napisal/-a:
jernejoo je napisal/-a:Kaj pa povezave na razne sezname najbolj zanesljivih avtomobilov. Koliko poznam povsod vodijo japonci Toyota, Honda, Mazda... Kje je pa po teh lestvicah Ford oziroma sam Mondeo?

Če poznaš te sezname, potem najbrž lahko vidiš tudi kje stoji mondeo (ali so samo japonci na seznamu?). Pa poročaj, kaj pravijo ti seznami, ker tudi nas zanima.
:clapclap :clapclap :clapclap

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To jul 31, 2007 9:06 am

Foter ima 2.0 TDDI (90KM, maš pa tudi mašine z 115 KM), pa je za normalno vožnjo čisto dovolj. Avto mogoče zunaj res malo ropoče, ampak nič več kot kaki drugi dizli iz istega obdobja, pa tega tudi ko voziš ne dobiš dosti za slišat, ker je dobro zvočno izoliran (tudi po avtocesti, ne slišiš vetra). Mašina je preverjena in ne dela problemov, tudi turbotov so po besedah raznih mehanikov menjali zelo malo oz. skoraj nič.

Avto se pelje kot se spodobi, dolge relacije pokažejo, da je avto za daljše razdalje pravzaprav naret. Za razliko od nekaterih avtomobilov se namreč po tudi več urni vožnji ne utrudiš, za kar pripomoreta za moje pojme ravno pravo podvozje (ni premehko in ne pretrdo), sedeži in pa sam položaj za volanom.

Servisi se meni za tak avto ne zdijo pretirani, oz. avto je bolj poceni za vzdrževanje kot kak manjši avtomobil.

Z nakupom ne moreš falit, v kolikor boš avto dobro pregledal. Malo prečekiraj zadnja vrata (odpri jih in se skloni pod njih), ker so ti letniki imeli serijsko napako in so rjaveli. V nemčiji so bili brezplačno popravljeni, v sloveniji nevem kak je blo s tem.

Če maš v mislih star model Focusa, potem nimaš kaj razmišljat. Mondeo je čisto druga pesem....Sicer pa, probaj pa boš videl.

lp Boštjan
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Napisal/-a f.taunus To jul 31, 2007 10:23 am

bass je napisal/-a:http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/ najnovejša raziskava

Ampak ti se pa s francozi malo hecajo najbrž? Vse tri so na rep postavli, čeprav bi marsikatera znamka iz sredine še bolj na rep sodila. :?

33 Citroen (-)
Best of the French manufacturers, but that's no consolation

34 Renault (-)
Dismal

35 Peugeot (-)
Oh dear. Again

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo To jul 31, 2007 5:04 pm

O Mondeotu tudi dokaj velik dobrega slišim (o focusu tudi), pa sem šele kak teden na forumu. Po ocenah pa nista glih pri vrhu.

Kar direkt bom vprašal: Je Mondeo zakon? :D

Kot na evroviziji... GLASUJTE ZDAJ?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To jul 31, 2007 6:54 pm

jernejoo je napisal/-a:O Mondeotu tudi dokaj velik dobrega slišim (o focusu tudi), pa sem šele kak teden na forumu. Po ocenah pa nista glih pri vrhu.

Kar direkt bom vprašal: Je Mondeo zakon? :D

Kot na evroviziji... GLASUJTE ZDAJ?
Za 7000€-8000€ ŽE!
Drugače pa :?: :?: :?:
ps: definiraj kaj je to zakon pri avtih in za koliko € ga dobiš :?:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To jul 31, 2007 7:34 pm

f.taunus je napisal/-a:
bass je napisal/-a:http://www.topgear.com/content/carsurvey/2006/ najnovejša raziskava

Ampak ti se pa s francozi malo hecajo najbrž? Vse tri so na rep postavli, čeprav bi marsikatera znamka iz sredine še bolj na rep sodila. :?

33 Citroen (-)
Best of the French manufacturers, but that's no consolation

34 Renault (-)
Dismal

35 Peugeot (-)
Oh dear. Again

Če bi prebral vse bi videl, da to ni baba čula ampak je to raziskava, v kateri se udeleži za pol Ljubljane ljudi v Angliji, ki nimajo razloga da bi nekaj nabijali, ampak pač ocenijo izkušnje s svojimi vozili.

In če pobrskaš malo po forumu (search citroen C4 katastrofa), kaj hitro vidiš, da so francozi zadnja leta največji crap na tržišču, kar je škoda, saj so nekateri prav lepi, še posebej citroti.
To so dejstva, ne neki potvorjeni avto testi.

Mondeo pa je zelo veliko avta za malo denarja, prostornejši je od prejšnje bmw5ke, udoben je in še zanesljiv povrhu. Poraba pa je za to kilažo tudi smešno nizka.
Serijska napaka je rja v vratih, zaradi slabo narejenih odtokov za vodo, a to morajo na servisu zastonj odpraviti (ravno kolega zrihtal za svojega mondeota, da so mu zamenjali vrata).
Edina pripomba, ki jo imam (kot alfist) je premalo občutka na volanu, premalo neposrednosti, ostalo je ok.
Pa tudi tega nezahteven voznik ne bo opazil.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo To jul 31, 2007 8:18 pm

A kdo ve koliko pride menjava amortizerjev in zavornih diskov na Mondeotu ter na kaj je posebej potrebno paziti pri nakupu rabljenega (2001) poleg serijskih napak (rje na vratih).

Slišal sem tudi, da so imeli motorji TDDI z 85 kW težave s turbinami - nekakšne metlice (se ne spoznam :D ). Ali je to prav karakteristika 85 kW motorjev ali so imeli težavo tudi 66 kW.

Kaj mislite o tem avtu http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1544901 ?

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr avg 01, 2007 9:06 am

za tak gnar je res super avto, se ga da dobit tud z manj prevoženimi

Uporabniški avatar
darkplay
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a darkplay Če avg 02, 2007 10:21 am

od kdaj je škoda japonska :lol: če je an 2. place

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Če avg 02, 2007 12:00 pm

Če si kaj spremljal TopGear, si videl, da je to, ker so ljudje presenečeni in so dobili več kot so pričakovali. :D
Škoda konsistentno napreduje, a ni še na nivoju forda.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov