Napisal/-a Mate Če avg 09, 2007 12:06 am
Za začetek bi koristila kakšna vejica v pisanju vprašanj, ker so sicer zelo dvoumno napisana. Iz prvega posta lahko sklepam, da nočeš dizla, ali pa da nočeš majhnega avtomobila, ali pa da mora biti malo novejši od 2002 letnika. Vse to v eni sami vrstici.
Audi, VW, Opel ali BMW. Kater model? Različnih možnosti je veliko. Na eni strani imaš ime znamke in kvaliteto izdelave, na drugi pa ceno, letnik in prevožene kilometre, poleg tega pa še pokvarljivost ter lastne potrebe in preference.
Mislim da je skrb za rjo pri Oplu pri teh letnikih odveč, bi me pa bolj skrbela pokvarljivost začetnih modelov, vsaj glede na težave, ki jih je imel kolega z Astro letnik 2001. Novejša naj bi bila boljša.
Glede na omenjene limuzine v prejšnjih odgovorih, bi se pa jaz v teh okvirih verjetno odločil za kakšnega Passata. Solidno ohranjena A4 tega letnika bo verjetno par tisočakov predraga. Rabljene ponudbe Opla in BMWja pa ne poznam.
Če se ne omejiš na limuzine, pa imaš tu še cel razred hatchbackov: A3, Golf in Astra. A3 bo verjetno malenkost predrag, našla bi se kakšna novejša Astra in pa Golfi, kjer bo verjetno še največ izbire.
Nakupa rabljenega avtomobila iz tujine, po sistemu da ti avta sploh ne vidiš, ampak ga "naročiš" bi se jaz na daleč izognil, ker nikoli ne veš, kaj boš res dobil. Razen če morda osebno poznaš koga, ki se s tem ukvarja.