Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Tiyana
Nov uporabnik

Polo 1.9SDI

Napisal/-a Tiyana So avg 11, 2007 3:35 pm

Fantje na pomoč!

Kupujem avto,ki naj bi bil dizel.Zapičila sem se v polota letnik 2003,1.9SDI.

Zanimjo me plusi pa minusi polota.Pa približna poraba avta.Hvala.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So avg 11, 2007 3:59 pm

minus je ziher največji ta,da je avto dražji od ostalih istega razreda in za ta denar ponuja zelo malo opreme....
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

warmaster
Novinec

ss

Napisal/-a warmaster So avg 11, 2007 4:13 pm

avto kot tak ni slab, mala poraba cca 4-5 litrov, res zgolj 68km zdej nevem če ti je to dovolj, raje poglej za kakega TDI-ja, ti res nebo žal mislim da s oti modeli že meli 1,4 TDI motor, ki je občutno poskočnejši od SDI-ja je pa malce dražji, drugače pa tko k sem rekel z avtom, če dobiš lepo ohranjenga in očuvanga ne moreš dosti faliti

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: Polo 1.9SDI

Napisal/-a KARL ABARTH So avg 11, 2007 6:57 pm

Tiyana je napisal/-a:Fantje na pomoč!

Kupujem avto,ki naj bi bil dizel.Zapičila sem se v polota letnik 2003,1.9SDI.

Zanimjo me plusi pa minusi polota.Pa približna poraba avta.Hvala.

Plus je kakovost izdelave, dobri materiali, nudi počutje kot bi se vozil v vozilu razreda višje.
Temu primerna je cena, kar je seveda glede na konkurenco minus , posebno s kakšno boljšo opremo oz dodatki s seznama doplačil - če govorimo o novem. Pri rabljenem seveda cena dodatkov ne vpliva v tolikšni meri na ceno - ima pa seveda svojo težo pri prodaji.

Agregat 1,9 SDI je za osnovne potrebe dovolj zmogjiv, vseeno pa ti svetujem, da vsaj preizkušaš močnejšega 1,9 TDI. Je dražji pri nakupu in seveda kasnejših stroških (cestnina, zavarovanje ... ), nudi pa pri primerljivi porabi bistveno boljšo vozno dinamiko. Ki jo v praksi ne izgubi niti pri vožnji v klanec ali z več potniki oz prtljage.

Poraba je odvisna od načina vožnje - v povprečju pa bi morala biti pod 5 l/100 km.

LP

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So avg 11, 2007 7:11 pm

Če imaš v mislih Polo Classic, potem je vseeno če vzameš Cordobo.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So avg 11, 2007 7:41 pm

am smo lahko vsaj enkrat bolj konstruktivni glede sdi, ker če sem jaz prav razumel se uporabnica zanima za sdi in ne tdi, seveda bi sama morala izraziti da si želi primerjavo med sdi in tdi...česar pa jaz nism opazil. res je, sdi je manj zmogljiv od tdi a prednost je da sdi nima stroškov ki jih ima tdi ( turbina) za novega voznika predvsem tistega ki se še uči priporočam ali bencinarja ali pa sdi, ker je škoda dodatnih stroškov ki bi nastali pri tdi (okvara turbine). seveda, za ta denar lahko dobiš tudi kaj z boljšo opremo, splača se pogledat "naokrog" za kaj drugega če ti je oprema tako pomembna če ne pa je to tudi odlična izbira

lp

Tiyana
Nov uporabnik

Napisal/-a Tiyana So avg 11, 2007 8:11 pm

Hvala vsem za odgovore.

Ja jaz se bolj zanimam za sdi,ker ne rabim da je avto bolj močan.

Glede opreme me pa tudi ne moti,če jo je manj.Mislim da je vožnja v polotu podobna kot v ibiz,ki jo vozim sedaj.
Kdaj pa so začeli delati polote 1.4tdi?

lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So avg 11, 2007 8:22 pm

Tiyana je napisal/-a:Kdaj pa so začeli delati polote 1.4tdi?

2004

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne avg 12, 2007 6:38 am

Tiyana je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore.

Glede opreme me pa tudi ne moti,če jo je manj.Mislim da je vožnja v polotu podobna kot v ibiz,ki jo vozim sedaj.

lp

Leta 1999. Takrat v POLO prenovljene 3. generacije oz t.i. 6N2 model oz tip.

LP
Priponke
POLO.jpg
vw_6n2_17.jpg

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Ne avg 19, 2007 11:08 pm

am napača!
ne leta 1999,nego 2000! :idea:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po avg 20, 2007 6:11 am

Tiyana je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore.
lp

Ne vem zakaj ženski morite s TDIjem, ko tako ali tako dost bab 50% zmogljivosti SDI-ja ne ponuca - mamo pa seveda tudi take, ki jih tudi 240 KM ni dovolj :D. Uglavnem vožnja Pola tega letnika je skoraj ista vožnji Ibize, saj sta razen drugače stolčenga pleha in nekoliko bolj kvalitetnih materialov v notrnjosti (notranjost gre v prid WV) to praktično ista avta. Delita si isto tehnološko osnovo - isto podvozje, motor, menjalnik... tako da praktično kupiš samo drug znak in kvalitetno notranjost če vzameš pola ;). V kolikor se ti Seat ni zameril, bi sam iskal tako ibizo kot pola SDI oz. TDI, potem pa vzameš tisti avto, ki je npr ali bolj varen (več airbagov, ABS,...) ali pa ki je boljše ohranjen, ipd. Izbira je če iščeš med dvema avtoma gotovo večja.

Glede motorja je pa tak: SDI v kolikor ne tiščiš in ne misliš prevežat nevemčesa seboj, bo dovolj - razen v kolikor misliš furat po avtocestah, tam pa je kaj več kot 120 matranje motorja (sej gre 150+, samo...). SDI napram TDI ima cenejše vzdrževanje in manj skrbi imaš kako je kdo vozil avto (v TDIjih nepravilna uporaba turbine lahko privede do prejšnje odpovedi). Seveda pa so pospeški TDIja napram SDIju čisto nekaj drugega. Poraba: med 4,5 do 5.5 l nafte / 100km, v kolikor imaš nežno nogo in stanja motorja v avtomobilu (meni Leon 1.9 TDI pije odkar se je ulaufala mašina 5.2 l / 100km - potem SDI polo ne more pit več :D)

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Po avg 20, 2007 4:46 pm

poraba pr polotu bo minimalna, sdi te bo čist zadovoljil, tud kvaliteta izdelave. fantje bi raj vzel tdi, ti pa poglej za sdi v kaki avtohiši.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po avg 20, 2007 8:41 pm

ironmaiden je napisal/-a:am napača!

POLO 1,4 TDI letnik 99

POLO 1,4 TDI letnik 99

POLO 1,4 TDI letnik 99

... itd.

LP

Luky

Napisal/-a Luky Po avg 20, 2007 8:51 pm

polo 1.9 sdi, je ful dobr avto, narejen za ženske... :)
poraba je tam ene 4,5 -5 litrčkov (mestna),
moja mama ga vozi že 3 leta nardila 34.000 km in nobenih problemov voznja pa je večinoma mestna
je tud kr kvalitetno narjen...
na avtocesti doseže hitrost tam 160-170
več pa tk ženske ne rabjo
....

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po avg 20, 2007 9:31 pm

ironmaiden je napisal/-a:am napača!

začeli so ga delat novembra '99, nehali pa decembra '01

drrai
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a drrai Pe avg 24, 2007 11:06 am

Če kupuješ polota letnik 2002 z bilokakim motorjem, kupi vsaj opremo Comfortline, ker ima nekaj več opreme, tudi odbijače in stranska ogledala v barvi vozila - je lepši na pogled, pa lučka na senčniku voznika, da se lahko šminkaš tud ponoči , nastavljive sedeže po višini - oba prednja sedeža ...

Fantje dosti meljejo o motorjih, mislim da je sdi dobra izbira, posebno če ga kupuješ na zelo dolgi rok in če te neka zmerna moč motorja zadovoljuje. Saj, kolikokrat pa si dejansko v situaciji, ko potrebuješ veliko moč motorja ? Mislim, da ženske, ki običajno ne pretiravajo s prehitevanjem in divjo vožnjo, redko potrebujejo navit motor.

Mogoče še ta nasvet. Dobra varianta je tudi malo rabljen bencinc 1.2, s 65 konji. Ima porabo manj kot 6 litrov, je gotovo cenejši, motor pa se poceni vzdržuje, saj je trivaljni - pomeni da potrebuje svečko manj, olje menjaš s trilitrsko posodo novega olja, niti zobatega jermena nima, ampak verigo...Potegne pa nič kaj slabše od dizla sdi. Pa še poceni je nadomestilo za uporabo cest, zavarovanje ..

Kar se tiče primerjave Ibize in Pola pa mislim, da je vw le boljša in bolj cenjena znamka. Če ne drugo, bolj drži ceno in ga je enostavno prodati. Mislim pa, da je tudi vožnja pola udobnejša kot pa ibize ...

Ok. Malo sem se razpisal. Zgleda pogrešam eseje iz srednje šole :)

Luky

Napisal/-a Luky Ne avg 26, 2007 10:50 am

ke si vidu da mu 1.2 pije pod 6 litrov, js jih poznam kr ene par k norijo k jim 1.2 mašina pije 9 litrov...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne avg 26, 2007 11:15 am

Luky je napisal/-a:ke si vidu da mu 1.2 pije pod 6 litrov, js jih poznam kr ene par k norijo k jim 1.2 mašina pije 9 litrov...

Z vsakim avtom, katerim boš norel, bo imel enormo porabo, napram drugim, ki vozijo varčno. 2.0 TFSI s 240 KM ti lahko popije 11l / 100km, lahko pa tudi 16,17 l / 100km, odivsno koliko boš pritiskal. In tudi pri vožnji dizla, je hitro razlike med varčnim voznikom in takim k vozi ko norc 3, 4 litre...

Eni je zabava hitra vožnja in jim tistih par € na 100 km ne pomeni nič (posebej če prevoziš po 200, 300 km na mesec in ata da za bencin), drugi pa raje vozimo maximalno varčno in € prihranimo za kaj drugega.

Update: porabe pola si lahko pogledaš tukaj http://www.poraba.com/avrage_car.php?searcht=1183. Poraba pod 6 l pa je vseeno za pola in bencinski motor presneto nizka. Moraš res res pazit kako voziš + mestne vožnje tukaj zraven ni.

Luky

Napisal/-a Luky Ne avg 26, 2007 11:55 am

med temi vozniki k vozjo 1.2 mašino je velik starejših voznikov 50-60 let
in dvomim da oni norijo tk da cvili po ovinkih, pa pravjo da jim pije 9 litrčkov je pa zgleda tud to sam mestna vožnja...

vem da bol ko ga teraš bolj pije, mi je vse jasno, tud pr dizlih... mi ni treba razlagat

pa ko sm napisal da "norijo" nism mislil na vožnjo z avtom, ampak norijo nad porabo...

drrai
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a drrai To avg 28, 2007 10:14 pm

Polo 1.2 ima povprečno porabo - mešani cikel uradno 5,9 l na 100 km. Uradno. Neuradno pa je logično odvisno od marsičesa. Še od tega, koliko so gume polne in kakšne so ...

Meni pije okrog šest, res pa je da po mestu nisem vsak dan. Diesel pa kljub vsemu ni kaj bolj varčen, vsaj ne 1,9 sdi. Čeprav ga nimam :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov