Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kinki
Nov uporabnik

mazda 6 ali passat-karavan dizel

Napisal/-a kinki Po avg 13, 2007 6:59 pm

pozdravljeni!

ker si nameravam kupit dizelskega karavana. Sem finančno omejen a nujno rabim avto-varen in zanesljiv sem se ob neštetih špogovorih nekako odločil da bi izbiral med tema dvema avtoma!

ker sam nimam nekih izkušenj vas prosim dfa mi svetujete kako in kaj, rad pa bi zanesljiv avto, ker ga enih 5 let sploh ne mislim menjat( za dobo kredita pač)

cena do 12k€ mogoče 500 več višje pa žal ne morem.

PA še eno vprašanje passat tdi 2004 ali 2005 letnik 150k prevoženih ali mogoče passat 2002ali 03 z istimi kilometri razlika v ceni 1500€

HVALA

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po avg 13, 2007 7:02 pm

Zdaj tu bo kregarije ampak here it goes. Mazdo sem vozil in bil navdušen, definitivno zelo dober avto vreden nakupa. Priporočam da poskusiš dobit TE opremo(na avto.net je dosti CE opreme) ker že ima avtomatsko klimo, tempomat, kontrole radia na volanu ter usnjen volan prestavno ročko ter boljše oblazinjenje sedežev.

Še to pri "novem" pasatu ki sem ga tudi vozil(prešnjega ne) sem se počutil utesnjenega tudi na splošno me avto v 1200km druženja ni navdušil prej nasprotno, je pa res da sem po vsem rompompomu imel visoka pričakovanja ki pa jih avto niti slučajno ni dosegel.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki Po avg 13, 2007 7:45 pm

hvala templar

ampak ko gledam oglase imajo mazde relativno veliko kilometrov ali so motorji dovolj vzdržljivi, jaz nameravam letno delati 0d 20k do 30k kilometrov pa samo še kašnega gor?

kaj pa servisi? cena in podobno

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar Po avg 13, 2007 8:12 pm

Zdaj za pooblaščene mazdine servise sem slišal da so zmerno dragi ampak naj nekdo pove ki ima mazdo, sem pa slišal da je razlika pri njih če ne pri nategavanju in ceni delovne ure. Vem pa da ima servisni interval 20tkm.

Vzdržljivost teh motorjev po moje nebi smel bil problem še ni bilo nič hudega na njihov račun. Sploh pa če ima avto veliko km to ni nujno slabo, bolj zaskrbljujojče je če ima 5 let star dizel 40t.km kot pa 140tkm. Bi pa moral z dobro vzdrževanjim slednjim naredit še vsaj enkrat toliko če ne več preden bi kaj šlo po gobe.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Po avg 13, 2007 9:32 pm

mazda mazda mazda mazda mazda mazda mazda mazda mazda mazda mazda mazda !

saj je zmagala na skoraj vseh tekmovanjih in ocenjevanjih...

Marsovec
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Marsovec To avg 14, 2007 8:24 am

Vsekakor je mazda priporočljiva!! Mi smo do zdaj imeli 2 (eno še imamo zdaj) in za moje pojme je bolši od passata v veliko področjih! 8)

matia
Novinec

Napisal/-a matia To avg 14, 2007 8:38 am

..........in za moje pojme je bolši od passata v veliko področjih! Cool..........
..........V vseh smislih prednjači pred passatom..........
Zakaj? ste to samo prebrali v raznih testih ali dejansko veste?!

Jaz bi pa prej pogledal za passatom. niti oblikovno mi mazda ni všeč (saj mi tudi passat ni), mi je pa zelo všeč VW tdi motor o katerem nisem slišal nič slabega. 3 znanci so kupili passate od 2001-2003 pripeljane iz nemčije. vsi imajo čez 300 000 km ali pa vsaj zelo blizu in gre avto brez problema. pa če že, imam občutek, da boš passatov rezervni del dobil lažje saj jih je tudi več na cestah. sj ne rečem d je mazda slab avto (če me spomin ne vara je bila tudi slovenski avto leta) sam jst sm bolj za VW.

Lp matia

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda To avg 14, 2007 9:31 am

Templar je napisal/-a:Vem pa da ima servisni interval 20tkm.

kje si pa to slišal, da majo mazde intervale za servis 20,000 kilometrov? si normalen... če kupiš novo z garancijo mogoče, kasneje pa je kot vsi ostali.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda To avg 14, 2007 9:36 am

kinki je napisal/-a:hvala templar

ampak ko gledam oglase imajo mazde relativno veliko kilometrov ali so motorji dovolj vzdržljivi, jaz nameravam letno delati 0d 20k do 30k kilometrov pa samo še kašnega gor?

kaj pa servisi? cena in podobno

20 tisoč kilometrov na leto sploh ni velik, če malo preračunaš... moja mazda je stara 17 let, pa delam z njo 30 tisoč na leto, pa je še vedno brezhibna. v 4 letih lastništva nisem imel nobenih težav z motorjem, še vedno prede kot mucka. servisi so kot pri vseh ostalih, dele dobiš kjerkoli. to da nekateri pravijo da ne dobiš delov, je brezveze se spuščat v debato, ker so nevedni...

mazda 6 je zmagala na področjih motorja, vzdržljivosti, kvalitete, oblike, notranjosti, dinamični in športni vožnji, itd...

moram povedat še kaj?

lep nakup

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To avg 14, 2007 10:06 am

na narobnem forumu si vprašal. ker 90% ljudi gor je takih za katere je vw šrot, korejci in japonci pa uber alles.

jz bi vzel passata, brez debate.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Templar To avg 14, 2007 10:10 am

alexmazda je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:Vem pa da ima servisni interval 20tkm.

kje si pa to slišal, da majo mazde intervale za servis 20,000 kilometrov? si normalen... če kupiš novo z garancijo mogoče, kasneje pa je kot vsi ostali.

Mazda 6 z dizel motorjem ima interval na 20tkm, sej smo o tem avtu govorili, ne?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To avg 14, 2007 10:45 am

Kaj ni Mazda Jap. divizija Forda??? Tako , da v stvari kupuješ Forda a je tako. Drgač pa , da bo ziher kupi Passat in vozila bosta srečno in varno do konca njegovih dni ;) :idea: Pa glej ,da bo imel samo 80 tkm ;) :-P

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda To avg 14, 2007 10:59 am

Ivan36 je napisal/-a:Kaj ni Mazda Jap. divizija Forda??? Tako , da v stvari kupuješ Forda a je tako. Drgač pa , da bo ziher kupi Passat in vozila bosta srečno in varno do konca njegovih dni ;) :idea: Pa glej ,da bo imel samo 80 tkm ;) :-P

ni japonska divizija forda. je pa ford 33,9 % lastnik podjetja, tak da ne kupuješ forda, ane? fordovi modeli majo mazdino tehnologijo...

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek To avg 14, 2007 11:16 am

mazda je dober in zanesljiv avto, prav tako pa proti passatu nemorem nič rečti.

Najbolje bo, da se vsedeš v vsakega in se pelješ malo okrog, prav tako si ga ogledaš dobro in potem sam presodiš kaj ti je bol všeč
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Re: mazda 6 ali passat-karavan dizel

Napisal/-a KARL ABARTH To avg 14, 2007 12:37 pm

kinki je napisal/-a:pozdravljeni!

ker si nameravam kupit dizelskega karavana. Sem finančno omejen a nujno rabim avto-varen in zanesljiv sem se ob neštetih špogovorih nekako odločil da bi izbiral med tema dvema avtoma!

ker sam nimam nekih izkušenj vas prosim dfa mi svetujete kako in kaj, rad pa bi zanesljiv avto, ker ga enih 5 let sploh ne mislim menjat( za dobo kredita pač)

cena do 12k€ mogoče 500 več višje pa žal ne morem.

PA še eno vprašanje passat tdi 2004 ali 2005 letnik 150k prevoženih ali mogoče passat 2002ali 03 z istimi kilometri razlika v ceni 1500€

HVALA

Poglej, preglej, primerjaj, preizkusi ... pa se na podlagi slednjega odloči in izberi kar je zate na kratko naj.

LP

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki To avg 14, 2007 4:04 pm

vsem skupaj najlepša hvala?

sicer mi niste nič kaj preveč olajšali dela ampak vseeno hvala, bom pač moral probat in kaj kupit pa upam da se ne bom opekel

aja pa še to ali mi lahko poveste kakšne probleme im apassat s prednjimi rokami, ker veliko poslušam o tem in koliko € je zamenjava?

nekje sem prebral da ima passat težave z LMM-kaj to je in da je rešitev RRSR-kaj to je

hvala :?: :?: :?: :?: :?: :D :D :D :D :oops: :oops:

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda To avg 14, 2007 5:04 pm

že samo to dejstvo bi me odvrnilo od nakupa passata... vendar, ti izberi...

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson To avg 14, 2007 5:34 pm

kinki je napisal/-a:vsem skupaj najlepša hvala?

sicer mi niste nič kaj preveč olajšali dela ampak vseeno hvala, bom pač moral probat in kaj kupit pa upam da se ne bom opekel

aja pa še to ali mi lahko poveste kakšne probleme im apassat s prednjimi rokami, ker veliko poslušam o tem in koliko € je zamenjava?

nekje sem prebral da ima passat težave z LMM-kaj to je in da je rešitev RRSR-kaj to je

hvala :?: :?: :?: :?: :?: :D :D :D :D :oops: :oops:

Pri hiši imamo dva passata. 1.9 TDI letnik 2002 (215.000 km prevoženih) in 1.8T letnik 1998 (186.000 km prevoženih), pri nobenem še ni crknil LMM.

Kaj je LMM ?----> http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Ce si zainterisiran kupec za Passata 1.9TDI letnik 2002, me kontaktiraj!

Lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

kinki
Nov uporabnik

Napisal/-a kinki To avg 14, 2007 9:12 pm

emilson thenks

glede da si lastnik passata mi pa ti iz lastnih izkušenj in čisto po pravici povej kako kaj gre ta stroj, približni stroški servisa, saj tudi sam ga ne nameravam pri pooblaščencu servisirat če ga bom kupu in pa kj je zdej resnica s temi rokami pri passartu, baje so kratkega roka in kr hudičevo draga zadeva

:D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov