Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Fiat freak
Nov uporabnik

Kateri avto kupiti? (cena od 5000-9000evrpv)

Napisal/-a Fiat freak So avg 18, 2007 9:10 am

Verjetno se bom odločil za nakup drugega avtomobila. Zanima me kaj mi priporočate za ta cenovni razred? Jaz sem razmipljal o nekaj avtomobilih, ne vem pa kako je glede voznih lastnosti.
1.seat leon
2. seat ibiza
3. renault megane

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So avg 18, 2007 9:26 am

bencin, dizl, letnik, okvirno kaj pričakuješ od avta....
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek So avg 18, 2007 9:34 am

glede na tvoj nick bi jaz na tvojem mestu gledal kaj v smeri fiata

Fiat freak
Nov uporabnik

Napisal/-a Fiat freak So avg 18, 2007 11:05 am

red_mamba je napisal/-a:bencin, dizl, letnik, okvirno kaj pričakuješ od avta....

Dizel sigurno. Letnik nekje med 2000 in 2004. OD avta pričakujem udobna notranjost, motor ki zmore okoli 100 KM. Nočem kupiti kakšnega karavana ali kaj podobnega.

Glede na moj nick? Razmišljal sem tudi o fiat Stilotu. Renault megane novejša oblika, za seat Leona mi folk govori, da je prederag in da se dobi za tako ceno premalo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So avg 18, 2007 11:31 am

med 5k in 9 k € je kar razlika si gledal tudi po drugih znamkah ali je samo to kar si ti napisal v igri

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So avg 18, 2007 12:59 pm

AR 166 JTD 2.4 zakaj bi bili malenkostni :shock: ali pa 156 1.9JTD sigurno bolj živi od onih 3 h :idea:

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne avg 19, 2007 2:10 pm

IBIZA 1,9 TDI - 74 ali 96 kW

Mimogrede, da ne bomo malenkostni : A.R. 156 1,9 JTD je proti IBIZI 1,9 TDI - 74 kW bistveno manj živahna, proti 96 kW pa praktično nepremičnina

LP

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 19, 2007 2:35 pm

Od kje taka ideja res, o živi Alfi...hehe. Alfa je mal teška sploh pa 166...

Enako jaz trenutno kupujem. Sam se zelo nagibam na Megana. 120KM, dost prostoren, velik opreme, dober letnik, relativno malo prevoženih,...edino na tisto rito se bom še mogu mal navadet.

Seati so mi daleč predragi za kar dobiš, golf enako s tem da mi niso niti več tolk všeč (sploh ker je megane še vedno praktično nova oblika), ostal mi je še kkšen bmw samo je isto max 00 letnik in prevelik...sicer pa vidim, da gledaš nek srednji razred kot jaz, kjer pa praktično razen naštetega ni druge izbere.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po avg 20, 2007 10:20 am

No v kolikor sta Ibiza in Leon dobro ohranjena, ti bosta oba dobro služila, saj je prva drugače stolčen pleh WV pola, Leon pa drugače stolčen pleh Golfa IV (motor, menjalnik, ipd zadeve so iste). Je pa res, da imajo Seati napram WV nekoliko slabše materiale v notranjosti. Zdej ibiza se spodobno drži ceste, Leon pa ima napram ostalim Seatom najboljšo lego na cesti - s pravimi gumami seveda ;) - torej še nekoliko boljšo kot ibiza. Zdej razloga zakaj bi kupil ibizo, če gledaš dva druga avta, ki sta bistveno večja ne vidim smisla - saj imajo Leoni ponavadi več opreme, kot ibize.

Zdej bencinski motorji so pravi požeruhi, karkoli kupiš 1.4 (podhranjen), 1.6 kompromis, 1.8 žolna... - tukaj podobno gnan megan gotovo pije manj - v leonu pod 8l ne prideš ob normalni vožnji in klimi (pustimo nekaj ekstremov na strani). Druga zgodba pa so dizli: SDI spet odpade, na voljo pa maš še potem 1.9 TDI 90 KM, 110 KM in 130 KM (150 KM misli da pri nas ne boš našel). Zdej z 90 KM se da spodobno vozit, s 110 KM pa boš imel pravo malo raketo, vožnja pa, dokler ne boš tiščal kot blesav, napol zastojn. Taisti motor je imela mama v Toledu (še 200 kg težji) pa je pil ob relacijski vožnji in ne pretežki nogi s klimo med 4.5 do 5.0l / 100km, mestna vožnja do 6l - če boš testiral motor, ne relacijski vožnji čez 5.4 l / 100km ne sme priti, sicer ni nekaj z motorjem vredu.

Če pa še velik kuferaun, pa razmisli o Seat Toledu 1.9 TDI s 110 KM - ampak ma avto dva minusa. Prvi je ta, da se kuferaun ne odpre s šipo (velike stvari ne gredo noter), drugi pa, da če daš slabe gume gor, v ovinkih odnaša zadek - s pravimi in kakovostnimi gumami, se to sicer da sanirat, ampak ni to to - zadek odnaša. Če rad na gas tišičiš te v ovinku mimogrede nese: gas pohodiš "do konca", prednja kolesa zaradi "brutalnega pospeška" k zagrabi turbina obrne v prazno, zadek pa odnese - če je cesta malo vlažna, si v 3 prestavi brez težav zakopal pri pospeševanju.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov