Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dušan74
Nov uporabnik

Kraj: murska sobota

nova toyota corrola limuzina 1.4vvti

Napisal/-a dušan74 Sr avg 22, 2007 7:25 am

pozdravljeni

zanima me nakup nove toyote corrole limuzina 1.4vvti in bi rad da mi daste nekaj infojev za ta motor
mislim na to če je zadost zmogljiv za neko normalno družinsko vožnjo, po srcu sem racer ampak se pač zavedam vseh stroškov k so povezani z konji ali kilovati
za odgovore hvala
dušan

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr avg 22, 2007 7:32 am

Pozdravljen na forumu!

Mislim da z tem avtom ne moreš zgrešiti, a kakšnega dizla si nebi omislil, so dokaj vredu za vožnjo dosti navora v nizkih obratih...
Kakšna je pa razlika v ceni za 1,4-1,6, ker slednji te nebo porabil kaj dosti več goriva kot 1,4, bodo pa zmogljivosti dosti bolše, ker tak avto ma 1250kg...
BMW E46

dušan74
Nov uporabnik

Napisal/-a dušan74 Sr avg 22, 2007 7:55 am

hvala za odgovor
vem da dizel gre fajn dobro potegne sem probal 1.4 d4d
avto je sorazmerno drag in se hočem zadovoljiti z 1.4 bencinskim motorjem
sem pa sprobal 1.4 litrski nissanov motor(note) vem da je avto lažji ampak tam je motor huda zadeva prvi komentar je bil z moje strani da je motor premočan za ta avtomobil
predvidevam da toyota dela motorje z podobno karakteristiko kot nissan če je tako potem ni panike tudi ta 1270kg.

lep pozdrav dušan

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Sr avg 22, 2007 8:09 am

Kaj pa Aurius??? Niso malce cenejši, za tak denar dobiš že dizla... Seveda je stvar ukusa, če se ti dopade corola,pol jo kupi, Toyota je le Toyota ;)
BMW E46

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Sr avg 22, 2007 8:19 am

Tudi jaz mislim da bi bila bistveno boljša izbira 1.6 motor, saj je corola dokaj velik in kar težek avtomobil - v ceni pa niti ni nevem kako velike razlike. Sploh če se bo vozilo uporabljalo kot družinski avto (poln avto + prtljaga) se lahko pozna razlika v moči in ti bo kasneje žal.

LP

dušan74
Nov uporabnik

Napisal/-a dušan74 Sr avg 22, 2007 8:57 am

pozdravljeni
zelo sem zadovoljen z vašimi odgovorami ampak tisti z piko na i žal še ni prišel
razlika v ceni je 1500eur med 1.4 in 1.6 potem pa še višji razred cestnega sklada in zavarovanja za porabo goriva pa res ni omembe vredno
auris pa je žal premajhen
sicer pa bom verjetno šel juti v ljubljano in sprobal 1.4 benzin ampak žal samo po dvorišču ker ni testno vozilo zato še enkrat vljudno vprašam če ma kdo izkušnje z 1.4 motorjem

lep dan imejte
dušan

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr avg 22, 2007 10:31 am

@dušan: hm... 1.4 motor ima 97 konjev če sem prov gledal in okoli 1400 kg. 1.6 motor ima 124 konjev, oziroma 71 KW in 91KW, kar je dejansko višji razred tako po KW, kot po prostornini. Daj si informativno zračunat razliko v zavarovanju in koliko več pride tisti cestni sklad (če imaš že 50% popusta na zavarovanje ipd nebi smelo bit gromozanske razlike, razen če ti je 50€ na leto pri tem gromozanska razlika).

Sam sem vozil 1.6 motor s 102 KM v Leonu ki ima nekje podobno težo. Pa me motor ni prepričal: avtu se ne pozna klima, ne pozna se če daš kaj noter, vendar pa tudi kakšnih pospeškov ni, poraba pa katastrofalna (skoraj 9l). Zdej tvoj primer je še malo bolj švoh motor in podobna težav. Moje mnenje je, da mora imet avtu tuk močan motor, da ti služi v vseh situacijah. Se pravi da se lahko približno dostjno pelješ četudi je poln prtljažnik in 4je v avtu (ne da te bo limalo na zic, ampak da maš občutek da avto še kam gre, ne da pri malo večjem klančku na avtocesti pri 100 zmrzne - tako se je mel dogajal pri 60 konjih in 1.4 motorju pri ibizi s vključeno klimo in naloženim avtom). Tako, da preden kupiš res najdi nekje testno vozilo / lastnika avtomobila s tem motorjem, da boš sprobal kako se pelje. In ko si enkrat z avtom nezadovoljen, ko ne voziš z užitkom... hm pa toliko tisoč € za avto. Premisli, ali nebi morda 1.6...

Seveda pa jasno, zadnjo besedo ima vedno denarnica. Preračunaj tudi število kilometrov in razlikov porabi med dizlom bencincem. Pri Seatih npr (1.6 102 KM in 1.9 TDI s 105 KM je razlike skoraj 3L = 3 € / 100 km). Nikakor te ne nagovarjam k dizlu, oz močnejšem motorju, pa vendar, ko kupiš avto je dobro sprobat vse motorje in potem se odločit, ne pa direkt vletet kupit in bit razočaran...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr avg 22, 2007 2:32 pm

res je boljš, da sprobaš, da ti potem, ko boš avto mel, žal, da si vzel (pre)slab motor.
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Sr avg 22, 2007 3:01 pm

jaz bi vzel 1.6 litrski bencinski motor, ker:
1. razlika v ceni registracije med 1.4 in 1.6 je le 100 eur.
2. če vzameš 1.6 terra (namesto 1.4 luna) te avto stane manj za slabih 530 eur

kar pomeni , da ti za razliko bencina ostane 430 eur, toliko več pa tudi 1.6 ne pokuri
go for 1.6!

cene sem gledal pri lovšetu, registracijo pa na amzs...
lep dan, a.

dušan74
Nov uporabnik

Napisal/-a dušan74 Pe avg 24, 2007 12:58 pm

dober dan vsem in hvala za odgovore

evo bil sem v ljubljani, sprobal 1.4 in ........ :o torej nič
pa sem mislil da ok bom malo dalj časa pritiskal 2 3 4 tisoč obratov nič torej ljudje imate popolnoma prav
ne mislim vrtet motorja non stop da bom peljal ok prebral sem da naj sprobam nekaj motorjev
ah sem sem pa ne malo 1.4d4d, 2.2d4d, 2.0d4d 1.6vvti torej vso paleto toyotinih motorjev
pol pa še škoda 1.6, 1.9 dizel pa mitsubishi pa ford 1.6 benzin pa ....

res nisem tip ki bi prišel videl in kupil zato sem pa tu z vami da mi svetujete in verjemite mi da mi svetujete prav
evo zdaj sem nekako prišel do zaključka ali pa do naslednjega poglavja, ker sem oče dveh majhnih otrok torej nas je štiri da vseeno tojota ni zadost velik in me verso ne zanima ker hočem sedet kot v limuzini da prešaltam v drugo znamko in sem nekako se zagledal v škodo octavio combi 1.6 benzin
cena primerna malo me moti da ma samo štiri airbage drugače pa simpatičen avtomobil
tako da lahko nadaljujemo zgodbo seveda če se vam ljubi in nekaj rečemo o tem avtomobilu
lep pozdrav Dušan

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Pe avg 24, 2007 2:14 pm

@dušan: preveri zasebna sporočila, če nisi dobil javi.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe avg 24, 2007 2:22 pm

..tebi se zdi octavia večja od corolle?, pa isti denar je!, pa škoda ne gre nič bolj kot toyota..in vzameš škodo?!? brez zamere ampak ne razumem.., veliko srečnih km v kateremkoli že

dušan74
Nov uporabnik

Napisal/-a dušan74 So avg 25, 2007 11:18 am

pozdravljen g. Toyota

bom tako rekel
Toyota 1.4vvti(motor preslab) 17900eur oprema srednja verzija
škoda octavia 1.6mpi eleganse 17900eur oprema top (park senzor, dodatno izolirana zvočno in zatemnjena stekla manjko edino da nima 9 airbegov)
ne vem če veste da nova corolla ni karavan ampak limuzina z štirimi vrati torej prtljažnik hm
ne rečem da v kabini ni zadost velik je
ampak mene bolj prepriča karavan imam dva majhna otroka in bom prevažal še eni dve leti voziček da o raznih mini bagerjih kolesih ne govorim
torej v octavii karavan je definitivno več prostora kot v novi corrolli pika
zdej da pa ne bom vozil toyote thja mene tut žere ampak življenje je polno kompromisov in to je eden
lep dan in upam da se ne bom zaj... pri nakupu škode
dušan

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael So avg 25, 2007 1:13 pm

@dušan: sicer sem precej napisal že v pravatnih sproočilu, ampak ta 1.6 8V motor je pravi bencinožer. Vožnja pod 8.5 L / 100km je utopija, razen če bo klima vedno offline, 0 - 100 kh pospeški pa bodo 25 sekudni. Motor vozil tako v Golfu kot v Leonu in saj zmogljiv za ta avto, če ne pričakuješ hudih pospeškov je recimo da dovolj, ampak ima zelo visoko porabo. Mesto 10L ni nič posebnega... v kolikor Škodo Ocavio Combi, toplo priporočam 1.9 TDI s 105KM == dobrih 5l / 100km. Seveda pa, če narediš samo 500 km na mesec, je TDI neumnost.

Glede prevažanja vozičkov pa: predlagam voziček podjetja Quinny, kateri so kakovostni, imajo sicer visoko ceno, a ob spravljanju v avtu in sicer so pa zakon. Dobre cene za te voziček imajo na trani http://www.soncek.si. Ta voziček gre če ga zložim celo v Leonov, 350 L prtjalžnik.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So avg 25, 2007 1:34 pm

Dušan,
brez zamere, ni bilo mišljeno da ti avto vsiljujem, kjub mojemu nicku.
Sicer ne vem kje si ti dobil te cene , ampak 1.6 stane (z opremo terra) 16.780 eur , je nima park senzorjev!! IN? 1000 eur razlike proti octaviji.....dobiš tudi park senzorje...
Ja je več prostora v octaviji karavanu,..........
...............zato se ne bom bom več spuščal v debato,
upam da ti bo dobro služila.....
lp,.a
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov