Auslander je napisal/-a:Ker moj stati clio ne prileze več niti čez tehničnega in imava vsakoleto borbe, je zdaj že skrajni čas da zamenjam avto. Na žalost pa me pri izbiri omejujejo financ na razpolago imam max 16.000 € ampak to je res zgornja meja.
Nikakor se ne morem odločiti ali naj kupim nov avto? če že nov kateri?
ali je bolje vzeti 2 leti rabljenega? (starejšega ne - ne želim si podobnih izkušenj kot sem jih imel s cliom). avtomobilov v tem cenovnem razredu je kar precej niti sanja se mi pa ne kaj izbrati kaj predlagate? oz kaj bi vi kupili za ta denar?
pilgrim je napisal/-a:Zakaj je smiselno kupiti NOV avto?
ker:
- imaš tri leta garancije,
- je vse novo, od gum naprej...
- se ti ni treba ukvarjati z avtomobilom, le na redne servise ga voziš,
- nobene skrite napake in neznane zgodovine ne dobiš za "doto",
- ga bo čez leta lažje prodati (avto bo mlajši, boš prvi lastnik...),
- ni nihče kadil in svinjal po avtu pred teboj,
- ugodna financiranja (razmisli ali se sploh splača dajati gotovino),
- imaš velikansko izbiro in si lahko zmišljuješ kaj bi in kaj ne bi imel v opremi.
Rabljene avtomobile kupujejo ljudje, ki imajo X denarja, sline pa točijo po avtomobilih, ki stanejo Xkrat2 ali Xkrat3 denarja. potem pa pač moraš kupiti rabljen avto s 100kkm in najprej narediti velike servise, menjati gume, očistiti pepelnike, zamenjati prežgane zice...
res je, da nov avto izgubi v trenutku, ko ga postaviš na cesto, del vrednosti. ampak za to ceno dobiš vse tiste zgoraj omenjene ugodnosti.
pilgrim je napisal/-a:Rabljene avtomobile kupujejo ljudje, ki imajo X denarja, sline pa točijo po avtomobilih, ki stanejo Xkrat2 ali Xkrat3 denarja. potem pa pač moraš kupiti rabljen avto s 100kkm in najprej narediti velike servise, menjati gume, očistiti pepelnike, zamenjati prežgane zice...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov