Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

roomeo
Stalni uporabnik

Clio 1.5 dCi???

Napisal/-a roomeo To avg 28, 2007 10:03 am

Alora.. Sestra začne zdaj z izpitom B kategorije.. Jaz še ne vozim avta...Mama pa tut vozi avto.. Zdaj pa si onedve mislijo kupit začetek tega let kašn avtek..
V oči jim je ful padu clio.. Itak da bojo vzeli diznla.. 1.5 dCi... ma to nit a najnovejši ampak drugi najnoveši.. pripravljene so dat nekje do 6.000 evrov... se najde kar nekaj omenjenih cliov in zelo dober letnik...zdaj pa povejte prosim porabo dizla, porabo benzinca, njegove dobre ter slabe lastnosti... enkrat smo imeli že clia.. ma tistega takoj za najstarejšim... pa je biu ful kul.. je biu benzinc pa je imel mašino 1.6...zelo redka pri cliotih..

prosim če lahko o omenjenem avtu ..clio storia 1.5 dCi..poveste čim več! :!:

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To avg 28, 2007 10:06 am

AJA LAHKO DATE TUDI KAKE LINKE Z BOLHE, AVTONETA IN TAO NAPREJ..

TUDI DRUGE AVTE LAHKO PRIPOROČATE!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To avg 28, 2007 10:42 am

in zaj si mogo odpret nov topic ko si pa že dobo marsikateri odgovor v tvoji temi tud o tem avtu. če te zanima poraba pa maš na www.poraba.com pa poišči malo za kake mašine ma kdo kako porabo

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 28, 2007 2:49 pm

kar se porabe tiče, se giblje tm okrog 4.5 (če maš lahko nogo je še mal mn, če je težja, bi bla tm do 4,8).

Zdj ne vem kva bi ti rd: novga (ker govoriš o storii)bal rabljenga? no ja, sj tud storie so rabljene, sam jih ni tok al pa so drage. Aja, če že razmišljate o tej mašini, raj mislte na 80 konjskega, ki ima dost mn problemov z mašino kot 65 konjski.
Slika

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To avg 28, 2007 5:10 pm

ma iceman

sej piše da do 6.000 €

aja kakšne pa so problemi z 65 konjskim?

Saj končna hitrost je 170 al nekaj takega, ne,

vse se nam zdi kuliš!

Pa po+cen so te rabljene stroje!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To avg 28, 2007 7:04 pm

@roomeo: zdej se pa mal umir pa pisi normalno ne da nekje z velikim nekje pa cel
post normalno... ampak se vedno neko bluzenje

cemu je bilo tega treba...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 149#886149
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO To avg 28, 2007 7:28 pm

Poraba 1,5 dci 80 KM je od 4,0 do 6,8. Tistih 4,0 se da dosežt, če se stalno voziš na relacijah, tistih extremnih 6,8 pa gas do konca na avtocesti z gumami 205. Pa kup si 80 konjskega, čist solidn pospešuje. Jst sem ga mel 4 leta in je zadeva laufala brez problema, samo redni servisi.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To avg 28, 2007 8:52 pm

BAGGIO je napisal/-a:Poraba 1,5 dci 80 KM je od 4,0 do 6,8. Tistih 4,0 se da dosežt, če se stalno voziš na relacijah, tistih extremnih 6,8 pa gas do konca na avtocesti z gumami 205. Pa kup si 80 konjskega, čist solidn pospešuje. Jst sem ga mel 4 leta in je zadeva laufala brez problema, samo redni servisi.

podpis
80 km mora nujno bit, če se hočeš normalno peljat- leti kr dobr sploh če je čipan
porabo sm mel cca 5l, s tem da mam zelo težko nogo
avto žre pri max brzini cca 190 10.2l po BCju

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower To avg 28, 2007 9:24 pm

Moj bivši 1.5dci 80KM poraba tam nekje od 4.8 do 5.4 max seveda če se znaš peljat z dislom oz. da izkoristiš navor. Drugače pa stvar dela brez problemov samo redni servis in to je to.

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport To avg 28, 2007 10:22 pm

jest sem mel porabo z mojmu Dci 80KM okoli 4. litre oz. na daljše vožnje 3.6 litrov ;) razen rednih servisev nisem imel z njim nobenih težav ;)
RS-sport

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To avg 28, 2007 10:38 pm

RS-sport je napisal/-a:jest sem mel porabo z mojmu Dci 80KM okoli 4. litre oz. na daljše vožnje 3.6 litrov ;) razen rednih servisev nisem imel z njim nobenih težav ;)

S cliotom še to gre, z avtom pa je nemogoče. Clio-te II se bi moralo dati voziti z izpitom za moped. Sem sedel enkrat v enem. Nisem nekaj vlki, ampak v avtu je full utesnjeno. Ne razumem ljudi okrog 180cm, kako se lahko sploh vozijo v tem. Clio I ima not veliko več prostora. Dvojka pa je zamenjala twingota, oz. je bila v notranjosti celo manjša od njega.

edo-lj
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a edo-lj To avg 28, 2007 11:24 pm

torej clio je za pritlikavce :D

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To avg 28, 2007 11:37 pm

RENO911 je napisal/-a:
RS-sport je napisal/-a:jest sem mel porabo z mojmu Dci 80KM okoli 4. litre oz. na daljše vožnje 3.6 litrov ;) razen rednih servisev nisem imel z njim nobenih težav ;)

S cliotom še to gre, z avtom pa je nemogoče. Clio-te II se bi moralo dati voziti z izpitom za moped. Sem sedel enkrat v enem. Nisem nekaj vlki, ampak v avtu je full utesnjeno. Ne razumem ljudi okrog 180cm, kako se lahko sploh vozijo v tem. Clio I ima not veliko več prostora. Dvojka pa je zamenjala twingota, oz. je bila v notranjosti celo manjša od njega.

kake maš ti :shock: :roll: :lol:

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich To avg 28, 2007 11:53 pm

ta clio vam bo dobr služu in malo pil. tko da kr v nabavo:) pa po možnosti s sabo kšnga avtomehanika vzemte.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr avg 29, 2007 1:12 am

ivanetich je napisal/-a:ta clio vam bo dobr služu in malo pil. tko da kr v nabavo:) pa po možnosti s sabo kšnga avtomehanika vzemte.

ja da ne bo tak ko pr mojmu kolegu ko ni mel cajta it gledat avto za sestro, pol pa doma gleda da so vse šipe zamenjane, pa tapete dol vzame pa vidi da je bil avto na strehi..

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Sr avg 29, 2007 8:03 am

RENO911 je napisal/-a:

Men se tud zdi pri teh cliotih prenizka streha oz. previsoki sedeži. Pa nimam velik čez 180cm. Drugače je pa kr vredu avto. Nekateri imajo težave z elektroniko.

Sphero
Nov uporabnik

Napisal/-a Sphero Sr avg 29, 2007 8:30 am

Če kakorkoli normalno voziš, dvomim, da boš mel realno porabo pod 4,5 z 80 konjskim dizelskim motorjem. Sam imam omenjenega Clia dCi 80 pa ga pod 4,4 še nisem spravil glede na cel tank, pretežno relacijske vožnje.

Je pa res, da po računalniku hitro lahko prideš pod 4 litre/100km, a kaj, ko je dejansko stanje od 0,5-1 litra/100km drugačno (v plus, se razume).

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Re: Clio 1.5 dCi???

Napisal/-a Nixxon Sr avg 29, 2007 8:44 am

roomeo je napisal/-a:... se najde kar nekaj omenjenih cliov in zelo dober letnik...zdaj pa povejte prosim porabo dizla,

Kaj bi zdaj ti rad nov avto al kaj? Drugače Clio letnik 2001-2003 NI dober letnik, so vse prej kot zanesljivi avtomobili. Pri maminem je vsakih par mesecev nekaj kar pije kri in tanjša denarnico. V garanciji je bil menjan računalnik, ker se je elektroniki bledlo, vse ostalo sta plačevala, zarustane zadnje bobne pri 70kkm (pa so baje še dolgo zdržali), zapacane šobe, napaka na volanu,... Da standardnih napak kot je lučka za airbag niti ne omenjam. Jaz se takega rabljenega nebi upal kupit.

roomeo je napisal/-a:aja kakšne pa so problemi z 65 konjskim?

Saj končna hitrost je 170 al nekaj takega, ne, vse se nam zdi kuliš!

Edino kar je na avtu dobro je poraba, pa za svoje konje gre kar vredu. Drgač je pa ergonomija slaba, motor je okt iz kakega starega Zetorja, tolk trese in tako glasen je. In verjemi da se ne boš z veseljem s tem avtom vozil kaj več kot 150, že pri tej hitrosti ne bo občutek dober.
Slika

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO Pe avg 31, 2007 8:13 pm

edo-lj je napisal/-a:torej clio je za pritlikavce :D

Kolega, ki je visok 193 cm se čist normalno vozi v njem. Je pa res, da je za njegovim sedežem bolj malo prostora. Drgač pa sem večkrat na sovoznikovem sedežu mojega bivšega Clijiča vozil kolega, ki ima cca. 2,00 m in 160 kg (raje malo več) - pri tem je imel ob skrajno nazaj pomaknjenem sedežu kolena na armaturki. Skratka prostora je dost.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Clio 1.5 dCi???

Napisal/-a kljukec So sep 01, 2007 12:11 am

Nixxon je napisal/-a:
roomeo je napisal/-a:... se najde kar nekaj omenjenih cliov in zelo dober letnik...zdaj pa povejte prosim porabo dizla,

Kaj bi zdaj ti rad nov avto al kaj? Drugače Clio letnik 2001-2003 NI dober letnik, so vse prej kot zanesljivi avtomobili. Pri maminem je vsakih par mesecev nekaj kar pije kri in tanjša denarnico. V garanciji je bil menjan računalnik, ker se je elektroniki bledlo, vse ostalo sta plačevala, zarustane zadnje bobne pri 70kkm (pa so baje še dolgo zdržali), zapacane šobe, napaka na volanu,... Da standardnih napak kot je lučka za airbag niti ne omenjam. Jaz se takega rabljenega nebi upal kupit.

roomeo je napisal/-a:aja kakšne pa so problemi z 65 konjskim?

Saj končna hitrost je 170 al nekaj takega, ne, vse se nam zdi kuliš!

Edino kar je na avtu dobro je poraba, pa za svoje konje gre kar vredu. Drgač je pa ergonomija slaba, motor je okt iz kakega starega Zetorja, tolk trese in tako glasen je. In verjemi da se ne boš z veseljem s tem avtom vozil kaj več kot 150, že pri tej hitrosti ne bo občutek dober.

kot sem že povedal sm mel l02
pa je do totalke meseca ju8ija delal BP
lučka za airbag se mu je enkrat prižgala, kar je posledica slabih kontaktov pod sovoznikovem sedežu
na MB a se mi je isto prižgala srs lučka- zaradi slabih kontaktov na volanu ;)
visok sm 187 cm pa nism mel problemovs placom- je bil pa boljše opremljen model in je mel zic nastavljiv po višini
lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov