AR-146 je napisal/-a:vidm ja da si brihten ko veverca mel sm obe 33 1.3S l.87-90 in novi model 33 1.5 l90
če te pa še kej zanima mi pa povej ti z veseljem povem!!!
PS: voith pa brez zamere

mislm da si me narobe zastopu. jz sm se v 33ko nesmrtno zaljubil in sem jo sraufal, brusil, obdeloval kr neki cajta. avto je v zasnovi in obliki naddober(kar se mene tice) sam zamerim jim pa da je sla po l 87(ko so zaceli vgrajevati nove armature) kvaliteta armature in notranjosti(tud celega avta) kar se tice kvalitete porazno dol.
zdj nevem ce se strinjas, sam post 1987 interior je ciz bedn, plastika je taka ko bi jo jz uporabu za loncke za roze. tist z 7 cm sm mal pretiravu sam prou dost ne. v bistvu je novejsa armatura cisti kontrast starejse, ki je bla nekak ferrarijevska. torej ima namesto mikro majhnega pepelnika ogromen predal, namesto ful izrazite srednje konzole cisto ravno sr. konzolo in kar je najbolj bedno narejena je iz plastike k ni za nikamor. lezaji v sprednjih amortizerjih pa so bolezen tega avta, ker so kovinski in nezasciteni zgnijejo. najnovejsi so obleceni v plastiko. pleh svinsko rjavi, to se da lepo vidt ce mal pogledas 33ke(starejse modele) po slo cestah. moja je bla gnila po podnu pragovih, zadnjih blatnikih in okol tanka, samo sem zamenjal oba pragova in oba zadnja blatnika. masina je spet svoja zgodba. ce je bla prevec zgonjena in nevzdrzevana(kar po vecini so) je nemogoce nastimat zanesljivo standgas. za miren tek pod standgasom mora biti vseh 7 cevcic za iberlauf brezhibnih in ne smejo bit zabasane. ker sta 2 dvojna fergazerja ju je zelo tezko nastavit, sploh ce jih je prej nastavljal kak umetnik na pamet. cevke za bencin so pri starejsih modelih smrtonosne. skozi zgodovino je v 33kah je ze dosti ljudi zgorelo. razlog je v dejstvu da je pod havbo vsaj 4m cevi za bencin, ki po 10-15letih prepari in potem bencin veselo sprica po masini, sveckah ipd. (oblecene so v blago tako da se preperelosti ne vidi) sreca je da so bile gumice na kablih za svecke pri moji alfi super tesne in se avto ni uzgal, ko je spustil luzico v garazi. vsec pa mi je pri alfah 33 da so sestavljene ko lego kocke in se da po tem ko nekaj razstavis to tudi setavit nazaj. recimo pri renojih je to dosti tezje. drgac pa svecke pri 33ki morajo biti nujno Golden Lodge, ker z drugimi sveckami vzig avta postane podoben loteriji.
in ja jz sm si tud lastil alfo 33qv letnik 86 ki sm jo presraufal, dal bi se rect restavriral v celoti. tako da mi noben sklop tega avta ni tuj. poznam pa tud kr ene par lastnikov alf 33 in jih vcasih pripeljejo do mene posraufat.
ljubim design avta, zvok in odzivnost alfinega boxerja. ne maram pa armature v novejsih modelih.
drgac mam pa tud 500 stranski alfa33 workshop manual, kjer so vsi sklopi narisani razstavljeni do zadnje podlozke, vijacka. notri je tudi ves know how tega avta, tko da sm si tudi iz tega kr dost pomagal.
drgac pa alfa je avto z duso kakrsne ne premore nobena druga avto znamka.(<- to je sam moje mnenje )