Bojda se tule zbirajo največji majstri avtomobilizma. Torej, moj prvi avtomobilček, Opel Vectra 1.6 16V karavan l.97 je postal žrtev prehitrega, objestnega in pijanega voznika:) Z Vectro sem bil sicer silno zadovoljen, motilo me je le dejstvo, da je Opel

Sedaj kupujem novega karavana, seveda čim novejšega in z čimveč opreme in čimmanj kilometri:) Cena maksimalno 5500€.
Na avto.netu sem precej pregledal zadeve in nekako mi ne gre iz glave passat variant. Je pa seveda težava pri izbiri, ki je dokaj pestra. Letnik za ta denar nanese tam nekje od 1998 do celo 2000. Oprema, hočem met avtomatsko klimo in el. pomik prednjih in zadnji stekel. To pa je recimo to.
Zaplete pa se pri motorju. Namreč, avto (Vectro) sem imel nase registrirano cca. 1,5leta, kar pomeni null bonitete zavarovanja (oziroma celo -5%

Sedaj torej kupujem (najraje) passata z motorjem 1.8 ali 1,9. V poštev pride vse od 81kw do 110kw (pač, malo dražje zavarovanje, pa tolk cenejši avto če ma 110kW).
Kaj torej priporočate?
-sedeži in oblika passata so mi super, tako da oblikovne minus ali plus točke odpadejo
-zanima me le glede motorja in seveda kako je z km (ja, vem, odvisno od lastnika)
-kateri motor in zakaj
-ko se vsedem v avto, ponavadi odpeljem vsaj 30km (redko kak skok v trgovino)
Se opravičujem, ker sem napisal cel esej, vendar se mi zdi pošteno do vseh, ki mi bodo pripravljeni svetovati, da vedo točno kaj in kako. Vsem tem se v naprej zahvaljujem za pomoč.