Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
jagermajster
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

VW Golf 5

Napisal/-a jagermajster Pe sep 14, 2007 7:51 pm

Torej odločam se za nakup VW GOLF 5 GTI DSG, pa me zanima zakaj ga naj kupin in zakaj ga naj nebi kupil (+/-). Če imate izkušnje s tem avtom, prosim za informacije.

Hvala!
L.p.

Bert

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe sep 14, 2007 7:58 pm

beri link:
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/index.htm?md=594& ( slaba oz. dobra stran tega avta)

sicer mene osebno moti to da je preveč "plastike" znotraj avta ter težje prestavljanje v rikverc, avto je znotraj preveč monoton

lp

Uporabniški avatar
jagermajster
Nov uporabnik

Napisal/-a jagermajster Pe sep 14, 2007 8:09 pm

"monotonost me ne moti" mislim da je notranjost bolj klasična kar pa meni ustreza. Bolj me zanima ali je tehnika v redu!?
L.p.

Bert

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe sep 14, 2007 8:29 pm

Zaenkrat ti lahko povem, da po dveh letih in pol, avtomobil dela tako kot je takrat, ko je prišel iz tovarne. Če potrkam na les, do danes niti ene okvare ali kaj podobnega, da bi moral uveljavlati garancijo.
Olje je na istem nivoju skozi celo leto, nič dolivanja, DSG kljub chipanju dela v nulo.
Ne vem kaj bi bilo težje prestavlanje v rikverc ? :roll:
Porabo se da pri tem avtomobilu spraviti na res ultra smešne številke, posebaj za takšno moč, tudi na 6.8l. Edino kar treba vzeti v zakup, je malce bolj pogosta menjava pnevmatik. Pri normalni vožnji, mi jih je pobralo v dveh sezonah. So še na nekje 4.5-5mm, vendar 245 KS, ne spraviš več na cesto. Vendar je tu še vedno rešitev, prestava višje in 380 nm navora naredi svoje, tako da ni panike.
Kar se tiče prostora je ta avtomobil presenetljivo velik v notranjosti. 4 odrasle osebe se lahko peljejo na daljše potovanje brez problema. Presenetljivo nisem menjal do sedaj niti ene žarnica. :shock:
Tako da z moje strani nimam niti enega minusa.

Strinjal bi se tudi J. Clarkson http://uk.youtube.com/watch?v=IuQqCW78TI4
in J. Plato http://uk.youtube.com/watch?v=2lY9ZGSck0I
Po skoraj treh letih, je kljub novemu Type-Ru in ostalim, je na vrhu naj HOT HATCH še vedno :?:
http://uk.youtube.com/watch?v=Jcy3nWlpM ... ed&search=
Kaj zmore avtomobil z Tiff Needell-om za volanom, pa itak brez veze. :)

Uporabniški avatar
jagermajster
Nov uporabnik

Napisal/-a jagermajster So sep 15, 2007 5:58 am

Mislim, da so se proizvajalci gum poslabšali, konec je tega,da bi se vozil 6 let z stimi gumami.
L.p.

Bert

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: VW Golf 5

Napisal/-a sašo5 So sep 15, 2007 6:11 am

jagermajster je napisal/-a:Torej odločam se za nakup VW GOLF 5 GTI DSG, pa me zanima zakaj ga naj kupin in zakaj ga naj nebi kupil (+/-). Če imate izkušnje s tem avtom, prosim za informacije.

Hvala!

Tomy Boy ti je izčrpno napisal, lahko pa se pa še prijaviš na http://www.team-vw.si/
in dobiše še kup korisnih informacij od uporabnika Wizz-a in Simply-ja,sam ti pa lahko povem, da ni golf zastonj že leta vodilni v tem segmentu vozil in je in še dolgo bo merilo za vse ostale proizvajlce....

audi a3
Novinec

Napisal/-a audi a3 So sep 15, 2007 8:00 am

Nimaš kej falit če ga boš kupu!DSG je pa itak zakon!

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So sep 15, 2007 9:00 am

jagermajster je napisal/-a:Mislim, da so se proizvajalci gum poslabšali, konec je tega,da bi se vozil 6 let z stimi gumami.

Niso se poslabšali tebi se je skisalo! Včasih(15let nazaj) si se vozil 5 let z istimi gumami ker so avtomobili imeli 50% manj moči in navora in bili so lažji. Gume so bili kot iz betona in niso grable pa če so se planeti poravnali v vrsto samo zato da bi.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc So sep 15, 2007 12:55 pm

lej jest mam tud 5 gti-ja DSG pa je super avto ma 70.000 km v dveh letih edino kar sem zamenjal sem luft meser pa tam na 15.000 km dolijem malo manj kot liter olja to k govorijo da ne popije nič olja ni res ker ti če ga tišiš mora imet mazanje to bot sigurn,pa že od samga začetka mam 250ks pa ni nobenih problemov.Če ga boš kupoval vzemi DSG ne bo ti žal prva liga menjalnki,če te še kaj zanima vprašaj

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So sep 15, 2007 5:58 pm

vuc je napisal/-a:....to k govorijo da ne popije nič olja ni res ker ti če ga tišiš mora imet mazanje to bot sigurn...

Jaz med intervali dolil mogoče kakšen deci. Po dveh servisih, imam še vedno prvo flašo in polovico vsebine. Tako da ne vem, možno da vpliva tudi način vožnje, ker sem tudi sam bil presenečen nad malo porabo olja.

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc So sep 15, 2007 6:16 pm

lej jest ga skos tišim sam da se segreje pa mi na servis porab tm 0.6-0.7 l,je odvisn tud od vožnje sigurn

Uporabniški avatar
jagermajster
Nov uporabnik

Napisal/-a jagermajster So sep 15, 2007 6:32 pm

vuc je napisal/-a:lej jest ga skos tišim sam da se segreje pa mi na servis porab tm 0.6-0.7 l,je odvisn tud od vožnje sigurn

En tak beli se je pred časom prodajal, kot ga maš ti , vendar takrat še nisem svoje štirke prodal. Vsekakor bon nekaj nabavil v tem stilu, celo sedaj, ko ste mi dali nove volje. V glavnem pravite da se ne odločam napačno in to je tisto, kar sem rabil, da ne bbom zgrešil!? :D
L.p.

Bert

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So sep 15, 2007 6:50 pm

@jagermajster: kaj pa rocni menjalnik? Rocni v golfu(tudi v sibkejsih) je res odlicen.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So sep 15, 2007 6:58 pm

Ne vem kako bi lahko s takim avtom sploh sfalil, če si to želiš :) Ko ga nabaviš, pa pridi povedat občutke na TeamVW forum, kot je napisal Sašo. Enako vabljen tudi VUC ;)

@vuc, en tak kot tvoj na avatarju je bil parkrat zadnjič pred rutarjem ob petkih. Si bil mogoče ti?
Kater pa čip imaš to?

Glede olja... v prvih 15k je pri meni porabil večino, potem med 15-30k pa skoraj nič, ko sem pogledal pred servisom ga je bilo na palčki do vrha. Bomo vidl kako bi pri naslednem servisu..

lp

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc So sep 15, 2007 7:07 pm

ja sm bil pred rutarjem čip pa mam od RSR-ja

Uporabniški avatar
jagermajster
Nov uporabnik

Napisal/-a jagermajster So sep 15, 2007 7:30 pm

W|zz je napisal/-a:Ne vem kako bi lahko s takim avtom sploh sfalil, če si to želiš :) Ko ga nabaviš, pa pridi povedat občutke na TeamVW forum, kot je napisal Sašo. Enako vabljen tudi VUC ;)

@vuc, en tak kot tvoj na avatarju je bil parkrat zadnjič pred rutarjem ob petkih. Si bil mogoče ti?
Kater pa čip imaš to?

Glede olja... v prvih 15k je pri meni porabil večino, potem med 15-30k pa skoraj nič, ko sem pogledal pred servisom ga je bilo na palčki do vrha. Bomo vidl kako bi pri naslednem servisu..

lp

V vsakem primeru ste mi v veliko pomoč kar bom vedel ceniti, ps tudi v vw forum bom pogledal.
Kar se tiče porabe olja, dokler je 1liter na 15000km v špilu se nimate kaj sekirati, po mojem mnenju je to normalno celo za turbaše. Moja nekdanja 4 GTi je projila nekje 3/4l na 15000 km pa to ni veliko. Nekateri avti tole popijejo na 1000km.
L.p.

Bert

Uporabniški avatar
jagermajster
Nov uporabnik

Napisal/-a jagermajster So sep 15, 2007 7:32 pm

Blinder je napisal/-a:@jagermajster: kaj pa rocni menjalnik? Rocni v golfu(tudi v sibkejsih) je res odlicen.

Hmm. Bom priznal, da sem malo postal len ;)
L.p.

Bert

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So sep 15, 2007 10:23 pm

Če ne bo DSG ne bo nič pokal, menjalnik je hitrejši, posledično se zaradi njega zmanjša poraba, prestavljanje v stilu F!, prilagaja se tvoji vožnji... Tako da ne vidim niti ene prednosti ročnega menjalnika.
Še en velik plus tega avtomobila je cena, ki jo drži in drži... :)
Prodaja se zelo malo avtomobilov in tisti z malo kilometrov so krepko čez 20k, vsaj pri nas.

Uporabniški avatar
jagermajster
Nov uporabnik

Napisal/-a jagermajster Če okt 04, 2007 5:20 pm

Kaj se je pa zgodilo s tole stranjo da ne dela http://www.team-vw.si/ ?
L.p.

Bert

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 04, 2007 5:54 pm

jagermajster je napisal/-a:Kaj se je pa zgodilo s tole stranjo da ne dela http://www.team-vw.si/ ?

.."crknu" je še F A V D L..... :cry http://www.favdl.com/tabla/
Zadnjič spremenil sašo5, dne Pe okt 05, 2007 7:28 pm, skupaj popravljeno 4 krat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov