Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

_MiT_
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Astra GTC oprema sport

Napisal/-a _MiT_ Sr sep 19, 2007 6:00 pm

Js mislm v kratkm kupt tale avto z 1.7 CDTI mašino z 110km pa me zanima če jo mogoče kdo od vs ma pa mi lahko pove kakšne so kej vozne lastnosti, sport voznja z uporabo stikala sport, trdota podvozja itd.
Hvala vsem.[/b]

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr sep 19, 2007 6:28 pm

Jaz imam GTCjko s športnim podvozjem.
Podvozje je odlično, dovoljuje tudi hitrejšo vožnjo skozi ovinke. Še nikoli me ni zanašalo, niti na mokri cesti. Je pa res, da ne norim, tako da ne vem, kako se obnaša na maksimumu. Edino nad menjalnikom sem razočaran.

Avto je dovolj udoben. Malce te bo streslo na luknjasti cesti ali skozi tračnice, a nič hudega. Tudi po večurnih vožnjah nisem utrujen.

S pritiskom na stikalo SPORT vključiš športni modus. Najbolj opazna stvar je bolj odzivno pedalo za plin, saj že ob šibkem pritisku nanj avto močno pospešuje. Ti pa ob tem BC veselo kaže trenuno porabo 10 in več litrov :lol: Jaz stikalo uporabim samo za riskantna prehitevanja, ker drugače ni potrebe.

O 1.9 CDTI pa ne razmišljaš? Ta motor zelo hvalijo. Če razlika v ceni med 1.7 in 1.9 (ob njem dobiš ESP serijsko) ni prevelika, ti ga toplo priporočam.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

_MiT_
Nov uporabnik

Napisal/-a _MiT_ Če sep 20, 2007 2:24 am

a mogoče kdo ve če se da za tole GTC kupt naslon za roke, ki se ga montira med prednjima sedežema nad ročno zavoro??

_MiT_
Nov uporabnik

Napisal/-a _MiT_ Če sep 20, 2007 2:31 am

aja krpan kolk si pa dov ti za kromeranje špeglov pa kluk??

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Če sep 20, 2007 6:16 am

Za GTC naslonjala za roko ni možno naročiti. Itak je tovarniško naslonjalo povsem zgrešeno, ker je postavljeno previsoko in ne moreš uporabljat menjalnika in ročne zavore. Pozabi nanj.

Kromirana ohišja ogledal in kljuke sem naročil pri Oplovem prodajalcu. Ohišja so del uradne OPC line ponudbe in bi jih morali ponujati vsi dealerji, kljuke (gre samo za nalepke!) pa proizvaja Irmscher. Irmscherjeve izdelke lahko naročiš pri Avtotehni VIS, verjetno še pri komu drugemu.
Cene sem že pozabil, vprašaj pred naročilom.
Kobilica:

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Če sep 20, 2007 8:16 am

še dopolnilo k martin_krpan:
naslonjalo za roko lahko kupiš le dodatno (in je nastavljiv v vse smeri)...cena cca 80e..
...kromirana ogledala lahko kupiš skoraj pri vseh oplovih prodajalcih cena..cca 35 e/kos..
...kljuke na VIS-u cena..cca 45 e....

...drugače pa ima astra že serijsko kar dobro podvozje , tako da je lega kar zadovoljiva.... ;)

lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če sep 20, 2007 3:23 pm

BTW mislm da je 1.9 res min dražja od 1.7...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če sep 20, 2007 6:12 pm

Vsekakor raje razmisli o 1.9 motorju. 150KM motor je cca 1000EUR dražji od 110KM razlika v vozni dinamiki pa bo neverjetna. Poleg tega je v tej ceni že serijsko še nekaj elektronike ki pomaga krotiti vso moč. Doplačilo za sport podvozje pa se iz cca 800 in nekaj EUR zmanjša na 150, saj ima močnejši motor pol elektronike že serijsko dodane. Ob tem pa ti predlagam da doplačaš še dodatnih 1000EUR in kupiš Recaro sedeže, ko bodo vožnji dodali novo dimenzijo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 20, 2007 8:31 pm

_MiT_ je napisal/-a:a mogoče kdo ve če se da za tole GTC kupt naslon za roke, ki se ga montira med prednjima sedežema nad ročno zavoro??

Kot je krpan rekel ....se da naročiti, ampak ti kar na servisu montirajo. Se pa strinjam da je previsoko postavljen in da je najnižja stopnja še zmeraj previsoka. Lahko se pa tudi dvigne in ostane pokonci med sedeži...če te moti. Ni pa tako grozno....še zmeraj boljš kot nič.
Nekaj slikc iz moje astre...
http://www.moj-album.com/slike/4811157/ ... hjVS.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/4811157/ ... 47Je.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/4811157/ ... wut1.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/4811157/ ... 5Oar.v.jpg
http://www.moj-album.com/slike/4811157/ ... Bl2K.v.jpg

ps. Enega MITT-a iz LJ poznam...a si mogoče pozabil geslo?

_MiT_
Nov uporabnik

Napisal/-a _MiT_ Če sep 20, 2007 10:30 pm

ja hvala vm za pomoč in odgovore, morm še res mal premislt kero mašino bi kupu. zame je 1.7 sicer dost je pa res da ima ta le 5 prestav ta druga različica 1.7 mašine z 10km več pa ima že 6 prestav vendar je le 200€ cenejša od 1.9 z 120km tako da še nevem kaj bom. tista z 150km pa je preveč saj je nebi izkoristil, le registracijo in zavarovanje bi več plačal kar pa se mi ne splača za mojo uporabo.

p.s. ne nisem pozabil gesla sem nov na tem forumu
LP

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Pe sep 21, 2007 7:32 am

Nisem vedel, da so ob faceliftu spremenili naslonjalo za roko. Jaz sem opisal starega, ki ga ima brat v petvratni Astri. Nastavljivo je samo po naklonu in v vsakem položaju moti pri prestavljanju. Nemoteče je samo, če ga postaviš povsem pokončno - a zakaj bi ga potem sploh kupil?

Raje ti predlagam, da doplačaš za avto-klimo, light&sight paket, BC + check control (zelo uporabno - opozori te, če imaš premalo olja, hladilne tekočine, tekočine za pranje stekel, pregorelo žarnico,...) in parkirne senzorje, ker je preglednost nazaj slaba.
To so razmeroma poceni postavke. Če pa misliš dat malo več za avto, pa vzemi še bixenon.
Kobilica:

_MiT_
Nov uporabnik

Napisal/-a _MiT_ Pe sep 21, 2007 3:06 pm

mogoče se bo tole mal butast slisal ampak kva je sploh fora tega xenona? :oops:

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe sep 21, 2007 5:06 pm

_MiT_ je napisal/-a:mogoče se bo tole mal butast slisal ampak kva je sploh fora tega xenona? :oops:

lepš zgleda :lol:
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Pe sep 21, 2007 6:49 pm

Furaj enkrat ponoči avto z njim, pa ti bo jasno. To da lepše zgleda je samo stranski efekt.

_MiT_
Nov uporabnik

Napisal/-a _MiT_ Pe sep 28, 2007 6:16 pm

kaksna vm astra zgleda leps, z ali brez meglenk spredaj?

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Pe sep 28, 2007 6:31 pm

Obvezno meglenke!

Daj napiši, katero točno Astro misliš kupiti - motor, paket in dodatno opremo. Potem bomo lažje svetovali.
Kobilica:

_MiT_
Nov uporabnik

Napisal/-a _MiT_ Pe sep 28, 2007 10:39 pm

astra GTC oprema sport 1.9 CDTI 120KM +elektronska klima,multifunkcijski volan,potovalni računalnik

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So sep 29, 2007 9:44 am

Dodaj še 700EUR za OPC II paket pa si zmagal.

Dobiš vso plastiko okrog avta, meglenke, OPC športni multifunkcijski volan, prestavno ročico v usnju in meglenke.

Od prej naštetega pa odštej multifunkcijski volan.

Mislim da s tem dobiš vse kar želiš.

Drugače pa ti predlagam takole:

GTC astra paket Sport (1.7 CDTI 110KM) 19.870 EUR
OPC paket II (volan, meglenke, prestavna ročica in zunanjost) 656 EUR
MP3 radio 15 EUR
Paket Športno podvozje 687 EUR
kovinska barva 404 EUR
Elektronska klima 404 EUR
Potovalni računalnik 156 EUR
---------------------------------------------
Skupaj: 22.192 EUR minus nenormalni popusti ki jih trenutno nudijo na Oplu

Mislim pa da je boljša izbira 1.9 CDTI 120KM, ki je samo 200 EUR dražja, vendar pri športnem paketu podvozja doplačaš 131 EUR, za razliko pa si privoščiš par dni oddiha.

LP Tristan01

PS: Popusti so pri Oplu odvisni od načina financiranja. Pri nakupu na lizing (vsaj 1 leto) so mi na te cene ponudili kar 19% popusta (brez pogajanj, ob malo boljših pogajalskih sposobnostih pa ti bodo podarili še vsaj 17 colska platišča).
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan So sep 29, 2007 11:36 am

Preden se odločiš kupiti Sport paket naredi kalkulacijo, ali bi te ceneje prišel Cosmo. Ko sem še jaz kupoval Astro, so ponujali Cosmo+ paket, ki je prišel precej ceneje, kot če bi postavke naročal posebej. In zato je Astra Cosmo z željeno opremo na koncu ispadla precej ceneje od Sporta, pri katerem je samo avto klima stala več kot celoten + paket, ki klimo vključuje.
Če izbereš Cosmo, boš izgubil alu pedala in nastavek izpušne cevi, dobil pa boš delno usnjene sedeže, v notranjosti pa je namesto imitacije aluminija klavir-lak (kot ga ima uporabnik For:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=56358 )

Doplačilo za športno podvozje (sicer serijsko pri Sport) pa je zelo poceni.

Izmed dodatne opreme pa zelo priporočam light&sight paket (magari namesto potovalnega računalnika)
Kobilica:

_MiT_
Nov uporabnik

Napisal/-a _MiT_ To okt 02, 2007 3:15 pm

evo dons sm narocu mojo astro GTC z opremo sport in dodatno elektronsko klimo, pot.racunalnikom, multifunkcijskim volanom, prednjimi meglenkami in 17col feltnami.
sm prej preracunu kolk bi prsla cosmo z opremo sport idt.,, pa bi blo mal drazi.
Zanima pa me samo, kolk so zadnje sipe kej zatemnjene ze po defoltu?
LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov