Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
406
Novinec

pomoc pri nakupu..

Napisal/-a 406 Če sep 20, 2007 10:32 pm

lp..
situacija je taka...kupujem rabljen avto..danes sem bil na ogledu..in zdej me zanima sledeče..
avto se prodaja v avtohisi in prodajalec mi je z napravo za merjenje laka izmeril in povsod je bilo od 100-160 (ne vem kako se ze rece meri).to use kar je do 160 naj bi bilo normalno...uglavn matra me to,ko je pokazal na haubo je imela okoli 160 in je reku da je biu sam lak gor na novo dan zaradi kamenckou..blatniki pa imajo okoli 100 ali celo malo manj..in zdej me matra ce je biu auto karamboliran..ker baje ce je blatnik nou in ne klepan (ker ni potrebno dajati kita gor) pokaze ravno tako okoli 100 ali malo vec..ali imam prav???ali je mozno da je bilo karambolirano...ali imate kaksen nasvet kako naj pogledam ce sta bila blatnika menjana..po eni logiki,ce bi biu blatnik strihan pol naj bi biu tud narjen preliv na vrata,kjer bi potem pokazala naprava okoli 200'???

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Če sep 20, 2007 10:43 pm

Sicer nevem točno kako je to meril, ampak z mojim merilcem, ki kaže mikrone, mi kaže od 0 do 1000 mikromov sem zmeril cel avto in kjer avto ni bil štrihan je debelina pod 0.5 mikroma, kjer je bil pa gor kit pa tudi do 20.

Lp

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Pe sep 21, 2007 5:52 am

aja..ne ta je imel vecje stevilke..
mogoce se kdo kaj ve o tem..

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Pe sep 21, 2007 8:07 am

Veš, jaz mislim, da tudi ni taka katastrofa, če je kak del zamenjan, samo, da je to strokovno narejeno. Nekateri zamenjajo dele (blatnik, haube,...) že če ima samo malo vboklino, pa to ne pomeni, da avto ni več nič vreden. Raje glej in poslušaj njegovo srce in ostale pomembne dele, bo bolj pametno. Pa sreče pri nakupu.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe sep 21, 2007 8:26 am

te naprave običajno merijo mikrone ali mikrometre, kar je eno in isto....torej so številke, ki so izpisane na ekranu, tisočinke milimetra.

iz mojih izkušenj je normalna debelina barve nekje od 90 do 130. odvisno od točke merjenja in proizvajalca lahko tudi manj ali malo več.
v notranjosti (prtljažnik itd) so mere manjše..30-60, ker ni lakirano, oz. je manj slojev barve.

debelina 160 kaže, da je bil čez dan še en nanos barve ali laka, površina pa ni bila kitana.

klepana in kitane površine so debelin 200 pa vse do 1000 ali več. (1000 je debelina 1 mm)

Če je del menjan z novim in barvan je težko opaziti razliko, sploh, če je bilo delo kvalitetno opravljeno. razlika se recimo opazi v primeru menjave blatnika, tako, da je narejen preliv na vrata oz. drugo sosednjo površino. Tam bo potem debelina recimo malce večja in bo z oddaljenostjo od menjanega dela prehajala na normalno debelino.

v takih slučajih se potem pregleda še notranjost recimo prtljažnika ali motornega prostora, meri debelina nosilnih delov šasije, pregleda se morebitne zvare, če je bil kak del zamenjan, sveža barva samo na enio strani itd.

v takih primerih jaz odsvetujem nakup, saj ni znan kaj je bilo z avtom delano. lahko je vse ok, lahko pa so zamenjani vitalni deli karoserije, slabo privarjeni in se pri ponovnem trku vse to kar odtrže in avto dobesedno razpade.
V primerih nakupa popravljenga avta je obvezno treba pridobiti fotografije karamboliranega, da se vsaj okvirno lahko vidi poškodbe.

Madagaskar
Nov uporabnik

Napisal/-a Madagaskar Sr sep 26, 2007 11:11 am

ne glede nv!a znamko vozila je normalno da merilec pokaže med 85-195 enot, to je normalno in navozilu ni bilo kleparskih posego
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov