gogx je napisal/-a:Ko sem kupoval avto sem na strani: avto.net zasledil oglas za naslednji avto: Ford Focus, 1.8 TDCI, letnik 2006. V oglasu je pisalo, da je avto od prvega lastnika, da ima servisno knjigo, da ima prevoženih nekaj čez 28.000 kilometrov,... Seveda sem vam zaupal in se odločil, da avto kupim pri TPV-ju, PE Brežice. Najprej sem poklical v enoto v Brežice in kontaktiral prodajalca. Zatrjeval mi je, da je avto lepo ohranjen, da on itak iz Novega mesta, od koder jemlje avte za prodajo, vzame le najboljše in jih potem prodaja v Brežicah. Ves navdušen sem se oglasil v Brežicah. Ker sem popolnoma zaupal v besede prodajlca, si niti nisem ogledal avta dovolj dobro. Kilometri so se mi zdeli primerni, glede na to, da je avto star 1 leto. Opazil sem le, da je nekoliko podrsan po voznikovih vratih in da ima manjšo luknjico na levi strani zadnjega odbijača. Ti dve napaki me niti nsita tako motili. Tako sem se odločil za nakup tega avta. Prodajalec mi je potem rekel, da bi bilo fajn, da se za avto vplača ara. Na vprašanje koliko, je odgovoril, da 500 € (Halo!!!?). Šel sem na bankomat, dvignil gotovino in aro vplačal.
Čez tri dni sem prišel po avto in tistega prodajalca ni bilo v salonu. Avto mi je predala prodajalka. Vprašal sem, kako to, da ni dveh ključev, mi je samo rekla, da tako pač je. Zelo me je čudilo, da nisem prejel tudi servisne knjige, glede na to, da je v oglasu pislo, da jo avto ima.
Tako sem se odpeljal, kot zadovoljen kupec. Po prihodu domov, ko je avto stal na soncu sem opazil, da so bila voznikova vrata na novo barvana. Torej, avto je bil očitno karamboliran. Po klicarjenju nazaj v TPV, je nek gospod (verjetno mehanik), ki dela v Novem mestu povedal, da je bil avto pripeljan iz Italije s poškodovanimi vrati in da so jih popravili. Naslednji šok sem doživel, ko sem čez dober teden avto peljal na redni servis (30.000 kilometrov). Prosil sem jih, da mi avto tudi podrobneje pregledajo. Ko sem po opravljenem servisu prišel po avto, so mi pokazali zarčni filter rekoč, da avto najbrž ni imel prevoženih samo 30.000 kilometrov. Poleg tega je bil zamenjan tudi rezervoraček olja servo volana. Ta naj bi se menjal šele po drugem, oziroma tretjem servisu in ne prej.
Tisti dan sem se tzdi oglasil v Brežicah in prosil, če lahko dobim servisno knjigo in vprašal, če imajo rezervni ključ, so me na zelo grd način odslovili.
Tako sem se nato obrnil (po telefonu) na šefa prodaje in ga vprašal za servisno knjigo. Dejal mi je, da je najbrž nimajo in da lahko dobim njihovo (Renaultovo (Haloo!!!??), ker so uradni zastopnik za Renault). Ker sem imel že vsega dovolj sem mu rekel, da tudi, če jo imajo, je ne morejo dati, ker avto nima prevoženih toliko kilometrov, kolikor jih kaže na števcu. Zagrozil mi je, da me lahko za take laži tožijo, da naj dokažem, da je to res...
Vau!!!
In sedaj dejstva.
1) Pa začnimo pri koncu zgodbe. Jaz naj bi moral dokazati, da avto nima prevoženih toliko kilometrov, kot je rečeno. Ja, kako pa lahko pri TPV-ju dokažejo, da so kilometri realni? Najbrž težko, ker nimajo (ORIGINALNE) servisne knjige (avto se je prodajal z njo). Poleg tega niti niso specializirani za Forde (kot srevis, kjer sem opravil servis), temveč za Renaulte.
2) Kako nesramen odnos do strank pa je to, da ji potem, ko kupi avto za 12.500 € (kar zame ni malo) grozijo s tožbo?
3) Kako lahko sploh objavijo v oglasu, da ima avto srevisno knjigo, če je sploh nima? A ne gre tu za zavajanje potencialnih kupcev?
4) Kako lahko (se opravičujem za izraz) »nategujejo« stranko, katrega starša sta nedavno tega pri njih v Novem mestu kupila Modusa?
5) Kako si lahko nekdo, ki prodaja avte privošči, da stranke kar tika (prodajalec)? A je to profesionalni odnos do strank? Kje pa je tu bonton?
Pa še bi lahko našteval...
Vem samo to, da ste zgubili vse zaupanje, ki so ga TPV pri meni imeli. Popolnoma sem zaupal v njih, kot v profesionalno podjetje. Naj vam povem, da so zgubili zelo dobro stranko. Glede na to, da na leto prevozim okoli 40.000 do 50.000 kilometrov letno, moram tudi temu ustrezno menjati avto vsaj na 3 leta. Torej bom do svoje pokojnine zamenjal vsaj še 10 avtov. Torej, če sedaj pogledamo, kaj to pomeni za nijh, je to vsaj 4.000 € od enega avta, kar zanaša vsaj 40.000 € njihovega zaslužka.
Očitno je za nijh to nepomeben drobiž. Glede na vse, vem samo to, da avta pri njih zagotovo ne kupim nikoli več. In, da bom vsem, ki jih poznam RES odsvetoval ]nakup avta v TPV-ju.
frgo je napisal/-a:Pač to tako je. Jaz sem kupil pri njih nov avto in ga redno servisiram pri njih, pa ne vem, če bom še naprej njihova stranka. Kak mesec nazaj sem imel avto na popravilu, ker se mi je nekdo zaletel zadaj. Iz popravila sem dobil avto s čisto spraskanim usnjem na volanu, pa seveda ne priznajo napake. Sem si rekel ok, enkrat ni nobenkrat, mogoče se bodo v prihodnje zresnili. Prejšnji teden sem peljal avto na garancijsko popravilo, ker že dlje časa ne vžiga normalno (napaka se je pa občasno pojavljala odkar je avto nov). Majstri so mi mirno zaračunali 65€ za nove svečke in bencinski filter in mirno dodali, da moram tankat 100 oktanski bencin. Sem si mislil, se delate norca iz mene, pa sem vseeno šel tankat 100 oktanski bencin v svojo športno zverino z 1.2 16v motorjem. A mislite da zdaj vžiga? Eno figo!
DaDek je napisal/-a:sašo5: kaj je na njegovi strani? Če ni podpisal da je prejel le en ključ in brez servisne knjige (ki je bila del pogodbe - če je sploh zajeta v pogodbeni specifikaciji (NE AVTO.NET!!!), samo št. km bo težko dokazal..
Designo je napisal/-a:No ta zgodba je res za v kšn cajtng odnosno za na takele forume etc. in morda tudi za na pošto do poslovodstva TPV-ja.
Sam očitno je zmer tko s temile firmami, eni ful dobr, ful zadovolni, eni pa takele nategancije doživijo. Škoda, ker ne mislijo malo naprej in si s tem zajebejo še pa još strank.
Jest osebno mam pa zelo dobr spomin na tpv. Tm sm si kupil moj prvi avto, Renault Safrane 2.5, supr avto...pa so mi dal in popust in garancijo in avto je bil res ok.
Kkr ''narajmaš'' očitno
Sh3bO je napisal/-a:frgo je napisal/-a:Pač to tako je. Jaz sem kupil pri njih nov avto in ga redno servisiram pri njih, pa ne vem, če bom še naprej njihova stranka. Kak mesec nazaj sem imel avto na popravilu, ker se mi je nekdo zaletel zadaj. Iz popravila sem dobil avto s čisto spraskanim usnjem na volanu, pa seveda ne priznajo napake. Sem si rekel ok, enkrat ni nobenkrat, mogoče se bodo v prihodnje zresnili. Prejšnji teden sem peljal avto na garancijsko popravilo, ker že dlje časa ne vžiga normalno (napaka se je pa občasno pojavljala odkar je avto nov). Majstri so mi mirno zaračunali 65€ za nove svečke in bencinski filter in mirno dodali, da moram tankat 100 oktanski bencin. Sem si mislil, se delate norca iz mene, pa sem vseeno šel tankat 100 oktanski bencin v svojo športno zverino z 1.2 16v motorjem. A mislite da zdaj vžiga? Eno figo!
Kater avto pa maš da ti ne vžiga dober? Kaj se pa zgodi da ne vžge?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov