Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gogx
Nov uporabnik

TPV Novo mesto (Brežice) in prodaja rabljenih vozil

Napisal/-a gogx Ne sep 23, 2007 8:03 pm

Ko sem kupoval avto sem na strani: xxxx.xxx zasledil oglas za naslednji avto: Ford Focus, 1.8 TDCI, letnik 2006. V oglasu je pisalo, da je avto od prvega lastnika, da ima servisno knjigo, da ima prevoženih nekaj čez 28.000 kilometrov,... Seveda sem vam zaupal in se odločil, da avto kupim pri TPV-ju, PE Brežice. Najprej sem poklical v enoto v Brežice in kontaktiral prodajalca. Zatrjeval mi je, da je avto lepo ohranjen, da on itak iz Novega mesta, od koder jemlje avte za prodajo, vzame le najboljše in jih potem prodaja v Brežicah. Ves navdušen sem se oglasil v Brežicah. Ker sem popolnoma zaupal v besede prodajlca, si niti nisem ogledal avta dovolj dobro. Kilometri so se mi zdeli primerni, glede na to, da je avto star 1 leto. Opazil sem le, da je nekoliko podrsan po voznikovih vratih in da ima manjšo luknjico na levi strani zadnjega odbijača. Ti dve napaki me niti nsita tako motili. Tako sem se odločil za nakup tega avta. Prodajalec mi je potem rekel, da bi bilo fajn, da se za avto vplača ara. Na vprašanje koliko, je odgovoril, da 500 € (Halo!!!?). Šel sem na bankomat, dvignil gotovino in aro vplačal.
Čez tri dni sem prišel po avto in tistega prodajalca ni bilo v salonu. Avto mi je predala prodajalka. Vprašal sem, kako to, da ni dveh ključev, mi je samo rekla, da tako pač je. Zelo me je čudilo, da nisem prejel tudi servisne knjige, glede na to, da je v oglasu pislo, da jo avto ima.
Tako sem se odpeljal, kot zadovoljen kupec. Po prihodu domov, ko je avto stal na soncu sem opazil, da so bila voznikova vrata na novo barvana. Torej, avto je bil očitno karamboliran. Po klicarjenju nazaj v TPV, je nek gospod (verjetno mehanik), ki dela v Novem mestu povedal, da je bil avto pripeljan iz Italije s poškodovanimi vrati in da so jih popravili. Naslednji šok sem doživel, ko sem čez dober teden avto peljal na redni servis (30.000 kilometrov). Prosil sem jih, da mi avto tudi podrobneje pregledajo. Ko sem po opravljenem servisu prišel po avto, so mi pokazali zarčni filter rekoč, da avto najbrž ni imel prevoženih samo 30.000 kilometrov. Poleg tega je bil zamenjan tudi rezervoraček olja servo volana. Ta naj bi se menjal šele po drugem, oziroma tretjem servisu in ne prej.

Tisti dan sem se tzdi oglasil v Brežicah in prosil, če lahko dobim servisno knjigo in vprašal, če imajo rezervni ključ, so me na zelo grd način odslovili.
Tako sem se nato obrnil (po telefonu) na šefa prodaje in ga vprašal za servisno knjigo. Dejal mi je, da je najbrž nimajo in da lahko dobim njihovo (Renaultovo (Haloo!!!??), ker so uradni zastopnik za Renault). Ker sem imel že vsega dovolj sem mu rekel, da tudi, če jo imajo, je ne morejo dati, ker avto nima prevoženih toliko kilometrov, kolikor jih kaže na števcu. Zagrozil mi je, da me lahko za take laži tožijo, da naj dokažem, da je to res...

Vau!!!

In sedaj dejstva.
1) Pa začnimo pri koncu zgodbe. Jaz naj bi moral dokazati, da avto nima prevoženih toliko kilometrov, kot je rečeno. Ja, kako pa lahko pri TPV-ju dokažejo, da so kilometri realni? Najbrž težko, ker nimajo (ORIGINALNE) servisne knjige (avto se je prodajal z njo). Poleg tega niti niso specializirani za Forde (kot srevis, kjer sem opravil servis), temveč za Renaulte.
2) Kako nesramen odnos do strank pa je to, da ji potem, ko kupi avto za 12.500 € (kar zame ni malo) grozijo s tožbo?
3) Kako lahko sploh objavijo v oglasu, da ima avto srevisno knjigo, če je sploh nima? A ne gre tu za zavajanje potencialnih kupcev?
4) Kako lahko (se opravičujem za izraz) »nategujejo« stranko, katrega starša sta nedavno tega pri njih v Novem mestu kupila Modusa?
5) Kako si lahko nekdo, ki prodaja avte privošči, da stranke kar tika (prodajalec)? A je to profesionalni odnos do strank? Kje pa je tu bonton?

Pa še bi lahko našteval...
Vem samo to, da ste zgubili vse zaupanje, ki so ga TPV pri meni imeli. Popolnoma sem zaupal v njih, kot v profesionalno podjetje. Naj vam povem, da so zgubili zelo dobro stranko. Glede na to, da na leto prevozim okoli 40.000 do 50.000 kilometrov letno, moram tudi temu ustrezno menjati avto vsaj na 3 leta. Torej bom do svoje pokojnine zamenjal vsaj še 10 avtov. Torej, če sedaj pogledamo, kaj to pomeni za nijh, je to vsaj 4.000 € od enega avta, kar zanaša vsaj 40.000 € njihovega zaslužka.
Očitno je za nijh to nepomeben drobiž. Glede na vse, vem samo to, da avta pri njih zagotovo ne kupim nikoli več. In, da bom vsem, ki jih poznam RES odsvetoval ]nakup avta v TPV-ju.
Zadnjič spremenil gogx, dne Po sep 24, 2007 8:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po sep 24, 2007 8:04 am

Pač to tako je. Jaz sem kupil pri njih nov avto in ga redno servisiram pri njih, pa ne vem, če bom še naprej njihova stranka. Kak mesec nazaj sem imel avto na popravilu, ker se mi je nekdo zaletel zadaj. Iz popravila sem dobil avto s čisto spraskanim usnjem na volanu, pa seveda ne priznajo napake. Sem si rekel ok, enkrat ni nobenkrat, mogoče se bodo v prihodnje zresnili. Prejšnji teden sem peljal avto na garancijsko popravilo, ker že dlje časa ne vžiga normalno (napaka se je pa občasno pojavljala odkar je avto nov). Majstri so mi mirno zaračunali 65€ za nove svečke in bencinski filter in mirno dodali, da moram tankat 100 oktanski bencin. Sem si mislil, se delate norca iz mene, pa sem vseeno šel tankat 100 oktanski bencin v svojo športno zverino z 1.2 16v motorjem. A mislite da zdaj vžiga? Eno figo!

speedfight
Stalni uporabnik

Re: TPV Novo mesto (Brežice) in prodaja rabljenih vozil

Napisal/-a speedfight Po sep 24, 2007 8:09 am

gogx je napisal/-a:Ko sem kupoval avto sem na strani: avto.net zasledil oglas za naslednji avto: Ford Focus, 1.8 TDCI, letnik 2006. V oglasu je pisalo, da je avto od prvega lastnika, da ima servisno knjigo, da ima prevoženih nekaj čez 28.000 kilometrov,... Seveda sem vam zaupal in se odločil, da avto kupim pri TPV-ju, PE Brežice. Najprej sem poklical v enoto v Brežice in kontaktiral prodajalca. Zatrjeval mi je, da je avto lepo ohranjen, da on itak iz Novega mesta, od koder jemlje avte za prodajo, vzame le najboljše in jih potem prodaja v Brežicah. Ves navdušen sem se oglasil v Brežicah. Ker sem popolnoma zaupal v besede prodajlca, si niti nisem ogledal avta dovolj dobro. Kilometri so se mi zdeli primerni, glede na to, da je avto star 1 leto. Opazil sem le, da je nekoliko podrsan po voznikovih vratih in da ima manjšo luknjico na levi strani zadnjega odbijača. Ti dve napaki me niti nsita tako motili. Tako sem se odločil za nakup tega avta. Prodajalec mi je potem rekel, da bi bilo fajn, da se za avto vplača ara. Na vprašanje koliko, je odgovoril, da 500 € (Halo!!!?). Šel sem na bankomat, dvignil gotovino in aro vplačal.
Čez tri dni sem prišel po avto in tistega prodajalca ni bilo v salonu. Avto mi je predala prodajalka. Vprašal sem, kako to, da ni dveh ključev, mi je samo rekla, da tako pač je. Zelo me je čudilo, da nisem prejel tudi servisne knjige, glede na to, da je v oglasu pislo, da jo avto ima.
Tako sem se odpeljal, kot zadovoljen kupec. Po prihodu domov, ko je avto stal na soncu sem opazil, da so bila voznikova vrata na novo barvana. Torej, avto je bil očitno karamboliran. Po klicarjenju nazaj v TPV, je nek gospod (verjetno mehanik), ki dela v Novem mestu povedal, da je bil avto pripeljan iz Italije s poškodovanimi vrati in da so jih popravili. Naslednji šok sem doživel, ko sem čez dober teden avto peljal na redni servis (30.000 kilometrov). Prosil sem jih, da mi avto tudi podrobneje pregledajo. Ko sem po opravljenem servisu prišel po avto, so mi pokazali zarčni filter rekoč, da avto najbrž ni imel prevoženih samo 30.000 kilometrov. Poleg tega je bil zamenjan tudi rezervoraček olja servo volana. Ta naj bi se menjal šele po drugem, oziroma tretjem servisu in ne prej.

Tisti dan sem se tzdi oglasil v Brežicah in prosil, če lahko dobim servisno knjigo in vprašal, če imajo rezervni ključ, so me na zelo grd način odslovili.
Tako sem se nato obrnil (po telefonu) na šefa prodaje in ga vprašal za servisno knjigo. Dejal mi je, da je najbrž nimajo in da lahko dobim njihovo (Renaultovo (Haloo!!!??), ker so uradni zastopnik za Renault). Ker sem imel že vsega dovolj sem mu rekel, da tudi, če jo imajo, je ne morejo dati, ker avto nima prevoženih toliko kilometrov, kolikor jih kaže na števcu. Zagrozil mi je, da me lahko za take laži tožijo, da naj dokažem, da je to res...

Vau!!!

In sedaj dejstva.
1) Pa začnimo pri koncu zgodbe. Jaz naj bi moral dokazati, da avto nima prevoženih toliko kilometrov, kot je rečeno. Ja, kako pa lahko pri TPV-ju dokažejo, da so kilometri realni? Najbrž težko, ker nimajo (ORIGINALNE) servisne knjige (avto se je prodajal z njo). Poleg tega niti niso specializirani za Forde (kot srevis, kjer sem opravil servis), temveč za Renaulte.
2) Kako nesramen odnos do strank pa je to, da ji potem, ko kupi avto za 12.500 € (kar zame ni malo) grozijo s tožbo?
3) Kako lahko sploh objavijo v oglasu, da ima avto srevisno knjigo, če je sploh nima? A ne gre tu za zavajanje potencialnih kupcev?
4) Kako lahko (se opravičujem za izraz) »nategujejo« stranko, katrega starša sta nedavno tega pri njih v Novem mestu kupila Modusa?
5) Kako si lahko nekdo, ki prodaja avte privošči, da stranke kar tika (prodajalec)? A je to profesionalni odnos do strank? Kje pa je tu bonton?

Pa še bi lahko našteval...
Vem samo to, da ste zgubili vse zaupanje, ki so ga TPV pri meni imeli. Popolnoma sem zaupal v njih, kot v profesionalno podjetje. Naj vam povem, da so zgubili zelo dobro stranko. Glede na to, da na leto prevozim okoli 40.000 do 50.000 kilometrov letno, moram tudi temu ustrezno menjati avto vsaj na 3 leta. Torej bom do svoje pokojnine zamenjal vsaj še 10 avtov. Torej, če sedaj pogledamo, kaj to pomeni za nijh, je to vsaj 4.000 € od enega avta, kar zanaša vsaj 40.000 € njihovega zaslužka.
Očitno je za nijh to nepomeben drobiž. Glede na vse, vem samo to, da avta pri njih zagotovo ne kupim nikoli več. In, da bom vsem, ki jih poznam RES odsvetoval ]nakup avta v TPV-ju.

Ne preostane ti drugega da zgodbo poveš oz. napišeš še za kak časopis ali avtorevijo ;)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po sep 24, 2007 8:33 am

glede na tvoj prvi post.. si čisto sam kriv za nastalo situacijo, pri nakupu rabljenega vozila ko je avto od neznanega lastnika, vedno vzame zraven mehanik, pri ogledu avtomobila se vedno pogleda tudi ORGINALNA servisna knjižica, avta pa sploh nebi prevzel, če bi mi ponudili samo en ključ od avta. Če bi mi bilo toliko do avta od te AH bi zahteval da na svoje stroške menjajo ključavnice na FORD servisu. Si jim dal vsaj kaj podpisat da so ti dali en ključ?

po toči zvonit je itaq prepozno.. zdaj če avta nimaš dolgo bi jaz na tvojem mestu se povezal s kakim odvetnikom in bi zahtevasl denar nazaj, če seveda lahko dokažeš, da nima realnih kilometrov. Za ključ in servisno boš težko kaj dosegel, če ob prevzemu nisi ugotovil, oz. jim dal kaj za podpisat da dejansko tega ni bilo.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po sep 24, 2007 10:23 am

Mislim, jaz še žemljo v merkatorju kupim z več preudarnosti in skrbnosti kot ti avto.

Ne vem sicer, če ni zadeva izmišljena, ker si ne predstavljam da bi bil kdo s svojeim denarjem res tako nepremišljen.

Zdaj bo kdo rekel "čaki mal, človeka so nategnil, zdaj ga pa še ti zajebavaš" - ampak če te "luknja v odbijaču ne moti" ter si brez obljubljene servisne knjižice in samo z enim ključem(!) "odpeljal kot zadovoljen kupec", pol pa ne vem no... bi te tudi rezultati tistega servisnega pregleda morali navdati le še z večjim zadovoljstvom.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
claus
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a claus Po sep 24, 2007 12:20 pm

če še ne veste, imajo v tpv - rabljena vozila v nm 90% avtov iz italije.
in tega se nism kr taku zmislu ampak mi je to povedou prodajalc k tm prodaja.
reku je da ce bi imel avte smu iz slovenije bi jih blo ene 5.
vsi pa veste kolk avtov ma tpv gor u garaži;)
pa tud dost ljudi mi je reklu da so jih u tpvju nasral mad njimi tud mojga fotra,
taku da me ne preseneča da si dubu tak avto
Na cesti si vzemi čas, ne življenja.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po sep 24, 2007 12:29 pm

frgo je napisal/-a:Pač to tako je. Jaz sem kupil pri njih nov avto in ga redno servisiram pri njih, pa ne vem, če bom še naprej njihova stranka. Kak mesec nazaj sem imel avto na popravilu, ker se mi je nekdo zaletel zadaj. Iz popravila sem dobil avto s čisto spraskanim usnjem na volanu, pa seveda ne priznajo napake. Sem si rekel ok, enkrat ni nobenkrat, mogoče se bodo v prihodnje zresnili. Prejšnji teden sem peljal avto na garancijsko popravilo, ker že dlje časa ne vžiga normalno (napaka se je pa občasno pojavljala odkar je avto nov). Majstri so mi mirno zaračunali 65€ za nove svečke in bencinski filter in mirno dodali, da moram tankat 100 oktanski bencin. Sem si mislil, se delate norca iz mene, pa sem vseeno šel tankat 100 oktanski bencin v svojo športno zverino z 1.2 16v motorjem. A mislite da zdaj vžiga? Eno figo!

Kater avto pa maš da ti ne vžiga dober? Kaj se pa zgodi da ne vžge?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 24, 2007 12:43 pm

GOGX..... renault pač......
Takoj vrni avto in zahtevaj denar nazaj, obrni se na urad za varstvo potrošnika, ščiti te tudi ZOR( zakon o obligacijskih razmerjih)zagrozi jim tudi z novinarji, vse je na tvoji strani, samo ustrašit se ne.....mislim, da problema nebi smelo biti...
P.S mal si pa tud sam kriv, sploh ker si tekel na bankomat ter dal aro nato pa se šele spustil v detaljni pregled......(kot, da bi za avto stali kupci v vrsti :roll: )
P.S 1. upam na ugodno rešitev, pa poročaj dalje....

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po sep 24, 2007 1:38 pm

take je treba stran spravit :evil: :evil:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po sep 24, 2007 2:18 pm

sašo5: kaj je na njegovi strani? Če ni podpisal da je prejel le en ključ in brez servisne knjige (ki je bila del pogodbe - če je sploh zajeta v pogodbeni specifikaciji (NE AVTO.NET!!!), samo št. km bo težko dokazal..

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 24, 2007 3:31 pm

DaDek je napisal/-a:sašo5: kaj je na njegovi strani? Če ni podpisal da je prejel le en ključ in brez servisne knjige (ki je bila del pogodbe - če je sploh zajeta v pogodbeni specifikaciji (NE AVTO.NET!!!), samo št. km bo težko dokazal..

....po pregledu vozila, so se odkrile "skrite" napake(da ne govorim o kilometrih, kar se seveda z lahkoto dokaže, ampak v tem primeru niti niso pomembni, kajti dosti je drugih zadev, vključno s teh knjižico, že tukaj je zavajanje kupca)....enostavni jaz bi jim zapeljal avto na ograjo in zahteval kupnino nazaj in kot pravna oseba so zavezani h spoštovanju ZOR-a (kaj pa in kateri člen določa garancijo bi pa moral pogledat), uglavnem vsaka stvar kupljena od registriranega prodajalca, se pravi pravne osebe ima garancijo en mesec, ne glede ali je avtomobil, tehnična zadeva ali nevem kaj vse - to si velja zapomnit!

IZ FORDOVEGA FORUMA:PrispevekObjavljeno: Ned, 23.09.2007 22:32 Odgovori s citatom
Kar se tiče prevoženih kilometrov je baje možno ugotovit realne kilometre in sicer Focus ima dvojni zapis en shranjen v elektroniki števca drug pa v PCM-u in kadar "mojstri" hočejo štvilke nekoliko zamenjat preprogramirajo števc, PCM pa ostane tak, da če bodo na tvojem Focusu samo flashal PCM z novo verzijo bi to moralo že biti dovolj, da ti pokaže realne kilometre.

gogx
Nov uporabnik

Napisal/-a gogx Po sep 24, 2007 4:34 pm

Moj namen je bil samo opozoriti na TPV in ne poslušati pridig. Po toči zvoniti je pač prepozno. :roll:

schwer
Nov uporabnik

Napisal/-a schwer Po sep 24, 2007 4:56 pm

Pri Reno servisu v Črnomlju sem imel tudi jaz slabo izkušnjo. Pred cca. 10 leti sem namreč kupil bmw 316, zunanjost odličen, drugače pa gnilo jajce.

A lej ga zlomka, na servisu so zatrjevali da je avto odlično ohranjen, pregledan pri njih na servisu, ter brezhiben. Pa se zapeljem čez čas na redno menjavo olja na bmw servis, kjer zvem da je na avto potrebno vložit četrt vrednosti celega avta.

Sem šel nazaj vedoč, da ne bom nič opravil in se malo stresel na prodajalca, češ kako moreš človeku tako lagat. Pa reče: Ja, avto je bil kupljen po sistemu videno-kupljeno.

Kmalu sem se ga znebil, Renault servis oz. lažnivi prodajalec pa je na meni pustil izredno negativno mnenje o Renaultih. Zaradi tega najbrž nikoli ne bom kupil renoja, čeprav so v redu avtomobili kot katerkoli.
TOYOTA YARIS D-4D

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po sep 24, 2007 5:03 pm

TPV so eni veliki nateguni, tako kot vsak drugi posrednik v sloveniji. zato pa nekateri ne kupujemo avto pri posrednikih, ki samo fajn zaslužijo. avte tam kupujejo samo naivženi pa kakšne punce, ko mislijo kak so tam fajn avti, ker jih prodaja avto hiša, raje sploh nč več ne rečem, se raje samo nasmejim, ko katera kaj takega reče :P

gogx
Nov uporabnik

Flashanje kartic

Napisal/-a gogx Po sep 24, 2007 8:09 pm

Bojim se, da falshanja ne bo hotel opraviti nihče. Na žalost so skoraj vsi prodajalci (servisi) povezani v nekekšen kartel, ki tiste manjše izsiljuje prodajat rabljene avtomobile, sicer bi propadli. Ne "vrtijo" samo števcev, ponarejajo servisne knjige,...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po sep 24, 2007 10:42 pm

očitno si se tak sprijaznil..

sašo5.. kako bo on dokazal da ni dobil servisne, oz. da je bila obljubljena (ok če je v pogodbi super, pol še samo more dokazat da je res ni prejel.) sej prodajalci tudi niso od včeraj.. verjetno vedo kako napizdit folk.. žal.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po sep 24, 2007 11:46 pm

Designo je napisal/-a:No ta zgodba je res za v kšn cajtng odnosno za na takele forume etc. in morda tudi za na pošto do poslovodstva TPV-ja.

Sam očitno je zmer tko s temile firmami, eni ful dobr, ful zadovolni, eni pa takele nategancije doživijo. Škoda, ker ne mislijo malo naprej in si s tem zajebejo še pa još strank.

Jest osebno mam pa zelo dobr spomin na tpv. Tm sm si kupil moj prvi avto, Renault Safrane 2.5, supr avto...pa so mi dal in popust in garancijo in avto je bil res ok.

Kkr ''narajmaš'' očitno :)

sj vrjetn dajo garancijo na ksn avto k vejo da niso vrtel stevcev pa da je biu redno servisiran.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Po sep 24, 2007 11:55 pm

Glej, dobil si nekaj, česar nisi kupoval. Na sodišču te obravnavajo kot totalega laika glede avtomobila, to pomeni, da si sposoben samo vsesti v avto in obrniti ključ. Strokovnjak je v tem primeru prodajalec, na keterega mnenje si se in se imaš pravico zanesti.

Glej, nič ne odlašaj, in stopi do odvetnika, bilokaterega, če ne bo pravi, te bo naslovil do pravega, ki ima na tem področju največ primerov, če boš vprašal. Plačilo lahko izgovorita iz odškodnine, tako si bo tudi odvetnik prizadeval čimveč iztržiti. Premoženja pa od tega človeka ne bo težko dobiti, saj ne gre za fizično osebo in po tem takem lahko odvetnik črpa iz premoženja firme in se tudi postopek ne bo vlekel tako dolgo.

ODVETNIK!!!!! Probaj, če ne drugega, idi vsaj po mnenje, za katerega ne računajo nič. (kao naj bi, samo noben nič ne vzame, ko prideš prvič, ponavljalcem pa računajo tistih 20€).

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo To sep 25, 2007 6:24 am

Sh3bO je napisal/-a:
frgo je napisal/-a:Pač to tako je. Jaz sem kupil pri njih nov avto in ga redno servisiram pri njih, pa ne vem, če bom še naprej njihova stranka. Kak mesec nazaj sem imel avto na popravilu, ker se mi je nekdo zaletel zadaj. Iz popravila sem dobil avto s čisto spraskanim usnjem na volanu, pa seveda ne priznajo napake. Sem si rekel ok, enkrat ni nobenkrat, mogoče se bodo v prihodnje zresnili. Prejšnji teden sem peljal avto na garancijsko popravilo, ker že dlje časa ne vžiga normalno (napaka se je pa občasno pojavljala odkar je avto nov). Majstri so mi mirno zaračunali 65€ za nove svečke in bencinski filter in mirno dodali, da moram tankat 100 oktanski bencin. Sem si mislil, se delate norca iz mene, pa sem vseeno šel tankat 100 oktanski bencin v svojo športno zverino z 1.2 16v motorjem. A mislite da zdaj vžiga? Eno figo!

Kater avto pa maš da ti ne vžiga dober? Kaj se pa zgodi da ne vžge?

Ko je hladen zalaufa kot bi delal samo en cilinder (orenk trese), potem pa čez par sekund nabije obrate na 2000. Gre pa za clio storia sport 1.2 16v. Aja, pa včasih tudi ne vžge sploh. Je treba ponovit vajo.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To okt 09, 2007 7:59 pm

No, da opišem mojo izkušnjo s TPV (Novo mesto).

Iskal sem scenica. Ker imajo na zalogi veliko scenicov naenkrat, ker ponujajo garancijo in ker so fleksibilni pri plačilnih pogojih sem se podal v NM, seveda z mehanikom.

Prva stvar. Na netu je bilo cca 5 scenicov s ceno med 9200 in 9700 €. Na lagerju ni bilo cenejšega od 10200€. Torej imajo tapoceni samo za vabo v oglasih, dejansko takega avta tam ni.

Druga stvar, garancija. V reklamah obljubljajo garancijo od 3-12 mesecev. Tam nisem videl niti enega, ki bi imel več kot tri mesece garancije. Še en nateg torej.

Tretja stvar, avtomobili. Seveda uvoženi. Spolirani in očiščeni, ko pa fajn pogledaš pa vidiš, kje je polirka ušla, ugotoviš kake pozabljene robove itd. Čudne opreme. Tudi privilege ni imel sredinskega naslona in pa avtomatske klime (temveč ročno). Iz česar sklepam da je šlo za službene avtomobile, ki so bili naročeni z mislijo prišparati pri opremi. Podrobneje si jih nisem ogledal zaradi točke štiri, precej pa jih je imelo znucane volane precej več, kot bi to bilo pri navedenih km.

In četrta stvar. V 45 minutah, ko sva se sprehajalo skozi dvonadstropno garažo ni bilo na spregled niti enega prodajalca. Tudi v pisarni ga ni bilo. Ker so vsi avti zaklenjeni seveda ni bilo mogoče podrobno preveriti stanja notranjosti, stanja pod pokrovom in pa dokumentov (obljubljenih servisnih, dokazil o prvem lastniku ipd). Kaj šele da bi preizkusil motor ali zvedel kaj podatkov.

Torej sva se lepo obrnila, šla v prvo gostilno na pivo in se niti nisva preveč sekirala, ker sva potihem to pričakovala. Ampak vseeno sem jim mislil dati priliko da me presenetijo, no zaman. V TPV še po novega ne bi šel :D

Seveda je to moje videnje in dopuščam da ni absolutno..

Lep pozdrav

Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov