Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

citroen AX

Napisal/-a myster Sr sep 26, 2007 2:06 pm

Na voljo imam kupiti omenjen avto od nekoga po vezah za smešne denarje.z 1.1 mašino in letnik 93. ju3 grem na ogled avta in me zanima, na kaj morem bit pozoren pri tem avtu.lasnik trdi da ga v prvo spravim čez tehničnega, ampak vseen sem rad previden.

hvala za pomoč
lp.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Re: citroen AX

Napisal/-a Kritik Sr sep 26, 2007 2:46 pm

myster je napisal/-a:Na voljo imam kupiti omenjen avto od nekoga po vezah za smešne denarje.z 1.1 mašino in letnik 93. ju3 grem na ogled avta in me zanima, na kaj morem bit pozoren pri tem avtu.lasnik trdi da ga v prvo spravim čez tehničnega, ampak vseen sem rad previden.

hvala za pomoč
lp.

Točno takega sem imel jest, temno zelene metalne barve... Kolk kilometrov pa ima? Moj jih je imel ob prodaji malo čez 70k km. Načeloma so bili problemi pri teh avtomobilih z zadnjimi mostovi, preveri stanje zavor, mašino poglej če se kje masti... pelji ga na testno vožnjo... Sicer pri tako starih avtomobilih so ponavadi problematična kakšna tesnila (tesnilo glave).... Poročaj kako je bilo na ogledu...
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Sr sep 26, 2007 4:06 pm

ma ta avo pravjo da je super....
na ti še od dizla kašen link.... od cenejših do dražjih....

ker dizli ti trošijo od 3 litre naprej...sej tudi mbenzinci so varčni ma vseeno

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1601473

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1641193

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1624882

potem pa še saxo...samo je čez 2.000 €

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1583498

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr sep 26, 2007 4:50 pm

mi ga imamo :) in sicer AX 1.1 caban
namreč dobili smo ga za 300€ in avto teče odlično! lahko se zaneseš na ax-e!
edino na rjo moraš pa paziti - malo AX-ov je brez rje.. drugo je pa itak use hidravlika tko da... bodi brez skrbi ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr sep 26, 2007 9:25 pm

Polosi so problem zavij na parkirišču do konca v levo in spelji pol še do konca v desno in spet spelji če slišiš klok klok klok pomeni da je homokinetični hin to te stane v Trstu pri aftermarket prodajalcih cca 50 eur če dostaviš svojo staro polos ... tesnilo glave gre rado, ker ljudje ne preverjajo koliko vode imajo v hladilniku - avto nima ekspanzijske posode in kazalca temperature ... problem je tudi površina bloka, ki je zelo tanka - 5 mm naslona + kar je na srajci in čas pač preje tesnilo ... rado pušča na levem delu bloka pod glavinim tesnilom olje - tam prihaja olje gor v glavo in pač malo mezi če je avto starejši ... poceni servisi, tesnilo glave je okrog 20 eur napenjalec in vodna pumpa tudi nista draga ne vem točno ker že dolgo nisem kupoval ... je pa eden boljših 1.1 motorjev ki se jih vozi okrog - če ga pogruntaš ga lahko voziš z povprečno porabo 5.5 litra ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster Če sep 27, 2007 6:23 pm

no ta citroen-seveda grem po njega...ima 115k km...pravkar je menjal jermene, vodno pumpo, premze, olje, filtre, svečke, kabli itd(pač velik servis).res da je 1x bil butjen pri sprednjen blatniku in je druga barva blatnika(podobna).avto je še kr oglihan, zadnji kolesi so naravnost...volan gre naravnost ko ga spustiš...pri 140 na uro je volan rahlo vibrira (za tako star avto bi lahk reku da nič), pa ko zaviraš gre avto naravnost.ima TRE opremo...elektronika dela BP, pleh je povsod OK...tu in tam kaka pikica(ni panike).aja gume bom mogu kupit (zimske-ma kdo rabljene)...edino en lagr bom mogu zamenjat (pr zadnjem kolesu), pa zadnj lonc...to pa vem da ni velik stroške.mal je mašina zaspana, ko je redko bil uporabljen (nedelska vožnja)...vozla ga je pa predvsem ženska (zato je bil butjen).za 1. avto je več ko dovol...vem da zlo mal kuri in za dnevno 60km v šolo in nazaj bi mogu bit supr.pa še zadn spojler ma (sam men je grd...gre kr hitr dol).počakat bom pa mogu da pride od ženske fant iz nemčije domu da lahk prepis naredima...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So sep 29, 2007 5:29 pm

myster je napisal/-a:no ta citroen-seveda grem po njega...ima 115k km...pravkar je menjal jermene, vodno pumpo, premze, olje, filtre, svečke, kabli itd(pač velik servis).res da je 1x bil butjen pri sprednjen blatniku in je druga barva blatnika(podobna).avto je še kr oglihan, zadnji kolesi so naravnost...volan gre naravnost ko ga spustiš......

Aa vse to so menjali :shock: pa imaš kak račun :?: ker imam kar nekaj Ax- ov pa nikol nisem to menjal pa smo vsakega vozili vsaj 30000 km se pravi eno leto pač do poteka reg. Pa imel je eden TRE tudi 325000 km pa nič :D , da pa ima samo 115000 km :roll:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Napisal/-a myster So sep 29, 2007 6:45 pm

iz preventive...ker nebi rad da bi ga izdal avto kdaj na cesti (pa da bi se dolgo vozu)...em, veze so pa to take, da mu lahko zaupam.ja in ima vse račune od nakupa avta

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So sep 29, 2007 9:28 pm

Ivan36 je napisal/-a:
myster je napisal/-a:no ta citroen-seveda grem po njega...ima 115k km...pravkar je menjal jermene, vodno pumpo, premze, olje, filtre, svečke, kabli itd(pač velik servis).res da je 1x bil butjen pri sprednjen blatniku in je druga barva blatnika(podobna).avto je še kr oglihan, zadnji kolesi so naravnost...volan gre naravnost ko ga spustiš......

Aa vse to so menjali :shock: pa imaš kak račun :?: ker imam kar nekaj Ax- ov pa nikol nisem to menjal pa smo vsakega vozili vsaj 30000 km se pravi eno leto pač do poteka reg. Pa imel je eden TRE tudi 325000 km pa nič :D , da pa ima samo 115000 km :roll:

naš ih ma 75k :)

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik So sep 29, 2007 10:05 pm

Ax... legendaren avto, če odmisliš varnost. Meni je kar žal da sem svojega prodal... je bil res lepo ohranjen... čeprav so zaradi starosti začela propadati razna tesnila.... pil je pa ravno toliko kot zippo...
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne sep 30, 2007 11:22 am

mi smo si pred leti lastili AX-a. služil nam je dobro - odlično, poraba je bila nizka (5.5)m je pa bil letnik '93 1.1i caban.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po okt 01, 2007 4:05 pm

... in če te bo kdaj mikalo iz njega delati raketo se javi meni ... :lol: imam vse kar ti rabi za narediti to ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 01, 2007 9:30 pm

Kritik je napisal/-a:Ax... legendaren avto, če odmisliš varnost. Meni je kar žal da sem svojega prodal... je bil res lepo ohranjen... čeprav so zaradi starosti začela propadati razna tesnila.... pil je pa ravno toliko kot zippo...
jaz pa ko sem svojega prodal sem bil tako srečen da ne morem opisat teh občutkov,res pa je da če dobiš dobrega nimaš kaj skrbet j*** ga moj je bil samo lep in daleč od dobrega žrl je pa vse tekočine kar jih je imel tud bremz olje kar jebilo pa edino kar sem saniral da mi ne bi slučajno bilo kakšno drevo namesto zavore :D

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Po okt 01, 2007 9:53 pm

čare je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:Ax... legendaren avto, če odmisliš varnost. Meni je kar žal da sem svojega prodal... je bil res lepo ohranjen... čeprav so zaradi starosti začela propadati razna tesnila.... pil je pa ravno toliko kot zippo...
jaz pa ko sem svojega prodal sem bil tako srečen da ne morem opisat teh občutkov,res pa je da če dobiš dobrega nimaš kaj skrbet j*** ga moj je bil samo lep in daleč od dobrega žrl je pa vse tekočine kar jih je imel tud bremz olje kar jebilo pa edino kar sem saniral da mi ne bi slučajno bilo kakšno drevo namesto zavore :D

Ja čare tvoj je pa res pil vse kr je mel ampak vozu si se pa ! Se spomnm kako je surovo mukal ko si ga pritskal pa srebrne črte ob straneh mal je pa letu hitrej zarad njih! HE HE

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 02, 2007 7:21 pm

če si ti tist smatru za vožnjo bi ga pa kupu sej si vedu da se prodaja
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov