Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Citroen C4

Napisal/-a hondas Po okt 01, 2007 10:05 pm

Oktobra se v "akciji" dobi za slabih 14.000€ z 1.6 mašino in elegance opremo.
Skoraj smo bili že na Škoda Fabia ki pride 1.4 z elegance opremo okoli 13.000€.
Sicer gremo jutri probat, pa bi vseeno rad vaša mnenja glede izbire?

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po okt 01, 2007 10:21 pm

Nimaš kaj sfalit. Edino serviserja dobrega izberi ker jih je za citroena bore malo. Grosuplje (Jerovšek), Vrhnika Merlak), Maribor (avto city)...
Zadnjič spremenil xandrej, dne Po okt 01, 2007 11:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po okt 01, 2007 10:50 pm

kaksen si ti hondas :D :D :D :D

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Po okt 01, 2007 11:41 pm

Hondaš ali ne tukaj jst nebi niti malo razmišljal. Takoj bi vze Škodo ker mislim da je veliko bolj na nivoju glede vzdržljivosti, kvalitete in kvalitete izdelave. Odločitev je pa seveda tvoja!

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej To okt 02, 2007 10:22 am

Uniqe je napisal/-a:Hondaš ali ne tukaj jst nebi niti malo razmišljal. Takoj bi vze Škodo ker mislim da je veliko bolj na nivoju glede vzdržljivosti, kvalitete in kvalitete izdelave. Odločitev je pa seveda tvoja!

:lol: :lol: :lol: :lol:

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle To okt 02, 2007 12:36 pm

bil pred podobno izbiro pred kašnim letom samo z drugačnimi motorji v mislih(1.9 TDI 130 ali 2.0 HDi) in je na koncu zmagala lepota in velikost 8) . res da je medtem prišla nova fabia vn ampak c4 je še vedno lepši :lol:

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas To okt 02, 2007 1:29 pm

Uff, bili danes na Citroenu in ji C$ ne sede, tako da smo ostali na Fabii.
Hvala za nasvete....

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To okt 02, 2007 8:25 pm

Odlična izbira !

Kar je moč očitat aktualnim avtomobilom ŠKODA je oblikovno hladna, pusta ... z drugimi besedami oblika, ki ne privablja pogledov mimoidočih. Večini so lepši konkurentje kot je 207, PUNTO ipd. Ampak - okus, je stvar posmeznika in kot takega nemogoče dorečt med zgolj dvema skrajnostima ocene oblike.

Na drugi strani so aktualne ŠKODE za večino cenovno in velikostno primerljive konkurence vzor natančne izdelave, kakovostnih materialov v notranjosti, prejetnega občutka kakovosti le-teh ter odlične energonomije in urejenosti (beri:vse na svojem mestu - logična razporeditev). Tehnika je z uporabnega vidika brezhibna - lastnosti (dinamika vožnje, zmogljovosti, poraba, bogatost oz založenost z opremo...) pa so kot pri vseh avtomobilih odvisne tudi (beri:predvsem) od zajetnosti končne vsote odštetih cekinov.

Z drugimi besedami : glede razmerja odštet denar : dobljene lastnosti odličen nakup

Ostane zgolj : voščit srečno vožnjo !

LP

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas To okt 02, 2007 10:39 pm

mire je napisal/-a:kaksen si ti hondas :D :D :D :D

Tak, ki upa, da bo nekoč lastnik Accorda.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr okt 03, 2007 3:24 pm

Pa vedno isto ko nekdo meša in debilno niha med WAG ter ostalimi znamkami po kakem tednu vedno izbere WAG mi pa vedno nasedemo ;) :roll: .

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr okt 03, 2007 3:46 pm

hondas je napisal/-a:Uff, bili danes na Citroenu in ji C$ ne sede, tako da smo ostali na Fabii.
Hvala za nasvete....

Aha in kaj je ugotovila?

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr okt 03, 2007 4:20 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:vzor natančne izdelave, kakovostnih materialov v notranjosti

Si ti sploh kdaj sedel v fabii?
Sploh tista o kakovostnih materialih me je nasmejala.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr okt 03, 2007 4:36 pm

No, nova Fabia ni tako slaba noter, čeprav je res, da je par podrobnosti res cheap (npr. kljuke na vratih). V splošnem pa je nadpovprečna za svoj razred. Če jo primerjam s C4, se mi slednji vseeno zdi bolj kvalitetn kar se mateiralov tiče na armaturki. Ima pa tudi on nekaj cheap detajlov, sm to ima itak praktično vsak avto, sploh v tem razredu.

Drugače je C4 lepši (meni), bolj zanimiv, bolj prostoren in bolj varen, zato pa dobiš Fabio s primerljivim motorjem (1.6) z več opreme za manj denarja kot C4, in dejansko niti ni dosti manjša od C4, v določenih pogledih pa je tudi boljša (npr. menjalnik).

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar Sr okt 17, 2007 9:48 am

Pozdrav, sem redni bralec tega foruma ampak do zdej nisem imel potrebe po vkljucevanju v debate. Opazam pa da dajete vsi cist prevec na obliko. Verjetno se noben od teh ni bil v malo resnejsi prometni nesreci.
Vsem bodocim kupcem bi priporocal da si pogledajo http://www.euroncap.com in primerjajo avtomobile ki bi jih radi kupili. Najboljsi primer je fabia in C4. Neprimerljivo varnejsi je C4.
Kar se tice servisov in uveljavljanje garancije, pa tako...Vsak servis oz vsaka druzba bo iskoristila nevednost oz neodlocnost. Tako pac je. Ce placate ogromne vsote denarja za avto se potem tudi tko obnasajte na servisu in zahtevajte to kar vam pripada.
Napihovanje v temi C4 katastrofa in kateri avto je boljsi in kvalitetnejsi je tudi nesmiselno. Vedno ima vsak svoje favorite in ne poznam znamke cez katero nisem slisal slabih stvari. Nazalost se tud avtomobili ne delajo kot so se vcasih.

se eno priporocilo : <avto model> owners review to je vse kar rabite v googlovem searchu, da dobite malo sirso sliko o avtomobilu ki ga hocete kupit.

heh zdej ko sem se vpisal boste moral brat se moje (dolgocasne) komentarje

BAZO
Nov uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a BAZO Sr okt 17, 2007 10:54 am

Ma s c4 znajo včasih bit problemi, če gledam na to da mamo enga doma pa smo kr ene par problemou mel. Ampak useen nevem, mislm če bi med tema zbirou bi zbrau c4

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr okt 17, 2007 8:52 pm

žabar je napisal/-a:Pozdrav, sem redni bralec tega foruma ampak do zdej nisem imel potrebe po vkljucevanju v debate. Opazam pa da dajete vsi cist prevec na obliko. Verjetno se noben od teh ni bil v malo resnejsi prometni nesreci.
Vsem bodocim kupcem bi priporocal da si pogledajo http://www.euroncap.com in primerjajo avtomobile ki bi jih radi kupili. Najboljsi primer je fabia in C4. Neprimerljivo varnejsi je C4.
Kar se tice servisov in uveljavljanje garancije, pa tako...Vsak servis oz vsaka druzba bo iskoristila nevednost oz neodlocnost. Tako pac je. Ce placate ogromne vsote denarja za avto se potem tudi tko obnasajte na servisu in zahtevajte to kar vam pripada.
Napihovanje v temi C4 katastrofa in kateri avto je boljsi in kvalitetnejsi je tudi nesmiselno. Vedno ima vsak svoje favorite in ne poznam znamke cez katero nisem slisal slabih stvari. Nazalost se tud avtomobili ne delajo kot so se vcasih.

se eno priporocilo : <avto model> owners review to je vse kar rabite v googlovem searchu, da dobite malo sirso sliko o avtomobilu ki ga hocete kupit.

heh zdej ko sem se vpisal boste moral brat se moje (dolgocasne) komentarje

:clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Sr okt 17, 2007 9:24 pm

Ko sem se odločal za nakup novega avta, sem gledal tudi v smeri Citroena. Te njihive akcije so en velik nateg! Vsak mesec imajo akcije, vsak mesec! :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 17, 2007 10:22 pm

Nateg? Lahko to obrazložiš?

Znano je, da Citroen marsikje prodaja avte predvsem preko popustov, zato pa tudi osnovno ceno postavi nekoliko nerealno (beri višje), da ima pač rezervo za popuste. Drugačna prodajna strategija (vsaj pri nas) od večine (ki ima popuste le občasno), kjer je izdelek stalno promoviran kot priložnost- za sedaj očitno dovolj uspešna - je lahko za koga pesek v oči, za druge pa korektna cena za soliden avto. Nateg je predvsem preveč denarja za velik kos pleha, plastike in gume, če pa nepoznavalci v stalnih popustih vidijo predvsem in samo nateg, so morda preveč občutljivi na površinskost (promocije kot stalne akcije in popusti?) in premalo občutljivi na bistvo (ustrezna cena).

lp

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Če okt 18, 2007 11:33 am

Gre predvsem za zavajanje kupcev. Pri oblačilih lahko inšpektor v času razprodaje izda kazen trgovini, če le ta navaja, da prodaja cote s popustom, v bistvu pa jih ne. Citroen pa ima zanimivo taktiko 'zavajanja', da ima stalno neki popust, ki je iz meseca v mesec enak, celo iz leta v leto. Isto je bilo pred kratkim pri Oplu. Ceno nenormalno dvignejo, pol pa dajo 5000€ 'popusta' pri avtu ranga 15000€. Pri Citroenu me najbolj moti to, da teh avtov nikoli niti prodajali za ceno brez popusta, ker nobenega nebi niti prodali.

Primer: C4 1.6 16v za 20.000 € :lol:

žabar
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a žabar Ne okt 28, 2007 8:53 pm

Petersilj je napisal/-a:Gre predvsem za zavajanje kupcev. Pri oblačilih lahko inšpektor v času razprodaje izda kazen trgovini, če le ta navaja, da prodaja cote s popustom, v bistvu pa jih ne. Citroen pa ima zanimivo taktiko 'zavajanja', da ima stalno neki popust, ki je iz meseca v mesec enak, celo iz leta v leto. Isto je bilo pred kratkim pri Oplu. Ceno nenormalno dvignejo, pol pa dajo 5000€ 'popusta' pri avtu ranga 15000€. Pri Citroenu me najbolj moti to, da teh avtov nikoli niti prodajali za ceno brez popusta, ker nobenega nebi niti prodali.

Primer: C4 1.6 16v za 20.000 € :lol:

Hehe zanimiv primer. Jst sem pred tednom kupil prav citroena ceprav ni blo nic lepega napisano na teh forumih za njega. Ker je bil moj maximum 14.000€ vam lahko povem kaksno izbiro sem imel :)
1. peugeot 207
2. dobro opremljeno skodo fabia
3. osnovno opremljenega i30
4. C4 elegance

Ce pogledate dimenzije vseh teh avtomobilov boste vidli da je C4 najvecji, no oblika pa je odvisna od okusa. Opremo se sploh ne da primerjati za ta isti denar. samo se cakam kako se bo obnesel. verjamem da ce upostevas malo smesna navodila o uvajanju avtomobila bo vse ok :) upam.

Kar se tiče pa zavajanja kupcev.... Vsaka reklama je zavajanje kupcev saj se v vsaki reklami (oz v najvecih) pretirava v "dobrih" stvareh in vsi se hvalijo na vse strani. Vsaka nezadovljna stranka bi lahko jamrala da je bila zavedena. Navadit se mormo na druge vrste oglasevanja, reklamiranja in pritegovanja kupcev... nazalost komentarji kot je bil tvoj samo kazejo na to da smo slovenci v tej smeri zelo pocasni in da se radi sprostimo s pluvanjem drugacnosti ob prvi slabi novici.
Ce bi bila katera kol firma tok slaba kot eni kle pravjo bi se zapirali koncerni po dveh letih delovanja.... in kako vem da ni tko? Alfa, fiat, pa lancia se zmer izdelujejo avtomobile. Samo najdt je treba taprav servis , se ga drzat in delat z avtom kot da je tvoj otrok ne pa kot da je renta ki se je bos znebil po dveh dneh :)

Pa se zadnja misel... Avtomobilski koncerni ki imajo krizo , ne vlagajo ogromnih denarjev v reklamiranje ( nissanova kriza ----> ni bilo reklam za njihove avtomobile, Volvotova kriza enako, Roverjeva enako). Koncerni ki pa imajo dobro poslovanje , dobro prodajo ( ki sloni na zadovoljnih kupcih) pa imajo vec reklam kot Alldays vlozki. Npr, BMW , Renault, Citroen, Hyundai, Audi in ostali.

Uh je bil dolg :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aklan86 in 5 gostov