Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Volvo V-40, Vectra, octavia, mogoče Stilo

Napisal/-a aklan86 To okt 02, 2007 11:55 am

Torej nikakor ne vem kaj kupiti.

Gledam in gledam pa ne vem. Glede oblike sem zelo toleranten. Nekako zahtevam klimo in osnovno opremo (če je kaj več ne škodi). Naredim cca. 25000km letno, zato mora biti avto disel. Kar nekaj časa sem tudi na avtocesti (dnevno 50km). Avto je lahko karavan, ni pa obvezno.
Hja denarnica pa od 5-7k€. Oz. tu nekje.

Kako je z avti ki imajo 150.000 prevoženih km in več? So ekonomičen nakup?

Sedaj kolikor gledam TDI motorji najmanj porabijo in so tudi nekako najbolj popularni. To me tudi skrbi, ker se lahko tudi hitro naserješ. Se splača dati toliko več denarja za tdi ali je mogoče vseeno bolje kakega stilota pogledat, ki ima več konjev, manj km in praviloma letnik nekje 03 (tdi-ja takega letnika težko dobiš za tako ceno)

Kaj pravite o Volvotu V40 disel 90KM- je prešvoh za tak avto? Vzdržljivost? To je prav made by volvo motor? Servisni intervali, stroški, ...

Vectra 2.0 DTI - baje tudi dokaj soliden motor. Sicer ne toliko prožen in malo bolj požrešen, ampak vseeno dober? Ampak vectre imajo praviloma vse 200.000 prevoženih.
Mondeo letnik 01 me tudi vleče (115KM) ampak je večina uvoženih in prav tako ne vem kako je kaj s kilometri.

Dizli se ponavadi kopujejo za 20.000km letno in več. In če gledamo da je avo 00 letnik je malo čudno če ima samo 120.000 prevoženih, sploh če je uvožen.

Torej res ne vem kaj kupiti, da bi bil avto zanesljiv in poceni (nektari bi rekli kupi si kolo :) )

Nekako se bolj nagibam v nakup avtomobila za cca. 5-6€ da ostane še malo lufta za morebitne "skrite" stroške. Kaj pravite?

Bolje avto z 200.000km za manj denarja kot nekaj s 140.000 in upati da jih je res samo toliko?? Sicer bo na ogledu zravne kolega-mehanik, ampak saj veste da vsega se ne da videti.

Ps: se opravičujem za roman, ampak sedaj vidite v kakšni dilemi sem.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To okt 02, 2007 5:22 pm

EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH To okt 02, 2007 8:04 pm

Poglej, preglej, testiraj ... vsakega izmed naštetih pa izberi kar je zate najboljše.

Osebno bi izbral OCTAVIO - prav na račun omenjenega TDI agregata. Z cca 50 l brez težav prevoziš 1.000 km dolgo razdaljo (relacijske vožnje) - pri umirjeni vožnji še nekje 100 km več, oz 100 manj pri hitrih AC potovanjih. Oz brez težav dobre 4l/100 km pri vožnjah do nekje 100 km/h oz cca 6l/100 km na AC - letno povprečje pa okrog 5l/100 km

Z eno besedo šparovec, pri katerem je vozna dinamika glede na porabo odlična.

Sicer pa : vzemi si čas in najdi dober primerek, in ne obremenjuj se, če bo potrebno odšteti kakšen euro več. Dobra (ohranjena, nekarmbolirana, vzdrževana ...) OCTAVIA s TDI agregatom brez težav najde drugega lastnika, kljub razmeroma visoki ceni. Ali drugače - če je ne boš ti vzel, se hitro najde drugi kupec. Skratka : iskan avto.

LP

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To okt 02, 2007 8:17 pm

če lahko še jaz nekaj dodam. zadnje čase res zelo iskana oktavia je eden redkih avtomobilou, ki jih naj (še) ne bi kradli. sicer skor vsak dan zasledim v novicah krajo kakega audija, passata, kliota, samo oktavije še ne. pa tut upam da ne bojo ratale priljubljene pri tatovih. predlagam nakup oktavije ali volva

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To okt 02, 2007 8:33 pm

Volvo bi naj imel renaultove dele motorja, to mi pa ni všeč. Kot vidite ni v mojem izboru nobenga francoza.

Potem je vseeno če bi vzel laguno 2000 letnik, ampak mi nekak ne sede...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov