Dariooo je napisal/-a:no tako, odlocam se za nakup novega punta grande 1.3 multijet, ....
sašo5 je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:no tako, odlocam se za nakup novega punta grande 1.3 multijet, ....
Pri teh "malih" vozilih ne glede na kilometre, ki jih prevoziš, je kupovanje dizla brez veze......1.4 punto ima porabo 6.5, dizel 1.3 pa 5.5, sedaj pa še samo "pokukaj" na ceno obeh in "vrzi" na papir številke in ti je že brez "ekonomskega faksa" vse jasno....vsaj meni.
P.S Osebno sem za grande punto 1.4 8V -77 konjičkov....ima sestra že skoraj eno leto, nobenih težav.
P.S.1...ko je nekdo omenjal tesnilo na glavi:obvezno jim na servisu zabičat pri prevoženih 5000 tisoč, da se sname "ventil dekl" in zategne glava....velja za vse bencince, grandeja in prejšnjega modela.......sicer bodo "vrli" serviserji rekli, da se to ne dela ampak jim zabičat, da to treba napravit (prejšnjega 2002 let. 1.2 je sestra vozila skoraj pet let - prodan lani pri 160.000 b.p. )
Dariooo je napisal/-a:jah to vem da med dizlom in benzincem ni neke razlike v porabi ampak tko kot je nekdo omenu je velika razlika v voznji v prid dizla, ker ima vec navora, pa se se ga da cipat (v tem primeru bi vzel 1.3 multijet 75konjev in mislim da na enih 90 bi moral pridet s cipom).
drugace pa kia ima lahko garancijo ampak mi vseeno ne disi.S tisitim da ne bom imel nobenih stroskov z avtom 10 let pa je nemogoce, ker js tko pravim....nobena stvar ni vecna, tako da prej al slej kej crkne, ampak js ciljam da je tega cim manj, ter ce ze je kaj, da so kosi cim cenejsi.Fiat pa mislim da nima tako dragih kosov.
jah toyoto jaris sm tudi ze gledal ampak je drazja od punta, pa tudi manjsa se mi je zdela, tko da ne pride v upostev.
Lep pozdrav
Kael je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:jah to vem da med dizlom in benzincem ni neke razlike v porabi ampak tko kot je nekdo omenu je velika razlika v voznji v prid dizla, ker ima vec navora, pa se se ga da cipat (v tem primeru bi vzel 1.3 multijet 75konjev in mislim da na enih 90 bi moral pridet s cipom).
drugace pa kia ima lahko garancijo ampak mi vseeno ne disi.S tisitim da ne bom imel nobenih stroskov z avtom 10 let pa je nemogoce, ker js tko pravim....nobena stvar ni vecna, tako da prej al slej kej crkne, ampak js ciljam da je tega cim manj, ter ce ze je kaj, da so kosi cim cenejsi.Fiat pa mislim da nima tako dragih kosov.
jah toyoto jaris sm tudi ze gledal ampak je drazja od punta, pa tudi manjsa se mi je zdela, tko da ne pride v upostev.
Lep pozdrav
Ni avta, katerega nakup bi se splačal, razen kakega 40 let starega super ohranjenega oldtimerja, ki mu skokovito raste cena. Drugače, pa to, kako ti bo avto služil, je v osnovi res odvisno od tega kaj kupiš (Fiat npr. ni ista kvaliteta kot BMW), vendar pa mnogo prinese tudi to, kako boš za avto skrbel in vozil. Za marsikatero okvaro je pogosto kriva neustrezna vožnja, kot pa napaka proizvajalca. Sicer nebi obstajalo toliko avtomobilov tudi slabših znamk, ki zdržijo po 15 let, nekateri pa imajo z mnogo mnogo dražjimi avti same probleme. Nekaj bo serijskih in skritih napak - se strinjam, a mnogim ki jih poznam pa so z avtom precej na sevisu, pa se nič ne čudim. Ker nimajo nobenega odnosa do avta.
Svoj glas dam dizlu, edino vprašaj se če v tvojem voznem seznamu niso same relacije po 2, 3, 4 km. Če so boš, dizla čist uničil. Kot veš, se dizel dlje časa ogreva, posledično s tem dlje tudi traja, da se segreje olje v motorju, ki služi mazanju motorja (ne res ane...). In max sposobnost mazanja dobi, malo po tem, ko se motor ogreje na 90 stopinj. In do takrat je tudi obraba motorja mnogo večja (to je razlog, zakaj se naj nebi priganjalo mrzlega motorja, ampak se ga vozilo v čim nižjih obratih). Sedaj je verjetno jasno ne, zakaj pri dizlu kratke relacije niso ql ane? Ker skos voziš hladen motor in posledično obrabljaš precej bolj motor, kot je treba.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov