Torej, prodajalec je šef neke avtomehan.delavnice, avtovleke in ne vem česa še in se nekaj tudi pozna z mojim šefom. Ki je bil tudi moja veza za avto, ki sem si ga že dolgo želela (c3).Cena je bila kar cca 700€ manj kot enaki avtomobili na avto.net. Avto so dobili za prodajo, vendar ga je od junija vozila hčerka,na katero je bil avto tudi napisan. Po prvem ogledu me je prepričal in vedela sem da ga bom kupila, ampak preden sem prišla do avta..
1.) DRUGI KONTAKT: prodajalca sem klicala 4 dni zapored, preden sem ga dobila na telefon, da sem se dogovorila za drugi ogled (češ da je bil tako zaseden, ker je šel en delavec na bolniško...)
2) DAN OGLEDA: ga pokličem da sem štartala od doma in v paniki pove, da je avto ravno oddal nekomu za nadomestno vozilo (hmm , nova stvar ki jo prej ni omenil..). Nekako se potem ujamemo na pol poti in naredim poskusni krog, kasneje avto tudi zaaram, dam svoje podatke da bo naredil in overil pogodbo ter pa dogovorimo se, da odstranijo reklamne nalepke (ki so bile čez cel avto)
3) DAN NAKUPA: vzela sem dopust, da sem lahko uredila najprej svoje formalnosti (naprej prodala sedanji avto, naredila zavarovanje za novi avto). Pridem na mesto prodaje, kjer:
a) so nalepke še vedno na avtu, ker je (spet) tisti delavec na bolniški in jih bodo odstranili čez en teden ("SEJ NI TAK PROBLEM ANE" slišim od lastnika, po tem pa mu povem da mi to ni všeč in da ne maram imeti takih nalepk)
b)seveda pogodbe niso uspeli overiti in v petek ob 16:00 jo tudi niso nikjer mogli, kar pomeni, da bom avto dokončno prepisala nase šele v ponedeljek, do takrat sicer avto imam, vendar je še napisan na hčerko. Denar sem dala, dobila tudi račun pri podjetju, kjer so kasneje naredili pogodbo.
c)se usedem v avto in ugotovim da so mi zamenjali avtoradio z neuporabnim, češ da je bil prejšni od hčerke in da ga je vzela ven. Halo?? Se vam ne zdi fer da to poveste ko avto prodajate..??
č)rezervnih ključev nisem dobila, ker jih ni imel in jih dobi šele naslednji teden...Seveda je na to idejo prišel šele po tem ko sem mu "zatežila" da rezervni ključ res rabim
d)doma ugotovim še, da daljinsko centralno pri odklepanju NE dela popolno (včasih noče odklent), tako da ga danes peljem na avtoelektriko , da pogledajo kaj je, upam da samo baterija..
Pa naj na koncu povem še "bistvo":tip je non stop zagotavljal, da je z avtom vse v redu, naj ga peljem na katerikoli citroen servis, da ni kej, kar ne bi blo ok bla bla bla
Skratka, VEM da bi bilo najbolje da avta včeraj ne bi vzela in se dogovorila, ko ga bojo zrihtali, ga pridem iskat. Ampak jaz sem imela že zavarovanje narejeno poleg tega pa tudi nisem imela živcev se sploh še ukvarjati s takimi ljudmi...Z njim sem seveda opravila, kljub temu da sva se prej dogovarjala, da bom pri njih avto servisirala...
Danes upam, da uredim daljninsko, naslednji teden pa ga bom klicala po 5x/dan če bo potrebno, da mi uredi nalepke ter ključe...
Tako, taka je moja zgodba, sem se mogla mal izkašljat....