Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Unas
Nov uporabnik

Kako čimprej do keša? :P

Napisal/-a Unas Po okt 15, 2007 11:02 am

Stvar je taka, da mam šiht za nedoločen čas (ki ga bom v kratkem menjal verjetno za boljšega :P) mesečne prejemke pa prejemam redno 5 mesecev (pred tem je bla 3 mesečna vrzel, ko se mi je prejšni šiht končal). Kupil bi avto za eno 5-6k evrov, mam pa samo 1500 gotovine trenutno. Kako čimlažje do ostalega denarja, pa da je čimbolj ugodno? Res nimam pojma, kako se tej reči streže.. na LB sem gledal avtokredit, pa piše, da rabiš vse neka potrdila od delodajalca pa to.. pa 6 mescov prejemke jaz mam pa ravno 5 mescov.. kako je pa s kakimi lizingi? V avtohiši so rekli, da za tako stari avto ne dajo lizinga, se da kako drugače rešiti mogoče (gledam sem avto l. 1998 - 1999)? Prosim pomoč! :)

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Po okt 15, 2007 11:12 am

Greš na banko, reč da rabiš kredit za nakup pohištva, ker za avtomobile dajo samo lizinge, ki so dražji. Za upnika ti grejo starši in je stvar rešena. Aja, pa še plačaš nekaj za zavarovanje v primeru smrti se mi zdi.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po okt 15, 2007 11:15 am

Ma sploh ni problema, greš na LB, rečeš da bi rad kredit do 4170 ojrov (bivši milijon) pa sploh ne rabiš nobenih dokazil.... če pri njih prejemaš plačo ti bo itaq samo za 2 meseca nazaj pogledala če si prejemal plačo.... Go for it!
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po okt 15, 2007 11:16 am

Jaz mislim, da je najbolje, da se čim manj pufaš zaradi avta! Jaz sem si vedno kupil avto za tak denar kot sem ga imel! Samo pri zadnjem sem si sposodil le 1000eur, ki sem jih vrnil v enem letu ampak sem imel ves čas tisti zoprn občutek kot,da avto sploh ni moj in kaj če se karkoli zalomi...itd! Seveda se jih večina ne bo strinjala z mano in tudi ti me verjetno ne boš upošteval. Ampak moje mnenje je, da veliko ljudi čist preveč zapravi za avto pol ga pa leta odplačujejo in imajo komaj za sprotno redno vzdrževanje obenem pa meni pametujejo kako sem nor ,da imam avto, ki porabi 5litrov več kot njihov! :roll: Huda matematika!

Uporabniški avatar
Unas
Nov uporabnik

Napisal/-a Unas Po okt 15, 2007 11:16 am

A tako, sounds reasonable! Veš mogoče še, a se mora to na moji matični banki narediti, ali lahko kje drugje v SLO?

Uporabniški avatar
Unas
Nov uporabnik

Napisal/-a Unas Po okt 15, 2007 11:19 am

Kritik je napisal/-a:Ma sploh ni problema, greš na LB, rečeš da bi rad kredit do 4170 ojrov (bivši milijon) pa sploh ne rabiš nobenih dokazil.... če pri njih prejemaš plačo ti bo itaq samo za 2 meseca nazaj pogledala če si prejemal plačo.... Go for it!

Omg super to, to mi ravno znese potem! a3 turbo here i come :D :D

Jaz mislim, da je najbolje, da se čim manj pufaš zaradi avta! Jaz sem si vedno kupil avto za tak denar kot sem ga imel! Samo pri zadnjem sem si sposodil le 1000eur, ki sem jih vrnil v enem letu ampak sem imel ves čas tisti zoprn občutek kot,da avto sploh ni moj in kaj če se karkoli zalomi...itd! Seveda se jih večina ne bo strinjala z mano in tudi ti me verjetno ne boš upošteval. Ampak moje mnenje je, da veliko ljudi čist preveč zapravi za avto pol ga pa leta odplačujejo in imajo komaj za sprotno redno vzdrževanje obenem pa meni pametujejo kako sem nor ,da imam avto, ki porabi 5litrov več kot njihov! Rolling Eyes Huda matematika!

ja saj vem.. ampak to spet ni tolko keša pa še en super šiht se mi kaže, tak, da sploh ni panike :) drugače pa razumem kaj misliš in se strinjam, da je seveda najbolje kupiti avto za keš, ki ga imaš

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Po okt 15, 2007 12:37 pm

Lahk tut banko oropaš?

Uporabniški avatar
Unas
Nov uporabnik

Napisal/-a Unas Po okt 15, 2007 12:55 pm

ja saj bi, pa ne najdem one kape z okami ven vrezanimi.. le kam sem jo založil, prekleto :twisted:

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Po okt 15, 2007 1:15 pm

Enostavno pri svoji banki, tam kjer imaš odprt račun, povrpašaš, kake vse kredite imajo. Ne vem, če so nameski kaj bolj ugosdni id nenamenskih, to je stvar vsake posamezne banke. Jaz sem lani vzel pri svoji banki tako imenovani hitro kredit za stari moljonček, brez težav.

Sicer je pa res, da ni dobro preveč denarja vlagat v avto, pa kredit na ne vem kolk let, še posebej, če kupuješ rabljen ato. Pomisli, kolk bo avto star ko boš pri koncu kredita in kolk bo ta tavto takat vreden.
Slovenci itak peveč denarja investiramo v avto, pa ne mislim zdaj konkretno tebe, da ne bo pomote. Znano pa je, da je v avto vložen denar najslabša naložba.

Ja OK, saj vem, avto je nuja in tako tudi sam gledam nanj.
Slika

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Po okt 15, 2007 2:00 pm

Unas je napisal/-a:ja saj bi, pa ne najdem one kape z okami ven vrezanimi.. le kam sem jo založil, prekleto :twisted:

No nism resno mislu, upam da razumeš? :D

Pejt na banko pa se pozanimi, uni ti bojo iz prve roke povedli!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To okt 16, 2007 2:58 pm

cruiser1 je napisal/-a:Jaz mislim, da je najbolje, da se čim manj pufaš zaradi avta! Jaz sem si vedno kupil avto za tak denar kot sem ga imel! Samo pri zadnjem sem si sposodil le 1000eur, ki sem jih vrnil v enem letu ampak sem imel ves čas tisti zoprn občutek kot,da avto sploh ni moj in kaj če se karkoli zalomi...itd! Seveda se jih večina ne bo strinjala z mano in tudi ti me verjetno ne boš upošteval. Ampak moje mnenje je, da veliko ljudi čist preveč zapravi za avto pol ga pa leta odplačujejo in imajo komaj za sprotno redno vzdrževanje obenem pa meni pametujejo kako sem nor ,da imam avto, ki porabi 5litrov več kot njihov! :roll: Huda matematika!

moje sožalje zate, ker se boš vse življeje vozil v garah. težko verjamem, da boš prišparal 20.000€ ali celo 30.000€. sam trenutno nimam kredita za avto, ker vozim 11 let staro mašinerijo, ampak za naslednjega bo pa potrebno vzet kredit. malo je primerov, ko lahko z gotovino plačaš avtov.

cruiser1, seveda brez zamere, to so samo moje domneve. možno je vse in če si se tako odločil ti vsa čast.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To okt 16, 2007 3:30 pm

Če boš jemal kredit, ga vzemi za nov avto. Ker plačeval ga boš ravn tko kot boš rabljenga.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To okt 16, 2007 5:12 pm

cruiser1 je napisal/-a:Jaz mislim, da je najbolje, da se čim manj pufaš zaradi avta! Jaz sem si vedno kupil avto za tak denar kot sem ga imel! Samo pri zadnjem sem si sposodil le 1000eur, ki sem jih vrnil v enem letu ampak sem imel ves čas tisti zoprn občutek kot,da avto sploh ni moj in kaj če se karkoli zalomi...itd! Seveda se jih večina ne bo strinjala z mano in tudi ti me verjetno ne boš upošteval. Ampak moje mnenje je, da veliko ljudi čist preveč zapravi za avto pol ga pa leta odplačujejo in imajo komaj za sprotno redno vzdrževanje obenem pa meni pametujejo kako sem nor ,da imam avto, ki porabi 5litrov več kot njihov! :roll: Huda matematika!

Men 18 let star dizel porabi med 5-6l/100km

BTW: Vsak posameznik se odloči kako pa kaj bo naredil, avtor samo sprašuje kje naj vzame kredit za avto. Tako kot so že ostali rekli pojdi na LB in povprašaj, sem tud sam hotel vzeti kredit za avto potem pa sem si rekel nisem tako "naumn", da bi šel vzet kredit za en bedn avto, zdajšnji avto je čisto vredu in za moje pojme ga več ne menjam pa sem dal za njega manj kot 800 evrov kupil pa sem ga zaradi tega, ker moram velikokrat prevažat kakšne stvari in včasih prpelem domov čisto povn avto.

Kar pa se tiče nakupa avtov pa sem slišal od trgovca, da že en mesec ni nobeden kupil avto z gotovino pa sigurno proda vsak dan kakšen avto.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če okt 18, 2007 6:44 pm

Falco' je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

moje sožalje zate, ker se boš vse življeje vozil v garah. težko verjamem, da boš prišparal 20.000€ ali celo 30.000€. sam trenutno nimam kredita za avto, ker vozim 11 let staro mašinerijo, ampak za naslednjega bo pa potrebno vzet kredit. malo je primerov, ko lahko z gotovino plačaš avtov.

cruiser1, seveda brez zamere, to so samo moje domneve. možno je vse in če si se tako odločil ti vsa čast.

Naj se ti ne smilim ker se nikoli ne vozim v garah. Imam 15 let star avto, ki je bolj zanesljiv in z veliko več opreme kot kaki nojvejši in dražji avtomobili - vdrževanje samo redni servis! Ampak hočem rečt, da pomojem ni pametno se preveč zadolževat za avto! 20.000-30.000 eur ali pa celo še več pa res ne mislim nikoli dati za avto! Jaz nevem sicer kake plače mate vi ampak čeprav sem čist mahnen na avtomobile je na svetu še veliko drugih reči za katere se splača porabit denar! >Itak pa naj s svojim denarjem počne vsak kar hoče!

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če okt 18, 2007 6:48 pm

tudi sam imam limit pri vozilih nekje 10.000€, več denarja se mi smili. raje zgradim hišo (kar je tudi v načrtu). :D

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če okt 18, 2007 7:24 pm

greš na banko in vzameš osebni(gotovinski) kredit in ne rabiš nobenih papirjev,dokazil,potrdil... vzameš še karanto ali eurocard in ne plačaš zavarovanja kredita in si zmagu.Tako sem naredil sam pred enim mesecem za 5000€.

P.S. zgoraj je nekdo napisal da kredit vzami za nov avto ker je isto zakaj ga plačuješ,no to je bila brca v temo ker le ta ni pomislil da 5000e kredita na 3 leta ni isto kot 20000€ na 15 let pa še obresti so višje če več denarja raztegneš na daljše obdobje

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če okt 18, 2007 11:03 pm

Tak dolgo kot imas pogodbo dobis tudi kredit. Torej ce ma pogodbo 5mesecev dobis na 5mesecev kredit.
Eno je da ti delodajalec popdise list da si za nedolocen cas.
Tisto glede poroka ti nic ne koristi usaj pri mariborski banki je tak.
Skratka jebana zadeva.

Uporabniški avatar
Unas
Nov uporabnik

Napisal/-a Unas Če okt 18, 2007 11:57 pm

Jao, eni ne znajo brat (sem napisal, da mam za nedoločen čas), eni spet modrujejo, če se splača al ne.. kot, da ma kako vezo to v tej temi..

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe okt 19, 2007 6:00 am

Una varianta pri LB je najlažja pot, mislim da rabiš samo osebni dokument, reče se hitri kredit, dobiš tastar milijon na 3 leta in je to to.

Vem ker ga je punca zrihtala po telefonu, je pa res da je zaposlena za nedoločen čas, ne vem če to na kaj vpliva.

lp

Uporabniški avatar
Unas
Nov uporabnik

Napisal/-a Unas So okt 20, 2007 6:46 am

Sem vzel raje 4500, da bom bolj komot, foter mi je šel za poroka, kredit sem pa dobil na daljavo :D (Podpisal in faxiral nazaj). Avto mam že doma in mi je tako dober, da ne morem spati hehe :D Grem ga malo zategnit.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aklan86 in 6 gostov