Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Berlingo vs. Kangoo

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To okt 23, 2007 6:37 pm

V obeh primerih dizel,starejši model.Zanimajo me vaše izkušnje,kakovost,katerega bolj priporočate.kaj se kvari,hibe,plusi minusi... v glavnem čimveč.
Pa še to,ali imata oba avtomobila,če podrem ali odstranim zadnje sedeže ravno dno ali ne?
Lahko pa še kakšen predlog drugega avtomobila v tej klasi.

Hvala

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To okt 23, 2007 6:45 pm

Jest mam izkušnje z kangoojem pa ti povem da je zelo vzdržljiv stroj vozil sem ga kot službeni avto in je bil (a fun car to drive).Imam par kolegov ki so jih vozili pri poši in jih niso šparali,pa so se kar držali nič ni crknilo razen enega ki mu je zaribal diferencial. :tomidelej:

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks To okt 23, 2007 7:42 pm

hvala.kako je z dnom pri modelih s sedeži zadaj?

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Sr okt 24, 2007 10:01 pm

dno je ravno (pri berlingotu)

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr okt 24, 2007 10:18 pm

Tudi pri kangooju. :tomidelej:

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi Sr okt 24, 2007 10:26 pm

Jaz sem imel berlingota in sem bil zelo zadovoljen z njim, zdaj pa imam caddy-ja pa sem še bol. Edino kar me moti pri caddyu je motor ki ima samo 74 konjev. Samo je pa vseeno zelo vredu avto. Nebi ga menjal. No to je moje mnenje. :tipk
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Sr okt 24, 2007 10:32 pm

plasi je napisal/-a:Jaz sem imel berlingota in sem bil zelo zadovoljen z njim, zdaj pa imam caddy-ja pa sem še bol. Edino kar me moti pri caddyu je motor ki ima samo 74 konjev. Samo je pa vseeno zelo vredu avto. Nebi ga menjal. No to je moje mnenje. :tipk

tanov caddy ali tastar?

kaj pa fiat doblo :roll:

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi Sr okt 24, 2007 10:44 pm

Ta nov caddy. Saj moj sosed ima različico z 130 km, samo ga malo dalj čakaš-kao. Pa če ga naj bi kupil prek firme ali s.p. na bi bil avto do75 konjev, da ti priznajo nek popust al kaj- saj ne vem točno. Jaz mam pa itak službenega tako da mi je vseeno.
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr okt 24, 2007 10:47 pm

vozim berlingota 2.0hdi, vse ql, samo mokra cesta in malo hitreje v ovinke je smrt. pije pa itaq nič :D

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Če okt 25, 2007 8:57 am

zdj pa dost zajebancije... situacija je taka

Mi mamo zdj že ta 3. berlingota pr bajt. Najprej je bil 1.9D potem 1.8 in zdj je 2.0HDi. Prvi berlingo je bil uredu, nobenih problemov z njem (sevede sj je navadn dizl).
Drugi berlingo je bil bencinar in je bil katastrofa od avta...no ja... sklopko je mel fajn :P.
Zakaj katastrofa? Ker je žruuuuuu bencin k nč (minimalno 9l/100km-relacija). Mogoče je bla njegova prva mašina kej bolš... aja... prva mašina je zaribala. Menda je oddušnik olja zmrznu in je olje ven zmetal skoz luknjo od šipke, ki jo je prav tako vn vrglo.
Zdj pa vozm 2.0HDi, ma 140.000km zdele in ni glih biser. Volan se sliši kot da imajo kolesa luft, pri kakšni večji grbini se na desni sprednji strani sliši močen ''pok'', enkrat je jermen preskoču (kao čudna nafta), ena guma mi je odpadla s stranske šipe, izdelava je noro nenatančna in cenena (ko je predal armature zaprt je na eni strani ful velka reža, ročaji vrat se v enmu tednu olupijo,...), pa včer sm ugotovil, da je na levi strani avto 3cm bližje tlom kot na desni... pa še kej bi se našl.

Zakaj smo kupil še 3. berlingota?
- ker vsaj zgleda avto (kangoo je grd ko svina, pa še 3x slabš se pelje (ga tud mamo), doblo je še grši kot kangoo)
- ker je ZLO pocen (iz zaloge 1.6HDi ga dobiš za 12 al 13k€)
- ker za ta dnar dobiš velik avta

Treba je pa še omenit, da se ga ni šparalo. Niso ble zdj glih zlorabe al pa kej, sam preprosto se ga ni šparalo.

aja... ko smo dobil novga kangooja 1.5dci (75KM) je bil prvi mesec vsak teden na servisu, ker z mašino neki ni štimal, ampak so zrihtal u garanciji. Citroena jumpya so pa tud enkrat z dvorišča odpeljal z avtovleko (ker se ni dal havbe odpret, da bi akumulator zamenjal :))))) ), da ne omenjam kok težko vžge zjutri (pa je tud nov).

Moj osebni, neobvezujoč nasvet :) :
- če nimaš dost keša ---> berlingo
- če si lahko privoščič pa rajš caddya

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Napisal/-a /miha\ Če okt 25, 2007 9:03 am

DaDek je napisal/-a:vozim berlingota 2.0hdi, vse ql, samo mokra cesta in malo hitreje v ovinke je smrt. pije pa itaq nič :D

kaj je z mokro cesto? Oprosti, če bom mal grob.... ne žal avta, če nimaš pojma o stvareh... berlingo je na mokri cesti do 70km/h obvladiljiv tud za staro mamo (testirano v logatcu na poligonu).

AMPAK... če maš spredi boljše gume kot zadi... potem bo avto že pri nizkih hitrostih hitr neobvladljiv... sj to velja nasplošno :

DOBRE GUME NA ZADNJA KOLESA, SLABA NAPREJ

Zakaj?
Če ti rit odnese greš s ceste v vrtečem slogu ne glede kok hitr vrtiš volan in spuščaš gas (pri nizki hitrosti (40) se ga seveda da ujet)
Če ti spredi odnese boš šel v ravni liniji proti grabnu...če pa bojo kolesa zagrabla (ker si spustil gas) te bo lepo poravnalo in boš ovinek odpeljal le s povišanim utripom.

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Če okt 25, 2007 4:43 pm

sej v službi že ene pa mescev vozim berlingota 1.6 hdi,pa lohk rečem,avto je nov,ampak gume,adijo pamet,sploh če je mokra cesta.Drugač avto uredu,totalno me je razočaral prvi vtis ko sem ga peljal,pač sem več pričakoval od avta,ki vsaj na zuni zgleda dober.Ampak človk se ga navad,edina stvar ki mi gre pa še zdej na k*rac je menjalnik,oz.prestavna ročka,ki ma nenormalno velik hoda.Ko se iz svojga avta usedem v berlingota ,dostkrat iščem bunko,pa je ne najdem,pač navajen iz osebnega,tle je pa kot bi šaltu s štilom od sekire.
tko da z berlingotom mam izkušnje(ne s starim,a je kej drugač?)zanima me pa še mnenje o kanguju.Rajš bi vzel berlingota,ker mi pri kanguju mot tist pleh not,ampak v končni fazi to ne bo osebni avto ampak za delat,tko da me bolj zanima vzdržljivost,napake in uporabnost.

Hvala

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če okt 25, 2007 5:26 pm

/miha je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:vozim berlingota 2.0hdi, vse ql, samo mokra cesta in malo hitreje v ovinke je smrt. pije pa itaq nič :D

kaj je z mokro cesto? Oprosti, če bom mal grob.... ne žal avta, če nimaš pojma o stvareh... berlingo je na mokri cesti do 70km/h obvladiljiv tud za staro mamo (testirano v logatcu na poligonu).

AMPAK... če maš spredi boljše gume kot zadi... potem bo avto že pri nizkih hitrostih hitr neobvladljiv... sj to velja nasplošno :

DOBRE GUME NA ZADNJA KOLESA, SLABA NAPREJ

Zakaj?
Če ti rit odnese greš s ceste v vrtečem slogu ne glede kok hitr vrtiš volan in spuščaš gas (pri nizki hitrosti (40) se ga seveda da ujet)
Če ti spredi odnese boš šel v ravni liniji proti grabnu...če pa bojo kolesa zagrabla (ker si spustil gas) te bo lepo poravnalo in boš ovinek odpeljal le s povišanim utripom.

gume rotirajo 1x letno, na leto pa se dela ca 25k km. tako da ni to problem.

in ja nimam pojma, ker nisem značka fanatik, povedal sem samo to kar občutim sam kot laik v MOJEM avtu, zato ne bluzi če nimaš pojma, k? upam da se razumeva.

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Če okt 25, 2007 5:58 pm

jst bi uzel berlingota ker mi je lepsi :)
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Če okt 25, 2007 6:02 pm

EMiR je napisal/-a:jst bi uzel berlingota ker mi je lepsi :)

tud men,sam to še ni zadosten razlog za nakup

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Če okt 25, 2007 7:58 pm

vsak ma svoje prednosti...in slabosti,
čist odvisn kakega boš kupo,
če bo nov pol berlingo,
če pa rabljen pa kangoo z bencinskim motorjem
nekok velik je problemov za slišat z totimi reno dizli,

kango je odznotri bolj delavski,bolj močn,
novi berlingo je pa lepo oblečen v zeeelo slabo plastiko-na žalost so verjetn mal preveč šparal
drgač je pa novi berlingo dizl fenomenaln za vozit,pozor ne divjat to ni HONDA
ta motor je zdej tak v ogromno avtih 1.6 HDI v pižoju,fordu...

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Pe okt 26, 2007 11:21 am

Lesane Parish Crooks
zdej sem mal bolj prebral tvoje poste

kulkr vidim bi rad avto ki super leži na cesti,pospeški...
in pa da ima zadi vsej 500l prtljažnik
pa da je delavski avto
to mi nekak ne gre skupi :shock:

na kratko:kangoo je delan na podvozju cliota,
berlingo pa na xsari-že tu je razlika v plus berlingota
stari berl.ima odznotri boljšo plastiko,
kangoo pa je bolj praktičen odznotr
pr starem avtu je dizl včasih riskantno kupit če ne poznaš lastnika,
mogoče je še najbolj varno kupit berl.z tastrarim dizlom-ne HDI
drugače bi pa blo pr starem avtu pametno razmislit o bencincu 1.4
ki ga imata obadva zelo kvalitetnega,poraba pa tud ni huda

po moje ti izbiraš med
kangojem 1.4
berlingo 1.4 al pa tastar dizl
al pa novejši kangoo tdci
in berl 2.0 hdi
ki sta pač novejša in dražja

zadovoljen :?:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe okt 26, 2007 12:25 pm

Berlingo. Kangoo mi je preveč ''delavski'' kaj pa je brelingo lahko delavski ali pa za na cesto z familijo...

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Pe okt 26, 2007 6:55 pm

berlingoman@
nisi me dobr razumel,ne rabim avta za pospeševanje itd,rabim uporabnega.Pač v ožjem krogu sta mi ostala ta dva.Bi tud Caddyja vzel,če bi dobil pametenga.
ampak vseen hvala za komentar,ki je uporaben.
S kerim letnikom so začel delat oba avta?Motorji so pa iz?

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Pe okt 26, 2007 9:21 pm

NE vem no, naš 2.0 hdi ma lih tko 140.000 km, nobenga problema, tut lega je presentljivo dobra (zdej k so druge gume gor, je sploh fantazija :twisted: ). Šalthebl ma sicer res dolge hode, je pa lepo natančen in vsaj meni osebno zadovoljiv - omogoča tut hitrejša prestavljanja. Avto je zelo mehek za vozit - k bi vozu C3 in ne delavski avto- in ga naša mama vozi rajš k mojga megana ( :evil: :evil: pa je kupejček pa lep pa tu pa ga ne mara :( ).

Od renaulta pa bolj priporočam traffica - 150 konjski z avtomatiko - passenger oprema. Naredu dobrih 1200 km v enem dnevu pa stopu iz avta spočit :D. Sam qrc k to ni v tvojmu rangu.

Berlingo skratka.
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov