Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

kateri JAPAN avto?

Napisal/-a HaMzO Sr okt 24, 2007 12:34 pm

eto tko... febuarja prodam mercedesa za dobr denar, in iz tega sm si mislu uzet japana :)

zdej mam problem pri izbiri, usi so mi dobri, sam nevem kateri gre bolj, kater se manj kvari, ...itd

to so:
Mitsubishi Lancer EVO 8 4x4, turbo
Subaru impreza wrx sti, 4x4, turbo 266hp
Nissan 350 Z 281hp brez turbo
Honda Civic Type-r 2007 202hp brez turbo

usi so mi super, pri cenah so več al mn isti...

kaj vi pravte katerga naj bi uzel...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr okt 24, 2007 12:40 pm

To je malo smešno vprašanje, ker so vsi po karakterju in namenu totalno različni. Vsedi se v te avtomobile in ugotovi sam kaj ti ustreza.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr okt 24, 2007 12:47 pm

pri lancerju in imprezi dobiš bol al majn osnovno opremo in nič kaj veliko "modnih dodatkov"

350z je lep in dober cestni športnik, z katerim se da lepo in pa tudi zelo športno vozit

civic pa me ne pritegne... :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Re: kateri JAPAN avto?

Napisal/-a CupraR Sr okt 24, 2007 1:02 pm

HaMzO je napisal/-a:eto tko... febuarja prodam mercedesa za dobr denar, in iz tega sm si mislu uzet japana :)

zdej mam problem pri izbiri, usi so mi dobri, sam nevem kateri gre bolj, kater se manj kvari, ...itd

to so:
Mitsubishi Lancer EVO 8 4x4, turbo
Subaru impreza wrx sti, 4x4, turbo 266hp
Nissan 350 Z 281hp brez turbo
Honda Civic Type-r 2007 202hp brez turbo

usi so mi super, pri cenah so več al mn isti...

kaj vi pravte katerga naj bi uzel...

Smešna izbira; 2 rallya N grup avtomobila, ena pozerska kola, pa mala drvarnica :lol: :lol:

Imprez+EVO: za vsak dan pr porabi bencina 15+, si morš prvoščit+rit more zdržat :lol: :lol:

Nissan: pejt krog, mene je minil ker je menjalnik obupen. Izdelava notr da vedt da je Renault solastnik.. Drugače je kul, šmekarski avto..

Civic: come on, cela evropa dela boljše HOTHatche. In to vzdržjive..

BTW: če že hondo: S2000, hard top maš tu na voljo 8) 8) 8)

Cene primerljive?? S tem da evo in Impreza bosta kr starejši letnik z precej več km, kot Nissan, Civic je pa nov avto (sam pozab na ta j***a)

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery Sr okt 24, 2007 1:07 pm

mogoče neumestno,kr iščeš športni avto,sam js bi na tvojem mestu s tem dnarjam raj kakšno accord ubodu al pa kej podobnga ;)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1594948# kot primer...
Slika Slika Slika

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Sr okt 24, 2007 1:21 pm

pery je napisal/-a:mogoče neumestno,kr iščeš športni avto,sam js bi na tvojem mestu s tem dnarjam raj kakšno accord ubodu al pa kej podobnga ;)

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1594948# kot primer...

se popolnoma strinjam

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Re: kateri JAPAN avto?

Napisal/-a HaMzO Sr okt 24, 2007 1:24 pm

in će pije 15L.. naj pije 20-30 sam da gre za tok kot pije :)

men sta ta 2 'rally' avta nekaj kar si že dolg želim :) če bo pa preveč stroškov z njim/a pač bomo prodal naprej in čao :)

itaq za usak dan nemislim met, pride en avtek z 1.0 mašino :)

za nissana sm slišu da ful radi grejo original menjalniki, ker so kao prešfoh :?

za hondo 2007 pa nevem, imam dobre pa slabe misli o njej, nisem še sedel v njej niti peljal tko da nevem še nč :)

accord mi pa nesede, pol če tko gledamo uzamem bmw 530 e60 :) :)
sam men ni to to :)

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr okt 24, 2007 1:24 pm

MPS :twisted:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr okt 24, 2007 1:47 pm

martk je napisal/-a:MPS :twisted:

Itak če se išče nekaj v tej klasi..

Uzem pol EVOT-a oz Imprezo , nimaš kej mislt....

Uporabniški avatar
marinaio
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a marinaio Sr okt 24, 2007 2:35 pm

osebno bi uzel EVO-ta...zakaj? ker je Mitsubishi Lancer EVO :lol: :lol:

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr okt 24, 2007 2:49 pm

kaka izjava.. :roll:

Sprobaj use 4 prvo.. IN nato se odloči ;)
Jaz bi uzel subaru inprezo vrw sti.. Če pa bi imel na izbiro kaj drugega pa hondo s2000 ;)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr okt 24, 2007 4:56 pm

Kot je bilo že povedano - različne lastnosti zahtevajo pri izbiri premislek o ustreznosti slednjih - oz kaj pričakuješ od avtomobila - torej testna vožnja - pa izberi kar je zate naj.

Osebno :

- od naštetih HONDA CIVIC - največja prednost je dejstvo, da dobiš nov avto, ki za povrh med sebi enakimi nima konkurence - odličen paket mehanike, ki ima za povrh to lastnost, da je enako uporabna v vsakdanjih "normalnih" vožnjah, kot takrat, ko se ti zahoče adrealinskih užitkov (beri:daleč najboljši aspirin proti stresu, slabemu počutju ipd.)

- Izven konkurence (tvojih kandidatov) - glede na to, da sedaj voziš (glede na navedbe) MB - razred E 55 AMG - zmogljivosti na ravni športnika (pospešek 0-100 km/h v cca 5 sek) za volanom prave limuzine (udobje, in ostale "limuzinske" lastnosti) - najboljši kompromis ali če hočeš razmerje udobja in športnosti

LP

Uporabniški avatar
Frizzy
Nov uporabnik

Napisal/-a Frizzy Sr okt 24, 2007 5:05 pm

Kakšna honda civic :cry :bonk ne se šalit lepo prosim. Od zgoraj naštetih pa vsekakor EVO 8 :)

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Sr okt 24, 2007 5:42 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
- Izven konkurence (tvojih kandidatov) - glede na to, da sedaj voziš (glede na navedbe) MB - razred E 55 AMG - zmogljivosti na ravni športnika (pospešek 0-100 km/h v cca 5 sek) za volanom prave limuzine (udobje, in ostale "limuzinske" lastnosti) - najboljši kompromis ali če hočeš razmerje udobja in športnosti

LP

če že gledam na tako klaso pol raj uzamem m6 :D
samo men OSEBNO ni mercedes avto to to oz ni kar jaz hočem, glede na moj emšo to men nesede :D

jutri grem mal po avtocentrih od naštetih kjer se bom probal dogovorit za testno vožnjo..upam da bom dobil :)

pol pa sporočim rezultate pa mogoče še video naredimo :P

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Sr okt 24, 2007 6:04 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Kot je bilo že povedano - različne lastnosti zahtevajo pri izbiri premislek o ustreznosti slednjih - oz kaj pričakuješ od avtomobila - torej testna vožnja - pa izberi kar je zate naj.

Osebno :

- od naštetih HONDA CIVIC - največja prednost je dejstvo, da dobiš nov avto, ki za povrh med sebi enakimi nima konkurence - odličen paket mehanike, ki ima za povrh to lastnost, da je enako uporabna v vsakdanjih "normalnih" vožnjah, kot takrat, ko se ti zahoče adrealinskih užitkov (beri:daleč najboljši aspirin proti stresu, slabemu počutju ipd.)

LP

Honda civic typer r me je razočarala. Prav nič posebnega ni razen zunanjosti.

Glede vožnje je golf gti alpa leon cupra velik boljša izbira. Pa še chipaš jih lahko.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 24, 2007 6:08 pm

Imprezo, najmanj stroškov s servisi, vzdržljivo, pogon skoraj neuničljiv pa od vseh teh ima največ placa za voznika. Poraba je pa za vse približno enaka, cene so pa tudi tam-tam.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Sr okt 24, 2007 6:13 pm

Ja, BMW je za mladce, MB je za starce... otroc...
V glavnem, Prej omenjena mazda MPS (6-ka, normalno) nima neke športne tradicije, je pa vseeno precejkonjska in 4X4. Je pa v primerjavi z EVO in imprezzo bolj uporabna za "daily use". O.K. priznam, nobenega od teh avtov še nisem vozil, a pogledam vse, kar mi v zvezi s 4X4 japanci pride v roke. Jaz osebno bi (ne gledat tega, da že vozim mazdo) vzel MPS-ko. Ker je udoben družinski avto s performance-i dirkalnika. In ne zgolj dirkalnik.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr okt 24, 2007 6:20 pm

HaMzO je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:

LP

če že gledam na tako klaso pol raj uzamem m6 :D
samo men OSEBNO ni mercedes avto to to oz ni kar jaz hočem, glede na moj emšo to men nesede :D

jutri grem mal po avtocentrih od naštetih kjer se bom probal dogovorit za testno vožnjo..upam da bom dobil :)

pol pa sporočim rezultate pa mogoče še video naredimo :P

Tvoj EMŠO - imam resne pomisleke o resničnosti- najprej kupuješ "malčka" z min nizko porabo, sedaj požrešnega, dragega (nakup + vzdrževanje) športnika, voziš (poudarek, vedno ga poudarjaš- v obeh temah v tvojih navedbah) MB - sedaj praviš, da ni avto za tvoj EMŠO ipd. - na kratko zelo nasprotujoče navedbe, na račun katerih bi ti človek pripisal kvečjemu lastništvo skuterja in temu primeren EMŠO.

Potencialni kupec kandidatov iz te teme po mojih izkušnjah deluje bistveno drugače.

LP
Zadnjič spremenil KARL ABARTH, dne Sr okt 24, 2007 6:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr okt 24, 2007 6:21 pm

A to izbiraš med novimi ali rabljenimi avti,ker je lahka razlika med STI in EVO,novejše STI-jke imajo 2,5kccm mlinček,medtem ko EVO 2kccm
Osebno bi vzel do letnika 2006 Imprezo,od 2006 EVO IX in ne VIII
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Sr okt 24, 2007 6:22 pm

moj glas gre EVO
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov