Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Auto do 1500€

Napisal/-a In_Liner So okt 27, 2007 12:51 pm

Dober dan!

Mene malo zanima kakšne avte predlagate za prvi auto...nerabim močne mašine rabim za prvi avto in nerabim nekega prestiža...rad bi samo da nebom non stop na servisih kjeri avti se dobro odnesejo pri teh cenah...vaša mnenja...itd

že vnaprej hvala za odgovore

lp
Zadnjič spremenil In_Liner, dne So okt 27, 2007 4:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So okt 27, 2007 1:04 pm

Bom malo žleht :twisted: :twisted: ostani na biciklu vsi se kvarijo in za ta denar boš veliko peš hodil verjemi to pa pišem zato ker ti isto na splošno sprašuješ .

Na to ceno je že veliko napisanega zato IŠČI. ;)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo So okt 27, 2007 1:15 pm

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 27, 2007 1:48 pm

dizla se mu ne splača, ker ti mali avti itak ne pokurijo veliko (5l), sam pa ti priporočam kakšnega cliota ali japonca, ampak pri njih so deli svinjsko dragi.

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI So okt 27, 2007 2:17 pm

hladni je napisal/-a:niti slučajno renoja in forda po možnosti, mislim da bi bila mazda perfektna.

zakaj ne renoja argumentiraj prosim! po mojih izkušnjah bi bil twingo prava izbira,ob rednem servisiranju,bi moglo it čez 200000km pa mala poraba in nizki stroški vzdrževanja ;)
VIVE LE SPORT

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So okt 27, 2007 2:27 pm

RSI je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:niti slučajno renoja in forda po možnosti, mislim da bi bila mazda perfektna.

zakaj ne renoja argumentiraj prosim! po mojih izkušnjah bi bil twingo prava izbira,ob rednem servisiranju,bi moglo it čez 200000km pa mala poraba in nizki stroški vzdrževanja ;)

Ja saj grejo samo kaj če so pa lahko zbiti že s teh km zato potem crkavajo.
Twingo je kar dober samo kaj ko ne vemo kaj hoče voziti? :shock: :roll: :?:

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Re: Auto do 1500

Napisal/-a michelin So okt 27, 2007 3:01 pm

In_Liner je napisal/-a:Dober dan!

Mene malo zanima kakšne avte predlagate za prvi auto...nerabim močne mašine rabim za prvi avto in nerabim nekega prestiža...rad bi samo da nebom non stop na servisih kjeri avti se dobro odnesejo pri teh cenah...vaša mnenja...itd

že vnaprej hvala za odgovore

lp

lahko bi povedal katera znamka ti je všeč :idea: ,bi bilo lažje kaj :tipk
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So okt 27, 2007 3:15 pm

Falco' je napisal/-a:dizla se mu ne splača, ker ti mali avti itak ne pokurijo veliko (5l), sam pa ti priporočam kakšnega cliota ali japonca, ampak pri njih so deli svinjsko dragi.

Se že dobijo konkurenčni kosi, celo na nekaterih uradnih servisih. Cajti naših fotrov, ko so bili japonci dragi, so mimo ;) Aja, pa za renoja so pa poceni, al pa VW... Dajmo tale baba rekla baba čula na stran. Edino italijani majo "poceni" kose, ker se roba na veliko dobavlja iz avtoodpadov tik za I mejo.

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner So okt 27, 2007 4:00 pm

sem iz sežane živim cca 2km od italjanskega odpada...men osebno je punto astra clio pa accent nemaram pa definitvno golf 2 ker nemaram takega avtomobila me že avtomatsko odvrača od nakupa. Clio, twingo tud še mogoče pa seveda Fiat Punto sm gledu se da kr enkih par dobrih letnikou dobit z malo kilometri...pa tud kaki suzuki swift mi je zakon učasih moj sanjski avto Suzuki Swift GTi letnik 94... :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So okt 27, 2007 4:17 pm

vzemi puntota ali bravota/bravo

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So okt 27, 2007 4:18 pm

Jest ti bom svetoval takole, vzemi tisti avto, ki je ohranjen in je redno servisiran se prav brezhiben, kukr sem do sedaj sam kupoval avto do 1500 evrov sem vzel tisti avto, ki mi je bil všeč, deli dost pocen, recimo suzuki, honda, nissan imajo dele drage ko žafran, drugače pa če si iz Primorske vzami kakšnega fiat-a delov v Italiji maš polno (3 krat sem bil tam), clio-ta itd pa glej, da boš kupil avto iz Primorskega konca, ker niso rjavi, če boš hodilo v druge kraje gledat avte boš definitivno pršu gledat rjav avto jest sem imel enkrat iz Komna(sej poznaš) avto in je bil res kr ohranjen pa golfa 2 iz Italije povsem brez rje.

Kar pa se tiče golfa 2, ki si ga tako na hitro skenslal, avto je praktično uporaben sam še za po hribih furat men služ dobr glede na to, da sem imel tud nekajkrat boljši avto. Za daljše vožnje pa je pravi poden pa čeprav ga imam morda kakšen org.nemški turbo dizel al pa gti navadni pa niso vredni nič.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So okt 27, 2007 5:06 pm

Zanašat se na "dobavo" delov z odpadov je po mojem prepričanju neumnost.

Predvsem kupi avto, ki je na kratko OK - vzdrževan, ohranjen, nekaramboliran, garažiran ... ipd. Za tak avto potrebuješ zgolj t.i. potrošni material (olje, gume, zavore ... ipd.) - cene so sprejemljive, predvsem veš kaj kupiš za razliko od odpadov. Sploh pa pri Italijanih kupovat pod "ugodno" - no, če živiš ob meji že veš kaj hočem povedat.

Kar se tiče karoserijskih delov, ki bi bili še nekako zanimivi za "dobavo" z odpada - pri avtomobilu takšne vrednosti je popravilo vsakega malce večjega karambola z ekonomske plati nesmisel - ker je popravilo več vredno kot avto.

Glede kaj izbrat - kar ti je všeč in seveda dobro ohranjeno, vzdrževano ... - če pa bi že moral izbirat raje kot CLIO, PUNTO ipd. recimo MAZDA 323 ali NISSAN SUNNY.

LP

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po okt 29, 2007 1:25 pm

Moj sosed, sezonski delavec iz Srbije, je kupil mazdo 16 let staro 323 za 600 eur... Avto na večih mestih rjavi in ima pogosto težave z vžigom. za skoraj enak denar sem jaz kupil ZX-a, ki mi že eno leto deluje brez problemov, le elektroniko sem moral dat popravit, nemško sranje od Boscha...

Za 1500 evrov boš največ dobil pri Francozih in Korejcih, pri Fordu in Oplu, vsemu ostalemu bi se jaz izogibal.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap To okt 30, 2007 10:29 am

Pozdravljeni!

Sem novi tukaj, odločil sem se pa za prijavo, ker kupujem avto in vidim, da je kar nekaj mojstrov tukaj, ki bi mi znali svetovati.

V tej temi sem se oglasil zato, ker je moj denarni limit nekje okrog 1500€ pa tja do 2000€.

Prebral sem že kar nekaj tem, ki so podobne tej, v katerih ste se kregali, svetovali itd. in upam, daboste sedaj tudi meni.

Bili ste mnenja, da so nekateri, ki so spraševali, bili premalo natančni kaj bi imeli in kaj si želijo, upam, da bom jaz kaj bolj natančen in da vam bo lažje dati nasvet.

Torej,...želim si avto, manjši,...trenutno imam v glavi Corso, Fiesto, Cliota, Accenta, Saxoja, 106ko. In med temi avtomobili kolebam. Kot sem ze zgoraj omenil, mi je pomemben dejavnik, da bi bila cena med 1500 in 2000 €. Zelel bi si, da bi bil avtomobil tako zunaj, kot odznotraj prijeten na pogled in da bi se v njem prijetno počutil, ja sej vem, avti niso novi in zato je to dokaj težko, ampak mislim, da je izmed teh naštetih tudi kakšen avto, ki je na obeh področjih kar lepo izdelan ( za moje pojme je to Corsa, ni mi pa po notranjsoti recimo vsec Accent). V mojem prvem avtomobilu, ni nuja Klima, ni mi nujno, da ima električni pomoik stekel, ker vem, da te zadeve za takešn denar težko dobim, ... je pa ena stvar, ki bi si jo želel in to je servo volan. Upam, da sem vam dovolj povedal in da mi boste znali svetovati.

Imam pa še nekaj vprašanj,...ki se navezujejo na zgoraj naštete avtomobile. Kateri izmed teh ima najcenejše in kateri najdrazje rezervne dele? Zanima me, kako so kaj servo volani pri teh starih avtih, a to rado crkuje al s tem ni tezav? Kateri avtomobili so najvzdrzljivejši izmed nastetih in bi šli mogoce tudi do 200000 kilometrov? Zanima me, koliko prevozenih KM bi naj imel taksen avto, ko bi ga kupoval, da bi ga lahko vozil kaksni 2 leti ali naj gledam avte, ko jih kupujem z 50000 KM al so vredu tud tisti, ki jih imajo ob nakupu ze 150000km?

Hvala za pomoč vsakemu, ki si bo vzel čas, da mi bo pomagal pri izbiri mojega prvega avtomobila.

LP

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To okt 30, 2007 10:35 am

Vem da ni eden tistih ki si jih napisal pa vseen. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1694506#

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap To okt 30, 2007 10:46 am

O ja, pozabil sem na Polota, ki je tud lep avto, ... no pa ga naj dodam še med vse tiste, ki sme jih zgoraj omenil,...! Ampak ima veliko prevoženih, ta ki si ga predlagal in tud vsi ostali, ki sem jih gledal na avto.net, vsi so veliko cez 100.000KM :? .

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To okt 30, 2007 10:51 am

Ja to pa je tako mal več kilometrov pa imajo.Ampak je pa to dober motor vzdržljiv in z veliko navora in malo konji super za nizek proračun. :tomidelej:

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To okt 30, 2007 11:04 am

enostavno kupi to, kar ti je všeč! Ne komplicirajte z temi rezervnimi deli, saj konec koncev se ne mislite zaletavati, če pa se že kdo v vas zaleti pa tak to ni vaš problem kako bodo prišli do delov.
Jaz sem vedno kupoval avto, ki mi je bil vizualno všeč, lepo ohranjen zunaj in znotraj, da je mel servisno knjigo in da je bla mašina v splošnem stanju lepo ohranjena. Seveda sem si vzel veliko časa da se m vse pregledal, ampak sem nakoncu vedno bil zadovoljen z nakupom in vedno brez enega izrednega servisa.
Tudi če ma avto malo več prevoženih, se ne sekiraj, saj lahko le ta če je bil lepo servisiran gre veliko bolje kot npr. konkurenči z 60.000km majn ampak grdo vožen.
Za ogled ti seveda svetujem, da vzameš kakega kolega zraven, ki se z tem ukvarja. Lahko tudi ličarja in mehanika, samo da bo dober nakup. Verjami, ne bo ti žal :)

moje skromno mnenje glede kupovanja

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To okt 30, 2007 11:53 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Moj sosed, sezonski delavec iz Srbije, je kupil mazdo 16 let staro 323 za 600 eur... Avto na večih mestih rjavi in ima pogosto težave z vžigom. za skoraj enak denar sem jaz kupil ZX-a, ki mi že eno leto deluje brez problemov, le elektroniko sem moral dat popravit, nemško sranje od Boscha...

Za 1500 evrov boš največ dobil pri Francozih in Korejcih, pri Fordu in Oplu, vsemu ostalemu bi se jaz izogibal.

Jah če nebi kupil prve, ki je prišla mimo. Za 600 € dobiš super mazdico 323. Samo kot sm rekel ne smeš vzeti prve, ki pride mimo. In to ni dokaz, da je tvoj ZX a priori boljši avto, kot hočeš prikazati. Kar je bilo napak na njemu jih je blo pa itak zato ker so nemci nardil elektroniko. :D

Mislim, da si sposoben komunikacije na precej višjem nivoju.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov