Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Nietzschean
Nov uporabnik

VW Passat - prvi ali drugi

Napisal/-a Nietzschean To nov 06, 2007 7:02 pm

Enostavno vprašanje - gledam naslednja dva passata: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1710730# in
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1589378#

En ima strešno okno (jupi), drugi pa potrjeno servisno knjigo, en ima alkantro, drugi blago,......

Kaj pravite?
Ti bom že dal z meglenkam vozit, bebo!! :)

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 06, 2007 7:12 pm

Prvi jasno glede drugega pa meni tale avtoprodaja ne diši.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek To nov 06, 2007 7:49 pm

Jaz bi vzel prvega. Razlog? Boljša oprema (športen volan in sedeži ...) pa še od lastnika ga kupiš.

P.S. noben nima alkantare :D

Uporabniški avatar
gemo
Novinec

Napisal/-a gemo To nov 06, 2007 8:27 pm

Prvega, ceprav ima vec prevozenih se mi zdi boljsi :) !

Pa tako kot je rekel BAucek-nobeden nima alcantare :? !

lp

Nietzschean
Nov uporabnik

Napisal/-a Nietzschean To nov 06, 2007 8:49 pm

Butl jst, ja, noben nima alkantre... no ja, sex drugs and rock'n'roll pustijo vpliv na spominske celice :)
Ahm, tudi meni bolj diši ta z več kilometri, pa tudi pogovarjal sem se z možakarjem in se mi zdi zelo vredu, seveda pa sem to tega zaključka prišel zgolj na podlagi telefonskega pogovora.
Več opreme, športen volan, nekaj več elektronike.... ampak nima pa strešnega okna (ja, priznam, avto kupujem ko piška... in strešno okno mi je res ful fajn :)
No, resno - grem pogledat oba, če pa kdo morda karkoli več ve o tem Jolly avtu Osmena Durakovića, bom pa vesel vsakršnih informacij.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To nov 06, 2007 9:02 pm

enostavno drugi ko mi je lepši

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek To nov 06, 2007 9:47 pm

Strešno oksno ti bo samo frizuro kvarilo poleg tega pa ti še zmanjša višino stropa v avtu :D poleg tega pa ima ta, ki nima strešnega okna, avtomatsko klimo, ki je veliko bolj učinkovita.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 06, 2007 9:56 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Prvi jasno glede drugega pa meni tale avtoprodaja ne diši.

x2 :D

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy To nov 06, 2007 9:57 pm

nam je na petki strešno okno puščalo :lol:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To nov 06, 2007 10:36 pm

Na naši Vectri pa smo že čisto pozabli da ga sploh imamo :D Resno, do sedaj je bilo okno odprto le kake dvakrat, ko je klima nekaj zafrkavala. Drugače pa je zaprto z rolojem vred. Enostavno ni potrebe po njem, za hlajenje je tu klima. Sicer se mogoče zdi vredu da ti sonce malo osvetli kabino, ampak ko te nabliska pa je tudi dosti.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh To nov 06, 2007 10:41 pm

AljoshaStardust je napisal/-a:Butl jst, ja, noben nima alkantre... no ja, sex drugs and
No, resno - grem pogledat oba, če pa kdo morda karkoli več ve o tem Jolly avtu Osmena Durakovića, bom pa vesel vsakršnih informacij.

Jaz sem tam kupil kombi julija, in ti lahko povem, da je dec prou fest, korekten tip, z pravim odnosom za ta posel...

Jaz npr, nisem mel nobenih problemov z njim, kljub temu ,da sem kupil kombi ki je bil nekako "pokvarjen" kar se je zvedlo čez par dni (tip od sawala iz postojne jemlje avte), sem mu povedal, kako in kaj, znesek za popravilo ni bil nizek, in je brez problema na moj predlog, da bi krila usak pol popravila (pač tud če bi blo dobr ne bi blo novo, tko kot je zdej), bil za....brez pregovarjanja ali premišljevanja....

sam moja "zgodbica".

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To nov 06, 2007 10:48 pm

dejansko če bi malo pogledali, bi videli da mata enako opremo(tudi oba avtomatsko klimo), razen da ma drugi strešno okno. Sicer se to ne potrebuje, saj avtomatika opravlja svoje delo kot mora...

poglej oba avtomobila v živo, preveri servisno knjigo in se na podlagi tega odloči za nakup

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr nov 07, 2007 12:50 am

pozanimaj se če ima kdo račune od servisov ker imata oba dva sumljivo malo kilometrov za takšen avto...

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Sr nov 07, 2007 11:08 am

To se pa ne strinjam, da imata oba enako opremo. Če pogledamo samo sedeže, vidimo, da so tej v prvem avtomobilu športni in da ima avto športen volan, kar je bilo takrat od opreme Trendline naprej (v Highline opremi so bli sedeži enaki samo da so bili oblečeni v alcantaro in usnje). V tem drugem pa so navadni sedeži, ki jih je mel takrat passat z opremo Basic in Comfortline.

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Sr nov 07, 2007 11:12 am

drugi mi je lepsi pa se prodaja ga avtohisa sepravi ti dajejo garancijo 3 mesecno ce se nemotim:) lp
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr nov 07, 2007 11:18 am

EMiR je napisal/-a:drugi mi je lepsi pa se prodaja ga avtohisa sepravi ti dajejo garancijo 3 mesecno ce se nemotim:) lp

to je pa res bolš da ga avtohiša prodaja :roll:

Nietzschean
Nov uporabnik

Napisal/-a Nietzschean Če nov 08, 2007 8:46 am

Evo, kupil sem temno modrega. Od zasebnika. Ki vozi na polno iz Italije :) Koliko km avto ima, bom zvedel v prihodnjih dneh. Je pa zraven potrjena italijanska servisna knjiga :) Moj spremljevalni ličar in mehanik je kaj hitro ugotovil, kje in kako je bil avto "štrihan". Okrog in okrog. Ampak baje da je bilo delo dobro opravljeno, poškodbe pa tipično italijanske (tisti, ki hodite npr. v Trst v shopping, veste kaj to pomeni - na kratko, nič hujšega)
Notranjost avta je, razen zlomljenega pokrova naslona za voznikovo roko, brezhibna. In to dejansko. Notranjost bi brez problema pripisal 2 leti staremu avtu.
Uglavnem, moj svak (ličar in mehanik, ki pa tudi rihta in prodaja avte :) ), mi je zagotovil, da se zadevo splača kupiti, celo več kot to.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov