Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

]_Kozlo_[
Nov uporabnik

Kraj: Mb okolica

Nakup do 5000€. Nasveti dobrodošli!

Napisal/-a ]_Kozlo_[ To nov 06, 2007 11:26 pm

No,kupujem svoj prvi avto.Uporabljal bi ga za vožnjo na faks(20km) in do punce(50km).Tedensko bi mi nekje zneslo na 400-500km.
Ker kupujem prvi avto,še nimam nekih izkušenj z servisiranjem ipd. in tudi nimam blage veze kaj bi bilo za mene dobro in kaj ne.
Vsekakor bi rad mel lep avto za tak denar(coupe) ali kakšno limuzino.Kak hatchback še tudi po možnosti.Seveda mi je pomembna poraba,vendar se da tu zatisnit malenkost oči za izgled ali ceno.Tam do 9l še je sprejemljivo.
Deli bi pa naj bli lahko dobavljivi in kolko tolko poceni,če se slučajno kaj pokvari.

Na te avte sem se fiksiral do sedaj:
- VW Passat 1.8T (baje je poraba velika)
- Hyundai coupe
- Opel Astra 1.6 16V ali Dci (Diesla težko dobit za tak keš)

Verjamem da še je mnogo drugih alternativ za ta denar in to kaj bi jaz rad,na te sem se pa trenutno fiksiral,tak da... Če ima kdo kakšen predlog,kr na plan z njim :D

Sicer trenutno še samo gledam kaj se bi dalo dobit,do dejanskega nakupa bo prišlo verjetno v decembru.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1706575
Kaj pravite na tega? Kakšna kaj poraba?
Mašine vredu? Kaj se kvari pogosto? Kako je z cenami za dele?
Nasplošno mnenje o tem avtu?
Sicer pa so mi sumljivi km glede na starost in 2.lastnika.

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore.

LP ;)
...Bolj se dere,bolj je fajn :D

]_Kozlo_[
Nov uporabnik

Napisal/-a ]_Kozlo_[ To nov 06, 2007 11:55 pm

Res da je moj prvi avto,vendar se z fotrovim(2.0T) vozim vsak dan skoraj.Tak da izkušenj ni tako malo,da nebi mogel voziti 1.8T.Vsaj jaz tako mislim,vseeno pa hvala za info. :)

Kako pa je kaj z servisi pri Oplu? So kakšne napake na teh Astrah bile? Kvaliteta izdelave itd. ?

Če še ima kdo kakšen predlog,pa naj kr pove :)

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Sr nov 07, 2007 12:11 am

pazi na te druge lastnike, saj je velika verjetnost, da je avto uvožen iz italije in so zbiti kilometri. mogoče kakšen hyundai coupe? niso dragi:)

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Sr nov 07, 2007 12:12 am

opel astra je varen varčen pa tud ob rednem servisiranju teče ko urca preverjeno
:D :D

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr nov 07, 2007 1:25 am

Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr nov 07, 2007 6:34 am

ivanetich je napisal/-a:pazi na te druge lastnike, saj je velika verjetnost, da je avto uvožen iz italije in so zbiti kilometri.

e daj,nea reči. Pri nam pa so kilometri vsi realni ??? daj ne nabijaj takih bednih vsaki burek že zna zbijati kilometre pa ponarejati servisne knjige....
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Sr nov 07, 2007 7:25 am

Patrik_A3 je napisal/-a:
ivanetich je napisal/-a:pazi na te druge lastnike, saj je velika verjetnost, da je avto uvožen iz italije in so zbiti kilometri.

e daj,nea reči. Pri nam pa so kilometri vsi realni ??? daj ne nabijaj takih bednih vsaki burek že zna zbijati kilometre pa ponarejati servisne knjige....

ja vsak jih še nezna, jst recimo sm burek pa teh for še ne znam :lol: :lol: opozoril sm ga na astre iz italije, drugač pa je z domačimi astrami, ker lahko človeka povprašaš o realnih kilometrih mogoče ti bo celo priznal, da jih nima 140 ampak 300. poznam primer pač :lol: :lol: :lol:

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Sr nov 07, 2007 9:12 am

Ker vidim da izbiras tudi med passat 1.8T ti predlagam nakup mojega avtomobila:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1666863

Več na PM!

Lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr nov 07, 2007 10:16 am

mislm, da človk lih ne rab 150 konjev (pač draga registracija in zavarovanje)
Slika

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Sr nov 07, 2007 10:19 am

Cliota ali punta si kup ce se nimas rednih prihodkov so poceni za vzdrzevat
A8 4.2 Quattro

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Sr nov 07, 2007 11:05 am

IcEm4n je napisal/-a:mislm, da človk lih ne rab 150 konjev (pač draga registracija in zavarovanje)

Rabi ali ne rabi, izrazil je željo po passat 1.8T in jaz sem mu ga predlagal. Itak pa noben ne rabi več kot 70 konjev, saj veste kakšne so omejitve in kazni! Registracija in zavarovanje res ni glih poceni ni pa nevem kolk drago!

Če si zainteresiran me kontaktiraj!

LP,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr nov 07, 2007 11:17 am

Samo upam, da veš kaj pričakovati od Hyundaia Coupe. Sam sem namreč imel. To ja svetlobna leta daleč od passatove prostornosti... no sam tolk v opomin. Če te pa kaj več zanima o coupeju pa vpraši. :)=

Uporabniški avatar
_BlisteR_
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a _BlisteR_ Sr nov 07, 2007 2:03 pm

Kolega je imel tako astro ka si dau link karavana 1.4.Avto je na zunej kr solidn in notrnajost je tutu kr dobra.Sm je meu pa stalno probleme z mašino.Na 2 mesca je imel na servisu.Ko je pa nazadne ugotovu da bi mogu menjat skoraj pol mašine jo je pa po hitrem postopku prodau :lol: Jest sem meu v tem času, in še vedno mam civic l. 97 HB in sem pred 2 leti dau zanjo 3000€ in morem rečt da ne nagaja nič(tok-tok trkam na les).Oblika mi je tut huda,kar je je notranjost in armatura z malomanj dizajna,sm maš pa še zmer lahk uso opremo.
No ker je kolega vidu da jest nism meu problemou z hondo je seveda tut on nabavu hondo,in je srečn k strela :)
Upam da sm ti kej pomagu :)

]_Kozlo_[
Nov uporabnik

Napisal/-a ]_Kozlo_[ Sr nov 07, 2007 4:00 pm

Okej,sej kake stare Honde so na zunaj ql,samo ko se pa vsedeš not je pa kot kak stari Yugo...okej pretiravam samo daleč od tega pa ni :) Pa brez zamere...

Kak je kaj z Hyundai coupe,glede stroškov & other stuff? Poraba?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1711420#
Kak je kaj poraba? Stroški vzdrževanja? Torej servisi so dražji v primerjavi z ostalimi podobnimi znamkami?
Baje da bi naj meli muhaste mašine al kako,ne?

Ford Focus se mi zdi tudi dobra zadeva,vendar mi spmrdi malo ta znak Ford kako je kaj z zanesljivostjo.

Nočem nobenga užalit,sem se začel komaj zanimat za avte,prej sem bil bolj v motorih in teh zadevah.Tak da...brez zamere :)

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr nov 07, 2007 4:09 pm

hyundai coupe nima nekih težav razen z prostorom za zadnje potnike

mašine so dobre, poraba pri 1.6 nekje 9l pri 2.0 nekaj več. Je pa lep avto z solidnim podvozjom. Oprema je bol al majn standard. El. stekla, el. ogledala,servo,abs,2×airbag,ročna klima, daljinsko zaklepanje. Tukaj pa mislim da se spisek konča.

Honda civic pa je res stvar okusa... mašine baje kolko tolko dobre, samo z notranjostjo se moraš sprijaznit in prav tako čisto navadna oprema.

poišči nekaj kaj ti je všeč po obliki, je redno servisirano, lepo ohranjeno pa načeloma nebi smelo biti problema.

to da naj študent nebi mel več kot nekega punteka je pa tak čista bedarija... če maš dovol denarja za vzdrževanje potem ni problema in kar kupi!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr nov 07, 2007 4:59 pm

]_Kozlo_[ je napisal/-a:Okej,sej kake stare Honde so na zunaj ql,samo ko se pa vsedeš not je pa kot kak stari Yugo...

toooooooo,končno nas je več tako mislečih :clapclap <---- :lol:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr nov 07, 2007 5:34 pm

Glede coupeja je tako, da to ni potovalni avto, ampak je šmink avto. Prtljažnik je sicer presenetljivo velika, a je res za zadnje potnike moteča nizka streha in zadnja šipa, ki jo dosežeš z glavo že če si samo 165cm visok. Motor je bil kar vredu, 1.6 ne gre ravno hitro . Servisi so relativno poceni, original. Vsaj pri modelu po letu 02 se naveličaš usedanja in še bolj ustajanja iz prktično tal, ker je tolk nizek. Športna vožnja. Čutiš praktično vse. Poraba je res okol 8.5. Vsaj pri 1.6 mašini, ker je premalo močna in avto je pretežak. Kakor koli obrneš je športnik. Daleč od nekega potovalnega avta. :)

Če ti na kaj nisem odgovoril pa vpraši točno :)

Uporabniški avatar
_BlisteR_
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a _BlisteR_ Sr nov 07, 2007 6:49 pm

pa sej tut jest tko mislem..zunanjost je ql..sam udobja pa ni ne vem kaj...samo se raje pelem mal bl neudobno kot pa v udobnem renoju čakat avtovleko na odsavnerm pasu.
Kt sm že reku..dizajn ni..še zmer pa ima vse.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr nov 07, 2007 7:53 pm

_BlisteR_ je napisal/-a:pa sej tut jest tko mislem..zunanjost je ql..sam udobja pa ni ne vem kaj...samo se raje pelem mal bl neudobno kot pa v udobnem renoju čakat avtovleko na odsavnerm pasu.
Kt sm že reku..dizajn ni..še zmer pa ima vse.

Še vedno pa nas je veliko tako mislečih :clapclap :[]

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr nov 07, 2007 8:52 pm

ja,sej čene drugje, se bomo na servisu srečali pa spoznali :EE
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov