Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lisička
Nov uporabnik

Peugeot 207 Trendy 1,4 ali Seat Ibiza 1,4 Sportrider

Napisal/-a lisička Če nov 08, 2007 7:00 pm

Živjo,

rada bi kupila avto za vsakodnevno vožnjo (ca 50 km/dan), novega.
Gledala sem Ibizo Sportrider, ki je zdaj v akciji - tako sta oba zgoraj omenjena avta približno enake cene ca. 12.000 €. Ibiza ima športna sedeža, alu platišča, tempomat, meglenki..., kar veliko opreme.
Tudi Peugeotu nič ne manjka, nima pa športnih sedežev itd.

Mi lahko kdo iz svoje izkušnje pove, kateri avto je prijetnejši za vožnjo? V Ibizi se vsekakor super sedi, na pogled mi je pa veliko lepši Peugeot :D
Kakšno pa so drugače izkušnje s Seati?

Lp in hvala za nasvet!

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Če nov 08, 2007 7:05 pm

vsekakor bi izbral peugeota ker mi je lepsi odvisno je po kolikem casu mislis avto prodat no vec stvai se imas za vprasat ampak za moje pojme je ta poglavitna (se pa nanasa na to koliko bos zgubila na ceni enega in drugega ne kritiziram nobeno od nastetih tovarn) lp
Zadnjič spremenil EMiR, dne Če nov 08, 2007 7:12 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če nov 08, 2007 7:07 pm

jaz ti svetujem da gres z obema na daljso testno voznjo in potem vidis kako ti je kateri vsec.
Ni vse res kar napišem

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če nov 08, 2007 9:21 pm

po izgledu je lepši meni osebno 207, ker je svež model ibiza pa je stara dost, mislim da se ti splača pokukati za dizlom, čeprav delaš le 50 km na dan!Edino, če avto misliš v hitrem prodat!

lisička
Nov uporabnik

Napisal/-a lisička Če nov 08, 2007 9:41 pm

Hvala za nasvete, fantje.
V bistvu je tako, da sem še voznica začetnica; kot sem že napisala, tudi ne vozim prav veliko. Za zdaj nimam nekih hudih zahtev glede moči motorja itd, zato sem mislila, da bi bilo 1,4 za začetek kar dovolj. Bencinarja bi vzela zato, ker je dizel precej dražji (ca 2900 €), to se pa že kar pozna :? Avto bi imela za kakšni dve leti, toliko da naberem malo vozniških izkušenj in dinarčkov za kaj 'bolj hudega', hehe :D

Je kdo kje zasledil, kdaj pride ven nova Ibiza...taka? Ker ta je pa res za pojest dobra :-P

http://espaciocoches.com/2007/02/seat-i ... iales.html

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Če nov 08, 2007 10:08 pm

lisička je napisal/-a:Hvala za nasvete, fantje.
V bistvu je tako, da sem še voznica začetnica; kot sem že napisala, tudi ne vozim prav veliko. Za zdaj nimam nekih hudih zahtev glede moči motorja itd, zato sem mislila, da bi bilo 1,4 za začetek kar dovolj. Bencinarja bi vzela zato, ker je dizel precej dražji (ca 2900 €), to se pa že kar pozna :? Avto bi imela za kakšni dve leti, toliko da naberem malo vozniških izkušenj in dinarčkov za kaj 'bolj hudega', hehe :D

Je kdo kje zasledil, kdaj pride ven nova Ibiza...taka? Ker ta je pa res za pojest dobra :-P

http://espaciocoches.com/2007/02/seat-i ... iales.html

aha, če ti je všeč sprešan Leon, potem izvoli... :P
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

lisička
Nov uporabnik

Napisal/-a lisička Če nov 08, 2007 10:21 pm

O ja, Leon mi je zelooo všeč..žal malce predrag zame zaenkrat. Sem ga pa peljala na testno vožnjo in se vozi resnično super :D Zato sem potem začela gledati Ibizo, ki je precej cenejša. Verjetno bo pretehtal kar 207, bom pa pogledala še rabljene, mogoče se mi splača kupiti kakšnega 1 leto starega :?: :?:

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če nov 08, 2007 10:31 pm

ma ni res! peugeot 207 bencinar z enako opremo kot diesel osnovni...bencinar 5 vrat: 12.060 € in dizel 5 vrat enaka oprema:13.840€

Pri vsakemu zdej dobiš akcijo malo več kot 1000 €, tako da, razmisli!

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Če nov 08, 2007 10:33 pm

pa še to, dizel ima povprečno porabo 4 litre, bencinar okoli 7 ali več! (po testih)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 08, 2007 10:39 pm

tole s porabo je mal bosa. 4 litre ti bo pil le clio dci. Je pa res, d je razlika v porabi med dizlom in bencinarjem prbližn 2-3 litre/100 km.

Se mi pa zdi, da je škoda za 2 leti kupovat nov avto, ki bo največ vrednosti zgubu prav v teh dveh letih.

Kaj pa kšni drugi avti (clio, corsa, c3, itd)?
Slika

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Če nov 08, 2007 11:10 pm

Jaz nebi kupil novega avta za dve leti, ker se mi zdi prevelik in predvsem nepotreben strošek. ;)

Sem pa kupil ibizo, 1.4 sportrider. Zaenkrat (11.000km v slabih 6ih mesecih) sem zadovoljen z njim. Tudi 207ka je bila v igri, a je zaradi premalo muzike za ta denar padla ven. Sicer pa se mi zdi cena 12.000€ preveč za 1.4 sportridera. :D Avto je v tem času popil v povprečju 7.0L bencina. Drugače pa je fajn za vozit, še posebej puncam, ima mehke pedale. Tile 'športni' sedeži pa mi niso všeč, predvsem zaradi prevleke, še posebej poleti. Prevleka je občutljiva. Aja, klima ga ful zamori. Tempomat pa je fajni, se ga hitro navadiš.

Napisano aprila:
lisička je napisal/-a:Pozdravček,

kupila bi rada nov avto..nekaj srednjega cenovnega razreda, bolj 'džip varianto'.

Izbiram med Hyundai Santa Fe in Kia Sorento.

Tisti, ki bolje poznate ti dve znamki, bi vas prosila, da mi svetujete, kateri od obeh bi bil boljši nakup in zakaj.
Nekdo mi je Kio odsvetoval, češ da so avto deli izredno dragi (??) :roll:

Če sem iskrena, mi je pa Santa Fe vizuelno lepši :D

Všeč mi je tudi recimo VW Touareg, pa toliko denarja ne bi dala.. :roll:

Če imate še kakšne druge dobre predloge, jih bom pa prav tako vesela.
Res se ne bi rada zafrknila pri nakupu.

Hvala in lepe praznike!

lisička
Nov uporabnik

Napisal/-a lisička Če nov 08, 2007 11:54 pm

Hvala, da si delil tole izkušnjo z nami! :D
Si sam kupil novo Ibizo ali rabljeno? Kaj misliš o Leonu? (kak bolj osnoven model)

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo Pe nov 09, 2007 2:30 pm

ma dobro no ma vseeno tri litre je kar veliko! to pomeni 3 evre! jaz bi na tvojmu mestu kupu dizla, če ne drugo rabljenega, sej se jih kar nekaj dobi za 11.000 € kot pa za isti denar novga bencina!

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Pe nov 09, 2007 11:02 pm

Sam imam novo Ibizo Sportrider in lahko povem, da je avtoček kar kul. Sedeži so za ta razred nadpovprečni(dovolj udobni in z zelo solidno bočno in ledveno oporo), njih prevleka je pa sicer čisto OK(povsem prijetna tudi na dotik, deluje kvalitetno), se pa res hitro umaže. Klima avto precej zamori, to drži, glede tega so dizli dosti boljši. Ne vpliva pa klima bistveno na porabo, mogoče nekaj deci več popije ali pa še to ne. Povprečna poraba pri meni je približno 7.5 litra oz. raje še kakšen deci več s tem da imam precej mestne vožnje po LJ. Dobra reč pri tem avtu je tudi, da motor pri hitrosti 130 km/h še ni preveč glasen in se da po avtocesti s tempomatom prav udobno voziti; nekoliko slabša pa je izolacija podvozja in piša vetra pri večjih hitrostih. Plus pri tem avtu je tudi dober položaj za volanom(nastavljiv sedež in globinsko ter višinsko nastavljiv volan v kombinaciji s primerno razmaknjenimi in pozicioniranimi stopalkami naredijo svoje). Kar se tiče P207, sem ga imel za nadomestno vozilo, ko sem imel Ibizo na servisu in lahko povem direktno primerjavo. Sicer nisem zihr točno kir motor je bil v pugiju, samo po občutku se mi je zdel avto nekoliko bolj len k ibiza, tako da je šlo verjetno za 1.4 8v motor s 75 konji. Za vozit je bil sicer čisto soliden, je pa malce zmotilo, da je pod nižjimi obrati prej začela mašina trokirati oz. se matrati kot v Ibizi, torej je avto s tem motorjem manj prožen napram Ibizi s 16v mašino. Volan je na P207 nekoliko mehkejši(predvsem pri obračanju na mestu), ostalo pa je približno isto, razen podvozje, ki je prav tako na peugeotu precej mehkejše. Menjalnik je pa na Ibizi odločno boljši, sklopka pa mi je bolj všeč na peugeotu. Ergonomija je pri obeh vozilih dobra, pri pugiju pa bi kot negativno izpostavil nekoliko preveč skupaj postavljena pedala. Na ibizi bi mogoče še malce pograjal nekoliko anemično stopalko za gas, jo je potrebno nekoliko odločneje pritisniti, da se avto kam konkretneje premakne, ker je pač elektronika tako naravnana, da stopalka za gas ni občutljiva. Če omenim še preglednost, naprej je malce bolj pregleden peugeot, nazaj pa sta oba približno ista; pri Ibizi se nekoliko nižje sedi, na pugiju pa višje in pa sedeži so mehkejši, nudijo pa manj bočne opore kot pri Ibizi.
Zadnjič spremenil fifi, dne Ne nov 11, 2007 12:25 am, skupaj popravljeno 2 krat.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So nov 10, 2007 3:48 am

haha Petersilj jo je ownal :D jaz bi izbral ibizo pa čeprav je ta model že dolgo veni, je vseeno lepši (vsaj meni) od 207ke ;)

lisička
Nov uporabnik

Napisal/-a lisička So nov 10, 2007 10:20 pm

Še enkrat hvala lepa za vsa koristna sporočila. Oba avta sem sama dobro preizkusila in lepa rdeča Ibiza je zaarana :D Še en teden, pa jo bom imela doma, se že veselim!
Cena ugodna (11.000 €), zraven avtoradio, zimske gume s feltnami.. Good deal :-P

Srečno, pa uživajte!

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So nov 10, 2007 10:34 pm

čim več užitkov v vožnji ti želim in pazi nanjo kot na sebe! :P

lp

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So nov 10, 2007 11:38 pm

Kak vam 1.4 pri ibizi kuri 7.7, če pa nam 2.0 kuri okoli 8? Drugače pa se mi zdi da je ibiza nekam bolj trda v primerjavi s peugeotom, pa tudi zvočno ni lih najbolje izolirana.

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Ne nov 11, 2007 12:19 am

Peugeot je novejši avto in posledično je tudi izolacija boljša, podobno velja tudi za Puntota in Cliota, ki sta napram predhodnikoma bistveno bolje zvočno izolirana. Podvozje je pa pri Ibizi res trdo, vendar to pomeni, da jo lahko v ovinkih kar konkretno pritisneš brez strahu, da boš odletel v jarek. :lol: Če pa si bolj umirjen voznik, ki bolj ceni udobje in tišino med vožnjo pa je lahko Peugeot 207 tudi z navadnim 1.4 motorjem dober nakup. Kar se tiče porabe, moj fotr ma novga Peugeota 207 z 1.4 16v mašino z 90 KM in mu kuri po potovalnem računalniku 7.9 litra, meni pa Ibiza s podobnim motorjem 7.3-8 nekje, odvisno od tega koliko imam mestne vožnje, sam stil vožnje niti ne vpliva opazno na porabo, prav tako ne klima; povprečje je tako od oka ponavadi skoraj vedno okoli 7.6 litra pri moji Ibizi, ki se vozi večinoma na kratke relacije po LJ in okolici. Takšna poraba se mi zdi povsem normalna za 1.4 mašino, če se voziš večinoma na kratke relacije in po mestu, če bi imel v glavnem daljše relacije, sem prepričan, da bi bila poraba ob umirjeni vožnji lahko brez problema tudi za liter in pol ali več nižja. Twingo mi je pil ob primerljivih razmerah okoli 6 litrov, je pa šlo za navadno 8v mašino z zgolj 59 KM. V glavnem Peugeotove in VW mašine niso ravno zgled varčnosti, vendar pa to predvsem po zaslugi požrešnosti pri mestni vožnji(Ibiza in P207 imata podobno deklarirano tovarniško porabo 8.8 litra pri zgolj mestni vožnji), medtem ko je poraba na relacijah povsem zgledna.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To nov 13, 2007 8:39 pm

Najprej srečno vožnjo lisički :vrum

Jaz mam tud ibizo 1.4 85 KM.

Poraba se suče od 6.5 do 7 litrov.

Klima ne vpliva bistveno na porabo - se strinjam z ostalimi lastniki, ne bi pa se strinal s tem, da klima full zamori mašino, vsaj jaz nimam takega občutka.
Da se razumemo, klima se pozna, ampak meni se vpliv ne zdi (pre)velik - prakično se normalno vozim z in brez klime. Še najbolj se pozna pri "šaltanju" - ko obrati hitreje padejo in pa pri speljevanju, ampak ni krize - še nikoli nisem izklopil klime zaradi zmogljivosti!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov