ABS je napisal/-a:branko1 je napisal/-a:Pozdravljen. Odločitev o nakupu je seveda tvoja. Tudi jaz sem za velike avto. Vozim Chrysler Stratusa 2,5 lx avtomatik. To je ladja. Ima vso možno opremo, V6 motor, avtomatik,usnje. Motor ima 2500 ccm, 120 kw ,24 ventilsko tehniko in ima zelo miren tek. Se mi zgodi da moram pogledat na obratomer če motor sploh laufa. Seveda ta avto ni za dirkanje okrog vogalov - je precej uglajena limuzina.
S Chryslerji imam zelo dobre izkušnje. Pred Stratusem se par let imel Voyagerja 2,5 SE
letnik 1994. Avti se ne kvarijo, ne rjavijo, vožnja udabna.
In na koncu naj povdarim: vožnja s Stratusem in porabo cca 9 do max 11 litrov je užitek proti kaki mali prdulji, ki porabi recimo 7 litrov.
Živjo, hvala za informacije. Tudi meni se ta avto dopade, ravno zaradi njegove »uglajene« duše, ker ni namenjen za dirkanje, niti ne izgleda kot da bi bil.
Te lahko povprašam o stroških vzdrževanja, ki jih imaš, cenah in dobavljivosti delov in kje ga servisiraš?
Zdravo,
se bom še jaz malo vmešal. Se strinjam z uporabnikom "branko1". Tudi sam imam dosti izkušenj s Chrysler-ji in ga podprem pri tem kar je napisal. Rad bi ti samo podal predlog glede rezervnih delov in sicer je to naročanje prek spleta, direk iz ZDA. Stran je
www.rockauto.com. Sam tukaj naročam dele že več kot dve leti. So poceni(okoli 300% ceneje kot enak del pri nas), zanesljivi in prijazni (sem nekajkrat govoril z njimi preko tel.). Slabost je edino ta, da na dele čakaš okoli 10 dni in pa da poštnina pride okoli 50€. Poštnina je sicer odvisna od teže, ampak mene je vedno stala okoli 10.000 bivših sit. Ampak ta strošek poštnine zelo hitro dobiš not pri nizkih cenah v primerjavi z nami. In če se ti za rezervne dele ne mudi, potem je to zlata jama za rezervne dele. Mislim pa da boš moral za stratusa iskati pod znamko Dodge in ne Chrysler (skoraj zagotovo)
Predvidevam, da boš (tudi sam sem bil) skeptičen do takšnih nakupov preko spleta, to je razumljivo, ampak strah je odveč, imam dosti izkušenj z njimi, vse pozitivne.
Glede servisev pa ti ne znam dosti povedati. Sam ga vozim na pooblaščen servis, ta pa sta v sloveniji samo dva, LJ (KMAG) in Ptuj (Dominko). Tam pač je urna postavka takšna, kakršna pač je, ampak mislim da nekaj podobnega kot na pooblaščenih servisih katerihkoli drugih znamk.
Drugače, pa imam jaz Visiona z 3.5 motorjem in sem zelo zelo zadovoljen. Delam okoli 15.000 km na leto, večinoma dolge ture in ni ga čez udobja v takšnih avtih. Da o opremi ne govorim.
Kateri avto vozim, sem povedal zato, da ne boš mislil, da govorim na pamet
O osatlih avtih s tvojega seznama pa ti tudi nimam kaj dosti povedati. Edino tisti LeBaron 3.0 V6, mislim, da je avtomatik in ne ročni menjalnik....
Uspešen nakup, karkoli pač boš kupoval.
Lp.