Lumpy_ je napisal/-a:Tattoo, pol pa mi povej na kaj je naravnan trendline? S trikrakim volanom in z sedeži z večjo oporo (školjkasto).

Multifunkcijski volan pa tempomat ni v serijski opremi že kolk vem (comfortline npr). Vsaj blo ni tak.
generation, pacific pa to pa majo pomojem fiksno opremo, pač nekaj avtomobilov naretih, pa pol do razprodaje zalog. Al ni tak?
Najprej se moramo dogovoriti o nekaterih omejitvenih faktorjih...jaz govorim za aktualne modele in za osnovne pakete opreme, ko je avto nov in šele prihaja na trg. Vedeti je namreč treba, da z vsakim modelskim letom za ohranitev položaja na trgu tovarna med serijsko opremo uvrsti kakšen artikel, ki je bil sicer na začetku za doplačilo (npr. meglenke, feltne, tempomat, naslon za roke,...). Tako so avtomobili proti koncu svoje življenske dobe za relativno isto ceno najbolj založeni z opremo...kar je tudi logično.
Trendline naj bi bil osnoven / vstopen paket opreme z najnujnejšo opremo...pač vse najpomembnejše za vožnjo in brez raznih (nepotrebnih

) bombončkov. Pri Golfu je bil pri opremi Trendlin na začetku 4-kraki volan in običajni sedeži (ki pa so že serijsko bolj školjkasti

). Šele kasneje je tudi Trendline dobil 3-kraki volan serijsko.
Pri Golfu Comfortline pa danes dobiš 3-kraki volan , komfortne sedeže , tempomat, feltne, potovalni računalnik in sprednje meglenke.
Kot si pa ugotovil že sam so pa paketi opreme, kot so bili v preteklosti npr. Generation, Pacific in Rabbit omejene serije avtomobilov ki so specifične za posamezni trg (in za katere uvoznik skupaj z tovarno določi, kakšno opremo bodo imeli glede na konkurenco na trgu). In tak paket je pri nas trenutno
Modeli Si.
baucek je napisal/-a:Pri teh novejših pa nisem prepričan - pri golfu mislim, da je comfortline, trendline in sportline (oz gt sport al nekaj podobnega), pri passatu novem pa comfortline, trendline, sportline pa highline.
Če sem se kje zmotil se opravičujem

Pri aktualnem Golfu gredo stopnje opreme: Trendline -> Comfortline -> GT Sport
Pri aktualnem PAssatu pa gredo stopnje opreme: Trendline -> Comfortline -> Sportline -> Highline
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway