Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

DimmniBurek
Nov uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica

Ibiza vs. Fabia (mogoče celo Cupra vs. RS) - TDI 130KM

Napisal/-a DimmniBurek So nov 17, 2007 1:08 am

Torej, naslednjo pomlad naj bi doma kupli avto. Kolko bomo dali še ne vemo, ampak recimo rang 7-10k€. Ker bo to na pol moj avto, sem malo gledal za TD motor s malo več konji. Zdej nekega velikega avta ne rabmo, ker mamo za to tavelkega Pajerota...
Zdej vseen nebi rad kupu neki kar se mi bo pokvarlo usake 2k km. Kolk ste kej zadovoljni s Ibizo, morm rečt da se mi prejšnja(mislim da do 2004) zelo dopade, sploh cupra. Ampak recimo da ciljam na top sport, s 130KM. Kako je kej z avtočkom, ima kake hibe, kako se drži ceste, cena rezervnih delov, servisi, poraba? Isto me zanima za Fabio(čeprav jih je zelo malo, sploh RS-k)

Kaj je še kak konkurenčen mali avto, s vsaj 115-130KM, pa da je dizl? Pa ne mi s kakimi Golfi pa A3-ji... :D
There Is No Engine Like Turbo Engine!

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So nov 17, 2007 5:41 am

tudi sam gledam čez kašne pol leta za podobnimi zadevami, verjetno da RS pa potem čip na 160, bo potrebno it iskat kr v nemčijo

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek So nov 17, 2007 8:35 am

Oj jaz imam sedaj ibizo 130 KM dve leti. motorček je super, poraba okrog sedem litrov pri dinamični vožji, pet pri šparanju, deset pri tiščanju na veliko..... avto se dobro drži ceste ker ima serijsko sport opremo in je zelo trd, resnično vsako grbino čutiš....... zakon je šesta prestava 180km/h pri 3 k obratov........ sm se odločal med fabio in ibizo pa mi je blaibiza bolj všeč pa še malo boljše zmogljivosti kot fabia ker je malo lažja avto ima 1227 kg, servisi so na 15 k kilometrov, pri vožnji na trdo v ovinkih se zelo čuti teža dizla- prednji konec rine ven- in pa zaradi navora malo večja obraba gum...... Drugače je moja rahlo dodelana ima 190 KM kar je že rahlo kriza na predji pogon..... Drugače te te pa še kaj zanima pa kar vpraši

LP Marko
Slika

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri So nov 17, 2007 10:11 am

če bi osebni izbiral bi izbral fabio...Se mi zdi že malo bolj dorasel avto proti ibizi..
Slika

DimmniBurek
Nov uporabnik

Napisal/-a DimmniBurek So nov 17, 2007 10:17 am

U bistvu me zelo zanimajo okvare. Do zdej smo meli Fiat Tipo, in ga bomo meli dokler praktično ne razpade. Fora je v tem da s Tipotom nismo meli 0 problemov. Ima ogromno km(330k km, še prva turbina, pa ga ne šparamo), in zdej je blo treba menjat par stvari. Pač je pa res da avto ni več siguren pri teh letih in km, pa tudi rabmo še en avto. In ker sta mi stara rekla nej si jest izberem neki, nebi rad da kupmo največja j***a. To, da bo lezu sprednji konec mal vn, mi je že nekako jasno, sej je dizl mašina dost težka.
Najbolj me torej zanimajo hibe(noče vžgat, ne dela klima, nonstop menjavaš neko zadevo, volan trese, bla bla...)

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Biskvitek So nov 17, 2007 10:36 am

nisem imel nobenih takih posebnih težav..... edino ena svar me je pa zelo ujezila.... kakšno leto nazaj mi je počila prednja leva vzmet....... oki naročim novo na sevisu, čez3 dni dobim vzmet ampak napačno trdoto, dam vzmet nazaj so rekli da so napačno mi dal , čakam še en teden da dobijo novo robo iz skladišča v nemčiji..... na škatli je bila taprava trdota, na vzmeti pa napačna oznaka....... spet pošljem nazaj, in so nato ugotovili da je cela serija vzmeti napačna......... v glavnem čakal sem še okrog en mesec da sem dobil vzmet..........in pa večen problem pri vagih senzor temperature hladilne tekočine mi je crknil samo to ni bil velik strošek........

takrat sem tudi jaz si želel cupro samoje bila predraga, 130 konjskih je pa zelo malo bilo prodanih tako da sem jo kar dolgo časa iskal.......
Slika

DimmniBurek
Nov uporabnik

Napisal/-a DimmniBurek So nov 17, 2007 11:02 am

Aha, ma ja OK, to se je zgodilo pač tko... Sej itak sčasom(ko bi blo treba menjat) bi dal od konkurence, kake boljše vzmeti. Kako je pa s čipanjem na 160KM? Se dost pozna, se splača, se kej dvigne/zniža poraba?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So nov 17, 2007 11:29 am

Kolega je oktobra 05 kupil novo Fabio RS, jo vozil 15k km in jo čipal na 160. Avto ima skoraj 70k km in do sedaj ni bilo še enega problema z njo.

Kar se tiče čipanja... Prej sem imel Golfa IV s 130km, sedaj pa A3 s 130 konji. Moram rečt, da je občutna razlika med mojim in njegovim avtomobilom. Od 2k rpm se avtomobilu strga. Bil je pa čipam pri RSR
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Napisal/-a Biskvitek So nov 17, 2007 11:45 am

ja čipanje je super na avtu se zelo pozna od 2k rpm avto občutno bolje vleče......samo jaz sem menjal še par drugih stvari......... 2 prestava od 40 naprej najbolj butne.......je pa še nekaj ko jo boškupil boš mislil da avto leti še posebej če si prej vozil kaj švohnejšega, po dveh tednih boš hotel čip nato pa po enem mesecu še kaj drugega............ to je kot začaran krog.......
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So nov 17, 2007 12:21 pm

pi je napisal/-a:če bi osebni izbiral bi izbral fabio...Se mi zdi že malo bolj dorasel avto proti ibizi..

kako to misliš? a fabia rs je samo na 5 vrat?

DimmniBurek
Nov uporabnik

Napisal/-a DimmniBurek So nov 17, 2007 12:26 pm

Biskvitek je napisal/-a:ja čipanje je super na avtu se zelo pozna od 2k rpm avto občutno bolje vleče......samo jaz sem menjal še par drugih stvari......... 2 prestava od 40 naprej najbolj butne.......je pa še nekaj ko jo boškupil boš mislil da avto leti še posebej če si prej vozil kaj švohnejšega, po dveh tednih boš hotel čip nato pa po enem mesecu še kaj drugega............ to je kot začaran krog.......

Ma ja to vem ja... Zdej vozm 90KM TD-ja, pa gre kr OK, ker je lahek. U bistvu mam še motor, oz. ga bom kupil spomladi, tko da za need for speed bom mel motor. Če gledaš tko sm do zdej mel Suzukija 600, ki ima 3.3s do 100km/h. Noben poceni avto ne pride temu niti blizu... Sam OK :D

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So nov 17, 2007 12:29 pm

kok ima rečmo čipana fabia do 100?

DimmniBurek
Nov uporabnik

Napisal/-a DimmniBurek So nov 17, 2007 12:33 pm

kokr mal spremljam avto.net, fabij sploh ni. Ibiz je malenkost več...
Kaj pa ta starejša cupra?
Slika

Za take denarje bom verjetno prej to dobu kukr nov model... Sploh Cupre so dražje kot top sport

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne nov 18, 2007 6:24 pm

ima kdo podatke od fabie RS in čipane fabie RS, posebej me zanimajo podatki o pospeških in hitrosti.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne nov 18, 2007 7:08 pm

Serijsko: 9.5 s, 207 km/h 130 PS, 310 Nm
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne nov 18, 2007 8:40 pm

AudiFreak je napisal/-a:Serijsko: 9.5 s, 207 km/h 130 PS, 310 Nm

pride po čipanju pod 8 sek?

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Ne nov 18, 2007 8:45 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:Serijsko: 9.5 s, 207 km/h 130 PS, 310 Nm

pride po čipanju pod 8 sek?

glede na "mojga"se nekje zmanjša za 1 sek...sam ponavad das gor tud vecjo colažo tko da se pr tem spet mal "zgubi"

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne nov 18, 2007 9:23 pm

na kok konjev bi lahko spravil tako zadevo:

www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1708730#

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne nov 18, 2007 10:08 pm

190. gre pa že tale ko sneta sekira. sem vozu točno tole, ker delam pri tej firmi in res gre da ne morš verjet. kaj šele če bi bla čipana.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po nov 19, 2007 8:46 am

ti vrjamem. sem gledal ene primerjave o pospeševanju s cliotom rs starejši model in me je kar presenetila. zakaj je pa tako nizka cena? a je kaj narobe z njo?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov