Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Hebel
Nov uporabnik

1992-1997 civic 1.6 vti ALI 1992-1996 E 36 BMW M3 ?

Napisal/-a Hebel Po nov 19, 2007 7:56 pm

ne morem se odločit med 1992-1997 civic 1.6 vti ALI 1992-1996 E 36 BMW M3

nagibam se bolj k hondi,ker mi je všeč da se višje vrti kot BMW pa regist, je ceneje

samo po drugi strani je pa M3 luksizni pa še močnejši pa rezek zvok ima

vti naj bi imela okol 7 sek do 100 medtem ko M3 6 sek

a kdo ve kakšni so kej pospeški do 200

se da hondo natunat da gre kot M3 ker če hondo kupim dam vsak let 100 jurjev manj za registracijo pa bi ta denar lahko v hondo vrgu

kateri avto ima boljšo lego,vzdržljivost

kakšni so kaj vaši nasveti hvala lp
Nč nism reku, razn kar sm povedu.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po nov 19, 2007 8:03 pm

vsekakor je M3 nekaj razredov višje,tako po zmogljivostih kot legi, o kakovosti pa bi se dalo precej pokomentirat. predvsem zato, ker za dobro E36 M3 boš moral odštet krepko preko 10.000€, tiste zmahane in 100-krat karambolirane pa so že za 7.000€, dočim VTija za tak denar moreš dobit že dobrega, mimogrede kolega ima namen prodat odličnega vtija, kar lepo predelanega (samo motor) za okrog 7.000€, več na PS.
;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po nov 19, 2007 8:04 pm

Vti: 7,3 s
M3: 6,0 s
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Po nov 19, 2007 8:05 pm

Primerjat greš civica z M3 :pray:

BMW brez debate

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po nov 19, 2007 11:56 pm

Eno je konkreten športni avto, drugo pa drvarnica brez navora in celih 160ps..

Enostavno ni za primerjat, če govorimo o stock zadevah.

PA btw VTI +95 je že težji in ima celih 8,0 do sto.
Lahko pa rata zanimiva zadeva, vendar z precej vložka (podvozje, zavore itd...). Fajn podvozje, NA +200ps itd...

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 20, 2007 12:18 am

Tukaj ni primerjave ker ima honda 160ps bmw pa če je med prvimi (3.0-286ps) kasnejši (3.2-321ps).Imaš dve možnosti avto ki se vrti in avto ki dejansko gre. :jao:

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To nov 20, 2007 12:01 pm

Kupi raje m3, honda vti letnik 96 je veliko drazja, samo na avto.net poglej.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To nov 20, 2007 12:23 pm

AXioN je napisal/-a:Kupi raje m3, honda vti letnik 96 je veliko drazja, samo na avto.net poglej.

ja, ampak se že pri prvi registraciji vsota stroškov izravna :P

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera To nov 20, 2007 12:35 pm

brez razmišlanja BMW
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To nov 20, 2007 2:41 pm

Mislim, da avtor teme ni dorastel takemu avtomobilu. Ne hondi, še manj pa M3. V vsakem primeru je to športen avtomobil, ki je lahko jama brez dna, če ni dobro vzdrževan. Vsekakor je za nadebudnega lastnika Honda precej cenejša. Registracija za BMW stane krepko čez 1000 EUR, da ne omenjam gum, kjer za spodoben komplet tudi ni dovolj 1000 EUR. Seveda pa tudi vzdrževanje takega stroja ni poceni. Potem pa je tu še tveganje, ki je pri takih avtomobilih izredno veliko, ker zgodovina ponavadi ni znana. Skratka kot so že drugi povedali tak avto je težko kupiti, še težje pa primerno vzdrževati.

Poleg vsega pa sta to dva povsem različna avtomobila. Honda s 160KM in FWD, proti M3 s skoraj enkrat več (286 oz 321) KM in RWD, brez raznih magičnih ASR, ASC, TC in podobne elektronske navlake. Vse kar imata ta dva avtomobila skupnega, je podobna okvirna cena.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

THE NIGHTRIDER
Nov uporabnik

Napisal/-a THE NIGHTRIDER To nov 20, 2007 3:19 pm

tristan01 je napisal/-a:Mislim, da avtor teme ni dorastel takemu avtomobilu. Ne hondi, še manj pa M3. V vsakem primeru je to športen avtomobil, ki je lahko jama brez dna, če ni dobro vzdrževan. Vsekakor je za nadebudnega lastnika Honda precej cenejša. Registracija za BMW stane krepko čez 1000 EUR, da ne omenjam gum, kjer za spodoben komplet tudi ni dovolj 1000 EUR. Seveda pa tudi vzdrževanje takega stroja ni poceni. Potem pa je tu še tveganje, ki je pri takih avtomobilih izredno veliko, ker zgodovina ponavadi ni znana. Skratka kot so že drugi povedali tak avto je težko kupiti, še težje pa primerno vzdrževati.

Poleg vsega pa sta to dva povsem različna avtomobila. Honda s 160KM in FWD, proti M3 s skoraj enkrat več (286 oz 321) KM in RWD, brez raznih magičnih ASR, ASC, TC in podobne elektronske navlake. Vse kar imata ta dva avtomobila skupnega, je podobna okvirna cena.

LP Tristan01

Čisto prav si povedal ''JAMA BREZ DNA'', se spravjo kupovat take jajce predihane in zgonjene pa sigurn so ble še razbite tut. Ne vem kdo jih bo tankal ko gre bencin skoz gor. Pol jim pa kaj crkne, o mi nosl hladilnike rihtat pa sem jim reku, da se ne bo dal zrihtat pol pa jamrajo in stokajo kolk košta nov. Tako je, če si hotel met tak avto, si mogu prej mal razmislit kako je potem, ko kaj crkne pol pa ni dnrja za popravila in je vse drago. Pa za gume zmečeš velik dnarja, gor bi pa mel tiste najcenejše, tolk da je. Tako da ne se šponat za take avtomobile ki jih potem ne boste morali vzdrževati. :lol: :bonk
TDI POWER

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To nov 20, 2007 4:37 pm

Pol damo lastniku nasvet:

Civic 1.5 90ps oz BMW 318 :lol: :lol: da mu bo lažje, ker vseh pojmov zgleda ni razčiščenih :lol: :lol:

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 20, 2007 4:45 pm

Mogoče ima pa veliko denarja tako kot tisti ki je kupoval Mercedesa E500 pa ga je skrbelo za porabo. :EE
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Uporabniški avatar
Hebel
Nov uporabnik

Napisal/-a Hebel Sr nov 21, 2007 4:59 pm

v bistvu sploh ni šlo tolko za primerjavo ampak obadva avtomobila sta mi všeč in ko sem videl da sta okvirni ceni rabljenih blizu sem hotel izvedeti še kaj več o m3, ker nisem neki poznavalec, sprva sem se odločal o civicu,zarad nižjih stroškov itd

samo potem sem malo gledal m3 pa sem videl da rabljeni niso tolko dražji pa bolj luksuzni so in so me pritegnili samo sedaj ko sem slišal mnenja glede vzdrževanja pa da je težko dobit dobrega m3 za ta dnar bom zaradi tega verjetno izbral hondo

edino neki me še zanima za m3- recimo da bi ga iz nemčije uvozil ,ker ta na sliki mi za 7000 evrov deluje lepši kot tisti na avtonetu za 7000 evrov sam lahko da videz vara

poleg tega če bi bilo za m3 treba vsak mesec ene 400 evrov fliknt za vzdržvanje to še ne bi bil tak problem,samo bi pa rad bolj natančno zvedel kolkrat si pr m3 kaj zjebe,znuca na mesec,če ne voziš na 2000 obratih:)

Slika

Slika

tega sem našel na mobil.de za 7,200 Evrov iz nemčije
Nč nism reku, razn kar sm povedu.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Sr nov 21, 2007 10:14 pm

ok... zdej pa dost... hecaš še oz. provociraš?

nekdo je napisal in to drži... dober m3 stane vsaj 12k€, stroški za redne servise in bencin krepko presegajo razum... vti je odličen avto za vsak dan, z nepreveliki stroški in dejansko odlično mašino. Po zmogljivosti ju primerjat je brez veze, ker ni discipline da ne bi m3 šel mimo vti-je... kot zanimiva alternativa vti-ju med bmw-ji je model e36 325 ali 328... ceneje, bistveno ceneje in še vedno odlično...

lp

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Če nov 22, 2007 8:50 pm

picek, jaz vem za odličnega VTija, za okrog 7.000€, če te zanima, piši.
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Pe nov 23, 2007 11:48 am

poglej vzami si hondo in to je to Bmw je super avto ga sploh ne morš primerjati s hondo to k dan pa noč u vseh področjih,da pa vzameš M3 morš pa imeti recimo da vzameš tega za 7200eur zbiješ ceno na 6800eur,nadomestne tablice iz nemčije do sem ki veljajo 5dni 100eur+DMV cca 600-700eur,stroški do slovenije bencin ,cestnina,če ga ne greš sam iskati recimo da ti ga gre iskati človek,ki se s tem ukvarja vzame od 300-800eur odvisno od tipa ,potem da ga registriraš brez bonitete je osnovno zavarovanje cca 1050eur ,pa ko to vse plačaš moraš imeti še najmanj 3-5 tisoč eur na rezervi za popravila,stroške in podobne,potem ga pa kr vzami! :!:
biturbo SKN Project CT3 50

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Pe nov 23, 2007 1:08 pm

Nevem kva vi mislte,a da na BMWju je pa treba vsak dan menjat batne obročke pa na 14dni bate pa na en mesc ojnice.... mislm folk ej,nebi reku če bi bil turbo,tist je pol mal hitrej kej narobe,sam tut tist dela če znaš...,ok sej so stroški iz takmu avto,sam tolk velki pa tut ne,ok pa sej kej crkne kšn senzor al pa kej sam necrkne pa tut vse na enkrat da bi mogu pol v enmu mescu 3000€ gor vršt,lohk se bo pa 2 leti še brez problema vozu sam benci olje filtri...potrošni materijal pač,sam je pa treba lepo ravnat iz takmu avto,ne pa ko k kšni kekci k sm jih tmle na R gledu ,stojijo zuni 2-3 ure pol pa v avto pa takoj gas do konca, k bi ga kr...... rajš ne rečem.
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe nov 23, 2007 1:17 pm

Spidojc je napisal/-a:Nevem kva vi mislte,a da na BMWju je pa treba vsak dan menjat batne obročke pa na 14dni bate pa na en mesc ojnice.... mislm folk ej,nebi reku če bi bil turbo,tist je pol mal hitrej kej narobe,sam tut tist dela če znaš...,ok sej so stroški iz takmu avto,sam tolk velki pa tut ne,ok pa sej kej crkne kšn senzor al pa kej sam necrkne pa tut vse na enkrat da bi mogu pol v enmu mescu 3000€ gor vršt,lohk se bo pa 2 leti še brez problema vozu sam benci olje filtri...potrošni materijal pač,sam je pa treba lepo ravnat iz takmu avto,ne pa ko k kšni kekci k sm jih tmle na R gledu ,stojijo zuni 2-3 ure pol pa v avto pa takoj gas do konca, k bi ga kr...... rajš ne rečem.

povprašaj kdaj koga ki je tak avto imel in ga vzdrževal... 6l najdražjega castrol olja , 6 x svečke po 25€ za kos... bremze.. in pa to ni reno ali fiat kjer stane najdražja stvar 200€... M je dražji iz stališča vzdrževanja že glede na 330i, pa tut ta ni ravno zastojn... lep M3 stane 12k€ in nazgor, vse ostalo je... hmmmm... neznana zgodovina in pa veliko kilometrov... pravi izziv če se otepaš denarja... VTi je tukaj zraven skoraj kot avto za reveže.... poceni, hitr avto za malo denarja in nizkimi stroški je fiat punto GT... ga imam (imava :) ) že 4 leto in vse dela bp...

lp

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Pe nov 23, 2007 1:25 pm

Ja kva a ti mislš da jest nevem da je vse dražje,sam a svečke pa olje vsak dan menjaš pa nalivaš,edina panika je pri takem avtu poraba pa gume,pa če se zgodi kšna večja okvara je mal več panike,sej vm pravm nevem kva vi tle mislte.
Krvav'c je zakon
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov