Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mirc88
Nov uporabnik

VIS pišek

Napisal/-a mirc88 Če avg 14, 2003 12:02 pm

Pred časom sem novo Corso odpeljal na servis Avtotehna VIS in Pišek na Grencu v škofji Loki, ker mi je v desnem kolesu nekaj zelo škrtalo. Njihov mehanik mi je po testni vožnji povedal da se mi je nek kamenček ujel v neko lovilo in da to nič novega in niti ni nevarno ????
Vozilo sem kljub zagotovilu da je z vozilom vse v redu zapeljal v AT VIS v Kranju. Ugotovili so da imam v kolesu uničen ležaj!
Rad bi vedel, s kakšnim navdušenjem naj v bodoče k Pišku vozim vozilo na pregled ??
Zadnjič spremenil mirc88, dne Če avg 14, 2003 12:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če avg 14, 2003 12:11 pm

a so ti v KR menjal ležaj? al so ti ga sam zaračunal??
komu verjeti? :(
Slika

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Če avg 14, 2003 12:50 pm

A je potem, ko si ga mel na servisu v Šk.Loki še kaj škrtalo :?:
PS-Vedno je dobro zahtevati, da hočeš videt zamenjan del. Al pa da si zraven ko menjajo, še bolš. Ker tut un star "zamenjan" kos ni nujno da je tvoj..
8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

mirc88
Nov uporabnik

Napisal/-a mirc88 Če avg 14, 2003 12:50 pm

Po dogodivščini v servisu avto pišek je še vedno hreščalo!
Kakorkoli, avto, po popravilu v Kranju sedaj normalno teče in nobenega hreščanja ni več slišati!

Uporabniški avatar
Ice23
Nov uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Ice23 Pe avg 15, 2003 2:09 am

Jst sm tudi imel avto na servisu pri pišku, pa naj bi mi podrejali diske zadaj in spredaj pa zamenjali pakne(vse). Ko sem odpeljal iz servisa(in drago plačal) je ko sem zabremzal treslo cel avto. Odpeljem avto nazaj in mi reče mehanik da se morajo pakne uležat in da bo kmalu bolje. No pa 3000 km še nobene izboljšave pa še bremze so mi začele cvilit. Peljem avto v Kranj k Močniku. Ko so vzeli narazen zadnje bremze so se pa pakne kar razsule po tleh(zdrobljene). Toliko o pišku in kvaliteti dela njegovih mehanikov.
Če mi da doživljensko zastonj servisiranje raje avto zažgem kot pa da ga pripeljem k njemu na servis. :twisted: :twisted: :evil: :twisted:

Uporabniški avatar
jansan
Nov uporabnik

hvala...

Napisal/-a jansan To okt 14, 2003 4:31 pm

Hvala za te informacije. Sem se ravno zanimal za eno Opel vectro pri njih.
Pošljem email, da bi zvedel več podatkov, pa bohnedaj da bi se k..... ljubilo odgovoriti (to je bilo več kot teden dni nazaj). :evil: Človeka prime, da bi šel osebno tja in se malo ''pogovoril''. BTW, to ni edini primer. Drugače pa en skromen nasvet: nikoli (nikoli) v emailu ne omenjajte kakšnih gotovinskih popustov ali česa podobnega. Očitno bi zganili svoje kraljevske riti samo v primeru, da bi jim pisal, če ti dovolijo, da jim podariš svoj avto. No ja, dvomim... :x

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne nov 16, 2003 9:03 am

P...a, moj je pa lih zdej tam, kej bodo z njega nardil????

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne nov 16, 2003 9:55 am

jst sm vedno zravn,stari kva delajo z avti v delavnici fak gonjo gor dol ,enkrat sm enga dubu k je kopu z gumam :?

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Sportivo Ne nov 16, 2003 10:18 am

Če bi jaz hotu zraven bit bi mogu že tri tedne tam bit.

fergazer
Nov uporabnik

Napisal/-a fergazer Po nov 17, 2003 5:19 pm

mirc88 je napisal/-a:Po dogodivščini v servisu avto pišek je še vedno hreščalo!
Kakorkoli, avto, po popravilu v Kranju sedaj normalno teče in nobenega hreščanja ni več slišati!

Hehe, o lovilcu kamenčkov pa tole (plus v razmislek). Sam sem že ene 10x pobiral kamenčke,... sicer mi ni povsem logično, pa vendar. Če imam letna kolesa se samo na levi strani dogaja, da ujamem kamenje. In postopek? Dvigneš avto, da se kolo dvigne od tal, nato z roko sežeš pod vzmet in odstraniš kamenje.

Torej, da nimaš podobne zgodbe tudi ti, ter si le plačal menjavo ležaja!!! :lol:

lp,fergazer

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Po nov 24, 2003 7:26 pm

Ha, potem pa pri dobrem mehaniku delam prakso 8) je natancen da je kaj. vse mora biti 100% narejeno, kar me pa najbolj preseneca je pa red in cistoca, ki jo ima. delavnica je ves cas pospravljena, vsak del ki ga vzame z avta ocisti, preden ga namontira nazaj. :D

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To avg 19, 2008 1:34 pm

:? ...ravnokar sem hotel klicat k Pišeku za prvi servis .... :? ...pa ste me čist prestrašili.

Stric Google mi je našel tole temo .....se opravičujem (precej je stara) zanima me če še kdo kaj ve o tem servisu?

Bom raje jutri nekam poklical za servis ....najprej bi še kakšno mnenje dobil tukaj. ;)

Prosim ....dajte kaj napisat. Pa brez nakladanja, zanimajo me osebne izkušnje na sploh na Gorenjskem.

Kateri servis je vreden zaupanja?

Ne da se mi glih tam stat in gledat mehaniku pod prste ....to sem že prerasel. Vem kako je to nadležno ....če ti en tam stoji in gleda .... :?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 19, 2008 2:55 pm

mogoče AvtoMotiv Rado v Lescah. V AT Vis v Kranju me ne prepričajo več, da grem še kdaj tja.
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Sportivo To avg 19, 2008 3:06 pm

Lahko ti povem da so nam menjali hladilno tekočino in nam noter nalili kar koncentrat (kljub temu da piše na škatli da je razmerje z vodo 1:1). Seveda se je motor začel gret vsakič ko je avto stal nekaj časa s prižgano mašino. Ko smo ga peljali nazaj niso znali odpravit napake oz niso vedli kaj je narobe, kasneje je zadevo rešil 80 letni mehanik :lol: (pa ne pri njih da ne bo pomote). Ampak od takrat pa do zdaj še vedno ni vse vredu z hlajenje, tak da jaz ti jih močno odsvetujem ;) .

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To avg 19, 2008 4:33 pm

Hmm ...ma tisti v Lescah so mi se zdeli takrat (ko sem avto kupoval) čist izgubljeni :? ....ne vem no ....niso me prepričali. Še moj mejl je vzel da mi bo poslal predračun za Astro, pa nikoli se ni javil :roll:

Pišek? :? Pišuka! :P Pa so res zbegani tam? Takrat sem tudi pri njih bil ....bili so sicer prijazni, a kakšne velike strokovnosti nisem zaznal ... :?

V Kranju sem pa tudi bil razočaran ....zelo nekonkretni z odgovori in z obljubam ....tako da sem se jih izogibal ko sem avto kupoval.

Vem da je servis čist nekaj drugega, ampak vseeno človek začuti vzdušje v različnih firmah .....da se predvidet nekako, a so tapravi ali ne.... :? Ne moreš pa vedet 100%

Kaj potem? Naj grem Avtotehno VIS Ljubljana? Tam sem tudi avto kupil .... ..ne vem, povejte še kaj prosim. ;)

Uporabniški avatar
beatsky
Nov uporabnik

Kraj: lesce

Napisal/-a beatsky To avg 19, 2008 6:16 pm

pelji ga k trobcu v ljubljanu, zelo zanesljiv servis in pa tudi z najstarejšo tradicijo v slo,sem zelo zadovoljen, vzami si pač čas in se zategni v lj.
v lescah se jih pa raje izogibaj ker nimajo blage veze, jim še veliko manjka
;)

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Sportivo To avg 19, 2008 8:21 pm

Jaz z trobcem nimam izkušenj, lahko pa ti povem da me Avtotehno VIS Ljubljana ni nekak prepričala. Zadnjič je brat peljal Sintro da bi popravili ročno in jim celo povedal kaj točno je narobe oz kateri kos je treba zamenjat (ne spomnim se točno kaj je blo, samo vem da je blo nekaj malega) oni pa so bili prepričani da bi bilo treba zamenjat ročko od ročne ki je bila popolnoma ok oz jih sploh nobeden ni prosu da se vtikajo v njo. Stvari seveda na koncu sploh niso popravli ker preprosto niso vedli kaj to je, čeprav je mehanik na amzs-ju razložil točno za kaj se gre (od tam smo jih predhodno celo poklicali). Da ne omenjam tega da so nam tapeto odtrgali od vrat, čeprav tam sploh niso imeli kaj za iskat...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov