Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katerega?

Audi A4 avant
22
23%
VW Passat variant
11
11%
Mazda 6 sportcombi
18
19%
BMW 318d touring
19
20%
Volvo V70
12
13%
Honda Accord
14
15%

Skupaj glasov : 96

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Katerega?

Napisal/-a AudiBoy Če nov 29, 2007 7:42 pm

no, povem vam da se nemorem odločit med:
Audi A4 avant 1.9 tdi 130km
VW Passat variant 1.9 tdi 130km
Mazda 6 sportcombi 2.0 121km
BMW 318d 116km
Volvo V70 2.4d 130km
Honda Accord 2.0 155km

Avti ki ne pridejo tok v poštev;
Honda Accord 2.0 155km
Mercedes Benz C200 karavan

Avti ki sploh ne pridejo v poštev:
renaulti in ford

povejte mnenja o teh avtomobilih...
gre za letnike 2003-04 od 14-15k €

lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če nov 29, 2007 7:53 pm

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

sicer odpiraš teme o nakupih avta in nobene odločitve do sedaj, ni lažje pisat v eno samo temo?

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Če nov 29, 2007 8:06 pm

zdej sem se pozanimal glede avtov, pa se nemorem odločiti... zato sem dal na izbiro da "izberete namesto mene" oz daste še nekaj predlogov. glede teme volvo v70 pa - o tem volvu nisem vedel nič, kaj sploh kakšen je.. pa sem odprl temo ker so me zanimali določeni podatki glede avtomobila. odločitev je bilo že veliko, pravtako premišljanja, dvom o kvaliteti izdelave in zato sem temo odprl - da naredim odločitev.

lp pa brez zamere

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Če nov 29, 2007 8:18 pm

Mogoče bi bilo dobro obiskati kakšnega trgovca in si avto pogledati v živo. NFS ne vem, če ti lahko dovolj nazorno prokaže dejansko stanje avta.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če nov 29, 2007 8:19 pm

Moj glas gre Passatu (zaradi več razlogov)

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Če nov 29, 2007 8:20 pm

Vsi od naštetih so dobri avti. Jaz osebno bi izbiral med:
-passatom
-a4
-318d

Za prva dva vem, da vzdrževanje ni drago če ga ne servisiraš pri uradnem serviseru in se da dobit dosti neorginal delov.

Glasoval sem pa za passata!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če nov 29, 2007 9:33 pm

318d Touring vozi mama in avto je za moje pojme super. Dobra lega, dost placa za normalno rasle spredaj in zadaj,direkten volan,prožen motor,meni osebno najbolš od vseh zgleda. Motor pa ma ketno(cenejše vzdrževanje), poraba od 6 do 7.8
LP Rok

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Če nov 29, 2007 10:03 pm

hja glede bmwja me skrbi utesnjenost in majhen prtljažni prostor, drugače pa kot avtič ni slab... gledal sem tegale:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1714463

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Če nov 29, 2007 10:16 pm

jz sem dal glas passatu ker mi je enostavno lepši kot audi tako znotraj kot zunaj, tehnika je pa itak ista.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če nov 29, 2007 10:37 pm

Če pa rabiš prostor, pa ti predlagam passata oz še boljši je mondeo ampak ga nočeš(čeprav so jim vrjetno zdej, ko je novi model prišo ven cene še padle)
LP Rok

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Če nov 29, 2007 10:57 pm

mondeo nima za burek (govorim o prtljažnjem prostoru) proti volvotu v70... sploh mi pa ford ni bil nikoli ušeč tko da odpade... men je bmw-jeva trojka zlo lepa samo nima prostora preveč :? ima kdo iskušnje z Mazdo 6 sportcombi 2.0d?

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe nov 30, 2007 1:54 pm

Predvsem je treba vedet kaj sploh pričakuješ od avtomobila

Anketa brez posebnih dodatnih opomb pomeni, da so avtomobili po lastnostih zate izenačeni

V zadnjem postu pa ugotavljaš, da je BMW serije 3 premajhen - postavlja se vprašanje kaj je zate optimalna velikost - položaj za volanom, prostornost na zadnji klopi, zajetnost prtljažnika ... ?

Predvsem pa moraš povedat kaj oz kakšne lastnosti pričakuješ od avtomobila

Brez tega podatka bi osebno izbral
- MB razred C - če imaš daljša potovanja, predvsem po AC in ceniš udobje
- BMW serija 3 - isto kot MB s pomembno razliko, da poudarek ni na udobju ampak odlični vodljivosti - če rad hitreje odpelješ ovinke, če bi rad spoznal čar "pometanja" z "ritjo" (beri:drift "dodatki")
- AUDI A4 - če te mikajo prednosti 4 kolesnega pogona - občutek varnosti v slabših voznih razmerah

- HONDA ACCORD - če zgoraj našetete lastnosti (daljše poti, vodljivost + zadnji pogon, varnost v slabših voznih razmerah ... ) nimajo posebno težo pri odločanju se mi zdi najboljši nakup - posebno v bencinski različici, katero navajaš - 114 kW - ker je cenovno precej ugodna napram dizlu

LP

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Pe nov 30, 2007 2:05 pm

no karl da boš vesel:
od avtomobila pričakujem udobje, dobre vozne lastnosti, kvaliteta in to je pravzaprav vse. tudi glede stroškov moram biti previden in zeto želim en kvaliteten in pravzaprav cene vreden avtomobil.

aja pa najlepša ti hvala za mnenja :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 30, 2007 3:17 pm

Koliko je pa resna ta tema in njen avtor? Govoriš o BMW-ju, da nima prostora, hkrati pa primerjaš karavane in limuzine.

Kot najboljša cvetka pa tole
AudiBoy je napisal/-a:mondeo nima za burek (govorim o prtljažnjem prostoru) proti volvotu v70...

Stari V70 ima cca 1550 l , Mondeo cca 1700 l . Predlagam, da se manj odločaš ("... odločitev je bilo že veliko") in se prej malo bolje pozanimaš ("zdej sem se pozanimal glede avtov"), predvsem si pa razjasni kriterije in ne mešaj jabolk in hrušk.

So pa itak vsi OK, katere si že stestiral in kaj te je motilo/navdušilo? (Najbolje v novi temi :P :lol: )

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe nov 30, 2007 3:52 pm

AudiBoy je napisal/-a:no karl da boš vesel:
od avtomobila pričakujem udobje, dobre vozne lastnosti, kvaliteta in to je pravzaprav vse. tudi glede stroškov moram biti previden in zeto želim en kvaliteten in pravzaprav cene vreden avtomobil.

aja pa najlepša ti hvala za mnenja :roll:

V tem primeru bi se odločal med HONDO in MAZDO
- HONDA je v splošnem boljša, manj udobna, ima pa boljšo vodljivost in lego na cesti
- MAZDA prednost predvsem v novejšem letniku - za ta denar mogoče najdeš kakšno s tovraniško garancijo - kar velja predvsem za bencinarje

Glede "cene vreden avto" - pri nakupu rabljenega moraš dobro vedet, da lahko iz "ugodnega" hitro nastane "neugodno" - če nisi vešč kupovanja avtomobilov bi recimo v primeru MAZDE raje nabavil model 3 - dobiš cca leto dni stare s tovarniško garancijo 2 leti oz v km izražene razlike med 100.000 in št. prevoženih km

LP

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Pe nov 30, 2007 6:43 pm

esem je napisal/-a:Koliko je pa resna ta tema in njen avtor? Govoriš o BMW-ju, da nima prostora, hkrati pa primerjaš karavane in limuzine.

Kot najboljša cvetka pa tole
AudiBoy je napisal/-a:mondeo nima za burek (govorim o prtljažnjem prostoru) proti volvotu v70...

Stari V70 ima cca 1550 l , Mondeo cca 1700 l . Predlagam, da se manj odločaš ("... odločitev je bilo že veliko") in se prej malo bolje pozanimaš ("zdej sem se pozanimal glede avtov"), predvsem si pa razjasni kriterije in ne mešaj jabolk in hrušk.

So pa itak vsi OK, katere si že stestiral in kaj te je motilo/navdušilo? (Najbolje v novi temi :P :lol: )

dej da ne začneva kregarij...
vem kako zgleda v70, mondeota od znotraj še vidu nisem. bila je moja napaka, zamenjal sem mondea s focusom, kar je čisto druga zgodba, vem. ti si pa tut ena cvetka, ki gledaš samo napake drugih. če se kdo slučajno zmot, ga opizdiš. in potem sem pa jaz cvetko... :/:o:/ ma ne mi s takimi no...

@KARL ABARTH
prvo naj ti povem da prvič v življenju kupujem avtomobil. :oops: in sem kar zmeden, zato tut pišem toliko tem in sem zelo previden glede odločanja.

gremo naprej... iščem dizelaša, če je prav treba lahko tudi bencinar (v skrajnih pogojih, drugače ne).
Mazda... je res zelo lepa, ampak nisem še sedel v njej. En uporabnik je povedal da je imel njegov stric (al nevem kdo) pri mazdi 6 težave z volanskim drogom če se prav spomnim.
honda... super avto, sedel v njem, karavanska različica je pa :ppppp .
passat... tut zlo všečen avto, dobre vozne lastnosti... sam ni avto, ki si ga želim
bmw... povedal sem že da ima malo prostora, drugače se ga pa res lepo da vozit
audi... težko je najti l.2004, pod 100k km, enako velja za hondo accord
volvo... avto ki bi ga res rad imel, težko se ga dobi l.2004 okol 100k - menda zelo vzdržljive mašine. raje bi imel 130 konjsko verzijo kot tisto z 164...

hvala in lp

schaky
Novinec

Napisal/-a schaky Pe nov 30, 2007 9:22 pm

mazda 6 je bila lani izbrana za avto z najmanj okvarami. pred vsakim MB, BMW, VW,... tak da če zaupaš statistikam...

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Napisal/-a AudiBoy Pe nov 30, 2007 9:47 pm

aja? nism vedo, hvala ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So dec 01, 2007 7:37 am

AudiBoy je napisal/-a:aja? nism vedo, hvala ;)

BLA, BLA, BLA Koliko si pa ti sploh star a? Pa nimaš pojma o vseh teh vozilih samo vozil bi jih ufaaa. Take stvari moraš mim grede prebrat če te kaj resno vozila zanimajo tudi o kakem kombiju moraš kaj vedeti. Sem mislil , da si resen pa vidim, da samo neki tumbaš .Drgač pa obstaj možnost vrnitve vozila v 8 dneh od nakupa torej kupi enega in pol drugega ter tretjega eden bo že dober zate pol upamo, ko bojo izbrali v anketi ok ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov