Poraba, od kolega ki ima priblizno 400+ prevozenih 2.4Quattro ja povprečna tam nekje okoli 8-9l normalne voznje. Ob malce bolj "športni" vožnji do 12L/100km.
Nasvet- ceprav je bencinar ne kupuj avta, dokler ti ne preverijo kilometrov, in servisi znajo bit res svinjsko dragi, na splošno pa fajn avto.
p.s. sem mnjenja da manj spije kot stari 2.8L v stotki ali a6 c4.
motorji 2.4 so odlični kar se zanesljivosti tiče. ga ima bratranec v svojem a4 (če te zanima ga prodaja - l.98, ma dvomim da te bo zanimalo). Potegne res uredu.
deki988 je napisal/-a:Kaj pa BMW 523i tud letnik 99? Kar se tiče porabe pa samega avta tud?
kvalitetnejši, sploh materiali v notranjosti, tudi opreme imajo ponavadi več. motor 2494ccm z 170PS zna bit tudi precej šparoven (ročni menjalnik) tam okrog 9 litrvo, povprečje nekje 10. odvisno tudi za kateri letnik se gre (novejši tip motorja ali starejši).
tudi sam premlevam med A6 2.4i ali 523i, ampak zaenkrat me bolj vleče k BMWju, ker tudi sedaj vozim to znamko in sem presrečen.
ja, letniki '98 so že imeli. gre predvsem za elektroniko. VANOS tehnologija, večja moč v nižjih obratih in nižja poraba. od tega letnika naprej so imeli že dvojni vanos.
idi na testno z obema, mene je bmw bolj prepričal, bol suveren, bolj nemški...