Oj!
No, jaz sem lastnik Scenica letnika 02' 1.9 dCi. Imam ga eno leto, pred tem sem imel pa Megana Classica letnik 99'. Avta sta si seveda podobna po problemih in lastnostih. Tako da bi se lahko reklo, da vem, kako zgleda vse skup.
Scenic je tipični renault. Motor je malo glasen, za normalno vožnjo čisto vredi, če ni ravno poln se da tudi normalno prehitevati. Avto ne čuti klanca in kar dobro vleče. Končna 180km/h po števcu je zadosti za naše ceste. Podvozje je mehko, kot vsak rabljen reno rada ropota kaka plastika, podvozje zna biti glasno. Oprema AIR je oskubljena verzija. Imaš ročno klimo, el. pomik sprednjih stekel, manjkajo pa ogrevana ogledala, termometer, atermična prednja šipa, predala pod sprednjima sedežema in mizice na zadnjih sedežih. Avto je prostoren, všeč mi je, ker gredo zadnji sedeži ven. So pa žal premehki in me po uri sedenja že boli rit in križ. Vendar je to samo moje mnenje. Žal ima tudi malo predalov spredaj v armaturi. So pa zato tisti zadaj toliko boljši.
Težko je dobiti scenica z malo kilometri, ker so to družinski avtomobili in jih ljudje vozijo. Jaz sem imel srečo in sem ga kupil od svojega serviserja, tako da vem, kaj sem kupil. Sem pa imel pomisleke glede rabljenega dizla, predvsem zaradi turbine. Po drugi strani sem pa vozil rabljenega scenica z 1.6 16V motorjem in tam so se slisali dročniki, tako kot pri mojem Classicu.
Kot pri vsakem avtomobilu moraš dobor izbrati in imeti malo sreče, pa ti bo dobro služil.
Spodaj imaš tudi povezavo na porabo, kjer si vodim evidenco za moj avto, pa malo poglej porabo in kake sem imel druge stroške z njim.
LP
Mare