Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

marjetaboo
Nov uporabnik

kupujem avto s 7-sedeži

Napisal/-a marjetaboo To dec 18, 2007 2:13 am

Pozdravljeni!

Že nekaj časa se ukvarjam s tem kater avto kupit. Če ima kdo kakšne osebne izkušnje s katerim od teh bi bila zelo vesela če mi lahko pomaga pri izbiri:

KIA CARNIVAL 2.9 diesel (od letnik 1999-2003) lahko tudi bencinar 2.5
ali so deli res dragi ? baje, da je slabo prestal test varnosti ? poraba okoli 11-12 litrov?
FIAT ULYSSE letnik 2000
CITROEN EVASION

kakšni so ti avtomobili glede voznih lastnostni, pokvarjivosti, porabi?

Prva dva avtomobila (za tretjega ne vem) imata airbag na sovoznikovem sedežu, ki se ga ne da izklopit na kluč. Jaz pa rabim izklopljenga ker imam otrokški stolček na sovoznikovem sedežu. Ali je kljub temu kakšna varianata da se ga kje izklopi ali ga je treba it na servis airbage ven dat? Je kakšna boljša varianta?

Počasi sem že utrujena od iskanja. Če ima kdo kakšno boljšo rešitev za rabljen avto s sedmimi sedeži (Renault in Peugeot absolutno odpadeta!!).... Tam do 8 000 sem pripravljena dat.... ostalo bom pa tako dala serviserjem takoj ko ga bom kupila. ;)

Hvala!

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To dec 18, 2007 3:13 am

evo lahko ti povem samo za kio carnival.. ki jo imamo tud doma l. 2001 2.9 turbodizl in se ga ma namen tud prodat.

Avto je perfektn za vozt, zelo pregledn in zelo zelo hitr. Ob normalni voznji (to sam fotr zna js ne ker mam tezko nogo) nam kuri 7 litrov. Vsec mi je tud to da lahko vse zadnje zice vzames ven in imas lahko skoraj kombi. Lahko tud menjas zadnje sedeze z zanjo klop itd. Vzdrzevanje pa je primerno cenovnemu razredu avta. Edina napaka ko jo ma ta avto je rocna bremza k jo ubistvu aktiviras nozno. V klancu speljat s tako rocno zna bit zoprno. Drugace avto je super. Glede varnosti je pa tako kot bi se vozil s tankom :D V kocevju se nam je zabila divja svinja v vrata (brez heca) in nismo utrpel vecjih poskodb.
Tok na kratko o tem avtu in mojih izkusnjah z njim. Ce te se kaj zanima kar vprasi.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To dec 18, 2007 7:42 am

Če odpade peugeot, verjetno odpadeta tudi citroen evasion in fiat ulysse - saj gre za
identične avte.

Maš kak konkreten razlog zakaj ne enega izmed teh treh trojčkov?

Sicer pa, za kio se jaz nebi odločil... Prvo kot prvo, crashtest ni preveč obetajoč,
sicer noben enoprostorec (razen najnovejših renojev) nima zgledne varnosti, sam ta
je pa res na dnu...

http://www.oeamtc.at/refresh/frameset.php?p=http://www.oeamtc.at/netautor/html_seiten/crashtest/vans/carnivaldetail.htm

Drugo kot drugo, 2.9 mašina in 106 kw - povečata stroške cestnine in zavarovanja, nekako pa sem tudi v dvomu, da bo 2.9 mašina v mešanem
ciklu porabila 7 litrov....Toliko porabi vw-jev 1.9 tdi v enoprostorcu....

Kar pa se airbagov tiče, sem jaz tud na veliko paničaril in menjaval enega od avtov, ko smo januarja dobili dojenčka, pa ti povem da se zdaj smejim sam sebi... Tistih
par mesecev, ko se lahko vozi spredaj se da komot varovalko ven, pa je stvar rešena.... Sicer pa se večinoma da tudi tako, da je otroček zadaj - sploh zdaj, ko gleda že naprej. Nimamo problemov tudi na daljših progah...

Jaz bi ti vseeno priporočal kakšnega izmed trojčka sharan/galaxy/alhambra.
Imamo že tretjega in moram reči, da smo (sploh z novejšim modelom), zelo
zadovoljni. Pa tud cene so že kar ok...

Npr.http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1647729
(dobiš jih tudio že za 8k, starejši model 96-99 pa od 4k naprej...
Lep dan!

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To dec 18, 2007 7:48 am

Ja varnost je res bolj boga ampak je za pogledat pa za peljat dober avto.
http://www.euroncap.com/tests/kia_carni ... 3/167.aspx :idea:

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To dec 18, 2007 9:06 am

za statistiko glih nisem maher. povem lahko za avto samo po mojih izkusnjah. kar se pa tice varnosti je pa tud tko da ce bo nesreca velika pri veliki hitrosti te bo sfasiralo ravno tako pri karnivalu kokr pri drugih bolj varnih avtomobilih.

touran
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a touran To dec 18, 2007 9:07 am

kaj pa hyundai trajet?

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To dec 18, 2007 9:12 am

Če odpade peugeot, nekako ostane le še kia, ostala kandidata sta namreč tehnično enaka kot peugeot.
Vzemi kio, ni slaba.

marjetaboo
Nov uporabnik

hvala za odgovore

Napisal/-a marjetaboo To dec 18, 2007 10:02 am

zakaj ne Peugeot in Renault? Imela sem še pred leti Peugeot 307. Dragi servisi. Skoz neki se mi je kvari. Res je že skor dve desetletji odkar so ga ven dal a grenak priokus ostane. Renault sem pa zdaj gledala Espace ta stari. Vsi avtomobili ki sem jih gledala imajo novo mašino. Baje da so to serijske napake. Ampak a ni to mal prepogosto pri njih?

Dejansko me KiA CARNIVAL najbolj matra. Vozit se je super. Prostora veliko. Požre seveda tudi. Dvojna klima. Ampak ne dobim nikjer enga tazga, ki bi bil ok ohranjen.

HYUNDAY TRAJET pa še nisem gledala. Kakšen je?
Pa FORD GALAXY? Čeprav je tud Ford ena taka stvar, ki jo bolj ko ne ne bi imela.

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 To dec 18, 2007 10:16 am

um carnival kt sem ze povedal ne zre velik ce ga znas vozt.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho To dec 18, 2007 10:45 am

neki linkov za hyundai trajet

http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki_index.asp

lp

marjetaboo
Nov uporabnik

Napisal/-a marjetaboo To dec 18, 2007 10:49 am

Nisem "preslišala" da ga prodajate, bam88! ;) Kakšno pa je stanje mašine in izgleda avtomobila? Sem bila že na precej ogledih in sem ugotovila da ima Kia precej slabo barvo in se zelo hitro poznajo kamenjčki na haubi, ki kmalu začnejo rjavet. In vseprevečkrat imajo ta avto za prevoz svega i svačeg in je notri :roll: Cena?

Je vaš ok? Pošlji slike. Me interesira.

marjetaboo
Nov uporabnik

Napisal/-a marjetaboo To dec 18, 2007 11:00 am

Zdajle sem gledala Ford Galaxy. Letnik 1997, 190.000 km, cena pa 5.500 EUR. :shock: :shock: :shock:

GoGo, povej, alije vreden tega dnarja? :?: :!: :?:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To dec 18, 2007 10:41 pm

pri teh treh mi je hitro v oko padlo da so povsod 2. lastniki
so pa nizke cene
za it pogledat bi blo

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Sr dec 19, 2007 1:32 am

Marjetaboo, a si gledala tega?
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1747418#

Mi ne deluje najbolj prepričljivo...
Jest sm 2 meseca nazaj prodal sharana, isti letnik z max. opremo (dvojna avtomatska
klima, ogrevani zici in prednja šipa...) za 5800, pa je bil lepo ohranjen, kilometrov pa
220tisoč...

Raje še malo poglej..Sam sem sicer pregledal ponudbo na avtonetu, vendar za to ceno
(do 8k) nisem našel nobenega, ki bi ti ga priporočal...Če se ne mudi, raje še malo počakaj...(glledal sem vse tri - sharana, galaxyja in alhambro...) Če bi kupovala
za 10k, bi bla že druga zgodba...

Hyundai verjetno ni napačen, vendar pa vidim da je pod 10k bore malo ponudbe...
Lep dan!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Sr dec 19, 2007 1:34 am

Ivan36, tisti galaxy mora biti precej bogi, da ima tako ceno.
Zafira je pa precej majhen avto, sem jih tud sam nekaj pogledal, vendar sta zadnja
dva sedeža bolj kot ne le za skrajno skrajno silo...
Lep dan!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr dec 19, 2007 7:31 am

"Prva dva avtomobila (za tretjega ne vem) imata airbag na sovoznikovem sedežu, ki se ga ne da izklopit na kluč. Jaz pa rabim izklopljenga ker imam otrokški stolček na sovoznikovem sedežu. Ali je kljub temu kakšna varianata da se ga kje izklopi ali ga je treba it na servis airbage ven dat? Je kakšna boljša varianta? "

To je še napisala tako, da je samo en mislim, da in otroci itak tam zadaj uživajo pol , je pa tudi reg. za 7 sedežev pol veš.

Glede cen nikoli ni mus. da je za več denarja vozilo boljše :shock: je treba iti pogledat in probat ;) lahko je sam finta , da misliš, da je bolši ko pa to kupiš pa :?: :?: :?: Zato raje Europejce če kaj fali lahko zamenjaš :idea:

marjetaboo
Nov uporabnik

Napisal/-a marjetaboo Sr dec 19, 2007 10:55 pm

Živjo!
Glede Zafire sem tudi jaz že gledala in sta tista zadaj sedeža res bolj za reklamo kot kaj več. Tudi Fiatov ULYSSE sem danes videla, da sicer ima 7-sedežev a tista zadnja dva imata tako malo prostora za noge da še za mojo 10-letnico ni bilo bogvekwa.

Ja, GoGo, tistega sem gledala. Sicer pa imam občutek, da so cene nekam čudno navite glede na to da gre za Forda. In kar držijo cene ne glede na kilometre.

Imam pa zdaj dva v paci. En je še vedno KIA CARNIVAL, za katero še vedno nisem pravzaprav sigurna, ker mi noben ne zna več povedat. Moti me pa to, da sredinska okna (druga vrsta sedežev) se ne dajo odpret. Imajo sicer dvojno klimo in zadnja okna se dajo malo nagnit navzven... ampak... prej si omenil, GoGo, da je cestnina dražja za Kio... no, starejši modeli imajo tudi 93KW (baje), torej padem spet v povprečni razred glede cestnine. Kia letniki 1999-2001 pa baje res žrejo od 8-10 litrov :)

Drugi je pa tisti HYUNDAI TRAJET. Gledala sem na netu, pa noben nima slikane notranjosti, da bi vidla, koliko je prostora in kako so sedeži sploh razporejeni (ena - dva, klop???). So pa lušni za videt. Koliko pa žre taka stvar. In skoraj vsi po vrsti imajo avtomatsko klimantsko napravo. Kakšna je sploh ta avtomatika? Je zanesljiva? Pa za vozit? Dejansko ne poznam niti enega lastnika Hyudaia. So v redu avti?

Tole so Hyundai, ki se jih da dobit na netu za cca moj denar:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1699614
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1652269
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1693837

Kakšni se vam zdijo?
Hvala za pomoč ! :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 19, 2007 11:23 pm

Hyundai Trajet

The Hyundai Trajet is the company’s first attempt at a full-size MPV, and the firm has chosen to copy some of the more popular vehicles already on the market.

The Trajet is a conventional seven-seater, with five of the individual seats folding down or completely removable to accommodate passenger or cargo needs. The Hyundai Trajet front seats swivel to face the rear and all three centre seats slide fore and aft. The result is good legroom even for the rearmost passengers. The Trajet original two-litre petrol engine is now joined by a two-litre turbo-diesel and an automatic-only 2.7-litre V6. These may prove to be the better choices because even lighter loads can make the petrol two-litre struggle a little. Even with the smaller engine, power is adequate and the ride is pleasant. B-roads present more of a challenge and the suspension may seem too firm. Vision is fairly good especially with the head restraints removed. Taller passengers may have a little more difficulty getting comfortable, and the steering-wheel adjusts for rake and not reach. The Trajet comes with a high standard of equipment, including air conditioning, table tops, storage areas, sunglasses holders, roof lights and power sockets.

SlikaSlika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Če dec 20, 2007 9:31 am

marjetaboo je napisal/-a:Živjo!
Glede Zafire sem tudi jaz že gledala in sta tista zadaj sedeža res bolj za reklamo kot kaj več. Tudi Fiatov ULYSSE sem danes videla, da sicer ima 7-sedežev a tista zadnja dva imata tako malo prostora za noge da še za mojo 10-letnico ni bilo bogvekwa.

Ja, GoGo, tistega sem gledala. Sicer pa imam občutek, da so cene nekam čudno navite glede na to da gre za Forda. In kar držijo cene ne glede na kilometre.

Imam pa zdaj dva v paci. En je še vedno KIA CARNIVAL, za katero še vedno nisem pravzaprav sigurna, ker mi noben ne zna več povedat. Moti me pa to, da sredinska okna (druga vrsta sedežev) se ne dajo odpret. Imajo sicer dvojno klimo in zadnja okna se dajo malo nagnit navzven... ampak... prej si omenil, GoGo, da je cestnina dražja za Kio... no, starejši modeli imajo tudi 93KW (baje), torej padem spet v povprečni razred glede cestnine. Kia letniki 1999-2001 pa baje res žrejo od 8-10 litrov :)

Drugi je pa tisti HYUNDAI TRAJET. Gledala sem na netu, pa noben nima slikane notranjosti, da bi vidla, koliko je prostora in kako so sedeži sploh razporejeni (ena - dva, klop???). So pa lušni za videt. Koliko pa žre taka stvar. In skoraj vsi po vrsti imajo avtomatsko klimantsko napravo. Kakšna je sploh ta avtomatika? Je zanesljiva? Pa za vozit? Dejansko ne poznam niti enega lastnika Hyudaia. So v redu avti?

Tole so Hyundai, ki se jih da dobit na netu za cca moj denar:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1699614
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1652269
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1693837

Kakšni se vam zdijo?
Hvala za pomoč ! :)

Pri večini naštetih s 7 sedeži je prostora za prtljago bore malo - tudi pri TRAJET-u (poglej slike zadnjega) - poleg tega pri tem modelu ni prilagodljivost na takem nivoju kot smo pri nekaterih EU konkurentih vajeni.

Če hočeš več prostora za prtljago pri 7 sedežih razmišljaj o recimo VW Caravelle ali Multivan (posebno daljša različica) - čeprav zgleda na pri pogled kot "zgolj" kombi gre za potovalnik v pravem pomenu besede - odlično potovalno udobje (beri : neproblematičnost s hrbenico ipd.) na daljših relacijah, poleg tega je glede na zmogljivosti skromen pri porabi - vozna dinamika (prožnost - 2,5 TDI agregat) te bo presenetila saj je boljša kot pri marsikaterem enoprostorcu.

Od ostalega : osebno bi izbral Toyoto Avensis Verso - zanesljvost, kakovost ... , z eno besedo TOYOTA

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov