Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Vzdrževanost vozil?

Napisal/-a tristan01 Če dec 27, 2007 5:09 pm

Na kratko bom opisal svojo izkušnjo z pri ogledovanju parih rabljenih vozil.

Pred kratkim sem si zaželel nekoliko večji in malo bolj športen avtomobil. Zato sem se ozrl po BMW (E36). Na avto netu je ponudba dokaj pestra, tudi cene so precej različne. Odločil sem se, da sem prirpavljen plačati nekje srednjo pot med min in max ponudbo. Kot vsak normalen kupec si želim čimbolje ohranjen avtomobil s poznano zgovdovino in rednim servisiranjem. Jasno tako star avto ima marsikatero pomanjkljivost, tudi izrabljen je lahko že precej. To sem vzel v zakup.

Ogledal sem si dva primerka iz svoje okolice in poklical še par lastnikov. Opazil sem zanimivo skupno točko. Skoraj vsi avtomobili so na letnih gumah, ali pa na OBNOVLJENIH zimskih. Na preizkusni vožnji me je eden izmed lastnikov celo opozoril naj ne divjam preveč, saj je avto na slabih gumah...

Kja si vi mislite o nakupu takega vozila? Skrbi me predvsem, kako je avtomobil vzdrževan, saj je lastniku očitno vseeno celo za lastno varnost, ali pa je kupil vozilo ki presega njegove finančne zmožnosti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če dec 27, 2007 5:11 pm

očitno mu je prišlo glih "nekaj vmes to zimo" pa ni mogel kupiti novih očitno predragih gum....

:ue

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če dec 27, 2007 5:24 pm

Pač tako je pri teh vozilih.
Stari so že dokaj ugodni. Dobiš nasplošno veliko avta za soliden denar. Predvsem je E36 postala tarča mlajših (voznikov), ki nekje zberejo denar za kupnino. Za solidno vzdrževanje in gume pa seveda zmanjka in potem se vozijo že na "dratu".
Jaz bi se na tvojem mestu osredotočil samo na dražje primerke in te ogledal. Da ne boš v nasprotnem primeru kupil avta in potem v par mesecih vrgel še par k EUR. No, seveda lahko to tudi pri držjem, le verjetnost je manjša.
Naj ti bo prvo vodilo vzdrževanost in ohranjenost. Seveda pa imej še v rezervi kakšnega jurja EUR za nenačrtovan servis, da ne bo avto potem nepremičnina.
Včlani se še na BMWjev forum (najdi na netu povezavo), kjer je veliko strokovnjakov in "strokovnjakov". Tam imaš male oglase kjer se prodaja veliko starih bimerjev (in praktično vsak je prediskutiran :-P )...
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Če dec 27, 2007 5:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če dec 27, 2007 5:30 pm

@dr.m3: nesmeš dajati povezav do drugih forumov :!: PRAVILNIK

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če dec 27, 2007 5:31 pm

adis je napisal/-a:@dr.m3: nesmeš dajati povezav do drugih forumov :!: PRAVILNIK

popravljeno

kremenček
Nov uporabnik

Napisal/-a kremenček Če dec 27, 2007 6:00 pm

Zlo velik Slovecev kupi avto ki presega njihove finančne zmožnosti. Zato pa je večina avtov starih 10 let za na odpad. Tehnična kultura na psu. Lp

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Če dec 27, 2007 7:27 pm

Zimski čas. Alu felge z dobrim gumim dol, pa posebej prodat,na navadne felge pa kr ene gume gor pri vulkanizerju, saj gre avto v prodajo.

Tako je pač razmišljanje. Išči raje dražji primerek,ki ima dobre zimske gume, pa nenapovedan obisk pri prodajalcu ti tudi marsikaj pove o vozilu pa tudi o lastniku.

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če dec 27, 2007 7:28 pm

Tak avto je sigurno zanemarjen.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Re: Vzdrževanost vozil?

Napisal/-a Salieri Če dec 27, 2007 7:46 pm

tristan01 je napisal/-a:Na kratko bom opisal svojo izkušnjo z pri ogledovanju parih rabljenih vozil.

Pred kratkim sem si zaželel nekoliko večji in malo bolj športen avtomobil. Zato sem se ozrl po BMW (E36). Na avto netu je ponudba dokaj pestra, tudi cene so precej različne. Odločil sem se, da sem prirpavljen plačati nekje srednjo pot med min in max ponudbo. Kot vsak normalen kupec si želim čimbolje ohranjen avtomobil s poznano zgovdovino in rednim servisiranjem. Jasno tako star avto ima marsikatero pomanjkljivost, tudi izrabljen je lahko že precej. To sem vzel v zakup.

Ogledal sem si dva primerka iz svoje okolice in poklical še par lastnikov. Opazil sem zanimivo skupno točko. Skoraj vsi avtomobili so na letnih gumah, ali pa na OBNOVLJENIH zimskih. Na preizkusni vožnji me je eden izmed lastnikov celo opozoril naj ne divjam preveč, saj je avto na slabih gumah...

Kja si vi mislite o nakupu takega vozila? Skrbi me predvsem, kako je avtomobil vzdrževan, saj je lastniku očitno vseeno celo za lastno varnost, ali pa je kupil vozilo ki presega njegove finančne zmožnosti.

LP Tristan01

Če je človek vedel, da bo avto prodajal pač ni šel kupovat novih gum. Jaz bi naredil enako, s tem da bi ceno malo spustil zaradi tega...
Slika

Uporabniški avatar
Deacon Squeeze
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Deacon Squeeze Če dec 27, 2007 8:53 pm

primer: potem bi ti kupil avto za cca. 10k€,prodal bi ga za 500€ manj?

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če dec 27, 2007 10:08 pm

Ne ne, sam neki je na tem. Tud pri drugih avtih. Jest sm vidu že na več avtih, ki se prodajajo,na a3, sred poletja zimske gume,nove, . To je zihr kej okol optike pa radiranja.
P.s. a3, zimske gume profil k nov, stare 7 let (??), pa na notranji strani bok gume na dolžini cca. 15 cm do gladkega poradiran (bok gume!, tam kjer npr piše dimenzija) kaj je to?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če dec 27, 2007 10:15 pm

Lahko da ga je po kakšnem robniku "zdrgnil" ?

Je pa tako, da če je kdo prej imel na avtu kakšna lita platišča jih je vzel dol prodal na bolhi, na avto pa namontiral zimska platišča z gumami. Isto bi js naredil, edino ne bi pa dal gor takih, ki jim že drat vn gleda ali podobne :D

lp

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Če dec 27, 2007 10:23 pm

A take, da tud drata ni več?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če dec 27, 2007 10:38 pm

Ja take ja :roll:

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe dec 28, 2007 8:55 am

tristan01 je napisal/-a:Na kratko bom opisal svojo izkušnjo z pri ogledovanju parih rabljenih vozil.

LP Tristan01

Ti zastavim obratno vprašanje - lastnik ti ponuja praktično nove zimske gume na platiščih za doplačilo (poleg letnih gum na drugem kompletu platišč) - koliko % cene si mu pripravljen plačat ? Ali v denarju : če so nove vredne recimo 500 EUR - koliko EUR si mu pripravljen doplačat ?

LP

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe dec 28, 2007 11:40 am

KARL ABARTH je napisal/-a:

LP Tristan01

Ti zastavim obratno vprašanje - lastnik ti ponuja praktično nove zimske gume na platiščih za doplačilo (poleg letnih gum na drugem kompletu platišč) - koliko % cene si mu pripravljen plačat ? Ali v denarju : če so nove vredne recimo 500 EUR - koliko EUR si mu pripravljen doplačat ?

LP

Mislim da si zgrešil poanto mojega posta. Ni mi problem doplačati 500EUR za nove zimske gume, oz jih sam kupiti. Daleč o tega. Bojim se le, da je to resen znak, da je prejšnji lastnik vozila malomaren in finančno nesposoben ustrezno vzdrževati avtomobil. Sam delam v prodaji (sicer ne vozil) in imam psihologijo kupcev, kakor tudi prodajalcev precej dobo naštudirano. In takšni ravnanje z vozilom mi precej pove o lastniku. Morda celo več, kot preverjanje koliko lastnikov je avtomobil že zamenjal.... V letu ali dveh koliko ima večina takšen avto v lasti lahko iz vrhunsko ohranjenega primerka ostane le še jama brez dna za novega lastnika.

Kot so že v zgornjih postih zapisali pripravljen sem plačati pošteno ceno, za dober avtomobil, vsekakor bom pa z nakupom počakal in iskal pravi primerek, saj se mi nikamor ne mudi. Konec koncov je to vozilo ki ga kupujem za dušo in ne iz potrebe.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe dec 28, 2007 11:59 am

To je loterija. Vzdrževan avto. Vse avtomobile kar sem jih imel, ne ravno veliko, sem vzdrževal in ohranjal stanje takšno kot je bilo pri nakupu. Priznam pa da niti enega avta nisem servisiral na pooblaščenem servisu in ga tudi ne bom vsaj tako dolgo dokler si ne bom mogel privoščiti novega vozila, pa še to samo tako dolgo dokler je gar...Tako da servisna knjiga nima štampiljk pooblaščenega servisa, je pa vpisano vse kar se je z vozilom dogajalo. Za Audi 90 mi je kupec toliko težil za to in ono - avto sem videl po cca pol leta, rezultat pokljuvan okol-in-okol, razbiti smerokazi, brez kroma....odvisno od osebe.

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 28, 2007 12:18 pm

Tristan lahk pa se motiš....Jaz sem kupil avto na dveh popolnoma uničenih in dveh kolko tolko gumah....avto zbunkan okrog in okrog ( risi na barvi...rukjen blatnik...zviti obdijači...pa odbijač zvit ni lih mačji kašelj....premaknil sem ( pač jaz :D ) 3 tonsko prikolico pa se mu razen praske na odbijaču ne pozna nič) ...sem tudi si malo mislil svoje.... ampak ko sem avto pregledal mehansko, pa sem ugotovil da je mehansko zelo dobro vzdrževan...tudi ko mi je lastnik povedal in pokazal določene zadeve sem videl da je avto mehansko OK....

In tudi sam sem tak...z avtom more bit mehansko vse OK (zavore,motor,menjalnik...) ostalo me ne skrbi tok.... sej konc koncev je avto namenjen uporabi ne pa postavitvi v vitrino na ogled. Če ma avto dva risa....al pa mal obtolčen blatnik, še ne pomen da te ne bo pripeljal do cilja....Pač odvisno kak človek si.In tudi če ga bi prodajal ( da bi se odloču) mu ne bom lih kupoval nove gume..... ga bom pač dlje prodajal.....vsak ki se na avto spozna bo vedu kaj mora pregledat in kaj ne.....če pa bi me kdo uprašal če ma na felnah rise... ali pa če ga bo motlo da ma 10 let star avto dva risa na barvi....bom pa tko al tko vedu da je to en , ki se na avte ne spozna ampak hoče met samo šminko.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So dec 29, 2007 11:41 am

@tristan, če še kupuješ E36 ti lahko pomagam. vem za eno odlično z znano zgodovino od 1 kilometra. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov